Regisztráció Blogot indítok
Adatok
postcox

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Pax Romana 2010.12.11 19:19:00
 Lehet-e?egyezségre jutni látszólagos/valóságos érdekellentétek esetén?sebeket gyógyítani (hozzájárulni sebek gyógyulásához) a magyarországi filozófia testén?„peren kívül megegyezni” a Boros contra Radnóti (vagy inkább TGM?) et alii ügyben?hinni a kooperáció…..
postcox 2011.02.18 08:23:01
@II. Menő Ernő:

Nem tudom, milyen megfontolásai voltak az illető úrnak. Lehet, hogy nehéz nekünk innen megérteni olyanokat, akik más kultúrában szocializálódtak.
Lehetnek olyan kultúrák, melyekben a filozófusok:

1) kollégáik penetráns politikai megtámadásának kellős közepén nem mennek be a kormánypárt televíziójába az illető kollégákat rágalmazni.
2) nem hazudoznak a kormánysajtóban arról, hogy olyan pályázati összegeket, melyeket a megtámadottak kaptak, még soha senki más nem kapott.
3) különösen nem hazudoznak ilyesmit, ha maguk is kaptak vagy maguk is tagjai voltak olyan gémiumnak, mely ilyen összegeket a rágalmazóknak megítélt.
4) intézeti irattárakhoz nem engednek hozzáférni magánszemélyeket, ha meg ők maguk adtak ki onnan anyagokat, akkor ezt nem tagadják le.
5) filozófiai tanszékeken nem engednek meg maguknak alpári, rasszista kirohanásokat.
6) nem tesznek kollégáik ellen névtelen feljelentéseket.

Ha van ilyen kultúra is, lehet, hogy Price épp egy ilyenből jön, s egyszerűen nem kívánja a nevét adni ahhoz, ami itt már egy éve folyik.
postcox 2011.02.20 06:52:57
@orulunkvincent: "Ahol a félhivatalos kormánylapok egzisztenciákat tehetnek tönkre, civilizált emberek vigyáznak."

S különösen vigyáznak az olyan kollégákkal, akik részt vesznek a félhivatalos kormánylapok és párttévék egzisztenciák tönkretételére irányuló nagy igyekezetében.
A legjobban azonban az olyan kollégákkal vigyáznak, akik az általuk halálra sértettek ellen indított perüket elveszítve, Csontvázügyi Népbiztosokhoz fordulnak: kerül amibe kerül, pusztuljon bár el egy egész szakma, csak sikerüljön eltörölni ellenségeimet(?) a föld színéről.