Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balkonzerv

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiszta Beszéd Hová tart az MSZP? 2011.02.04 01:00:00
 A tavaszi választási vereséget a jelek szerint továbbra sem sikerült feldolgoznia a Magyar Szocialista Pártnak. A belső feszültségektől terhelt pártban sorra alakulnak a platformok és tagozatok. Ugyanakkor arra se érzékelhető, se mérhető energia nem marad, hogy valódi…..
balkonzerv 2011.02.04 18:02:07
@usernev: Néhány jószándékú kiigazítás:
1. Botka nem azért nem "ment fel", mert nekik Szeged a fontosabb, hanem azért rettentően tehetséges politikus. Felejtsd el a lokálpatriotizmust, mindössze annyiról van szó, hogy ő csak a tutira mozdul. Volt is eszébe', hogy egy tuti bukó garnitúra részese legyen. Felismerte, ha megy, akkor nem választják meg ismét. Félreértés ne essék: Mint a legtöbb fiatal politikus, ő sem ismeri a "kapanyelet", soha nem dolgozott egy percet a magánszektorban, még a szakterületén sem. Ha vége a politikai karriernek akkor vége az egzisztenciának - vége van neki. Ennyi. Ha nem jött volna össze a polgármesterség simán lefalcolt volna Szegedről, alig láttuk volna.
2. Fejlesztések. Igen, sok és látványos fejlesztés történt Szegeden, aminek nagyon örül mindenki aki kicsit is nem seggel előre megy át az ajtón. Az azonban jogos kritika, hogy nincs - ismétlem, NINCS - termelő, értéket előállító ipar a város környékén, nincs munkalehetőség. Takaróztak az egyetemvárossal, a szolgáltatóiparral meg minden szarral, de be kell látni, hogy ha nincs munka akkor nincs vásárlóerő - értsd: nincs olyan réteg, aki meg tudná fizetni a szolgáltatásokat. Igenis HIBÁS volt a fejlesztéspolitika, mert kellett és lehetett volna termelő vállalatokat idehozni. Azt sem igaz, hogy nincs megfelelő adottság, mert itt a hármashatár, itt a hagyományos élelmiszer-feldolgozóipar, és lehetne még sorolni...
Arról van szó, hogy kitalálta (ő és még 5-6 ember) és annak úgy kell(ett) lennie. Bárki aki kritikát fogalmazott meg, az ellenség - akárcsak a narancsos komcsiknál.
Summa summarum: Nem rossz ember, sőt - de fejlődnie kell. Azt, hogy ő legyen a/egy tisztességes baloldal megújítója nem hiszem és a tapasztalatok alapján nem is szeretném. Sőt, kifejezetten ódzkodom tőle.

Bennfentes vagyok, ráadásul jó szándékkal tele, higyj nekem!