Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grpower

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi igazság, hogy az a termék, ami igazán jó, tényleg megéri, azt előnyösebb nem reklámozni, sőt, egyenesen titkolni szokták. Pont ezért különösen gyanús - sok minden más mellett - az is, amikor különböző reklámcikkekben "megsúgják", csak nekünk, csak most, hogy…..
grpower 2011.08.05 14:44:39
@gyárvárosi: Kémiából 5-ös alá.
Mi az hogy "a bioetanol elégetésekor savak is felszabadulnak"???
Ha a 99,99%-os tisztaságú etanolt (CH3CH2OH) elégeted (+O2), akkor hogyan kapsz savakat?
Annyi véletlen vagy szándékos félrevezetést lehet olvasni ezeken a fórumokon…
Gondolom Németországban is hasonlóan elhintettek sok álinformációt, ezért bizalmatlanok sokan az E10-el szemben. Ezen a téren a németeknek kellene tőlünk tanulni, itt sokkal több bioetanolos tapasztalat van. Mi, akik használjuk, tudjuk, hogy az E85 nem károsítja a motort (és az E10 sem).
Emlékszem az E85 bevezetésekor nálunk is voltak olyan félelmek, hogy az E85 szétrobbantja a motorblokkot, ezért meg kell erősíteni a szelepüléket, meg tönkreteszi a gyertyákat stb. Hál istennek ezek a rémhírek lecsengtek. De most meg jönnek ilyen alkimisták, akik savat gyártanak égetéssel. :)
grpower 2011.08.05 15:04:12
@Con Storm: "Az alkohol hozzáadásával az a probléma, hogy utána kell állítani a gyújtásidőzítést, mert az égése során víz is képződik, és a vízgőz igen csak nagyon jó benzinégés katalizátor, ráadásul után égést is biztosíthat, még plusz hőenergiát megtakarítva, mint elbomlott durranógáz, és ezzel az égést még jobban hatékonyabbá téve, hogy káros anyag ne keletkezzen... "

Te érted amit leírtál?
Jó lenne tisztába tenni a dolgokat. Csak pár kiigazítás, ha megengeded:
A benzin égetése során is keletkezik vízgőz. 1 mol benzin elégetésével kb. 9 mol víz, míg etanolnál csak 3. A vízpára nem katalizál semmilyen égést, pont ellenkezőleg hőt von el az égéstől, hátráltatva azt (működnek gőzzel oltó rendszerek). A víz elektrolízis hatására bomlik durranógázzá, a motortérben vagy a katalizátoron még véletlenül sem. Az E85 égetése során a károsanyag kibocsátás abból adódik, hogy maga az etanol nagy tisztaságú, tökéletesebben ég a benzinnél (belső oxigénforrása révén), nem tartalmaz szénhidrogént, ezáltal el nem égett CH kibocsátása sincs.
Nem várt, önkéntes segítőtársat kapott a magyar gazdaságpolitika alakításához Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - ráadásul nem akárkit: egy igen jeles kortárs magyar költő, a magyar irodalom egyik legfontosabb szakmai szervezetének, a Magyar Írószövetségnek az elnöke,…..
A négyszáz forintra emelkedett benzinár híre, úgy tűnik, kitűnő marketingeszköznek bizonyult az egyelőre nagyrészt áttekinthetetlen tulajdonosi háttérű hazai bioetanol-gyártók és -forgalmazók számára ahhoz, hogy harsányan népszerűsítsék placebó gyógyszerüket a…..