Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rmri

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap az Apple meglépte azokat a dolgokat, amiket régóta vár tőlük a piac és a közönség. Egyben távolabb kerültek attól, hogy a következő korszakban innovátorai legyenek az okostelefon piacnak. Lássuk, miért.  Színes iPhone-ok. Ez a bejelentés egyértelműen a kínai…..
rmri 2013.09.11 11:54:09
Plusz:
Egyik legjobban használható mobil fényképező
Szintén az egyik legjobb mobil játékeszköz a legjobb ökoszisztémával

Negatív:
Bár nekem nem probléma, de a képernyő méretet tényleg lehetne módosítani, hogy ne ilyen hosszúkás legyen a display.
Ennek az oka inkább abban keresendő, hogy csak most kezd kialakulni egy rendes layout rendszer programozási szinten. Az új OS is ezt hivatott szorgalmazni rendszerszintű fontméret kezeléssel, erősen hajtanak mindenkit az autolayout irányába.
Nekem az az érzésem, hogy csak több lépésben tudják ezt meglépni, és igazán jövőre fogunk oda eljutni, hogy az Android-éval összemérhető eszköztár álljon rendelkezésre, és a programozók is elkezdjék azokat végre használni.
Első lépés volt megszabadulni az agyontextúrázott fejlesztői szokásoktól, ezt hozza is az új iOS.
Ha a fejlesztők is komolyan veszik az új fejlesztői API-kat, akkor juthatunk el oda, hogy nem esnek majd szét a 320x480-ra optimalizált appok egy esetleges új kijelzőméret esetén.

Persze korábbi fix méretnek is megvolt a maga előnye a korai iPhone-oknál, valahol az iphone 4 környékén kezdett inkább hátrány lenni. Abban az időben még minden Android eszeveszetten lag-olt, tehát jogos volt a limitáció, sokkal smoothabb volt az iPhone, viszont azóta már olyan CPU-kat raknak a telefonokba, hogy az Android-ot is elviszik, bár az igazi lagmentesség majdnem, hogy csak idén lett teljesen kiküszöbölve.

Szóval, rövid távon nagy előnynek, hosszú távon komoly hátránynak bizonyult.

Összességében hozták szerintem amit meg lehetett most lépni, és ezt a legjobb fényben próbálták prezentálni (ne akadjunk már fenn a marketing dumákon, meg a flamewarokon)
Nekem a legizgalmasabb az iBeacon, motion sensor, jönnek itt majd a killer appok sorban.

És szerintem az Android fanoknak is örülni kéne, mert ha az Apple be tud hozni a köztudatba új, használható technológiákat, akkor előbb utóbb minden gyártótól meg fogjuk ezeket kapni.