Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mm

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                                             Mihály, engem kitiltottak Amerikából.            Tikiltották, kedves Ildikó, a Marikából?            Antal!  Most hallottam, hogy totikilták az Ildikót, a Karimából.      …..
Mm 2014.11.05 19:31:32
Mm 2014.11.05 18:16:31
Mm 2014.11.05 19:21:06
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: attól még ne .uzizzá'
Találós kérdés: mire utal Tóth Krisztinának a Litera "Író-olvasó találkozó" (nem tudom rendesen belinkelni, úgyhogy csak így: http://www.litera.hu/hirek/toth-krisztina-en-a-jambikus-giccshatarra-jarok-napozni) cikkében olvasható mondata? (Lásd a poszt címét.) Závada Péter…..
Meglátogattam ma Édesanyámat, aki szomorúan mesélte, hogy nem tudja, kire foxavazni. Több kampányban is szorgosan gyűjtötte a cédulákat a Fidesz stb.-nek; ma már látja, hogy ennek a korszakának vége. No de akkor kire? Sokáiximpatizált az LMP-vel — alighanem azért, mert nem tudott…..
Mm 2014.03.22 20:45:09
@Pásztörperc: Schmuck, hiszen magába mindenki szerelmes (tudom, Stux). de megnyugodtam.
 Az Ex Symposion új, 74. száma (a „Kém”-szám) hosszas válogatást közöl Radics Viktória és Marno János levélváltásából. Sok mindenről szó esik, mindenekelőtt hitről és halálról, Marno szövege azonban több mint zavarba ejtő. Az még hagyján, amikor azt…..
Mm 2011.09.23 15:20:01
Az augusztusi Holmi egész lapszámot szentel a százéves Bibó Istvánnak, ami akkor is erős gesztus lenne, ha más havi folyóiratok is megemlékeztek volna róla. Úgy látom, nem tették, de ha elkerülte a figyelmemet, kéretik kommentben helyreigazítani. Így viszont a Holmi…..
A Litera Vajda Miklósnál járt nagyvizitben. Az interjú kissé szerkesztetlennek tűnik, itt van mindjárt a címe: "Az egyik lektor I." Ezt csak az érti, aki tudja, hogy a riportalany Csernus Tibor* egyik híres, Három lektor című képén szerepel, Domokos Mátyással és…..
Balázs Géza "Tetten ért szavak" című műsorát általában furcsa kíváncsisággal szoktam hallgatni a Kossuthon, mert a műsor kevéssé műsorszerű, többnyire műkedvelő hallgatók iskolaújságba való, lelkes nyelvénckedéseit olvassák be, a…..
Arthur Miller Jelenlét című elbeszéléskötetének utolsó, azonos című novellája az Atlanti-óceán homokos, dűnés partján játszódik, és kétszer szó esik mellékesen egy növényről, amit a szerző a „speargrass” névvel illet. A szó tükörfordításban lándzsafű,…..
Hamarosan leadom John Ajvide Lindqvist új regényének magyar változatát. Arról szól, hogy Stockholmban egy adott napon életre kelnek a két hónapnál nem régebbi hullák. És hogyan reagál minderre a társadalom, a kormány, az érintett családok, a nem érintett családok, a hívők,…..
Mm 2011.01.18 00:24:19
PP: Jens Lapidus könyve megdöntött mindenféle könyveladási rekordot Svédországban, film is készült belőle. Kezdjük az elején, azaz a címmel. Instant dohány. Az eredeti cím Snabba Cash. Mit jelent ez pontosan?PP: Szó szerint annyit tesz, hogy gyors készpénz. Persze a cash angolul…..
Mm 2011.01.18 00:20:46
Első fordításom Orwell Légszomj című regénye volt. Emlékszem egy szójátékra. A narrátor az alsó középosztály házairól beszél morgolódva, amiknek szegényességét jól csengő nevek mögé próbálják rejteni."... house that's called Belle Vue because there's no view…..