Regisztráció Blogot indítok
Adatok
higgins1

12 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy dolog tartozni valakinek, másik dolog hogy miből adjuk meg. Ha kölcsönkérünk és berakjuk a bankba, akkor bár tartozunk, nincs miért aggódnunk, mert van miből megadni, kamatostul. Amikor más kér kölcsön helyettünk, aki helyett majd nekünk kell fizetni, akkor bár nem tartozunk,…..
higgins1 2011.06.22 23:14:11
Jajaj, mekkora itt a feszültség. ORbánék azt csinálják amit kell és lehet, megszorítanak mint Bajnai-. A baj hogy ezt úgy teszik, hogy 8 éven keresztül pofán hazudták az egész országot. Az még nagyobb baj (számukra), hogy a 2/3-uk az elmúlt 8 év hülyeségei alapján született (nem véletlenül olvadt el a zemberek támogatása). A legnagyobb baj, hogy mindezt ahelyett hogy azokra építve valósítaná meg, akiket politikájával támogat (felső közép és felső osztály, értelmiség, fiatalok) inkább valami burkolt demagógiával, de inkább debilséggel próbálja átnyomni az embereken. Ezzel persze adja a fegyvert az ellenzék kezébe akinek nincs más dolga, mint azt tenni amit a fidesz tett az elmúlt 8 évben, mindent tagadni, mindent támadni, mindenben az ördögöt látni. Eljutottunk oda, hogy esélytelen bármilyen konstruktív ellenzék lehetősége.
A fidszet megássa a saját sírját, ami megágyazza azt hogy a reformok (nevezzük nevén, megszorítások) ne tudják teljes életciklusukat végig élni, anélkül meg szart sem ér.
A fidesz politkája szar, a gazdasági céljai jók, a megvalósításuk nagy része dilettáns/közgazdaságtanilag értelmezhetetlen-értelmetlen, kommunikációja szar (lásd támogatottsági adatait az 1 évvel ezelőttihez). Az ellenzék értékelhetetlen, gazdasági céljai legalább annyira debilek, mintha Matolcsy csinálta volna, retorikája pedig megosztó pont annyira mint a fidesz volt a elmúlt 8 évben.
A választás a választók kezében 2014-ben, de jelenleg nem látom ki lenne a jó választás. ezek után nem csoda ha mindenki feszült, senki nem boldog, nincs jövőkép, nincs semmi (ehhez nem elég egy nemzeti hitvallás valami papír elejére amit az átlag magyar 99,9% nem is látott soha).
Ez sokkal riasztóbb mint bármi amit ma tapasztalok a magyar politikába, közéletben
A Fitch Ratings csütörtöki lépése után a magyar államadós-osztályzatokat mindhárom nagy hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - a befektetésre ajánlott "BBB/Baa" osztályzati sáv alsó szélén tartja nyilván, egyaránt negatív…..
higgins1 2011.01.12 12:09:19
Egész érdekes meglátásokat lehet itt olvasni, de egy dolgot mindenki elfelejt. Ott fent a magasban pont lesz..ja mindenki, hogy mi itt mit gondolunk, miért sírunk... Nekik is van egy lázálmuk, ahogy az MSZP-nek is volt. Most ők k.rják szét az országot 8 évig, talán a stílus és a hozzáállás vérlázítóbb, de összeségében semmi különbség nincs.
Számomra egy fontos tanulsága van a egésznek, azzal amit csináltak az elmúlt 8 (12-15) év alatt egy dolgot biztosan megerősítettek bennem, ez pedig az öngondoskodás. Rájöttem, hogy ezektől semmit nem várhatok sem holnap, sem 50 év múlva. És et köszönöm nekik.
Az elmúlt 11 évben fizettem az adót becsülettel, fizettem a nyugdíj járulékot, a TB-t mindent. Fizettem a Fidesz kormánynak, fizettem az MSZP-nek, de rájöttem, hogy ez csak pazarlás.
Elvették az állami nyugdíjam? Semmi gond, radikálisan csökkentem az adózott jövedelmem és majd abból visszapótlom a hiányt. Megnyírják a TB-t? Majd még kevesebb jövedelmet vallok be. Megtanítottak az öngondoskodás legrosszabb formájára, de kit érdekel. Rájöttem, hogy úgy ahogy ők, nekem is csak magammal kell foglalkoznom, mert akarhatok én széllel szemben pisálni, de nem szerencsés.
Mindíg lesznek emberek az országban akik a farok rosszabbik felén fognak állni, de sajnos ezen megintcsak nem tudok segíteni, ezért örülök, hogy én legalább a jó oldalon állok, ennyi maradt.
Megvalósult a nyugati öngondoskodás magyar formája, ami romba dönti az országot, mert nekünk mindíg a harmadik utasságot kell választani.
Ugyanis olyasvalami felett tépik a szájukat, ami nem rájuk tartozik.Merthogy Kósa megaszonta, hogy nem a Moody's irányítja az országot, így, nagy okosan.Én innen megjegyezném, hogy lehet, hogy jobb lenne, bár ez csak rosszindulatú károgás, fókuszáljunk inkább arra, hogy mitől…..
higgins1 2010.12.07 21:57:12
@Húsleves:
Végülis a hitelminősítők sem tévedhetetlenek, de ettől függetlenül ha leminősítenek akkor a refrencia hozamok nönke, a finanszírozás csöken. Tehát pont nem számít hogy szakmailag mekkora hibákat követtek, el ettől függetlenül láthatóan hallgatnak rájuk a befektetők.
Olyan ez, mint a Marxi közgazdaságtan, tele van hibákkal és hülyeségekkel, mégis a fél világ megpróbált 50 éven keresztül eszerint gazdálkodni.
Szóval lehet vitatni a hitelminősítők értékelését, de attől még megszivatják a Magyar gazdaságot és ez itt a lényeg...
higgins1 2010.12.07 22:14:42
@Húsleves:
:)

Megvolt, köszi
higgins1 2010.12.07 22:23:50
@Senkifia: Csak egy kérdés?
Megnézted, hogy mennyivel több egy forint hiteles törlesztője ugyanakkora összegre, mint a te hiteled? Na akkor azt összesítsd a hitel felvétele óta eltelt időben, oszd meg azokkal a hitelesekkel akik az árfolyamkockázat elkerülése miatt forintban fizetnek többet mint te a mostani "elviselhetetlen" árfolyamon. Aztán ha ez megtörtént, akkor lehet beállni a jogos követelők közé, addig te nem károsult vagy hanem haszonélvezője a kedvező devizahiteleknek...
Ja hogy nem vetted figyelembe a hitel felvételekor, azt hogy van árfolyamkockázat, nos akkor nem hitelt kell felvenni, hanem megelégedni azal ami van, ha nincs semmi, akkor azzal. Ez szomorú tény, nem sértés részemről, hanem az igazság, ne vedd magadra
  „Bezzeg a szocik így, úgy, amúgy…” nos ez az érvelés teljesen értelmetlen és irreleváns most. Tisztában vagyok azzal, hogy miért jutott ide az ország. Én is, ti is, de lelkük mélyén még a hardcore szoci szavazók is tudják, hogy ekkora trutyi nem jöhetett…..
higgins1 2010.10.30 17:57:40
@tanarseged ur: Csak annyit ehhez, hogy Magyarország a polgárokból áll, akik fizetik az adót amit az éppen aktuális kormány elszór kénye kedve szerint hol hasznos, hol haszontalan dolgokra.
Ha a kormány elkezdi azokat a jöveldelmeket elszedni amit már megkerestél, és ami után már egyszer leadóztál és mindez ellen semmit nem tehetsz, mert szétbombázzák azokat az intézményeket amik ezt megakadályozhatnák, akkor sok lehetőséged mint hogy eldugoda pénzed, vagy anyázol.
Én nem anyázom hanem eltüntetek mindent, amit lehet, hogy ne legyen mit elvonni.
Lehet azt mondani, hogy az ilyenek mint én ne ugassanak, meg hogy takarodjanak el ha akarnak, de az a baj, hogy ha az ilyenek mint én nem fizetnék az adót (ami annyit, amennyit más ember egy élet alatt nem fizet be), akkor nem lenne itt sok véres szájjal kommentelőnek ingyenes egyetem, meg ingyenes orvos, meg családi adókedvezmény és még sorolhatnám.
Szóval én nem követelőzök itt (eddgi sem tettem), csupán elmondom mit tethet az aki munkával és tanulással megkeresett pénzét nem szertné egyszer csak visszamenőleg különadó formájában befizetni az állam bácsinak, mert éppen a sok ingyenélő szavazógépnek valamivel be kell tömni a száját...
Nem attól lesz valaki nagy magyar hogy kokárdát hány egy görbe este után hanem aki tesz is az országért, és ennek az első lépése az adó becsületes befizetése. Na most számomra a becsületes adóbeszedés került veszélybe, és inkább a családom mint a magát hazával azonosító hatalommániás politikus brigád...
higgins1 2010.10.30 20:25:17
@tanarseged ur: Az elmúlt 10 évben fillérre forintra minden adót befizettem (függetlenül hogy milyen kormány volt), majd amikor elkezdődött a hercehurca pont úgy alakult, hogy új üzelti vállakozásba fogtam az eddig helyett, na azt már jólképzett Gibraltári pénzügyi szakemberek kezelése alatt áll. Szóval az hogy eddig mennyit fizettem be, az maradjon titok, de annyi legyen elég, hogy ha mostantól életem végéig nem fizetnék adót, akkor is bőven túlteljesítettem azt amit egy átlag utcán hőbörgö nagymagyar befizet valaha.
Fizettem akkor is amikor megemelték az adókat, mert tudtam, hogy ha azt befizetem akkor legalább békén hagynak, de most azt látom, hogy semmi nem garatálja hogy 2 év múlva visszamenőleg nem vernek rám valami fincsi kis adót, csak mert én elértem valamit ellentétben a sok léhűtő, nemdolgozó szürke niemand.
Na ezért nem tartok semmi pénzt mostantól ebben az országban.
Majd ha azt látom, hogy nem ad hoc döntések alapján szedik be a sápot a vállakozásoktól és emberektől (ki is hangoztatta, hogy átlátható, kiszámítható adórendszer nélkül vége az országnak, asszem valami Viktor nevű törpe huszár), hanem szigorúan de kiszámíthatóan és korrektül, akkor talán újra hozzájárulok újra a közös költségekhez.
Addig meg vedd úgy hogy most lelakom azt amit befizettem a sok ingyenélő helyett az elmúlt időszakban.
Épp a páromnak segítettem a konyhában, amikor a háttérből hallom a tv-ből, hogy "...most pedig Schmitt Pál köztársasági elnök közleménye következik."Azt hittem, meghalt valaki......de mit hallok: Pali bácsi (Magyarország köztársasági elnöke) kőkeményen…..
higgins1 2010.10.30 10:43:19
"Elbizakodással tölt el, hogy mindenki azt teszi, amire a megbizatása kötelezi. Az Alkotmánybíróság saját törvényi keretein belül hozta meg a döntését, az indokolatlan végkielégítések megadóztatását célzó törvénnyel kapcsolatban. Joga és kötelessége volt ezt a döntést meghozni az Alkotmánybíróságnak"

Én csak egyet kérdeznék a Scmitt köztársasági elnök úrtól, a mi a isten haragos f..ért írta alá a törvényt annó, ha véleménye szerint kötelessége volt azt elmeszelni az alkotmánybíróságnak. Na erre kiváncsian várnám a válaszát, de azt hiszem mindenki tudja miért írta alá és miért fogja a jövőben is minden törvénynél ezt tenni...
Mellesleg fölösleges itt vitatkozni erről az egészről, úgyis lesznek olyanok, aki szerint ez tuti jó döntés a Fidesztől és lesznek akik szerint örök átok rájuk. A végső ítéletet majd 4 év múlva mondjuk ki egy újabb választáson, addig pont annyit tehetünk mint a sok Fidesznyik 2006-2010 között, duzzogunk és ekézzük a kormányt, de úgysem változik semmi (max annyi, hogy most már népszavazást sem lehet majd kiiratni:) ). Azt a választást pedig nem az dönti majd el hogy mit csináltak az alkotmánnyal, vagy az alkotmánybírosággal, hanem az hogy az értelmetlen rendkívüli adókivetésen kívül képes lesz e bármi strukturális reformra ez a kormány, márpedig erre ezzel a "szakértő" gárdával és az eddigi hozzáálással vajmi kevés az esély. Nem az a szomorú amit az alkotmánybírosággal tesznek (bár nem túl jófejség ez sem), hanem az amit a gazdaságban tesznek, ha így marad újabb 4 elvesztegetett év a strukturális reformokban és ezzel újabb 4 év távolodás a hőn áhított nyugati életszínvonaltól (ja ha valaki esetleg nem értene egyet, azt kérem, hogy csak 5 olyan dolgot soroljon fel a fidesz gazdasági politikájából és eddigi döntéseiből, ami nem adóemelésen,. adóbeszedésen, adókivetésen, vagy járulékelvonáson alapul és akkor szívesen vitatkozom a gazdasági kérdésekről is :) )
higgins1 2010.10.30 11:18:36
@Húsleves: A szokásos duma a sumákoló milliárdos cégekről, igen pont ezek a azok amivel megetetik a népet miközben majd 2-3 forinttal drágább lesz a zsömi a tescoban, meg 50 forinttal több lesz majd a bankszámlád díj havonta, megasabb lesz a telefonszámlád stb. Nem arról van szó, hogy ezek a cégek etikusan vagy nem etikusan tették zsebre a milliárdos hasznot, hanem hogy a megadóztatásukból befolyt pénzt mire hazsnáljuk fel. Ha arra hogy csökkentsük a lakóssági adóterhelést, és közben a vállalati adóteher változatlan vagy akár növekszik (ugye a különadók miatt), attól nem lesz itt 1 millió munkahely, jobb közszolgáltatás, hatékony államigazgatás, növekvő beruházás. Azzal annyit érnek el mint Meggyesi "útelágazódásoka" Péter, megnő mesterségesen az életszínvonal addig amíg megvannak a különadók és egyéb elvonások. De hogy mi lesz utána azt is tudjuk (lásd 2006-2010).
Ha jól emlékszem pont a Fidesz mondta, hogy nem tűr halasztást a teljes elosztó rendszer új alapora helyezésem, ehhez képest nem hallotam semmit az egészségügy, oktatás, nyugdíj fejezetek átalakításáról... Magyarul maradt az alap ötlet, szedjük be a sápot valakitől, csak most ne a néptől közvetlenül, hanem a cégektől, aztán majd ha lecsorog az elvonás a lakóssághoz, akkor lehet "gonosz multizni", meg széttárni a kezet, hogy dehát nem tudunk mit tenni vele, mert ezek biza mint mocskos kapitalista szemetek, akik tönkre akarják tenni a szent nemzetet.
Ez továbbra is szánalmas szerintem...
higgins1 2010.10.30 11:59:55
@Húsleves: Te várjál csak szépen, addig akiknek meg ez a szakmájuk fogják a fejüket és sikítva röhögnek a negy nemzeti gazdaságpolitikán :)
A lakosságnál hagyott adóforintok fogyasztásnövelő hatásáról és annak hatékonyságáról illetve a tisztességes piaci versenyről meg majd beszélünk 1-2 közgazdasági diploma és némi piaci tapasztalattal később, addig javaslok némi makroökonömia és nemzetközi gazdaságtan könyv lapozgatását elöljáróban csak hogy lásd te is a valóság és a populista ígértek és dumák között). Persze nyilván ezek is csak szocialista csökevények, amiket elsöpör hamarosan a 2/3-os forradalom Orbán "közgazdász" Viktor új világgazdasági dokttrináival. De ki kell ábrándítsalak ezek a tanok már túléltek egy pár rendszert (kommunizmust, szocilaizmust, fasizmust) mert ha nem is tökéletesek, azért még mindíg alapjaiban kezelik a piaci alapvetéseket és szabályokat. Ja amúgy érdemes lenne néhány JOBBOLDALI közgazdászt is olvasgatnod (Heim Péter, tudod az a milliárdos, aki nem bankás és nem népnyúzó, mert ő és Pintér jogosan és tiszteséges szerezte a milliárdjait ellentétben a tolvaj Bajnai-Gyurcsány duóval), akik szintén nem értik hol vannak a szükséges strukturális reformok.
Mindegy van aki az állandó reménykedésben hisz csak, én már csak a tettekben és a tényekben, amiből eddig semmi jó nem sült ki az elmúlt fél évben, ezért tüntettem el minden pénzem külföldre, mielőtt valakinek eszébe jut hogy jóerkölcsbe ütközött az eddigi jövedelmem és utólag einstandolja bankszámlám :)
Eddig büszke voltam, hogy mindíg minden adót korrektul befizettem az államnak legyen az az első orbán kormány, vagy a szocik, de most már nem hagyok itt semmit, mert úgy tűnik elmúlt az az idő amikor büszke lehetett arra az ember ha sikeres és ebből pénzt keres, most már inkább rejtegetni kell a sikeredet, mert még a végén te is kapsz egy különadót...
Tehát továbbra is várom hogy valaki felvilágosítson, hogy a mostani pénzbehajtás miben különbözik a szocik megszorításaitól és ez miben kapcsolódik illetve illeszkedik a komplex évek óta meglévő fideszes szuperreceptbe, ami a semmi megszorítás és 4 év alatt amerikai életszínvonal ígéretével kecsegtetett a válsztások megnyeréséig.
A vörösiszap-ügy legfrissebb történései:a védőgát épül, Illés Zoltán sk. vezette fel a nemzetközi sajtót a tározó repedéseit 10 cm-ről bámulni; a MAL Zrt. vezetése bocsánatot kért, tagad valamit és másvalamit megerősít; a slaggal csapatós Bakonyit letartóztatták, Hende…..
higgins1 2010.10.11 16:34:59
Engem csak az érdekelne, hogy akkor mi lesz, ha kiderül, hogy valóban minden szabályt betartotta a MAL és jogilag nem lehet felelősségre vonni (mert ugye bár mindenki nagy lendülettel anyázza a multimiliárdos tuajdonosokat meg a céget, de eddig még senki nem tudta bizonyítani hogy bármi konkrét közük lenne a balesethez)? Akkor majd az adófizetők pénzéből fogják kárpótolni a céget azért a jópár hónap állami uralom miatt ami alatt szétkúrják a céget (mert aki már vett át bármilyen céget, én pedig igen, az tudja, hogy az első pár hónapban nagyjából azt sem tudja az új vezető hol a budi az irodája mellett, nemhogy azt milyen kötelezettségei, szerződései, pénzeszközeis stb van a cégnek, főleg egy ekkor világcégnél...)?
Na mindegy, nem hiszem hogy ez megoldás lenne, de persze a népnek kell megint a cirkusz, kit érdekel az a közel 10 ezer ember aki semmit nem tehet a katasztrófáról csupán a MAL-ból és annak megrendeléseiből él. Épp elég hogy több ezer embernek szétment az élete az iszaptól, ne csesszük szét még egy csomó emberét csak hogy megmutassuk mekkora nemzeti Janik ülnek a kormányrúdnál most.
Ja mellesleg ha már elfogadják ezt a jogi abszurdumot, javaslom az otp azonnali államosítását, mint azét a cégét, aki mint a magyar pénzpiac meghatározó szereplője aktív részese volt a magyar pénzügyi válságnak és ezen keresztül sok ezer ember hitelének ellehetetlenítője, vagy az nem katasztrófa? Jahogy abba a kézbe nem harapnak OVI-ék ami eteti őket, hát ez ciki...
Kire hallgasson a hazai és a külföldi befektető, ha meg szeretné magát nyugtatni, hogy a kormány érti az ő aggodalmait is? Amikor a hullámok kezdenek magasra csapni, mindenki a biztos kezet keresi. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Miközben az Európai Unió történetének legnagyobb…..
higgins1 2010.05.20 12:59:36
@kamarti: Túl sokat én sem nézek ki szegényből, csak szimpatikus, hogy valaki ki mer állni a sleppből és bevallja, hogy senki ne számítson tejjel-mézzel folyó kánaánra. Persze lehet ez is annak köszönhető hogy eddig nem volt politikus és ha így folytatja nem is jósolok neki nagy jövőt... Mindenesetre benne rémlik valami kis öszinteség, ami talán a régi neveltetés része lehet, nem tudom....
higgins1 2010.05.20 14:17:16
@öcsi55: Ugye nem fog 4 év múlva is arról szólni minden, hogy "mer az MSZP elkúrta". Ez annyira unalmas, ezt hallgattuk 98-ban, 2002-ben és most is. Nem az érdekel ki kúrta el, ők eléggé elásták magukat az elkövetkezendő 20 évre. Az érdekelne, hogy mit fognak most tenni... Na erről nem kapok érdemi infót és ezt hiányolom nagyon. Azzal már tele a tudata mindenkinek, hogy az MSZP elkúrta, halggatuk eleget, megbüntettük őket érte, most halljuk a megváltó igéket
Túl nagy igény ez?
Nagyot fordult a világ az elmúlt napokban, a külföldi és hazai elemzők egyre inkább gyanakodva nézegetik a Fidesz gazdasági terveit. Nem véletlen, az elmúlt napok eseményeiből ugyanis egy nagyon átgondolatlan gazdaságpolitika képe rajzolódik ki. Ha a Fidesz így folytatja, egy…..
higgins1 2010.05.11 14:35:40
@kalozka: Én is ebben bízom, csak az a baj, hogy dunát lehet rekeszteni azzal, hogy Orbán kinek mit ígért és sajnos azok a legkevésbé sem tűnnek egymással egybecsengőnek. Ergó valaki csalódni fog és az megint a jóképességű Jobbiknak kedvez, ami mindegyiknél dilettánsabb... Ez talán a legnagyobb veszély a gazdaságra jelenleg
higgins1 2010.05.11 15:05:17
@Donor: Ebből a hozzászólásból is látszik, hogy sajnos fogalmad sincs a nagyságrendekről. Az autópályaépítésekből sé a ksiebb parlamentből amit megspórolsz, az jelenleg kb arra lenne elég, hogy akorházak adósságállományát konszolidálják (talán). Segítek ez nem elég arra, hogy adót csökkentsenek, vállakozást élénkítsenek, csupán kis szociális osztogatásra elég.
olyat kéne keresni, ami 1000 milliárd körül mozog és nem egyszeri tétel, hanem hosszabb távon is hozza ezt a megtakarítást (és ennek bármilyen fájó is elismerni csak kis része a korrupció és a "hatalmas" parlament), de ehhez olyan döntés kéne, ami miatt te fogod majd itt üvöltözni, hogy "lógjon a Viktor"...
higgins1 2010.05.11 15:26:11
@banánosdzsó: Persze a KGST meg az állami hitel segített abban hogy legyen belső piac, de milyen áron, nekem az nem hiányzik.
Az Unió csak segíti a temészetes kiválasztódást, és a mai világban a gyenge elpusztul ha tetszik, ha nem (legyen szó vállakozásról, országról).
A szlovákokat miért nem szivatja az Unió? Azért mert minket sem szivat dirakt, nem az a célja, hogy nem legyen termelés, csupán az, hogy ne olyan termelés legyen amit aztán senki nem vesz meg, amit ő jól megtámogathat.
Ha végre nem a múltba révednénk és elfogadnánk a kapitlaizmus egyes igen egyszerű szabályait, akkor lehet mi is vlahol ott járnánk, ahol a szlovákok (ami szintén csak az út eleje, de mi még az út közelében sem járunk), de ez sok érdeksérelemmel járna, amit eddig egy kormény sem vállat be. Talán majd most, kíváncsian várom...
Bár korábban Szíjjártó még "költségvetési összeomlás" esetére is radikális adócsökkentést ígért, újabban a Fidesz kommunikáció gazdaságpolitika irányt váltott. Most a fenyegető csontvázak teszik lehetetlenné, hogy a Nép Barátai azonnal radikálisan tudják…..
higgins1 2010.05.06 14:41:56
@kamarti:

Valami olyat hallottam annó a Fidesz vezető gazdaságpolitikusaitól, hogy túl bonyolult az adórendszerünk, tele van kivételekkel stb. amit meg kell szüntetni.
Most meg erre megint elkezdjük adómentessé tenni a caffeteria egy részét. Remélem holnaptól kedvezményt kap az akinek piros a zoknija, de persze nem annyit mint akinek narancssárga (akinek meg más színű, az semmi kedvezményt nem kap).
Ha nincs pénz normális adószerkezet változtatásra, akkor ne csináljanak inkább semmit. Ez megint olyan kezd lenni, mint amikor a Fletó elkezdett varázsolni az adókkal 2006-ban, aztán a végén egy akkora szar lett belőle, hogy vonhatta vissza aza egészet.
Ha van tervük és konkrét céljuk, akkor csinálják meg azt végre és ne fél évente variáljanak kicsit (persze ezt nehéz eladni a sok IQ huszár fannak), ha meg erre most nincs keret, akkor ne nyúljanak semmihez, hanem spórolják össze rá a keretet és közben vállaják, hogy néhányan majd szeretnének kicsit lámpavason lógatni egyes Viktor nevű egyedeket (legalább megtudja milyen ha nem csak olyanok veszik körül aki derékig a seggében vannak :) )
Szolgálati közleménnyel kezdek: ez nem egy pirotechnikai blog, tehát tessék a címet helyesen artikulálva* olvasni. S akkor a kifejtés: most az a meglepetés, hogy elmaradt a meglepetés. Idén szokatlanul hatékonyan működött a szivárgás, Orbán Viktor ma azokat mutatta be leendő…..
Gábor 4 év után újra moziba indult, de rettenetesen ráfaragott: a Lurdyban többször is eladták az előre megrendelt és egy nappal az előadás előtt átvett helyjegyeit, így egy 9 fős társasággal a maradék helyekre kényszerült ülni. Úgyhogy teljesen érthető, hogy Gábor soha…..
higgins1 2010.01.04 14:16:31
2 megjegyzés:

1. Ha ilyen probléma van valóban nem a jegykezelővel kell megvitatni, mivel neki kb. annyi feladata és jogköre van, hogy letépi a jegyed és kitakarítja utánad a termet. Ilyenkor szépen kérsz egy vezetőt, aki segít megoldani a problémát.

2. Azt azért hadd kérdezzem már meg tőletek, hogy miért az mindenre a megoldás, hogy "kiverem a balhét".
Mi a haragos .... nem lehet normálisan oda menni és megbeszélni ezt a dolgot az illetékes vezetővel. Ebben az országban mindenki azt hiszi hogy arról szól a kapitalizmus, hogy majd jól odamegyek üvöltözni, meg az "arcába taposok" és akkor majd jól kárpótolnak mindeért. Hát láttam én már ilyen embert angliában, csak azt éppen vezették ki finom mozdulatokkal a biztonsági őrök a helyről (pedig még igaza is volt az embernek, csak éppen a stílus hagyott némi kívánni valót...).
Ha emberi stílusban beszélsz a másikkal, hidd el hamarabb eléred, amit akarsz és cserébe nem cseszed fel te sem az agyad, és még kárpótlást is előbb kapsz. Persze akinek csak ennyi öröm jut az életben, hogy ilyenkor nagy embernek érezheti magát, az magára és tehetetlenségére vessen.
Pár nyugodt szó és általában minden megoldódik úgy hogy jól járj...
A panaszkönyvről meg csak annyit, hogy nekem is megvannak a sablonok és csak a címzettet változtatgatom rajta, attól még nem leszel sem kárpótolva, sem a probléma nem lesz megoldva, ha beírsz max nagyon májernek érezheted magad...
Az elmúlt napokban (órákban) megtudhattuk, hogy igazából halvány sejtelme sincs senkinek, mennyi időre elegendő a gáztartalékunk. A rendkívüli helyzet, illetve a gyenge felkészültség miatt nagyon sok a bizonytalansági tényező, mi azért mégis elkezdtünk számolni. Kezdjük az…..
Csak a gördülősztrájkkal, az elégséges szolgáltatással és a pótlással van baj a vasutasok munkabeszüntetésénél. Nemrég volt módomban kifejteni, hogy nem vidáman, de elfogadom, hogy a sztrájkjog velejárója egy kultúrdemokráciának. Viszont a sztrájk csak akkor fogadható el,…..
 Az Index szerint ezekben a percekben közli Gyurcsány Ferenc a szocialista frakcióval, hogy az IMF-hitel lehívásához (és az államháztartás aggasztó finanszírozási helyzetének stabilizálásához) milyen intézkedéseket vár Magyarországtól a Nemzetközi Valutaalap. A…..
higgins1 2008.10.28 00:59:51
Most komolyan gondoljuk már végig, hogy miről beszélünk.
"Végre" valaki ránk tud kényszeríteni olyan lépéseket, amiket épeszű közgazdászok már 10 éve szajkóznak. Tudom, hogy sokaknak bűdös, hogy ezt a külföld kényszeríti ki, de még mindíg jobb, mintha tovább hasítanánk a szakadék felé. Ez ellen legalább nem tehet semmit se a szarban levő idióta mszp, sem a legjobban képzett (önjelölt)közgazdász, akinek ELTE jogi diplomájával sem futja mostanában normális ötletre. Ha nem megy belülről és látjuk, hgy nem megy, akkor csinálják meg kívülről, ez is jobb a semminél.
Mellesleg én a versenyszférában dolgozom, és "sajnos", akkora cégnél, aki már nem meri megkockáztatni a bérekkel való okoskodást. Ennek örömére fizetek a legmagasabb adókulcsban, 2 éve egy fillér fizetés emelést sem kaptam, és soha nem kaptunk 13. havi jövedelmet. Azt gondolom, ha én túlélem, akkor talán a közszsolgák is meg tudják emészteni. Félre értés ne essék, nem kérem, hogy örüljenek neki, de ne tegyenek már úgy mintha most vesztették volna el az állásukat és a megélhetésüket. Eljött az idő, hogy mindenki szívjon, közszolga, multi alkalmazott, nyugdíjas, gyerek mindenki. És higyjétek el a vállakozó is szívni fog, mert ha az átlag fogyasztó megszorul, nem fogja megvenni a vállakozó termékét és szolgáltatását így nem lesz miből adót csalnia.
Szóval csak előre, most talán itt a lehetőség, hogy helyrehozzunk sok baromságot, amit az elmúlt 19 évben tettünk és a végén még jól rá is foghatjuk a külföldre/imf/EU-ra és mindenki megnyugodhat kicsit.
Én szeretnék végre arra is gondolni, hogy mi lesz a gyerekemmel, és az ő jövöéért is kicsit dolgozni akarok, nem csak a jelenért. Nem biztos, hogy a mostani változások hozzák meg a jólétet, de a mostani semminél rosszabb nem lehet, én bízom benne, hogy ezt végre azok is belátják, aki az én nevemben nyomkodják a gombokat a parlamentben és nem csak a szavazatmaximalizálásra koncentrálnak.
Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője kiborult, az álltala vezetett esélyegyenlőségi bizottság legutóbbi ülésén és kivonult ( ez már divat Fideszes berkekben), idézem: "sem kedve, sem ideje" nincs arra, hogy látszatvitákat folytasson 50-100 ezer forintos…..
Újabb téma, mely megmozgatta az ellenzék megmondóembereit: Páncélozott autó vásárlás. Természetesen egy újabb értelmetlen kiadás, amely a kisemberek megsápolásából kerül kifizetésre. Mi szükség lehet erre, hiszen Béla bácsi sem használ páncélozott Audit a búzatáblára…..
Újabb közvéleménykutatási eredmény látott napvilágot a mai napon. Kezd körvonalazódni az, amit már többen többször megfogalmaztak a közelmúltban a legutóbbi népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatban, neveztesen, mi van akkor ha egy lapon teszik fel a Fidesz kérdéseit…..
Kezdésnek mindjárt egy gyors nyelvi fejtörő:"igen, ez egy rossz kifejezés, öntől is el vagyok határolódva, meg öntől is, mint látja. Ugyanis ön ön, én meg én vagyok. A Magyar Gárda az, mi meg itt vagyunk."Sajnos már nem megy királyi 1-es TV-nken Grétsi László…..
Napokban volt szerencsém egy újabb csodás nyilatkozatot hallani. Errőla csodás egyénről nem írtam még, pedig amióta a "nagyvezér" beemelte a sehol nem jegyzett "hatalmas" magyar keresztény egyházi-pártot a hatalomba, ez a szellemi sas madár rendszeres megmutatja, hogy már…..
Csodás, verőfényes napsütésre ébredtünk szombat reggel. Nagy nap ez a hazának és minden hazáért aggódó óvodásnak (erről majd később), megalakult nemzetünk utolsó mentsvára, hazánk egyetlen támasza a magyar gárda (szigorúan kis betűvel). Napok óta ez a téma tartja…..
Kaptam az utóbbi időben több ismerőstől kritikát, hogy mer bezzeg csak az Mszp programját éltetem, meg nem tudok elszakadni az MSZP féle "reformtól" Ezúton kérek bárkit, aki rendelkezik bármilyen érdemi fidesz reform javaslattal, ami az ország egészének problémáival…..
Csalódtam, de nagyot. Kósa Lajos, a Fidesz egyik erőssége, leendő vezére, a nemzetmentők egyik ikonja, és most jő és eladja a Debreceni repteret. Nem értem, hiszen a Fidesz megmondta még a Ferihegyi privatizációs tortúra előtt, hogy ez nem más, mint az egyik nagy nemzeti stratégia…..
Egy szösszenet a másik oldalról is.Van nekünk egy miniszterelnökünk, akik kicsit fura, meg néha furán rángatózik, robot táncot jár és leterroristázza az arabokat. Volt már rosszab is.Namost ez az ember nagy nyilvánosság előtt közli, hogy nem érti miért van a szent korona a…..
Már éppen kezdtem mély letargiába esni, amikor mentőövet dobott nekem mindanyiunk hőn szeretett és tisztelt ex egészségügyi minisztere M.I.Nem fogják, hagyni, hogy csak úgy nemzetiesség nélkül nekiálljanak itt szétverni egy jól működő rendszert ( bocsánat már nem működik…..
Na ez még egy tegnapi hír, de mindenesetre vicces. Van nekünk ugyebár egészségügyi miniszterünk, ráadásul nőből, ami persze nem baj. Aztán ez az emberke éppen belecseppen egy kis reformfolyamatba, ilyen is volt már, nem az első eset kezdetleges demokráciánk 17 éves…..