Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Domján Gyuri

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon egyszerű, de mégis laktató, és fenséges ételt készítettünk tegnap vendégeinknek. A Parmigiana di melanzane néhány összetevőből áll, mondhatjuk, hogy teljesen vegetáriánus, mégis, bármelyik húsevő számára is teljes fogást jelent, hiányérzet nélkül. Akkor lássuk: Összetevők: 2 nagy…..
Na, akkor egy kis mediterrán fogás ismét! Ma reggeli piaci fogás: Mazzola (máltaiul), valójában kutyacápa. Már 4 éve kerülgetem, amióta itt élek Máltán, de most, ma reggel rákérdeztem a piacon, hogy hogyan, miként is javasolják elkészíteni. Kaptam is két javaslatot, melyek közül kb. az egyiket…..
Hát, hadd kezdjem azzal, hogy ez Isteni lett! :) :) :)  Régen vágytam már egy jó levesre, aztán tegnap belevágtam! Nagyszerű lett a végeredmény, pedig tartottam tőle. Nagy leveses vagyok, de inkább az evésben, mint a főzésben, aztán kiderült, hogy ezt is lehet egyszerűen, és finoman művelni. Még…..
Nagy kedvenc ez is, de még sohasem csináltam. :) Lássuk! Hozzávalók: 3 db kis-közepes fej karalábé 30 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka, ahogy szeretnéd) 1 db tojás 4 evőkanál zsemlemorzsa só, bors, fűszerek (én pl. oregánót használtam most - Isteni lett) 1 evőkanál liszt 4 evőkanál…..
Egy régi nagy kedvenc, de még sosem csináltam. Egyszer nekifogtam, de rá kellett jönnöm, hogy kézi turmix nélkül a pürítéssel nem sokra megyek, és akkor más lett belőle, de most, MOST!!!! :) :) :)  Gyerekkoromban általában úgy készítették, hogy az liszttel volt sűrítve, és azt már, ha lehet,…..
Sikerült Otthonról szereznem két nagy csokor friss medvehagymát, mivel most van szezonja, így hát régi kedvencemet készítettem el tegnap, szombat délután. Mondhatom, valóban fenséges lett! :) Hozzávalók: 1 kg liszt (plusz még egy kevés kellett a tésztához is, meg a tábla, és tepsi…..
  Hozzávalók: 4 szelet tarja (kb. 70 dkg) kevés olaj egy üveg lecsó (annak híjján 4-5 db paradicsom, 2-3 paprika frissen) én még tettem bele egy fél padlizsánt, és egy fél cukkinit (korábbról maradtak) kb. 30 dkg kifőtt spagetti tészta A mai nap reggel a boltban pillantottam meg ezeket…..
Elkészítettük tegnap este vacsorára ennek a csodás magyar ételnek az "új változatát", amit vicceskedve (is) Máltai Torzon-borzaskának neveztünk el, de lássuk, hogyan is készült ez most itt Máltán! :) Hozzávalók: kb. 1,5 kg csirkemell-filé kb. 80 dkg krumpli 3 db tojás kb. 30 dkg liszt 30 dkg…..
Ma ebédre egy laza kis paradicsomos, darált húsos sugot készítettem tésztával, röpke fél óra alatt minden kész is lett! Hozzávalók: 1 kg darált sertés (vagy akár csirke, pulyka, marha, ahogy tetszik) hús 1 fej vöröshagyma (én itt charlotte-ot használok, ami a vörös, és a lila között van…..
Nem tudom, hogy Otthon milyen most az idő, itt Máltán ragyogó napsütés van, egy kis szellővel, ami azért a tengeren kisebb-nagyobb tarajos hullámokat vet. :)  Na, akkor lássuk, hogy mi is készült ma a konyhában! 1. Mediterrán sült töltött paprika Hozzávalók: 5-6 db színes kaliforniai paprika…..
A mai nap egy nagyon kedves Barátunkat vártuk vissza Máltára egy kis kiruccanása után, és ebből az alkalomból egy Isteni Stroganoff csirke raguval készültünk Neki, amit egy üveg nagyszerű Chiantival kísértünk le! :) Hozzávalók (kb. 6 fore): 1 kg csirkemellfilé 1 közepes fej vöröshagyma kevés…..
Alapvetően nem vagyok édesszájú, de időnként rám jön, hogy valami édeset ennék. Vagy, inkább valamit, ami édes is, és finoman savanykás is. :) Nagymamám Isteni almáspitét sütött, tudod, azt az igazi, békebelit, apróra tört, pirított dióval a tetején. Hát, nekem is erre esett a választásom, mert…..
Lássunk akkor ismét egy nagyon egyszerű, de ugyanakkor nagyszerű receptet! :) Semmi megtévesztő sincs a megnevezésében, ezt a csirkét fogjuk megitatni, de nem kell izgulni, csak puha, omlós, ízletes, és Isteni finom lesz, nem lesz sem kesernyés, sem sör íze! Viszont vajpuha, de kívül ropogós…..
Gyerekkorom nagy kedvence, amit Nagymamám sütött nekünk mindig. Miután elment, hosszú ideig nem tudta senki elkészíteni, hogy olyan legyen, mint Mamié volt. Itt Máltán fogtam neki (az Otthoni ízeket keresve), hogy megpróbáljam elkészíteni, mivel alapvetően sós szájú vagyok. Sikerült. Azóta is…..
Hát, ez valami Isteni! :) Talán, tényleg a Görög Istenek ajándéka, azaz a Görög uborka saláta, a Tzatziki! Bármilyen húsétel ideális kísérője, fokhagymás, joghurtos, nem is lehet rossz, maradjunk annyiban!  Elárulom, nem is az, és ráadásul roppant könnyű elkészíteni. Most, mielőtt dolgozni…..
Amikor csak alkalmam nyílik rá, esetleg bringa túra keretében, rendszeresen megyek le Marsaxlokkba (ejtsd: márszáslokk) a halpiacra, ami nem csak halpiac, mert van ott minden más is, viszont nagyon hangulatos, ahogy a tengerparton, a kikötőben körben vannak az árusok, a kikötőben mellettük…..
Szia, bocs ... Saluti Lectorem! :) Ma egy különleges módját választottam a Mousaka elkészítésének, aminek több oka is volt, úgyhogy egy kicsit időben visszafelé fogunk haladni, mert hogy a hagyományos, és a vegetáriánus Mousakat vegyítettem. Rendkívül egyszerű fogás, mégis nagyon-nagyon…..
Férfi a konyhában Újra itt! :) 2017.06.12 07:04:43
Na, Sziasztok!Hát elmúlt néhány év, mióta nem tettem fel egyetlen receptet sem a blogba. Rengeteg dolog történt velem, többek között már több mint 2 éve Máltán élek, ráadásul egyedülálló lettem, így a főzés már nem csak hobbi, és már nem elsősorban a kertben bográcsban, tárcsán készülő ételekre…..
Na, ez aztán egy igazán nagyszerű étel! Imádjuk a halat! Legalábbis én és a lányok...... a fiúk nem annyira, de majd rájönnek ők is! Ezt pedig úgy készítem, hogy egy kis szalonnát (jóféle bükkfán füstölt mangalicát) teszek a bogrács aljába, hogy zsírt eresszen a hagymához. Aztán jöhet bele a…..
Egy jó kis kert tárcsázásra bármikor kész vagyok!            Legutóbb például Sven barátom március közepi látogatása során ültünk neki tárcsázni.Ebben a műfajban az a legjobb, hogy rendkívül sokféle dolgot lehet…..
Férfi a konyhában Görög Saláta 2011.01.21 23:27:00
Akkor lássuk ezt a kellemes, önálló ételként, vagy húsételekhez akár önálló köretként is finom salátát! Két módozatát is megadom, mind a kettő nagyon finom, bár én idehaza inkább a saját magam által "továbbfejlesztett", "Magyaros" változatát szoktam…..
No, lássunk megint egy könnyű, egyszerű, de nagyon finom reggelit!Amire szükség lesz hozzá (4-5 főre):Kb. 10-15 dkg. szeletelt bacon1-2 közepes méretű csemege (savanyú) uborka10-15 db tojás1 evőkanálnyi tejfölsó, bors az ízesítéshezesetleg kevés étolaj a…..
Na, akkor lássunk egy finom görög ételt, a Muszakát, amihez kiváló tud lenni egy jó Görög saláta (rövidesen)!Amire szükség lesz hozzá (4-5 főre):1 kg burgonya (az erdeti Muszakában padlizsán van, csinálhatod azzal is, majd dőlt betűvel jelzem a különbséget)kevés olaj, vagy…..
Ismered? Isteni kaja! Hidd el, nem nehéz elkészíteni sem, gyere, csináljuk meg (nálunk tegnap ez volt az ebéd).Amire szükség lesz hozzá (4-5 főre):1 kg csirkemell filé0,5 kg burgonya (érdemes nagy szemekből csinálni)2 tojássó, bors az ízesítéshezkevés lisztkb. 3-4 gerezd…..