Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osszián

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsok, fűszerek, messzi földről érkező egzotikus gyümölcsök tarkították a szezonális bőséget az urak asztalán...
Sorra lépnek le Magyarországról azok, akiknek van Nyugat-Európában használható tudása: a hazai hiányszakmák listája sajnálatos módon hónapról hónapra csak bővül. Folyamatosan vándorolnak ki az orvosaink, az informatikusaink és a mérnökeink. Újabban nincs már elég hentes,…..
osszián 2015.10.02 10:23:26
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Max, hol vagy megbízott szerkesztő? A Napi.hu-n? Ál (helyesebben nick) néven? Ez furcsa.
osszián 2015.10.02 12:03:07
@osszián: @maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Hát gratula...:-)))

Vedd úgy, hogy részünkről is meg vagy bízva...:-D
osszián 2015.10.02 12:17:35
@ulpius66:

Ez a dolgoknak csak egy része, és addig tart, amíg a család utána nem megy a kivándoroltnak.
A baj az, hogy így most egyszerre van nálunk munkanélküliség (a közmunka csak fügefalevél), és munkaerőhiány.
Ám a munkaerőhiány a legképzettebbeket érinti, akik nagyon hiányoznak a munkaerőpiacról. Ha nincs elég orvos,, mérnök, informatikus, tudós, az ország balkanizálódik, sőt a végtelenségig lecsúszik, versenyképessége az afrikai országokéhoz zuhan le - képzett emberek nélkül nem lehet modern országot építeni. Ha most jó tendenciának is tűnik az államvezetés számára tudatlan birkatömegek kinevelése, az oktatás lerombolása, az eü megsemmisítése (többet lehet átmenetileg lopni), hosszabb távon - de az pár év - rettentően visszaüt: egy elmaradott, lepusztult ország leszünk középosztály nélkül.

És csúszunk is évről évre, minden szempontból - bár korrupcióban, lopásban az élen vagyunk
"Az én filozófiám szerint az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Ha van erő, van összefogás, ha nincs erő, nincs összefogás. Ez nem minden országban van így, de ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk, ez így működik" – válaszolt Demján…..
osszián 2012.07.29 10:42:14
Kedves blogger, tévedsz. A magyarok sosem éltek Ázsiában. Hogy az első évezredet megelőzően hol éltek, arra nézve semmi forrás nincs, teljesen bizonytalan hipotézisek vannak. Viszont az első évezredben már bizonyosan az Uralon innen voltak a szállásaik. Vagyis Európában. A mai Délorosz sztyeppéken, továbbá a Kaukázusban bizonyosan éltek, de a kazár birodalom sem Ázsia, Levédia sem és Etelköz sem. De nem Ázsia az a terület sem, ahol Juliánus magyarokat talált: Európa az is.
Talán Baján avarjai lehettek ázsiaiak - volt a régészeti feltárásoknál ilyen lelet, de antropológiailag europid jellegűek voltak ők is. A kései avarok kaukázusi eredetűek voltak, perzsa kulturális hatásokkal, szintén európai genetikai jellegekkel. Ugyanez vonatkozik a honfoglaló magyarságra.

Itt a honfoglaláskor óriású számú avar népesség élt, nyelve nagy valószínűséggel magyar volt, ezért maradhatott a kisebb számú honfoglalók nyelve is meg: ha itt szlávok és germánok éltek volna tömegével, lőttek a magyar nyelvnek, mint ahogy a bolgárok is elszlávosodtak, tekintve, hogy több volt a szláv ahová letelepedtek.
A logika diktálja ezt. A világ csudája lenne, hogy idejön egy kevert nyelvű nép, itt talál más népeket sokkal nagyobb számban, és ennek a népnek az egyik nyelve, a magyar lesz pillanatokon belül az általánosan beszélt nyelv.

Germánok itt nem éltek, hacsak a gepidák nem - állítólag szórványban egy-egy törzs, kis település megérte a honfoglalást.

Cikked további tartalmával egyetértek.
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
Hatalmas méreteket ölt a hisztéria, talán sokan nem vártunk ennyi óbégatást. Pedig előre lehetett tudni, hogy a külföldet szolgaként, hazánk stabilitását bármikor feladó MSZP-SZDSZ hátország mindig lesben fog állni, hogy mikor árulkodhat és fordíthatja ellenünk a nemzetközi…..
osszián 2012.01.08 16:56:36
@OrangeOrder:

...-)))

Mosolyjel.

Jó lett volna, ha elolvasod, egy délelőtti kommentemet.

Hogy váltja le?

Kényszerűen. Maga váltja le magát. Tudod-e. pajtás, mi az államcsőd???

Abba bizony olyan hatalmas ország , természeti kincsekkel, pampákkal, erdőkkel mindennel - is befaragott, mint Argentína!

Most tanulmányozom.

Mivel kezdték? a myny pénztűtárak ellopásával. Mivel folytatták?!

A valutaalapjuk elköltésével, elzabrálásával!

Totál államcsőd követte - és majd csak amikor visszatértek a demokratikus állapotokhoz fejlődött fel újra ez a gyönyörű ország.

DEMOKRÁCIA NÉLKÜL nincs rentábilis gazdaság.
osszián 2012.01.09 10:46:58
@Viktor_Viccnélkül:

Na, akkor meg van a csodafegyver...:-)))

Tegnap, és éppen itt határoztam el, hogy elvakult hülyékkel immár soha többé nem vitatkozom.
Most sem, csak annyit jegyzek meg, hogy a valutatartalék hajszálra ugyanannyi volt amikor Bajnai átadta a kasszát. Csak akkor a 34 milliárd euró sokkal többet ért.

Ezzel együtt vitte katasztrófába az országot Orbán és csapata.

Abban a pillanatban ahogy folyó kadásokra vagy beruházásokra fordítanak egy centet is a valutatartalékból, az felgyorsítja a véget, nincs az a pénzügyi guru, amelyik oda befektetne.

Most se vett egy kötvényt se, csak szimatolt egy kicsit. (Akár a kínaiak tavasszal).

A valutatartalék az nem saját pénz. Azután ugyanúgy kamatot fizet az ország, mint a többi kölcsön után. Viszont kell az importra, kell a hitelek törlesztésére, és biztonsági tartaléknak. Argentína volt az az ország, amelyik először a mnypénztárakat rabolta le, majd a valutatartalékot a saját nemzeti bankjából - totál államcsőd követte.

Hát persze itt is itt a csőd - most már akkor is, ha lesz megállapodás, de ha nem lesz, akkor hamarabb.
A közelmúltban egy külföldi lapnak nyilatkoztam. Orbánról akart kifaggatni az újságíró, mert mostanában a magyar miniszterelnök jól eladható sajtótéma a nyugati világban. Döntései feszültséget keltenek, szavai meghökkenést okoznak, elképzeléseire értetlenül tekint Európa…..
“Ezt a csatározó politizálást minduntalan a miniszterelnök személyéhez szokták kötni, miszerint egyedül minden tőle függ. Nagyon nem értek egyet ezzel, hisz ezt nem egyedül csinálja. Ehhez az egész vezetői körének hallgatólagos beleegyezése, sőt, lelkesedése és…..
osszián 2011.01.10 15:33:07
Kalmár, sose szerettem a másikra mutogatás módszerét, snassznak tartom, holott a jobboldalnak ez mindig a legfőbb érve, minden jelenlegi elképesztő kormányzati lépésre. (bezzeg a szocik, tetszettek volna, Gyurcsány így s úgy stb).
De erre a hsz-re kénytelen vagyok reagálni: a baloldal mindig is nyuszipista volt a karaktergyilkolásban, a felhajtásban, a társadalmi békétlenség szításában. Ebben a fidesz a nagy.
Ez megy 2002-től. Az országnak egy perc nyugalma nem volt. Medgyessyt épp úgy gyalázta a jobboldali politikusok serege és a sajtójuk, mint aztán Gyurcsányt, majd Bajnait.
Nem sorolok most fel mindent, de akkor kezdődött, amikor Orbán képtelen lévén megemészteni a 2002-es vereséget, azt a bizonyos beszédet mondta a Testnevelési egyetemen. Később azonosítva magát a hazával, kijelentette, hogy a :"haza nem lehet ellenzékben"
Az a nyár már a békétlenség, a viszályszítás nevében zajlódott, és folytatódott tovább.
2006 ősze egy őrület volt. A Tv székházas csőcselék megnyilvánulás, a Kossuth téri felbolydulások, ultimátumok, vekkerforradalom, nyilvános WC a tér, a kormány minden megmozdulásának a gátolása, népszavazás, sztrájkra buzdítás, nem sorolom, de legesleginkább Gyurcsány mocskolása minden emberi léptéken túl.

Egyszer majd ezt is megírja valaki és a fidesz nem jön jól ki a dologból.

Most az ellenzék béna (T.G.), alig lép fel valami ellen, a külföld kell, és egy-két tökösebb publicista.
Egyszer majd a jelen kormány áldásos tevékenységéről is írni fognak: a rablások, a törvénytelenségek, az alkotmánysértések nem maradnak titokban az utókor előtt.