Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ziegler

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai nap cikk jelent meg a svájci frankos hitelek átcserélésével kapcsolatban más devizára. A cikk elolvasása után, valamint a délután megjelent hír kapcsán, ami szerint a svájci jegybank esetleg újra megpróbálja gyengíteni a frankot, elgondolkodtam a cserével kapcsolatban.…..
Ziegler 2011.01.11 09:20:31
@MitTomÉn: Köszönöm a hozzászólását. Kommentjében egy dolog kerülte el talán a figyelmét. A cikkben szerepel, ha a jelenlegi eur/chf árfolyamon (1,255) direktben váltaná át hitelét, ugyanúgy veszteséget realizálna azonnal, nem is keveset. Tehát jelenleg semmilyen módon nem érdemes átváltani a frank hiteleket.
Szerintem...
Tisztelettel, Ziegler Mátyás
Ziegler 2011.01.11 13:33:47
@csokiájsz: Sem személyeskedni, sem vitatkozni nem szeretnék Önnel. A cikkben a véleményemet írtam le, amit nem tartok okoskodásnak. A stílusom pedig olyan,amilyen. Valakinek tetszik, valakinek nem. Tudja, nagy az Isten állatkertje. De visszatérve az eredeti témához,a legnagyobb probléma, hogy a hitelfelvevőket arra nem készítették fel, hogy az elmúlt időszak adatai nem jelentenek garanciát a jövőre nézve, és egy 20-30 éves futamidő alatt olyan események is történhetnek amiket semki nem láthat, nem jelezhet előre. És ebben, hogy erre nem hívták fel az emberek figyelmét jobban, Önnek teljesen igaza van. De ami történt, megtörtént, most a jelen helyzetből kell mindenkinek a legjobbat kihozni. A válságok pont azért működnek úgy, ahogy működnek, mert nem nagyon lehet felkészülni rájuk. És minden válság valamelyest másabb az előzőnél. A legnagyobb hitelfelvételi hiba az volt, hogy esetleg a tervezettnél nagyobb hitelt vett fel valaki annál, mint amit első nekifutásra gondolt. Mert a forinthitelhez képest kedvezőbb törlesztőrészlet elbír még egy szobát, drágább konyhabútort stb... Sajnos azok a családok vannak, lesznek a legnagyobb bajban, akik már a hitelfelvételkor is kifeszítették magukat, nyilvánvaló, ha nem így lett volna, akkor ugyanabban a helyzetben nem kellett volna devizahitelt felvenniük. A probléma viszont sokkal összetettebb annál, mintsem Én vagy Ön egy nap alatt megoldja. A cikk konklúziója, hogy szerintem jelenlegi árszintek mellett nincs értelme hozzányúlni a frankhitelekez. Tisztelettel: Ziegler Mátyás
 „A fondü, illetőleg fondue vagy fondu neve rögtön elárulja a francia eredetet, és a sajt megolvasztott állapotára utal. A fondü legelsőként elterjedt változatát sajttal készítették, nem sokkal később pedig húsos és csokoládés verziója is elterjedt. Az étel…..
Ziegler 2011.01.07 16:42:26
@racpeti: Köszönöm az észrevételét. Természetesen a klasszikus fedezeti ügylet az lett volna, ha a hitelfelvétel pillanatában ugyanakkora mennyiségű frankot veszünk a bankközi piacon. Csak ez szintetikusan sajnos nem működne, a kamattartalom miatt, mert chf/huf long esetében ellenünk dolgozna. Itt arra gondoltam - elismerem nem a leghelyesebb szófordulattal - lehet hogy kedvező elmozdulás esetén a short nyeresége csökkentheti a hitel tőkeveszteségét, vagy úgy is nézhetjük, hogy az esetleges nyereséggel növeltük a hitelfelvételi bekerülési árat. Pozitív kimenetel esetén, ha sikerül ledolgozni a nyitási ár, és a piaci ár különbségét, lehetősége nyílik a hitelfelvevőnek arra, hogy tőkeveszteség nélkül át tudja váltani frankos hitelét euróra, vagy forintra anélkül, hogy pl. eredeti 5.000.000 Ft értékű hitelét most 9.500.000 Ft kifizetésével forintosítaná.
Tisztelettel: Ziegler Mátyás