Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aszkund

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes levelet hozott a villanypostás a GVMW kft. óráival kapcsolatban. Úgy véltem, hogy a blogmotor küldte automatikusan, ahogyan szokta amikor új bejegyzés érkezik, ezért csak átfutottam és töröltem, hiszen úgyis olvasható a blogon. Nos, tévedtem. Kérem a küldőt - neo(?) -,…..
Nagy nehezen sikerült a pdf fájból kivarázsolnom a képeket a pilótaóra lünetta használatáról, amit monkbársony küldött el nekem. Tulajdonképpen egy logarléc kör alakú skálákkal. A használati útmutatót nem tudom jobban olvashatóvá tenni, de a lényeget ki lehet belőle…..
Ez a szépség is aszkund barátunk karórája. Valóban szép. A színeket nem számítva olyan, mint amilyen nekem is van. Eleinte én is ilyet szerettem volna magamnak, de amikor licitáltam, ilyen éppen nem volt. Ezeken az órákon nem látszik karcolódás, legalábbis az enyémen nem, pedig…..
 Ha jól tudom, ez az óra aszkund barátunk kedvence. Nem vagyok benne bizonyos, hogy azonos a modell, mert aszkund korábban azt írta, hogy piros a másodpercmutató. A tapasztalatait remélem, hogy megírja nekünk.Köszönöm a kiegészítést. Kicseréltem a képet. Ez már remélem az a…..
Ez itt a Davos Rose/Weiss modell. Nagyon szép, elegáns óra pontos kvarcszerkezettel, nagy, világító mutatókkal. Az idő könnyen és pontosan leolvasható. A fémrészek kétszínárnyalatban ragyognak. Az egyik nagyon halovány vöröses, a másik inkább sárga aranyra emlékeztet. Igen…..
aszkund 2011.02.12 15:21:33
Legújabb szerzeményem ezen a típuson belül egy Graf von Monte Wehro "Davos Black and White".Klasszikus pilóta óra ez is,a 11 óra, 59 perc,59 másodperc időtartamú stopperes mérési lehetőséggel.Az óra számlapjának cca.30 mm-s átmérőjű középső része fehér,míg a számlap 5 mm széles külső része fekete színű.Ugyancsak fekete színűek a segédszámlapok.A két nagymutató és a három segédszámlap mutatója egyformán fehérek,nagyon jól láthatók.A nagymutatók szokatlanul szélesek,de ez inkább segíti az egy pillantás alatti időmeghatározást,ezen kívül nagyon jól látszanak sötétben is,mivel fluoreszkálóak.A stopper mutatója viszont filigrán,ezüst színű.Kétségtelen,hogy ez az óra könnyebb mint a Königswerk Pilot típusok.Míg azok súlya 168 g és ebben benne van a fémszíj is (a méretre igazítás során kivetetett két szem kivételével),ennek az órának a súlya "csak" 143 g.Persze ha azt vesszük,hogy a korábbi,régi,öreg svájci órám súlya 64 g,nos akkor ezek változatlanul robusztus,igazi férfi karórák.Apropó fém szíj:a most vásárolt Davos szíja szerintem (aki nem vagyok egy szakember ezen a téren sem) lemezből többszörösen egymásra sajtolt szemekből áll,míg a Königswerk óráknál a szíj szemei tömör acélszemek.Legalább is ránézésre és talán ezért lehet a Davos 25 grammal könnyebb.A számlapon,a külső fekete színű részben nagyszerűen mutatnak a nagyméretű,ezüstösen csillogó arab számok.A nagy fehér számlap középső részén,a dátumkijelző ablak mellé van írva a Graf von Monte Wehro márkajelzés és ugyancsak ez van gravírozva a hátlap közepére is,alatta pedig S/13411 jelzés,talán ez az órában alkalmazott elem típusát jelenti,de ebben nem vagyok biztos.A hátlapon körben pedig angol nyelven "Teljes mértékben rozsdamentes acél" valamint a "Vízállósága 100 méter" szövegek olvashatóak.A Königswerk órák vízállóságával kapcsolatban én megkérdeztem annak idején Martin Wehr Urat és szerinte azok inkább cseppállóak.Igaz,hogy azokra nincs is rágravírozva a fenti szöveg.Hogy mi a valóság ebben a témában,nos ezt sem tudom.
Az óra összhatását tekintve gyönyörű,kellemes viselni és a néhány napos használat óta összegyűlt "tapasztalat" alapján ugyanolyan hajszálpontos mint a többi órám.
Tavaly januárban rábukkantam egy blogra, ahol egy, a számomra ismeretlen karórát, helyesebben óracsaládot a sárga földig lehúzott a blogger. Néhány fotó is volt mellékelve a bejegyzéshez. Nézegettem, s mivel magam is tag vagyok ott, ahol ezek az órák vásárolhatók, hát…..