Regisztráció Blogot indítok
Adatok
konfliktuskezelő

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Na, ne! Gazdasági mediáció? Békítés, egyezségközvetítés...., biztos, valami újabb hülyeség, ami jó sokba kerül és semmi értelme. Majd a Józsi koma haverja, a Karesz, a két kigyúrt emberével, békésen leápolják a tagot, hogy fizessen." (kisvállalkozó) " Jogászaink,…..
„ Kerüld a pereskedést. Törekedj a kompromisszumra, amikor csak lehetséges …… ha papíron nyersz is, ténylegesen veszíteni fogsz tiszteletdíjat, költségeket és időt. „  ( Abraham Lincoln )   ..
“A szemet-szemért vakítja meg az egész világot.” (Mahatma Gandhi) A professzionális egyezségközvetítés azaz mediáció kötelezővé tétele megoldást jelentene a túlterhelt bíróságok számára, csökkennének a válások száma, a szándékos cégbedöntések peres…..
A mediátor permegelőző, békítő, egyezségközvetítő, egy semleges harmadik személy, aki két vagy több személy között közvetít személyes vagy jogi vitában, segítve a feleket egy olyan megállapodás létrehozásában, amely mindenki számára kielégítő és teljesíthető. A…..
A mediáció permegelőzés, békéltetés egy olyan humánus, alternatív vitarendezési módszer, amelyben a konfliktus érintettjei közös erőfeszítéssel együtt dolgoznak a probléma olyan megoldásán, amely minden érintett fél számára elfogadható és maximálisan teljesíthető, azaz…..
A minap a híradó egy magyar családi tragédiáról szólt, ahol az édesapa vadászpuskájával lemészárolta szeretteit, végül végzett önmagával is. Feltehetőleg az ok a sok családi viszályra, feloldatlan konfliktusokra, problémákra vezethetők vissza, amit a szomszédok, ismerősök…..
Köztudott, hogy ma Magyarországon minden második házasság válással végződik, a csonka családban élő kiskorúak száma több, mint 600 ezer. A válás, pereskedés nem csak mentálisan, fizikálisan viseli meg a családokat, hanem anyagilag is ellehetetleníti őket, ami a gyerekek…..