Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tb79

114 bejegyzést írt és 493 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
tb79 2019.03.13 13:31:03
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha megnézed figyelmesen, és a "valamire kerül" alak ellen szólaltam fel, amelyben elrejtjük az alanyt. Nem általában az alany nélküli mondatokat kifogásolom. Hanem az ilyet: itt és itt ekkor és ekkor megszülésre kerültem. Na, milyen? :D
tb79 2019.03.13 13:43:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Atom! Megszületést nyertem a külvilág felé! :D
tb79 2019.03.20 15:44:17
@MAXVAL bircaman közíró: Soha, sehol nem kerül kihirdetésre. E/3-ban ír / beszél a bíró(ság). Ez a "valamire kerül" fölöslegesen hivataloskodó formula olyan, mintha az írója titkolná, hogy ki teszi. Pedig arra ott van a T/1: elfogadtuk, feldolgoztuk. Nem kell sem titkolózni, sem hülyének nézni a címzettet (ugyanis a címzett is tudja, hogy ki fogadta el, dolgozta fel stb.), lehet egyszerűen, szépen ki magyarul beszélni és írni hivatalos nyelvezetben is. _Kerülni_ kell a valamire kerül és társai förmedvényeket... csak hogy stílszerű legyek.
Pár évvel az I. Világháború befejezését követően, 1921-ben született az amerikai Maurine Emilie Kornfeld, aki a napokban zajló FINA Masters vizes világbajnokság legidősebb női résztvevője...
tb79 2017.08.15 15:45:29
Szavazz, hogy eldöntsük, melyik a legnagyobb marhaság USB-s rakétakilövő Azért ezzel az eszközzel kezdem a sort, mert egy régi kedvencem. Be kell vallanom, hogy régebben kacérkodtam a gondolattal, hogy veszek egy ilyet, talán a lustaság és a meglehetősen magas ár volt, ami visszatartott. A…..
Komoly támadás indulhat a torrentezés ellen: az Európai Bíróság szerint az internetszolgáltatók akár közvetlenül is blokkolhatják az ilyen site-okat. Ez akár teljesen elérhetetlenné teheti az oldalakat, de tényleg véget vethet a kalózkodásnak? Esetleg lenne jobb megoldás a letöltések ellen?…..
Latint tanulsz? Minek?!? Mire mész vele?!? Hol fogod használni? Miért nem foglalkozol valami értelmessel? Miért nem töltöd valami hasznosabbal az idődet?!? Ha bevallod, hogy latin nyelv-függő vagy, jobban lesajnálnak, mintha kokainfüggő lennél. Ó istenek és istennők, ha ezeket a kérdéseket ki…..
Évtizedek óta imádjuk a Kinder-tojást, naponta gyerekek milliói pattintják ki izgatottan a sárga kis kapszulát, és szerelik össze a benne lévő játékokat. Közben elmajszolják a csokit, a csomagolás és a sárga kis műanyag kapszula pedig megy a kukába. Pedig egy kis kreativitással elég sok mindenre…..
Nyáron a vízparton a szülők rendszeresen feszültek és nem tudják élvezni a jó időt, hiszen folyamatosan oda kell figyelni a gyerekekre. Az úszni még nem vagy alig tudó gyermek könnyen a víz alá merülhet. Fontos a folyamatos felügyelet. A legjobb megoldás természetesen az, ha megtanulnak úszni. De…..
tb79 2017.03.27 22:04:49
@vanvelemenyem: A szívemből szóltál. Már le sem írom, mert ugyanezt akartam (y).
Múltkor egy kicsit a set design fontosságáról beszélgettünk – érkezik majd a folytatás -, most kicsit technikai oldalról vizsgáljuk meg a filmkészítés varázslatos világát. Nyilván nem kell tudnunk, hogy egy-egy látványfilmben mennyi munka, lemondás, szorgalom vagy túlóra van, hiszen a végeredményért…..
Manapság nagyon nehéz megfelelő elnevezésű e-mail címet találni magunknak. Pár lehetőséget szeretnék bemutatni azoknak, akik elfogadható e-mail szolgáltatást keresnek, normális névvel, anélkül, hogy fizetniük kelljen.  De melyik a legjobb? Ne felejts el szavazni! ..
Van aki még fiatalon van aki már befutottan de szerepelt a Star Trek valamelyik sorozatában vagy egész estés filmjében. Pár név nagyon is szórakoztatóan hat! (A lista nem teljes, csak a legérdekesebbeket gyűjtöttem össze) Kirsten Dunst A pókember filmek sztárja bizony még kiskorában játszott egy…..
Az emberi lét egyik mozgatórugója, hogy szeretnénk valamit elérni az életben. Mindenki vágyik rá, hogy büszke lehessen egy olyan dologra, amit jól csinál. Ez lehet a családi élet, a karrier, vagy egy hobby, amiben nagyon ügyes. Akadnak olyan hírességek is, akik csak egyszer villantottak nagyot az…..
A Facebook az érzelmek kifejezésére használt hangulatjeleket – mosolygós és sírós arcocskákat – lecserélné a felhasználók saját képeire.          ..
Napi érdekes, immár a 159. Ünnepelhetünk, pedig nem kerek szám, azonban tegnap elértük a blogon 1000. követőt, a Facebookon pedig D.David szorgos munkájának eredményeként e hónapban átléptük a 16 ezrediket! Az oldalletöltéseink pedig lassan elérik a 16 milliót! Köszönjük a kitartó érdeklődéseteket,…..
Bácsi Róbert egyik fantasztikus fotója az eseményről a rengeteg közül..
tb79 2016.05.12 15:05:16
Emlékeztek a ZX Spectrum Vegára, ami egy ZX Spectrum-játékokkal teletömött, közösségi projektfinanszírozással ősszel megjelent retrokonzol, és amiből nemsokára kézikonzolos verzió is készül? Valami hasonló lesz (vagy lehet) Commodore 64-ből is, mint azt ez a nemrég az Indiegogóra felkerült,…..
Korábbi divatposztjainkban láthattuk már a hatvanas és hetvenes évek "vadhajtásait", most kukkantsunk bele a színes nyolcvanas évekbe!..
tb79 2016.04.14 07:48:08
@BircaHang Média: Ja, ez az a nóta, amit V-T úgy dolgozott fel, hogy "ez nekem fáj, rohadamarharépa, na és aztán mit ugrálsz" :DDD.
Ha 90-es évek, akkor Nickelodeon - legalábbis nálam. Mivel az évtized elején születtem, túl fiatal voltam a téka-kultúrához, moziba pedig bár gyakran eljutottam, csak az életkoromnak megfelelő filmeket nézhettem meg. Habár egyszer bekeveredtem a Csillagközi invázió feliratos változatára, amiből…..
tb79 2016.04.13 07:09:12
@Billy Hill: @karandash:
A szívemből szóltatok: Cow and Chicken, I am Weasel, Johnny Bravo, Dexter. Ezek voltak a legjobbak, és igen, kizárólag angolul. Szerintem ezek (pláne a C&C és az ájemvizl) nem is gyerekeknek szóló rajzfilmek voltak. De tényleg. Szóval ezeket CSAKIS angolul... tonnaszámra lehetett fogyasztani. A nikkelodeon... az meg maga az okádás :).
Bő két hete elég hosszan foglalkoztam a Last Ninja Musicology nevű projekttel, itt és itt olvasható, de aki nem akar kattintani, annak röviden a lényeg: a Fastloaders néven ismert norvég C64-rajongó metálbanda fel akarja dolgozni a három Last Ninja-rész zenéjét (ehhez engedélyt is kaptak a…..
tb79 2016.04.03 13:48:41
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Sziasztok!   Elsősorban a történetem mesélném el, másodsorban tanácsot kérnék, hogy mit…..
tb79 2016.01.13 15:33:33
@Sörömpőőr: Akkor sem felmondás, hogy csak úgy elmegy. Legalább egy papírfecnire rá kell írnia, hogy felmond, és - lehetőleg dokumentáltan - átadja a munkáltatónak (aztán ha próbaidős, akkor tényleg ennyi volt, ha nem próbaidő, akkor hosszabb a story...).
tb79 2016.01.13 16:41:35
@ariskerase: Nézd meg figyelmesen, én sehol nem beszéltem indokolásról. Csupán írásbeli formáról. A ráutaló magatartás és a szóbeli közlés SEM elegendő a munkaviszonnyal kapcsolatos nyilatkozatok érvényes megtételére.
tb79 2016.01.13 17:03:10
@ariskerase: De, de, nem érted, mit írok. CSAK ÍRÁSBAN "mondhatod", hogy felmondasz. Nem kiabálhatod be az ajtóból, hogy részedről ennyi volt.
Star Wars Chewbacca kabát 2013.01.03 15:48:32
Egy kabát, amelyet visszafogottan hagyományos kabátként is lehet hordani. De ha igazán ki akarunk rúgni a hámból, akkor igazi Chewbaccaként járhatunk az utcán. Kifordítható, kettő az egyben és nagyon menő. Via OhGizmo!..
tb79 2016.01.08 10:30:39
A szokásosnál enyhébb telek miatt miatt talán hihetetlen, de van, ahol még komolyan lehet venni ezt az évszakot. A szibériai Ojmjakon méltán viseli a Föld leghidegebb kisvárosa címet. Egy átlagos januári délután mínusz 50 fok körül van a hőmérséklet, de mértek már mínusz 60 foknál alacsonyabb…..
Az Úrfi név mögött Száraz Bence áll, akit leginkább grafikai és filmes munkáiról lehet ismerni. Készít borítókat, klipeket, de kereskedelmi csatornáknak, filmstúdióknak is dolgozik ipari melósként. Ahogy ő mondja: Világéletemben ezzel akartam foglalkozni. Életem három…..
tb79 2016.01.06 10:35:58
Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat bontóba viszem, valahogy mindig elvész a rendszám róla. Így sajnos a forgalomból kivonáskor nem tudom leadni, aztán a következő nagy pakolásban-költözésben mindig…..