Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mlaslo

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen, amikor megindul az egymásra mutogatás. Bendegúz meg el kell döntse, fizet vagy nem fizet büntetést, hisz pillanatokon belül megnő a bírság összege, ha túl sokat agyal rajta. Tudja-e bizonyítani vajon, hogy jóhiszeműen járt el és ha tudja is, ér ez valamit egyáltalán vagy…..
Szervusz Tibi!Ügyvédekről még nem volt szó, írtam egyet róluk, sorsát szíves belátásodra bízom.Üdv.Bódog   Az öreg Már a rendszerváltás előtt is ügyvéd volt, akkor, amikor még korlátozott volt az ügyvédek száma. Identitásának alapját ez adja. Hasonszőrű…..
mlaslo 2011.05.04 18:05:54
@Levéltáros: aki hosszú évek alatt tonnányi jogi beadványt, szerződést készít el, az bizonyos fokig feladni kényszerül a szépirodalmi stílust, mivel erre sem idő, sem lehetőség, sem fogadókészség nincsen. A jogi bükkfanyelvet természetesen lehet értelmesen, a magyar helyesírás szabályai szerint is művelni, ám akkor is rombolja az ember fogalmazási stílusát. Azaz lehet jó egy beadvány, ám annak szépirodalmi értéke közelíthet a nullához. Sok jogász talán ezt észlelve próbál meg lazítani, és értékesebbet alkotni. Másfelől a sok írás valahogy adja magát, a gyakorlat hozza magával az igényt is. Kellene valami mást is csinálni, valami jót, amit nem csak néhány ember olvas el, vagy azok sem, mert ugye a bíróságok nem feltétlenül olvassák el a beadványokat...
„Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni – mondta tegnap Orbán Viktor külföldi újságírók előtt. Nehezen vitatható, hogy a tavaly május végén hivatalba lépett kormány – elsősorban saját politikai…..
mlaslo 2011.01.07 12:06:36
Kedves Gábor!

Jogászként csak annyi lehet a véleményem, hogy a jelenlegi állam - annak minden eleme, porcikája - teljesen függetlenül mozog a jog előírásaitól, amennyiben azt a politikai vezérelv teljesítése megköveteli. Az államigazgatásnak és a gazdaságnak még mindig van egy nagyfokú tehetetlensége, melyet meghatároznak azon jogelvek, melyet a "rendszerválktást" követően kialakított az állam, így egyik pillanatról a másikra akkor sem lehet felborítani, ha az ostobaság határtalan.

Ám a jogállamiság és az ésszerűség ellen ható politikai akarat csak egy bizonyos pontig képes ellenhatni, és a racionalitásnak valahol győznie kellene. Más kérdés, hogy ez egyenlőre pont olyan közeledés, mint a párhuzamosok végtelenbe futása...

Nehéz jósolni a jövőt illetően, de a kormányzat emberi tényezőjének tűrőképessége végetér, ugyanis nem lehet mindenki demagóg, ostoba, és beszari. Lehet a köztisztviselőket azonnali kirúgás rémével sakkban tartani, ám eljön a pont, amikor elkezdenek felállni az emberek, és kimondják, ezt nem csinálom.

A magam részéről soha nem tehetek mást, minthogy az egyéni felelősségre mutatok rá, és egy gyorsabban hat, mint egy parlamenti felszólalás. Ugyanis "a zemberek" gondolkodnak, legfeljebb lassan. És észérvekkel lehet eredmnyt elérni, még ha nagyon lassan is.

A fidesz a mostani mentalitással halálra van ítélve. Változtatni kell, de nem oly módon, ahogy azt a köztársasági elnök teszi. Itt komolyabban kellene átgondolni a dolgot. Ám ennek közeli realitását nem látom, mert miniszteri szinten olyan emberekkel veszik körbe magukat, akik azt mondják, amit hallani akarnak, és a burok mesterséges felhúzása megvédi őket az önrevíziótól.

Sajnos az állampolgárok hallgatnak, nem formálnak véleményt, mert jelen esetben nem elég hőbölögni, gondolkodni kellene, ám az már zsenánt a szavazóknak.

Összefoglalva tehát: én nem látok reálkis esélyt arra, hogy a polgárok és a fidesz bármin is változtatni akarnának. A demagógia mindenkinek jó. Ám bízom az egyes emberek tisztességében, akik saját hivatásuk kapcsán kénytelenek lesznek megnyilatkozni, és egy határon túlmenően már nem lesz lehetséges mindent végigcsinálni. Ez lehet egy visszafordító folyamat eleje, de nagyon sok víz lefolyik még a Dunán...
mlaslo 2011.01.07 13:39:23
@pannonfunk: Már elnézést kérek, de a deviza-alaú hitelezésnek nincsen sok köze a valós gazdasági eseményekhez. Ugyanis az "alapú" fogalom nem más, mint egy virtuális lázálom. Az, hogy a banknak nincsen elég pénze ahhoz, hogy valakit finanszírozzon, ezért kölcsönt vesz fel maga is, mondjuk CHF-ben. Azért áll a bál, mert a vélelem az, hogy neki is CHF-ben kell visszafizetnie a kölcsönt, így az árfolyamveszteséget áthárítja. A valóság azonban teljesen más. A bankok vagy egyáltalán nem vettek fel CHF hiteleket, vagy az un. FX-Swap mögöttes ügyleteket percekre kötötték, és mondjuk 3 napon belül visszafizették a "felvett" CHF hiteleket. Így a szerencsétlen adósokat de facto nem terheli árfolyamkockázat. Az már más dolog, hogy a bank újabb ügyleteket köt, és a régi adósokkal fizetteti meg az új ügyletek költségeit is. Ez nem is kicsit jogellenes. A legszebb az egészben az, hogy a bankok képtelenek kimutatni azt, hogy egy CHF portfóliónak egy adott adós a részese-e vagy sem.

A deviza alapú hitelezés egy ócska, ám működő banki trükk, melybe beleszaladt az ország. Az állam ezt nem felszámolja, hanem megadóztatja, így a deviza-hitelesek állami segítsége azért marad el, mert a rablott kincsen osztoznak.

Senki ne várja azt, hogy ez a helyzet konszolidálódik.
mlaslo 2011.01.07 15:25:43
@pannonfunk: Nem értettél meg. A gazdaság akár jó, akár rossz, akkor sincsen árfolyamkülönbözet.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..