Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KOCZKY

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor még egyesületben futottam, mindenkinek volt szellőző öltözöszekrénye. Hétfőn reggel vittük a frissen mosott szerelést és az edzés után mindenki betette a cuccait a saját szekrényébe. Minden megszáradt a másnapi edzésig. Ez így ment péntekig, amikor szüleink nagy…..
KOCZKY 2014.02.14 13:14:30
@Szuflavéder: a budöset idővel a bacik elszaporodása okozza.... ezt az ecet tökéletesen kinyírja, ha nem is azonnal első mosásra :-)
KOCZKY 2014.02.14 13:55:49
@Szuflavéder: nálam egy után már nem volt érezhető.... mondjuk nem a sajátommal próbáltam :-) családon belül
A napokban csak úgy röpködnek az új adónem-tervezetek kormányzati részről, kicsit olyan, mintha prémiumot dobott volna fel Viktor, hogy melyik minisztériumi közgazdasági zseni tud kijönni a legextrémebbel. Ugye az egykulcsos adó legalább annyira érinthetetlen, mint maga Matolcsy…..
KOCZKY 2012.04.21 14:55:10
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:

Meglátásom szerint itt elvi probléma van, egyik oldalról ugyanez a vezetés hangsúlyozza, korlátozni kell az autóforgalmat, mert irgummburgumm, másik oldalon meg korlátozzuk a tömegsportot, mert autózni kell...
KOCZKY 2012.04.21 15:29:54
@kpetya:
Békement idején se lehetett közlekedni arrafelé még gyalog sem, már feltéve h nem akart elvegyülni az ember a mélyben ugyi :-)

De ne legyen félreértés, ha fizetni kell a futóknak, akkor fizessen mindenki, aki közterületet használ! Jah, ammeg megint még a régi alkotmányba ütközne... merthogy ha nem tud valamely csoport fizetni, sérül a szólász szabadsága .... :-)
KOCZKY 2012.04.21 15:33:40
@bkkzol:

Parkok? A két nagy parkon kívül nem igazán ismerek olyan helyet, ahol alkalmas futókör van... jah és még autóforgalom is van mindkettőben pl ...

DE: sportpálya? hol? van még önkormányzati tulajdonú? tömegcélra használható? háááát igen kevéske, ritka az a kivétel, ahol csak úgy beengednek, mindenhol máshol fizetős még a sima kocogás is...ha egyáltalán van pálya.
a fotót guitargoa követte el Érdekes kis időszakot élünk bioetanol szempontból. Tavasz vége, nyár eleje felé volt az a korszak, amikor a benzin ára viszonylag alacsonyan, 360 Ft körül mozgott, míg az E85 legjobb esetben is 270 Ft-ba került, az átlag valahol 285 Ft körül…..
KOCZKY 2011.08.08 08:18:03
@Gábor a Jobbszélső:

Sőt mondok neked vmit, aki ma még etanollal jár, annál nem az első szempont a spórolás, az csak egy plusz jó dolog, h kicsivel olcsóbb is, mint a benya.... LPG meg ugyanolyan fosszilis cucc, mint minden más...véges, még támogatott valamelyest, de nem mindig lesz az így, nyugi...csak figyelj :-))
Mai kis blogbejegyzésemet igen kurtára terveztem. Csupán egy egyszerű kérdés:Kedves zöldek, közgazdászok, honatyák. Ti melyiket választanátok?- Külhoni nem megújuló energiaforrásból előállított import üzemanyag- Itthoni megújuló energiaforrásból itthon előállított…..
KOCZKY 2011.07.19 08:23:32
@amatőr: Én személy szerint, amíg kb ugyanannyiba lesz, mint a benya, szeszt nyomatok bele... több az előnye, mint a megtakarítás, az csupán 1 szempont... emellett tisztább, jobban húz, és egyáltalán nem melegszik olyan mértékben a motor pl kánikulában sem, mint benzinnel... sokkal ritkábban kapcsol be a venti is, még dugóban is.
Az előző poszthoz kapcsolódóan felmerül a kérdés, hogy lehet az, hogy hatlábúék még mindig forgalmaznak bioetanolt? Mindenki érzi, hogy piszok drágák, a kis instant facebook felmérésből is az derül ki, hogy általában az emberek már most sem igazán tankolnak náluk, hiszen…..
Hájippiájjéé. Megjött végre a külföldiából rendelt hájperformansz légszűrő. Korábbi posztokban már említettem, ez a kulcs összetevő amit terveztem még az etanol átalakítás előtt beépíteni. Merthogy ugye egy ilyen szűrő több levegőt ad a motornak, amitől az gyorsabban…..
A napokban elég csúnya számokat láttam Agip kutak előtti totemeken E85 kategóriában. Nem ritka a 280 fölötti literenkénti ár, sőt. Ez mondjuk "érthető", ... Nem, nem érthető, hacsak nem szeretnék maguk alatt teljesen szétnyiszitelni azt a bizonyos fát, vagy ha az a kép…..
A négyszáz forintra emelkedett benzinár híre, úgy tűnik, kitűnő marketingeszköznek bizonyult az egyelőre nagyrészt áttekinthetetlen tulajdonosi háttérű hazai bioetanol-gyártók és -forgalmazók számára ahhoz, hogy harsányan népszerűsítsék placebó gyógyszerüket a…..
KOCZKY 2011.01.03 17:32:08
@Goompah: Braziliában a termőterület 1%-án állítják elő az etanolszükséglet 90%-át, igaz cukornádból, aminek sokkal jobb a hatásfoka, pláne h majdnem 100%-ban képesek már tiszta alkohollá alakítani.... kukoricával valszeg több terület kellene, no de Mo-n lényegesen kevesebb az autó is, mint ott :-))

Lehet elmélkedni pro és kontra... DE a fő kérdés még mindig az, h a fosszilis energiahordozókat mivel is lehetne kiváltani a közlekedésben... és ennek igenis lehet EGY alternatívája az E85.

Arról pedig kár vitát nyitni, h megéri-e, IGEN megéri a B95-höz képest, amíg ekkora az árkülönbség (35-38%)... akinek meg 25%-nál lényegesen több a túlfogyasztása, ott inkább meg kellene vizsgálni magát a gépsárkányt is, valszeg már egy szigorúbb műszakin sem menne vele át :-)))))
KOCZKY 2011.01.03 17:35:06
@Goompah: Léteznek ma már etanollal hajtott buszok is, mé ne létezhetne mg-i gép is ezzel az üzemanyaggal....?

Ehh, vetésforgóban termelnek kukoricát, meg repcét, és akkor máris lesz alapanyag etanolhoz és biodízelhez is :-))))) ammeg akár jó is lehet a traktorba is...