Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tele1

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bütyköltem TIVEDA beépítése 2016.09.10 23:23:57
Amikor az elkészült TIVEDA-t szeretnénk fixen beszerelni egy járműbe, az első probléma, amit meg kell oldani, az az, hogy a jármű áramellátása általában 12 voltos (ritkábban 6), a mi vezérlőnk viszont 5V-nál többet nem tolerál. Ezért egy feszültség átalakítóra (step down converter) lesz szükségünk,…..
tele1 2016.10.12 08:10:19
@jani57: Én nem merném így használni. Ha változik a bemenő feszültség (12V), akkor változik a kimenő is. Ráadásul terhelés függően is ugrálni fog a kimenő feszültség. Pl. a zümmer és a LED-ek villogása kb. 100mA terhelésváltozást okoz, ettől össze-vissza fog kóvályogni az 5V :-(

Ha kézzel megérinted a mini tápon a tekercset (a legnagyobb négyszögletes alkatrész), az nem forró? Mert rendes működés esetén még csak nem is langyosodik.
tele1 2016.10.13 09:03:09
@Mr. Big: Maga a táp IC ugyanaz az a többi helyen kapható modulnál is. Sajnos itt egy vacak kondival ellátott szériába botlottunk. Sajnos nincs ötletem egyszerű alternatívára.
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
tele1 2016.10.04 19:43:53
@Mr. Big: Egy próbát mindenképp megér. Sajnos kidobtam a vacak kondikat mindhárom nálam levő modulból, így nem tudom kipróbálni.
Mindenesetre, ha terheletlenül erősen melegszik a "nagy kocka" alkatrész, akkor rosszak a kondik. Helyes működés esetén még csak nem is langyosodik.
Délután számbavettem az Andrássy út szervízutas szakaszának padjait. Mintegy 50 darab található belőlük oldalanként, általában kettesével letéve - de akadnak hármas és négyes csokrok is. Összesen tehát 100 darabból áll a kollekció. Nem tünik fel elsőre, de sajnos ezek…..
Amikor Balázs véletlenül roamingolni kezdett valahol az EU-ban, rémülten vette észre az sms-t, hogy 50MB-ért kedvezményesen 3200 forintot kellene fizetnie. Múltkor azonban már felsejlett, mennyit is kell fizetni kedvezmény nélkül, de a tényleges összeg minden képzeletet felülmúl:…..
Nyilván nem szándékos átverés a UPC-től, hanem buta önszívatás, de ha az ember a weboldalukon meg akarja rendelni a 4000 forintért hirdetett kedvezményes szolgáltatáscsomagot, egy csomó adat megadása után derül ki, hogy a kedvezményes csomag nem is rendelhető meg online.…..
Igazán nem szeretném elvenni az üstökösként felívelő Bünti blog kenyerét, azonban itt az ideje, hogy legalább írásban megtoroljam lakóközösségem bizonyos tagjainak a bűneit!Azoknak, akik nem egy isten háta mögötti tanyán születtek és azóta is ott tengetik napjaikat nyilván…..
Márti biciklis magazinnal akarta meglepni a pasiját. Előfizetett is neki, de a lap csak nem akart megérkezni. Tavaly november óta, egész pontosan. Márti azóta írt egy rakás mailt, de egyszerűen nem válaszolnak neki semmit. A nyomtatott magazinok élethalálharca idején meglepő, hogy a…..
Budapesttel az utóbbi időben egyre több problémája van az itt élők egy részének. Minden nyáron dübörög a Sziget, egyesek este 10 után szórakozni merészelnek a belvárosban, egyre több utcát bontanak fel hogy aztán átadják őket a rohadék bringásoknak és a gyalogosoknak,…..
tele1 2009.07.24 23:07:52
@burleszk:
"Velem is történt már olyan, hogy szakítottam kedvenc kávéházammal, mert tapló, nagy arcok kezdtek odajárni. Most már a törzshelyem."

Azonosultál hozzájuk? :-)
tele1 2009.07.24 23:22:53
@burleszk: Mint érintett, olvasok én. Egész este.

Amúgy volt ott egy szmájli, de mindegy.
tele1 2009.07.24 23:31:18
@ördög_:
"ja, vesz este 10 előtt piát és bepuszilja utána :D Csak nem a kocsmában, hanem az utcán - és nem is a kocsma mosdóját fogja használni, megjegyzem..."

A kulturált úri közönség most sem a kocsma mosdóját használja itt a környékünkön, ha nem a szomszédos kapualjakat. Talán derékig érhet a szar odabent...
Disclaimer: Nem kerékpároztam Amszerdamban. Budapesten viszont szoktam. Az amszterdami kerékpáros közlekedés viszont bárkinek feltűnik, aki a városban közlekedik. Rengeteg a kerékpár. Amikor a reptérről a főpályaudvarra megérkezve kiléptünk az utcára, az első, amit láttunk,…..
Bölcs vendéglátósok élnek a nyugati végeken: nem kötik a vendégek orrára, hogy a 14800 forintos szobaárhoz éjszaka nem jár fűtés, no meg azt sem, hogy a szobák alatt hajnalig nyitva tartó kocsma üzemel. Mivel a legbölcsebbekből politikus lesz, történetünk főszereplője a…..
tele1 2008.11.25 01:42:24
Lehet reklámozni őket a ongo.hu/Magyarorszag oldalon, ismerje meg más is a kiváló szolgáltatásaikat.
Szabi fotói bizonyítják, hogy a válság elérte a kutyaszart is: a  Terézvárosi Önkormányzat takarítói a járda pucolása helyett (után, előtt?) kocsimosással szolgálják a kerület lakóinak közös ügyét, a tisztaságot. Helo homar, ponyvan felirat (ha nem latszodna…..
Jó kezdeményezésnek tartom az európai autómentes napot, évente egyszer ki lehet bírni a a hozzám hasonló leglustábbaknak is. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell vidékről ingáznom minden hétköznap a munkahelyemre, de aki rákényszerül erre, holnap autó helyett…..
tele1 2008.09.21 16:54:04
Cserébe viszont az egész közös Magyar-Román Köztársaság(?) magyarul beszél. Legalábbis ez derül ki a Service Logistic International hómpédzsén, ahogy azt Karl Boro kiszúrta.Mit mondhatnék...? A trianoni "határ-újraértelmezés" mindenkinek másképp szúrja a szemét…..
Tutira volt már több hasonló, de nem lehet elégszer figyelmeztetni az embereket, hogy használt autót sohase vegyenek egyedül, vigyenek magukkal szakembert. Joshy pont nem így tett, hanem egyedül besétált az AAAutóhoz, ahol kinézte élete első autóját, majd hirtelen ráköltött még…..
Elérkezett a pillanat, amikor már nem érdemes úgy önmagában a fáradságot venni, hogy melegebb éghajlatra küldjék a Centrum káefté fantomtartozásai miatt zaklató behajtókat, úgyhogy ezennel egy újabb versenyt hirdetünk meg, aminek - újabb történelmi fordulattal - ezúttal…..
Minden eddigi autópályamatricás történetünk közül a legbizarrabbat tapasztalta meg tegnap drk. Székesfehérvárról Budapest felé akadt el az M7-esen, ahol a beszámolója szerint egy benzinkúthoz terelték az ellenőrizni óhajtott forgalmat: Szoval az tortent velem tegnap, hogy a…..
Úgy látszik a sutyerákságnak nincs határa, Tibor legalábbis igencsak felkapta a vizet, hogy az őt spammoló telemarketinges még a beszélgetést is rögzítette: Egy vidéki kisvállalkozás középvezetőjeként számtalanszor vagyok kénytelen néha udvariasan, néha  pedig …..