Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Natan2005

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
- In Memoriam Magyari P. 2012.08.06 10:53:19
(A cikk 2012.augusztus 06.-án, A gepnarancs.hu oldalon jelent meg) Az a baj a magyar jobboldallal, hogy nem érti a viccet. Nem ismeri a viccnek még csak a fogalmát sem, ebből kifolyólag magából kreálja a legnagyobb, legrosszabb, legfájdalmasabb faviccet, elvesztve ezzel azt a cseppnyi…..
Régen volt a blogon, de most itt a bővített jelenet abból az indiai filmből, amiben a Mátrix első részének legendás jelenetét egy az egyben lemásolják. Anno sokan azt írták ez nem lehet, ez paródia. Azonban ha megnézitek a kibővített jelenetet akkor világos: ez tényleg egy…..
Publius Az olimpia vadhajtásai 2012.08.01 12:35:23
Ezekben a hetekben mindenki az olimpia lázában ég, én viszont úgy érzem, néha túlságosan is. Sokan hajlamosak ugyanis arra, hogy bármely magyar olimpiai eredményt - legyen az pozitív vagy negatív – túlreagáljanak. Szilágyi Áron aranyérmében a magyar nemzet felemelkedését,…..
Natan2005 2012.08.01 22:43:36
Mindkét oldal mondja az érveit, sok igazság van mindkét oldalon, nem lehet egyik oldal fekete, a másik fehér.
Abban talán egyetérthetünk, hogy az egész olimpiai mozgalom rossz irányba csúszik el.
Valóban! Hol van már az amatőrizmus? (Talán sokan emlékeznek, hogy a tenisz azért került fel elég későn a palettára, mert azok, ugye, profik.)
Hol van már a részvétel fontossága?
Az egész kvalifikációs őrület már egyfajta világjárvány.
Itt már életek, sorsok dőlnek el századmásodperceken. A reklámidők másodperceit, a jogokat láda aranyban mérik!
A sportolók pedig? Sokan szintén hosszú évek munkáját, vagy az életüket teszik fel arra a pár másodpercre, ami, ha összejön - Istenek, ha pedig nem, akkor vége.
Ezért érzem úgy, ma már az egész olimpiai mozgalom túl van dimenzionálva!

Egy picit már megközelítésben: Miért van ekkora presztízse ennek a versenynek? Mert 4 évenként van? Mert valóban a világ legjobbjai jönnek össze?
Nézem a dzsúdós srácot! Évekig erre készül! Egyetlen pillanatnyi kihagyás - ipon - csomagolhat!
Igazságtalan! Sokkal többre tartom a világkupák győzteseit (ma már szinte minden sportágban van), ahol a győztes a teljes évi teljesítménye alapján áll elöl. Lehet, néhányszor kikapott, de összességében Ő a legjobb. És a világkupákon is a világ élmezőnye versenyez! Mégis az olimpia presztízséhez nem mérhető.
Zavart érzek ez erőben!

Olimpikonjainknak gratulálok és további fényes sikereket kívánok!
Natan2005 2012.08.02 08:16:02
@monddazigazatmar: Perszehogy!!! Ezzel nem is vitatkozom!
Ezzel együtt úgy érzem, maga az irány nem jó. Az olimpiának pont az lenne az értelme, amiről írtál.
   A Totalcar tíz év működés után jutott el oda, hogy népi kezdeményezést indítson. A népi kezdeményezés annyiban más, mint a népszavazás, hogy kevesebb aláírás kell hozzá (ötvenezer), és semmire sem kötelezi a Parlamentet, csak mintegy jelzi a nép igényét…..