Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muay Tie

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nem lesz egy pc poszt. A svájciakról szól. Vagy inkább Svájcról. Páran nem fogják szeretni. Én is elhatárolódom tőle.Történt pár hete, hogy megpályáztam egy külföldi állást. A helyszín Svájc. Focitörténelmi sorozatunkat követő olvasóinknak csak mondom: Az…..
A Fidesz-kormány nemet mondott Németországnak, így hazánk nem csatlakozik az Európai Unió Versenyképességi Paktumához. A döntés nagyon helyes! Ritkán voltunk olyan helyzetben az utóbbi időben, hogy dicsérni tudjuk a kormány valamely gazdaságpolitikai döntését. A kormány erre…..
Lau Kar Leung VS Wang Lung Wei... a Shaw Brothers filmjei rajongóinak mindkét név fogalom. Lau Kar Leung (szerény véleményem szerint) minden idők legjobb akciókoreográfusa és kungfufilm-rendezője, aki többször is forradalmasította a műfajt (lásd pl. az Eight Diagram Pole…..
Muay Tie 2011.02.17 10:05:13
@Wostry Ferenc:
Nem azt írtam, hogy a koreográfia nem realisztikus, mert nyilván nem az, az általam említett filmekben sem. Maga a bunyó érzete nem valóságos. Nem érződik pl. rajta, hogy tényleg meg akarják ütni/rúgni egymást, inkább tánc, mint bunyó.
Az sem mindegy egyébként, hogy hogyan nem realisztikus a koreográfia. Az Ong-baké pl. úgy nem, mintha valaki 39-szer egymás után hatost dobott volna a kockával, ezek a kung-fu filmek meg úgy, mintha valaki néha 7-est, 18-ast, és -1-est is dobált volna. Nem tudom, érthető-e a hasonlat. :)

Az pedig, hogy Ewans ezekből merített inspirációt, az természetes, mégis miből merített volna? Régen nem nagyon volt más. Ez nem jelenti azt, hogy a Merantau ne lenne sokkal jobb, mint ezek a régi filmek. Ami egyébként valahol természetes. Kevés olyan dolog van, ami az idő előrehaladtával ne fejlődne, és ne lenne sokkal jobb, mint az elődök. Szomorú is lenne, ha nem így lenne.

Akár egy emberen is le lehet ezt mérni. Jackie Chan nagyon korai bunyói pl. nem is mérhetőek a későbbiekhez. Már az Istenek fegyverzete 2. körül látszott, hogy elmozdult az alapoktól, és már nem klasszikus kung-fu, amit csinál, a Who am I-ban pedig már amolyan fúziós bunyó van.
Muay Tie 2011.02.17 10:08:05
@-YEZy-:
Egy bunyó soha nem lesz jó CGI-től, és wire fu-tól. Sőt, az esetek túlnyomó többségében gagyi lesz. Ha tehát egy ilyen bunyó jó, akkor az a wire fu ellenére van, és nem miatta.

Ahogy Scott Adkins mondja:
"If you think you’re a martial arts star and you do need wires then it’s time for a change of profession."
comment:com Véget ért a Médium 2011.01.23 11:30:00
Hét évad után véget ért Patricia Arquette főszereplésével készült A médium című misztikus sorozat. Január 21-én vetítették az utolsó részt a CBS-en. Ebben az évadban az eddigi 22 rész helyett már csak 13 futott. Spoilereket itt lehet olvasni.A valós történet ihlette…..
  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a…..
Muay Tie 2011.01.06 12:20:52
@Phátyol Ferenc:
Szerintem teljesen igaza volt! Pont, hogy az ilyen nyomorult patkányok miatt tart itt az ország, mint te!
A képernyő mögül könnyen jártatod a mocskos pofádat, te kibaszott senkiházi ganyé. Szemtől szembe rögtön nem lenne ilyen nagy a pofád te szánalmas féreg! Takarodj inkább dolgozni, mint más becsületes ember, bár az Avason biztos túl nagy kérés ez. Patkány.
Muay Tie 2011.01.06 13:29:27
@Phátyol Ferenc:
Te kezdtél el pofa beverésről beszélni, te szánalmas kis patkány. Személyesen tuti nem mernél ilyeneket vartyogni, nehogy a te mocskos pofád legyen szétbaszva. Élőben csak többedmagaddal lenne nagy arcod, főleg segélyosztás után, amikor sikerült végre a szokásosnál is hülyébbre innod magad.
Muay Tie 2011.01.06 12:13:15
@TuRuL_2k2:
Ja, hát így már teljesen rendben van az egész médiatörvény, ugye?
A sok hülye külföldi azt sem tudja mit beszél, csak nyávognak. Vagy nem?
Azért amikor már az egész világ függetlenül a megszólaló politikai hovatartozásától azt mondja, hogy ez egy szar törvény, akkor talán elképzelhető, hogy nem az egész világ hülye, hanem csak Orbán.