Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Damaar

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjegyzés: A mesélőnek némi fejtörést okozott visszamenőleg beilleszteni Gordojt és a turgaszlávokat a Carcosa kampány hátterébe. Szerencsére az a fajta fickó, aki kifejezetten élvezi az ilyen kihívásokat – kivált ha még arra is alkalmat nyújtanak neki, hogy beleszője a…..
Damaar 2011.06.14 14:51:56
Sajnálattal hallom, hogy a világ olyan sötétségbe borult, hogy nem ismerik fel az igazi jótevőiket.
Ennek ellenére még mindig hiszek az emberekben és az emberi értelemben. Az ész erejével bárkinek be lehetne bizonyítani, hogy miért is jó neki az, ahol van. Ha többen értékelnék a fontos dolgokat, akkor rájönnének mennyire egy jó világban élnek, ahol uraik keményen dolgoznak, hogy az érdekeiket védjék. Szinte a földi paradicsom.

Számomra pedig a szláv ág megmarad a szigorú, de szerető gazda mintaképének, akik még a széltől is óvták a turgaszlávokat. Lehet, hogy mint minden jó gazdának néha nekik is le-le kellett csippenteniük egy keveset a nyájból, de egy ilyen szűkös vidéken, mint a tundra nem lehet pazarolni az erőforrásokkal. Szívességet tettek nekik azzal hogy megakadályozták, hogy a túlzott bujaságuk vesztüket okozza. Mi lett volna akkor az elszaporodott turgaszlávokkal élelem nélkül? Még azt a feladatot is vállalták, hogy a fejlettebb példányoknak hajtóvadászatot rendeznek nem kímélve a pénzt, időt és fáradtságot. Még mindig jobb volt nekik harcban kimúlni, mint a vágóhídon állatok módjára.
Az ilyen butuska állításokat, mint hogy a Carcosa uralom vérrel áztatta a földjeiket könnyű meghazudtolni. Hiszen még mindig élnek turgaszlávok, akkor annyira rossz nem lehetett! Túl lehetett élni . . .

Őszinte együttérzésem a Carcosáknak. Ha még a saját alattvalók is ilyen hálátlanok, akkor tényleg az egész világ összeesküdött ellenük.
Egyszer majd eljön a felvilágosodás korszaka és a népek önként jelentkeznek szolgaságba.
:)
Már csak a tatárokat kéne meggyőzni erről. . .
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Damaar 2011.03.15 19:00:23
@Alister: Én pont ellentétesen látom. Így kívülállóként, szerintem ez egy üdvös folyamat. Az itt előkerült sérelmek és ellentétek nem tűnnek az elmúlt tíz nap terményeinek, inkább hosszútávú problémák. Ekkor viszont mégiscsak jobb, hogy ha ezek a felszínre kerülnek és megoldódnak, minthogy belülről bomlasszák az egységet. Az ilyen öntisztuló folyamat áldásos, hogy ha civilizált körökön belül zajlik.
Ha sikerül zászlósurat választani, az négyötödös egyetértéssel valósulhat csak meg. Egy összetartóbb Carcosa családtól meg inkább félhetnek az ellenségeik.
Damaar 2011.03.15 19:34:58
Előre is bocsánatot kérek, amiért így nézőként beleszólok egy ilyen nagy ívű családi eseménybe, de valahogyan képtelen vagy megérteni Rigorel atya döntésének vázolt indokait.
William az esküjében nem vállalt semmilyen olyan cselekedetet, amelyet nem lenne joga megtenni. A fenti szabályok szerint nem köteles lemondani a szavazatairól más javára. Ez a fajta makacs stratégia minden jelölt lehetősége, úgyszólván a választási rendszer kockázata. Azzal, hogy ezt eskübe foglalta, mindössze csak megtagadta magától az egyéb döntési alternatívákat.
A cselekedete megfelelő támogatottsággal természetesen növeli a patthelyzet esélyét, de ez várható volt. Felteszem az jelölteti magát, aki nyerni is szeretne, azaz makacsul ragaszkodik a voksaihoz. A fentiek alapján ez nem jelenti, hogy a folyamat végtelen lenne, a ciklus ismétlődésénél a szavazótábora bővülhet és csökkenhet is.
Ha a legutóbbi választás nézzük, akkor is mindkét választott következetesen ragaszkodott a voksaihoz, mégis idővel az egyéni szavazók átbillentették az egyensúlyt. (Habár a 7-5 nem négyötödös.)
A másik ellentmondás a jelölt önkéntes távolmaradása. Evoryn úrnő említette, hogy a jelölt nem köteles megjelenni, de ekkor nem szavazhat, és nem mondhat le voksairól más javára. Ez viszont pontosan az a stratégia, amit William választott. És legális.

Ha bárhol tévednék, még egyszer, előre is bocsánatot kérek.
"Akarsz fogócskázni?"(Hangulatzenéért kattints ide) Ha sorra vesszük a családtagokat, Hellehild Carcosa több szempontból különleges eset. Először is, soha életében nem járt sem a régi, sem az új Carcosa-kastélyban, bár ezzel nem áll teljesen egyedül (például…..
Damaar 2011.02.25 15:18:48
@Alister: Félek megint nemleges lesz a válasz, már csak azért is, mert ha lehetne, gondolom már megtette volna.

Visszaemlékezve a szavaira, a tatárok ugye csak megkínoztak egy foglyot, ami teljesen megfelel a vártaknak. A Carcosákról sem hinném, hogy a vendégszobában selyempárnák között tartanák a szerzett tatárokat. Egyébként velük mi lett, ha kérdezhetem? Vígan legelésznek a karámban a sorsukra várva, vagy valamelyik sötét pincében szenvednek ki a boncasztalon?
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..
Damaar 2011.01.03 10:58:15
Rigorel atya ugyan elég részletesen kifejtett pár stratégiai kérdést, de nekem lenne még kettő. Nem kötekedni akarok, gondolom már át lettek gondolva ezek a lehetőségek, inkább csak kíváncsi vagyok a válaszra.

A szövetségesek kérdésében esetleg felmerült már a családban, hogy ha a nagyobb katonai erővel rendelkező nációk nem hajlandóak tudomást venni a tatárjárásról, akkor esetleg ösztönözni kéne őket? Például tatár ügynökök szabadulnának a polyák országgyűlésre, vagy tatár martalócok fosztogatnának a germán birodalom békés, gazdag földjein, tatár kalózok Sztambul félreeső kikötőiben? Szerintem senki sem gyanakodna a Carcosákra, hiszen mindenki láthatja mekkora áldozatot hoztak. Sőt még talán figyelmeztetni is lehetne őket előre, úgy sem hinnék el . . .

Nem tudom, hogy milyen gyorsan szaporodnak ezek a szörnyek, de akár tenyészteni is lehetne Carcosa-hű kutyákat erre a feladatra. Bár ez kicsit felesleges, mivel nem tudnám elképzelni, hogy Európa belsejében láttak IGAZI tatárt. Egy kis smink és elhiszik . . .

Vagy ennél nyíltabban nem lehetne segíteni a tatárokat, hogy a határuk összeérjen veszélyes ellenfeleikkel? Segíteni, hogy minél hamarabb, minél nagyobb területet foglaljanak el és annyira elaprózzák erejüket, hogy még egy lázadás is komoly sikerrel járhatna? Gondolom ennek a szláv Carcosák nem örülnének, bár talán tényleg érdekes csata lenne, ha a Kalifátus, a Hungárus Királyság és a Germán Birodalom mindegyikével szomszédosak lennének a tatárok . . .

És utolsó kérdésként, az Északi-tenger hajósaival ellenségesek a Carcosák? Mivel arra meg lehetne kerülni viszonylag gyorsan a Germán Birodalmat - hiszen tengeri út -. Eddigiekből úgy veszem, hogy a Carcosáknak akár nagyobb hajóhaduk lehet, mint a tatároknak.
Damaar 2011.01.03 11:47:25
@Rigorel Carcosa: Ebben az esetben tényleg csak igazi tatárokkal működhetne a zaklatás. Ha a tenyésztés és betanítás működne akkor gyönyörű pusztítást lehetne végezni. A védőkön csak átsétálnak, majd egy kis zavargást keltenek. És mit mondana erre az ilkán? Ezek nem az ő tatárjai, hanem a carcosa-kutyák. Nézzétek Leonor vezeti őket, akinek a teljes népét romba döntötték! Minél többet ismételgetné az igazát annál nevetségesebb lenne és annál több elégedetlenkedő csatlakozna a bátor Carcosákhoz, akik a tatárok ellen harcolnak.

Hm, ha ennyire sikeres volt a Közel-Kelet, akkor talán megmutathatnák újra, mennyire jól megy nekik a tatárirtás. Bár gondolom jó okuk van, hogy nem húznak újat a tatárokkal.

Lám, csak ismételgetem magamat, bár bevallom számomra nincs szebb, ha ellenségeim egymást ölik az én céljaimért.
Damaar 2011.01.03 20:49:57
@Humungus Carcosa: Úgy érzem egy kicsit félreértettük egymást. Egyáltalán nem feltételezem, hogy a tatár vezérek vagy a polyák nemesurak könnyen becsaphatók lennének. Ezt fenntartom a köznép számára. Gondolom a tatárok egyáltalán nem kívánnak germán erődöknek rohamozni és a germánokról sem hiszem, hogy egyből kitámadnának egy kis riogatás miatt. Viszont az egyszerű népet megijeszteni sokkal könnyebb, mint nemesekkel egyezkedni. Ha pár tatárnak öltözött szerencsétlen zaklatná a falvakat nem valószínű, hogy a nemesek tatárjárást kiáltanának, de a parasztok úgy vélem igen. Minél többet érné őket sérelem, annál hangosabban követelnék uraiktól a védelmet - a feudalizmus szépségei, ugye -, akik kénytelenek lennének valamit csinálni, hogy megnyugtassák őket, különben parasztlázadás fenyegetné birtokaikat.

Ez önmagában talán nem lenne elég, de az egész mögött ott a tény, hogy tényleg jönnek a tatárok - azt leszámítva, hogy nem olyan hülyék hogy ezt tudassák - így végül igazságra épülne minden hazugság. És ha ebben a kényes helyzetben érkeznének a Carcosák, akik köztudottan tatár-ellenes hősök - akik akár fel is kutathatnák a be-betámadó martalócokat, csak egy párat mutatóba -, akkor a nemeseknek egy alkalmas lehetőség lenne, hogy a családot támogatva megnyugtassák a saját házuk táját.

Így szép támogatókat nyerni.

A tatárok nyugatra terelését csak mint hosszútávú stratégiaként kívántam javasolni. Azon az alapon, hogy sokkal ésszerűbb apróbb, pontos támadásokkal számunkra kedvező alakra formázni, terelni a frontvonalat, mint egy az egyben megállítani.

Ha már Szun-Ce egy másik hívéhez volt szerencsém:
"Minden háború megtévesztésen alapul."