Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EsteeSatmary

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar politikai kultúra szélsőségesen személyiség- (és nem intézmény-) központú. Nem sokakat érdekel, hogy a társadalom és az állam intézményei hogyan néznek ki, hogy a jognak és a szokásoknak mi volna az optimális konfigurációja a nemzet számára -- ellenben csüggünk a…..
EsteeSatmary 2012.12.28 13:46:09
@Önnek megyünk: És úgy félnek az ujdonsült uraságok és a sleppjük a szakértelemtől, mint ördög a tömjénfüsttől. Grafikon??? a négy alapművelet? Minek,?
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
EsteeSatmary 2012.12.22 17:41:47
@Kandeláber: Aranyom: továbbá ne olvass Magyar Hirlapot, Magyar Nemzetet Heti Választ stb.stb.
Egyik kutya , másik eb. Rengeteg megvilágosodott újságiró van a készletben, csakúgy mint volt párttitkár, volt besúgó / mai megnevezése külső független tanácsadó/- szóval bizd magad a józan eszedre és ne csak itthon szerkesztett hireket nézz. Beszélgess néha
hozzád nem túl közállókkal és tisztulni fog a kép-
Vanek úr vagy százszoros RJB, úgyhogy talán elnézi nekem, hogy ezt a beküldését hétvégén teszem ki, pedig igazából véleményes, hogy véleményes-e. Rég írtam már (jó hosszú a várólista [word - pocak]), de ma egy gyöngyszemre bukkantam. Castle, 3. évad 5. rész. Az RTL Klub…..
EsteeSatmary 2012.12.22 17:34:01
@Mikrobi: Ne sajnáld ! Ember=Ember. Viszont egy ilyen félreforditás tönkretehet egy filmet, egy könyvet, legrosszabb esetben még életeket is. Lehet, hogy a gyorsuló világ, lehet, hogy csak a hozzánemértés és trehányság volt az oka. Vagy egyszerűen nem kellene műforditói munkát vállalni!
„A munka becsületének visszaállítása”, „a termelő szektor ösztönzése”, „a működőtőke számára vonzó környezet megteremtése”… csak néhány példa a politikusi jelmondatok tárházából. Önmagukban egyikkel sincs baj, azonban riasztóan avítt felfogást tükröz,…..
EsteeSatmary 2012.12.13 18:29:37
@ErtelmetlenSzajkarate: igy van, csak az a gond, hogy akiknek ezt olvasni és érteni kellene sértett gőggel tudomást sem vesznek a mai magyar valóságról.
Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivői tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglődő diktatúra végnapjait jelezte előre..."...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki…..
Valami kimozdult a helyéről és azóta folyamatosan nem passzolnak a dolgok. A legnagyobb baj pedig az, hogy kezdünk hozzászokni az irracionális jelenségekhez. Fel sem tűnnek már olyan dolgok, amiket csak néhány éve még el sem tudtunk képzelni. Megszokjuk, de facto elfogadjuk, hogy…..
Slovensko, do toho! A Presbiter 2012.12.05 10:33:57
Ez az ember a permanens naftalinos kultúrharc korszakából pottyant ide nekünk, ni. Nem lesz irgalom, két évtized minden frusztrációját látjuk-halljuk hamarosan manifesztálódni: a Presbiter számára ugyanis a modern demokrácia csak a kultúrmocsok esélyegyenlőségét jelentette.…..
Úgy tűnik, hogy a vírusvideó a magyar piactól sem idegen műfaj, és nemcsak a mobiltelefontolvajokat teszi híressé a YouTube. Simon Vili (Wattamen) október 28-án tette ki legújabb videóklipjüket a Tecsőre. Az agyament 4-es metró tematikát feldolgozó folk-hop szám azonnal…..
EsteeSatmary 2012.11.01 17:50:05
Bizonyára mindenki hallott már Stephan Ozsvath felháborító magyarellenes gyűlöletbeszédéről, amelyet a nyugatnémet rádió sugárzott Észak-Rajna-Vesztfáliában. A német nyelvű sajtó – és ezt nem lehet elégszer és eléggé hangsúlyozni – túlnyomórészt a '68-as…..
"Akarva-akaratlanul, de mindannyian elszenvedői és részesei vagyunk a harcnak. De nemcsak a harcnak, hanem a győzelmeknek is." - írta tegnap Huth Gergely, és milyen igaza van, bár maga sem tudja mekkora hülyeség amit leírt. Elszenvedői vagyunk mi ennek a győzelemnek amit tegnap…..
EsteeSatmary 2012.10.30 12:37:31
@nandras01: szivemből szóltál. Az egész LMP-ben egyetlen ember -egy nő van , aki felmemelte a hátsóját és birt valami értelmeset mondani, egy nagyon fontos ügy mellett kiálni és apró, szivós munkával mm-terenként előbbre juttatni másokkal közösen a "földügyet". No performansz- kiállás!
Kettős Mérce Az elmúlt egy év 2012.10.19 12:02:27
Az elmúlt 22 évben a magyar politika szép lassan süllyedt le, lehetne sorolni az azóta is feltáratlan korrupciós ügyeket az olajszőkítéstől, a székházeladáson át Tocsik Mártáig. Együtt néztük végig, hogy a politika mindkét oldala hogyan foglalja el a demokratikus…..
EsteeSatmary 2012.10.19 16:48:21
@KG2000: Biztosan ugyan- azt az irást olvastuk?Nem az emutt960ezerévről, hanem csak és kizárólag az Úr 2012 évéről van szó.
2011. december 3-án egy kislány kabátjának zsebéből egy bécsi múzeum ruhatárában eltűnt a diákigazolványa, a BKSZ bérlete és 20 euró készpénz. Bécsben becsületes emberek élnek, meglett. A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya ekkor lépett a képbe, gratulálunk a…..
Varánusz Bajnai a népellenség 2012.10.13 03:50:18
Mire Bajnai Gordon visszatérésének híre körbejárta az országot, addigra sikerült nagyjából mindenkinek féknyomot farolni a fecske alsóba. Befostatok, nagyon helyes. Ideje volt. Azonban bármennyire is kiszámítható volt ez, azt azért nem várta senki, hogy az össze - nem - fogáson…..
A blog első, önmeghatározó postjának érdemes olyan tartalmat adni, mely kétséget kizáróan - ha úgy tetszik egyértelműen - meghatározza annak célját és hangvételét, valamint politikai hovatartozását. Ez amolyan ars poetica, ami ugyan nem hasonlítható a költők lírikus…..
EsteeSatmary 2012.09.08 19:17:20
@adambrisbane: én itt a magyarok vergődését látom. Se románt, se zsidót, se svábot.
És hogy kerül a templomba, és hogy a börtönbe/munkatáborba? Hát a templomba úgy, hogy mivel az  Oroszország nevű egészázsiai államban a totális putyinizmus buzzzzzzzzzgó támogatója az egyház, eléggé kézen vagy min fekvő volt odamenni a csajoknak tiltakozni. Börtönbe,…..
EsteeSatmary 2012.08.18 16:51:43
@Gáborom: Én a nagy Pussy Riot együttérzőknek kivánom, hogy legyen módjuk magukat kipróbálni mondjük anew-york-i St. Bartholomeo -ban, vagy a St. Pál katedrálisban Londonban. Meglátjuk, mennyire lesznek ott toleránsak a hivők és nem hivők. Unom már a hülye dumát, hogy Putyin igy, meg úgy. Aki csak egy picit tud valamit Oroszországról és nem hazudik állandóan politikából kifolyólag, az tudja, hogy a nép eccerü fiai cafatokra szedték volna ezeket a HP-kat. Na ezért vannak ketrecben és nagyon örüljenek, hogy csak két év - és még az sem börtön.
Amikor Szegedi Csanád tiszteletét teszi Slomó rabbinál, az valami olyan penetránsan amerikai, megtérő-náci filmes klisé, annyira a médiára konstruált szájbarágás, az auschwitzi út fölajánlása akkora giccs Szegedi részéről, hogy érdemes kitalálni egy-két konteót…..
EsteeSatmary 2012.08.07 21:00:37
@taecleau: Az lesz az igazi tétmeccs!
Információdömpinget zúdított ránk a Fényességes. Többször újra kell olvasni, meg kell nézni, mit az Üvegtigrist, mert egyszerre nem jön át az összes poén. Mindenki leragadt a "félázsiai származékok"-on és a "kigondolnunk más típusú politikai rendszereket"-en, pedig vannak…..
EsteeSatmary 2012.07.28 15:20:52
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Kedvellek Stefi, a zsidók már csak ilyenek!
EsteeSatmary 2012.07.28 17:15:18
@mittu_domain: Ez a Móricka effektus,bármiről ez jut az eszébe ezért nem bántjuk, a szocializáló környezet hibája.
EsteeSatmary 2012.07.28 22:42:09
@czjanos: nem hagyják, hanem OV és holdudvarán keresztül a miénket veszik el. Kitől többet, kitől kevesebbet. Hogy gazdagodj, ahhoz a kb. top 10 ezerben kellene lenned. Kb. ennyien járnak jól, és a többi rosszul, vagy stagnál.
Hatalmasat szólt a miniszterelnök minapi beszéde a Vállalkozók Országos Szövetsége előtt. Őszintén: nem értem, hogy miért. Illetve: nem értem, hogy miért úgy, ahogy. Nem értem egyrészt azért, mert szerintem Orbán Viktor semmi újat nem mondott. És…..
Vastagbőr Simicska nagy taktikus 2012.07.26 10:24:00
Le a kalappal, de tényleg. Némi pénzért, elegánsan rondított bele a Népszava és az MSZP kapcsolatába: (fotó: Kettős Mérce) A Népszavát a a Népszava Lapkiadó Kft. adja ki, melynek 2008 óta a Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA a többségi tulajdonosa (2005-2008 között az…..
EsteeSatmary 2012.07.26 17:03:58
@Kicsi Kacsa: Én is
Foglalkoztat egy ideje engem az a kérdés, hogy mi a gyökere ennek a lekezelő pökhendiségnek, arroganciának és leszámolás hangulatnak. Azt látom, hogy hatalmas távolságok lettek emberek, csoportok között, kormányzati program az „elbánás”, lejáratás, margóra helyezés és…..
Tegnap benyújtotta a kormány a jegybanktörvény módosítását. Egy vaskos-veretes dokumentumra számítottam, ha már ezen dolgoznak hosszú hónapok óta, de csak 3 oldal az egész. Remélem nem vész kárba ez a "nagyszabású"  munka, és nem dobják vissza Brüsszelből ... mondjuk erre…..
EsteeSatmary 2012.06.22 17:03:42
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nyugodj meg szépen, arra is sor kerül, amit felsoroltál- sőt a rongyos életünk is, mert kellenek a rabszolgák, különben a már jóelőre elosztott dev. tartalékból még valami porhintésre kéne költeni / márminthogy feleim lássátok szümtükkel, hogy ennyire spórolunk és vért izzadva , törlesztgetünk- a kötvénytulajoknak vagy se. Tehát ne izgulj, minden kell, de előbb pávatáncolunk egy kicsit ! Nagyobb divat lesz ez a tánc- mint a spanyoltangó!