Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irén a Szirén

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a héten bizonyára még mindenki a Nike félmaraton hatása alatt van. Nekem is nagyon tetszett, igaz én most partvonalról figyeltem, és készítettem is néhány képet. A hétvégén én is versenyeztem, közel öt félmaratonit egyben (100 km), amibe a szervezők beletettek mintegy 560…..
Irén a Szirén 2012.09.12 17:21:19
Irén a Szirén 2012.09.12 20:45:23
@Csanya.: Azannya....durva.
Futóblog Miki maratonra készül 2012.06.18 12:14:00
Nemrég megkeresett egy egyetemi évfolyamtársam. Hívjuk, mondjuk Mikinek. Elmesélte, hogy tavaly ősszel Brüsszelben volt. Az esős brüsszeli város központjában ücsörgött egy teraszon és éppen a cappucinoján rendezte át a tejhabot, amikor kisütött a nap. A főtéren Brüsszel…..
Irén a Szirén 2012.06.18 18:59:25
Hello Emberek, segítségre lenne szükségem. Augusztus óta futok, a jó öreg 8x1 perc 2 perc sétákkal kezdtem, most K&H-n félmaratont futottam, 2:13 perc alatt. Ezzel én tökéletesen elégedett vagyok, sőt mitöbb hállelújá, de szeretnék a Nike-ra gyorsulni, egészen konkrétan 2:00-n belül futni.

(Ezt most csak azért merem itt leírni, mert a fenti postban az vala írva: "4 órán belül bárki képes maratont futni, csak kellő mennyiségű edzés kérdése.", gondoltam akkor félmaratonra 2:00-n belül pláne igaz)

Ezt az edzéstervet csinálom:

felmaraton.hu/2012/04/18-hetes-edzestervek-a-laufsport-magazintol/

Kérdés 1): Valaki elmagyarázná nekem ezt az edzéstervet? Én ugyanis nem igazán értem itt az elméletet. Szal attól, hogy "halálba" futtatgat engem 6:00 és 7:15-ök között, ebből hogy lesznek 5:40 körüli ezresek? És igazán nem dicsekvésből mondom, :-)) de 6:20 körüli ezrekre tényleg bármikor képes vagyok.

Kérdés 2): Amennyiben tud valaki ajánlani esetleg jobb edzéstervet 2:00-n belülre a Nike-ra megköszönöm.

Köszi, üdv!

Posttal kapcs. meg pantomimes hozzászólásával értek egyet. :-)
Nem így akartam az elsőt, de megtörtént. Reggel nem úgy keltem fel, hogy megfutom, csak sodortak magával az események és a gondolatok, egyik lépést követte a másik. Voltak pillanatok, amikor meg lehetett volna állni, de azt gondoltam, hogy ha már eddig jutottunk akkor teljesüljön be,…..
Irén a Szirén 2012.05.18 07:41:39
@Gehehejza: Nem a posztra értettem. :-)
Irén a Szirén 2012.05.18 11:19:48
@csiripiszli12: "És úgy emlékszem, nem először dobsz be ilyesmit Gergővel kapcsolatban."

Rosszul emlékszel. Szerintem mielőtt leírsz ilyet, nézz utána.

"Te hogy éreznéd magad, ha valaki megkérdezné tőled nyilvánosan, hogy nem gondolkodtál-e azon, hogy pszichológushoz mész?"

Egy nyilvános és iszonyat népszerű futóblogban????????? Ez attól függ...tudod a mondást..."Ha 10-en mondják, hogy részeg vagy, ne ellenkezz, feküdj le." De ez csak egy variáció. Lehet leszarnám magasról. Lehet elgondolkoznék rajta.

Sírva könyörgöm, ez egy blog, méghozzá egy kurvára népszerű futósblog, nem szabad "bekérdezni"???? (Bár fenti kérdésem finoman szólva nem volt bekérdezés, egy halál lightos kérdés volt, ennél sokkal keményebbekre köll ám számítani...)

Még egyszer összegzem: én nagyon komálom, amit a Gergő nyomat, tökjó, respect meg minden. Klassz, hogy létrehozott egy közösséget. Klassz, hogy nyomul ezen a blog.

DE!

Az (például), hogy Dagadt Köcsögözik, az szerintem ocsmonda, erről valóban írtam már itt, még írhatok, ha nagyon van rá igény, de szerintem nincs és nem is ér annyit.

A pszichó pedig egy szimpla kérdés volt.

Szívből kívánom, hogy ez a blog életében ne kapjon keményebb kérdést.
Szóljon már rám valaki, hogy ne rendezzek fogyóversenyeket, mert annál nincs is nagyobb ciki, mint hogy valaki kétszer belelép ugyanabba a pofonba. Jelen sorokat még egy nappal mérlegelés előtt írom, de jelen állás szerint két kilóval vagyok több, mint a kiinduló állapot. Nem…..
Hát ja. Házhoz jövök a pofonért, nincs mese, nagyon csúnyán beleszaladtam a késbe, ezzel a fogyásos versennyel. Szasza hideg profi, szépen fogy, én meg nem tudom mire hogyan reagál a szervezetem, másfél kilóval vagyok több, mint 5 hete. Vicc. Gyakorlatilag bármit csináltam most…..
Irén a Szirén 2011.11.18 16:02:56
@mgergoo: ugrom azt a részt, hogy minden szervezet, emberi test másmilyen, valamint az "én nem értek hozzá, de az a véleményem" szóvirágot...

Saját tapasztalatból: 164 cm vagyok, két éve 92 kg, most 67, arra kellett rájönnöm, ha én ránézek egy zsemlére, híztam két kg-ot. Ez van. Én úgy fogytam le az első 20 kg-ot, hogy nem ettem kenyeret, péksütit és tésztát. Semmit nem sportoltam mellette (erre ma már nem vagyok büszke), tök normálisan ettem. És ez 20 kg-ot jelentett.

Ez a kenyér/tészta/péksüti Bermuda-háromszög a tök üres kalória vonulat, világon semmi tápértéke nincs, utána tudsz nézni internettón. (Ja, igen, persze kurva finom...tudom.) :-)

Ha futásra igaz, hogy "nem a távolság öl, hanem az iram", akkor meg kajára, hogy nem a mennyiségtől hízol, hanem a "tartalomtól".

Négy szelet Esterházy-torta lehet, hogy csak 1500 kcal, de a cukor/fehérliszt, stb...tartalma meg kurvanagy. Tápértéke pedig a nulla felé konvergál. Üres kalória, nulla tápérték, rost...stb...

A sült répa, csirke, saláta vonal szerintem okés. Töksok zöldség/gyümölcs/teljes kiörlésű cuccok, stb...

Ellenben még az is eszembe jutott, hogy ha Te 1500 kcalt eszel, és mellette ennyit sportolsz, mondjuk naponta elégetsz futással 500-600 kcalt...hát férfiszervezetnek az a maradék 900-1000 kcal...hát finoman szólva nem sok. Ez meg ugye a jól ismert jo-jo effektus és tartalékolás téma, lásd internet.

És persze még az is lehet, hogy a szervezeted beállt kicsit stand-by üzemmódra, nálam ez volt 72 kg-nál, nem akart mozdulni, aztán egyszercsak gyí.

És végül: ha profi fogyókúrázók lennétek a női nemből pontosan tudnátok, hogy ezen versenyezni egy marhaság. :-)

Táplálékkiegészítők, vitaminok témakör röviden: hát én ezekben nem hiszek, de valaki biztos kurvajól megél belőlük.

Inkább zőccség, gyümölcs...

Meg a nagy ijedtségre most egy cigi...:-)
Futóblog Edzés előtt 2011.11.14 08:12:00
Valakivel előfordult már olyan futás előtt, hogy nem működött a pulzusmérő jeladója? Az alábbi rövid felvételen a jeladó mellkasöv szakszerű üzembehelyezését láthatjuk: A rossz hang miatt kis segítség az értelmezéshez: ha nincs benedvesítve nem adja a jeleket. Ezért…..
Mgergoo vagyok. DK. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Jó eséllyel sokkal jobb állapotban vagy, mint ahonnan én indultam... 2009. ősz. 124 kiló. Ennyi vagyok. Olvasom a futóblogot az elejétől a…..
Irén a Szirén 2011.09.23 10:19:17
@mgergoo: Nekem ez nem ironikus, hanem lenéző, sértő, önostorozó, stb...és aki önmagát 170 kg-mal "ironikusan" dagadt köcsögnek látja, abból (logikusan) következik, hogy aki most túlsúlyos, arról esetlegesen szintén ugyanezt gondolja. (Lendüljünk tovább az "ember önmagával szigorúbb, mint másokkal" közhelyen, mert ugye hülyeség...)

Szal szerintem ilyen feliratú pólón a fenti üzenet nagyon keményen benne van.

De nekem tökéletesen oké, ha neked oké. :-)
Irén a Szirén 2011.09.23 11:20:37
@pannonfunk: Jaja értem, és tök igazad van, de mégis mintha másról beszélnénk.

Érted, felőlem mindenki azt hord, amit akar, leszarom magasról, de mégis valamit elmond egy emberről, ha mondjuk olyan pólót visel, hogy "Mindenki kapja be a fa...omat". Most ez egy hülye példa, de nyilván érted...nekem tök visszataszító. Mint ahogy nekem nem szimpi, ha valaki dagadt köcsögöt ír magára. Ha önmagára írja méla ironiával...hát még jobban nem tetszik. Bár ez már nem is ironia, inkább szarkazmus, ami meg azér' tud hardcore lenni. :-)

Hangsúlyozom még egyszer: NEM veszem magamra, de mivel Te is rögtön tudtál egy ismerőst, így azt gondolom, azon emberek száma, akiknek ez szarul eshet, igenis nagy. Módosítok: kurvára nagy.

Pont itt a blogon (asszem) írta valaki, hogy a negatív üzenetek mindig erősebbek, mint a pozitívak, tök egyetértek. A dagadt köcsög felirat meg sem nem pozitív, semnem vicces (szerintem). A Gergő meg viszont pozitív, tök szellemes/vicces és számomra pl. ezerszer hitelesebb, mint mondjuk egy celeb-sikertörténet. Én nem tudom a kettőt összerakni, de ez maradjon az én bajom. :-)

Persze az mindig egy tök okés érv, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára"...de érted...mikor mindenhonnan tényleg az ömlik, hogy "ha nem nézel ki így és így, akkor aztán tényleg egy dagadt köcsög/dagadt picsa vagy"...hát nem tom. (Ne menjünk bele a "nem kell bedőlni a reklámoknak/újságoknak" szövegbe, lécci.) :-)

Szóval mgergoo pólót simán felvennék, egy DK-tól meg kifejezetten irtózom. És nagyon durván nyomatékosítom, hogy: ÉN.

That's all.
Vajon milyen lenne a világ, ha minden a minimalizmus elvén működne? Semmi más nem lenne, csak letisztultság és egyszerűség. Az Antrepo nevű tervezési tanácsadással foglalkozó csapat világmárkák designját csökkentette a minimumra, ami egyrészt érdekes koncepció, másrészt arra…..