Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redcomet

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
G.család blogja 2011-BUEK 2012 2012.01.01 18:10:45
Karácsony óta nem jelentkeztem, feltöltődtem azóta. A szenteste a lehető legjobban telt. Mindig túlizgulom előtte a dolgot, persze feleslegesen: a gyerekek 2/3-a azt kapta mait kért, de az egyharmad Andor sem panaszkodott.Adrika megkapta hőnáhított mobilját, élete első telefonja ez,…..
redcomet 2012.01.01 20:29:56
A vasárnapi gyertyagyújtás kicsit más lett mint a megszokott. De ez is az évünket jellemzi. Tehát kezdődött azzal, hogy szombaton előbb a gyerekeknek volt a hegedű osztályhangverseny, ami nagyon szép volt, mind a 16 fellépő szívvel-lélekkel játszotta el a betanult dalocskát. És a…..
redcomet 2011.12.24 07:06:49
Előző posztomban említettem ,hogy Áronka számára is megkezdődött az ovi és sikeresen vette az első lépéseket ott. A folytatás is jól sikeredik, az elmúlt másfél hétről csupa jót tudunk mondani. Már nem csak néma csendben tölti a benti órákat, hanem néha meg is szólal...és…..
A nagybötűs lavina pontosan azon a múltheti szerdai napon indult meg, amikor teljes stábunk, frissen fodrászolva beesett a védőnőhöz a kismamakönyvemért. A kezdeti könnyed beszélgetésünkbe rövid időn belül becsöppentek a kocsiban felébredt aprótalpúak is. Kismici ekkor már…..
redcomet 2011.03.21 21:27:22
Az atópiás dermatitisz lényege az immunrendszer felfokozott működése. Allergiatesztnek 6 éves kor előtt nem nagyon van informatív jellege, mégis elvégeztetik. Ha nincs közvetlen megfigyelhető ok (tej, tojás ...stb. fogyasztása után kiütés, v. nagynéni látogatása után kiütés, viszketés, pl. a nagynéni parfümjétől) gyakoratilag lehetetlen megtalálni az okot. A Fenistil helyett előnyösebb 2. generációs antihisztaminokat (Xizal, Aerius, Zyrtec) alkalmazni: nem álmosítanak és fényérzékenyítenek. Szteroid helyett, ill. mellett érdemes kipróbálni a takrolimus monohidrát hatóanyagú kenőcsöket (pl.Protopic), ez hosszú távon, a szteroidokra jellemző mellékhatások nélkül alkalmazható. A szteroidok egyébként nem mumusok: több hónapos, megszakítás nélküli használatukkor jelentkeznek azok a mellékhatások, amiktől mindenki retteg. A megfelelő, kockázatmentes alkalmazás: 2-3hétig napi 2x, majd 1-2hét szünet, majd szükség szerint újra.
A legfontosabb a folyamatos hidratálás (akár napi 5-6x!), nekünk a gyógyszertári sztearin vált be.
Egy jól karbantartott AD kamasz- ill. felnőttkorra jó eséllyel sokat javul, meg is szűnhet. Azonban, ha nem kezeljük megfelelően, nagyobb eséllyel fordul át allergiás asztmába, rhinitisbe... Saját tapasztalatból tudom, két nagyobbik gyerekemmel átéltük. Ne nyugodj meg addig, amíg nem találsz egy nagyon jó bőrgyógyászt, aki egyúttal legyen allergológus is, és mindenképpen kell egy nagyon jó gasztroenterológus is, a tünetek hátterében sokszor rejtett gluténérzékenység áll. Sajnos nálunk nem elérhető a legérzékenyebb teszt (székletből), a vérteszt sokszor ad negatív eredményt akár bélbiopsziával igazolt gluténérzékenység esetén is.
Amit még tehetsz: mindenfajta immunerősítás mellőzése (bíborkasvirág, broncho-vaxom, isoprinosine, multitabs immunokid...), az amúgy is felfokozott immunrendszert nem kell tovább birizgálni. Probiotikumok adása sokat javít a helyzeten, a piacon elérhetők közül a pro-gastro, pro-kid, protexin az ajánlottak.
Remélem tudtam segíteni. Ajánlom még:
www.vidamzsirafklub.hu/
Napok óta próbálom a fejemben cikázó gondolatokat mondatokká szelídíteni. Nehezen megy, lassan mégis meg kell tennem, le kell ráznom ezt a képlékeny és zsibbadt masszát magamról, amit a felfoghatatlanság és valami különös bizarrság épített.Gyakorlatilag az idők kezdete óta…..
redcomet 2011.03.21 20:33:28
G.család blogja Három:-) 2011.03.11 01:43:00
Ma lett hároméves...(A rajzot Adrika készítette és hétvégén a családi ünnepléskor adta át).Nem kérdés, életünk egyik legjobb döntése volt, hogy vállalkoztunk harmadik gyermekre is. Az sem titok, hogy én voltam az, aki sokáig gondolkozott rajta,hogy legyen-e vagy sem. (mert úgy…..
Avagy itthon is áll a bál... Bazár van megint a suliban. Évente egyszer-kétszer egy héten át árulnak mindenféle gyereknek tetsző, leginkább zsebpénzemésztő vagy szülői pénztárca fosztogató dolgokat. Karkötők, kitűzők, zsákbamacska, bőrnyaklánc és ehhez hasonló…..
G.család blogja Az elmúlt napok 2011.02.13 15:16:00
Áronka szerencsére nem kapta el a hányós-hasmenős vírust, viszont még mindig köhög.Én viszont szerencsésen túl vagyok a műtéten. Szerdán reggel 8-ra már a kórházban voltam, külön történet, de este 1/2 7-kor foglalhattam el az ágyamat. Jelenlegi minuszok: jópár kiló, egy…..
redcomet 2011.02.14 21:18:07
Hunor&Minka&Zsigu Újratöltve 3.0 2011.02.08 21:12:00
A jólsikerült prototípusunk után, elkészítettük a második, javított kiadású kicsihugit és úgy gondoltuk, (nem, nem a csúcson hagyjuk abba, hanem megkísértjük újra a sorsot) kijavítjuk előzetesen elkövetett vagy annak vélt hibáinkat és kihasználjuk a karácsonyi-szilveszteri…..
Elsődlegesen megemlíteném a lustaságot, mint okozati tényezőt. A sort követhetné a történettelenség, de ez nem fedné a valóságot, mert kettő darab négy év alatti kiskorú, nullától huszonnégyig, 7/24-ben mindig tud alkotni valamit.Inkább úgy fogalmaznék, hogy az ezer apró,…..
redcomet 2011.02.12 11:19:36
@cucka: Hát még látok :-) nekem egy mozgásérzékelős illatosító volt meg, belenéztem, hogy működik-e... működött :-) Ezek után mit várjunk egy gyerektől?
Kezdődött szombat éjjel egy (órákon át tartó) emlékeztető görccsel el ne felejtsem mi vár rám a héten...tartott épp annyi ideig, hogy reggel lett mire elaludtam. Sebaj, ha vasárnap nem is leszek fáradt majd hétfőn annál inkább, de még hétfő éjjel aludhatok. Ez van ugye most -…..
Buncilány újabban magától öltözködik. Ízig vérig nő, amint a vállára kapja az alkalmi kinevezett kiegészítőjét (lehet énbugyim, Huncos pulcsi, takaró, gyakorlatilag bármi), máris megjelenik az arcán egy földöntúli mosoly. A lábát papucsba dugja és úgy tipeg. (vagy eldől,…..
redcomet 2011.02.05 21:35:24
G.család blogja Megkezdődik 2011.02.04 13:31:28
Már csak alig 6 hét hét és ha semmi sem jön közbe Áronka is megkezdi az ovit. Pár hete már említette épp az ovikapuban a vezető óvónéni, tegnap viszont fel is hívott telefonon, hogy hogy döntöttünk: megyünk-e oviba márciusban, mert ha most megy akkor abba a csoportba kerül,…..
Többen írtátok, mondtátok,hogy ezt a gyeswellness kifejezést szabadalmaztatnom kellene, annyira leírja az itthoni helyzetet. Hát akárhogy is van, jó és rossz oldalt összevetve, azért jó itthon lenni és nem bántam meg egy pillanatig sem, hogy a harmadik életévet is itthon töltötte…..
Kikocstól kaptam üzenetet, hogy díjat adományozott nekem.Mégpedig ezt:  Nagyon szépen köszönöm Kikocsnak, hogy rám gondolt, megpróbálom a szabályokat betartva továbbadni én is.Nézzük a díjátadási szabályokat:─ Írj egy bejegyzést, amelyben közzéteszed a…..
Hunor&Minka&Zsigu Hamár 2011.01.27 21:24:00
Ha már beadtam a derekam, (értsd: elkészítették helyettem a blog profilját az egyik ismert közösségi portálon), egyfajta kötelezettséget is a nyakamba vettem, szóval illene rendszerese(bbe)n jelentkeznem. (amúgy meg imádom a magam tudatlanságát, ahogy rácsodálkozom arra, hogy ide…..
redcomet 2011.01.30 14:23:22
G.család blogja Óévvége 2011.01.03 14:38:00
Kicsit megint lemaradtam a bejegyzéssel, de sebaj, most pótolom.Kezdjük ott, hogy az előző bejegyzésem 24-én reggelre esett, addigra viszont nálunk már feldíszített karácsonyfa…..
redcomet 2011.01.05 21:10:17
@gneke: Kedves Gneke! Köszönöm. Sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz, pedig olyan szép lenne egy hasonló blog! Egy hagyományos naplón is gondolkodtam, de az időhiány… az emlékek meg elszállnak. :-( És időnként de nagyon hasznos lenne kicserélni a gondolataimat valakivel egy-egy témáról!!!
redcomet 2011.01.09 20:43:45
@gneke: Szia Gneke! Megpróbáltam közvetlenül küldeni egy üzenetet, de aztán még én magam is képtelen voltam visszajutni arra az oldalra, ahonnan küldtem, szóval most ide bemásolom, amit lehet már megkaptál egyszer.… Hát lehet hogy igazad van, s tényleg nem bonyolult a blogírás, de én minden „számítógépes” dologhoz béna vagyok, sőt még egy telefonhoz is :-( Ezt a regisztrációt is egy hétig kínlódtam össze, hát igen, én lennék A Szőkenő :-((( Mondjuk idővel se vagyok eleresztve, a kisfiam 3 hetes, egyenlőre kínlódok a szoptatással, ideges vagyok, feszült, nem nagyon akar sikerülni. Szerettem volna csak szoptatni, próbálom is, de végül mindig előkerül a tápszer… a férjem, a védőnő, az orvos, és az anyósom szerint jól van ez így, nekem is könnyebb lesz. Nem tudom, hogy lesz, most eléggé el vagyok keseredve, amit nem is ért senki. De én nem akarom, hogy „könnyebb” legyen!!! Szoptatni akarok! Miért nem sikerül????
Szia: redcomet