Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alfahím

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
Alfahím 2020.11.09 13:07:03
@gergerg: tökéletes összefoglalás!!! egyben a legkevésbé megértett téma; nem magunk miatt, hanem a szüleink és nagyszüleink miatt kell vállalnunk a szigorításokat.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
Alfahím 2011.01.05 10:56:13
@kispista: a sértetti közrehatás legjobb példája volt, amikor - ha jól emlékszem - valamelyik celebritás, (sportoló, színész) az éjszaka közepén, kivilágítatlan úton, kicsit a megengedett sebesség felett, elgázolt egy láthatósági mellényt nem viselő, ittas állapotban az út közepén bringázó idős embert, aki ha jól emlékszem meg is halt. Az elkövető enyhébb ítéletet kapott, mivel nem önmagában az okozta a balesetet, hogy gyorsabban hajtott, hanem a sértett magatartása is döntően közrejátszott a baleset létrejöttében. Itt ilyenről szó nincs egyébként, szvsz.
Amit te hozol példaként, az inkább az önvédelem témakörébe esik. A sértetti közrehatás a baleset mechanizmusában, annak kialakulásában játszik szerepet. a sörösüveggel fejbevágásnál ilyet nehéz találni. :)