Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JónásBrigi35

276 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jónás Brigi naplója Változás 2019.11.07 16:54:25
Változásra vágyom már jó ideje, de persze ilyenkor stagnál, pang, húzódik minden, ami pedig be is indulhatna...  Úgyhogy változtattam azon, amin könnyen lehetett: a hajam színén.  Sajnos korán kezdtem el őszülni (családi örökség), 25 éves koromtól már festem a hajam. Szerettem az eredeti színét, a…..
Ezer éve nem írtam ide, pedig szeretem ezt a kis blogot. Másnak bizonyára semmitmondó, nekem viszont megnyugtató kis közeg, egy otthonos, kellemes vacok, ahol kiventillálhatom magamból az életem apró-cseprő, vagy éppen nagyobb horderejű történéseit, vívódhatok a belső dilemmáimon, vagy éppen…..
Szólj anyának! Csókolom, Anyuka! 2018.08.31 05:15:00
Piri mama, milyen tortát hoztál Öcsi szülinapjára? Amilyet ANYÁD mondott! „A mai napon megérkezett anyósom. 86796 gramm, és 1570 mm. Legalább ti fogadjátok szeretettel! Én addig egy Valium-MagneB6-pálinka-latte koktélt kérek!” – hívott ma reggel a barátnőm...
Hamarosan negyvenéves leszek. És azon gondolkodom, mit is sikerült elérnem az életembe, vagy mit sikerült letennem az asztalra.    Negyven éves leszek. Az elmúlt éveknek az életről, meg önmegvalósításról kellett volna szólnia. A filmekben legalábbis ez van. De, ha visszanézek a múltba, nekem…..
Hamarosan lejár a jogosítványom, erre kapok egy e-mailt (!) a Központi Rendszertől, amely felhívja a figyelmemet erre a tényre, illetve tartalmaz egy linket, amelyben részletes leírás található az ügymenetről. Cool. (Az viszont már nem cool, hogy a területileg illetékes okmányirodában másfél…..
2014 júniusa van és szandra felveszi reggel a gyerekotthon legszebb ruháját, ami ronda, és kényelmetlen, lepkecsatok repdesnek a hajában, és azt mondja, csak az én kedvemért jön el a felvételire. hat és fél éves, be is van iratva iskolába. én megpróbálom féloldalban leírni, hogy nem tudok a…..
JónásBrigi35 2016.09.26 14:04:28
@Wandál: Hát ja...
Jónás Brigi naplója Koplalás 2016.09.08 17:58:16
Nagyon elengedtem magam a nyáron étkezés terén. :(  Csak ettem és ettem és ettem. És különösebben nem is érdekelt, hogy mit és mennyit, csak gluténmentes legyen, ez volt a fontos. Rengeteg pénzt költöttem élelmiszerre, hiszen a gluténmentes termékek nagyon drágák, és sokat mentünk étterembe is. Jó…..
kisrigók minden lesz 2016.06.30 18:19:56
dzseninek májusban megmondtuk a balatont. csaba régebben, megfigyelte szandra reakcióját, ha valamit nem értett, és úgy reagált ő is.  dzseni is így tett, látta, hogy örülnek a többiek, úgyhogy ő is örült. elkeveredtünk egy hintás, céllövöldés búcsúba valamikor, és dzseni megmondta, hogy ez a…..
Jónás Brigi naplója C9 - 4. nap 2016.06.12 21:51:08
Hát már megint pocsékul aludtam. :(  Későn feküdtem le, mert rendezvény volt  a közelben, ment a zene fél 1-ig. 5-kor felébredtem rá, hogy pisilni kell - ennyi folyadékivás mellett nem csoda! Viszont reggel 7-ig nem tudtam visszaaludni. :( Utána meg már csak inkább bóbiskoltam fél 9-ig. Na de! Ma…..
Jónás Brigi naplója C9 - 3.nap 2016.06.11 20:18:21
Rosszul aludtam megint. :( Kétszer is fel kellett kelnem pisilni, és a második után (hajnali 4) már nem tudtam visszaaludni, mert olyan éhes voltam!!!! 7 óra körül elnyomott az álom, és kb. 3/4 órát bóbiskoltam még. No de! Ma már volt reggeli, juhé! Az aloe vera gél után jött a fehérje shake,…..
Jónás Brigi naplója C9 - 2. nap 2016.06.10 22:25:38
Rosszul és keveset aludtam az éjjel (este 1/4 12-kor, lefekvéskor még legyet és szúnyogot "vadásztam", éjjel 2-kor felébresztett az egyik macskánk, hajnali fél 6-kor meg a szomszédok...). Éhesnek és fáradtnak lenni egyszerre nem jó! Harapós volt a kedvem, és szinte semmi energiám nem volt. Az aloe…..
Jónás Brigi naplója C9 - 1. nap 2016.06.10 14:28:06
Reggel kipihenten és nagy lelkesedéssel vágtam bele az első napba. Még örültem is, hogy nem kell a főzéssel, evéssel foglalkoznom. Amióta kiderült a cölikáliám, eléggé macerás lett a hol egyek/mit egyek kérdéskör. Most legalább két napig nincs ezzel probléma... Megmértem magam reggel, huh, nagyon…..
Jónás Brigi naplója C9-re fel! 2016.06.07 15:00:57
Néhány hónapja hallottam a Forever C9 programról, amely egy gyors, látványos  fogyókúrás program. Egész konkrétan valamelyik hírportál közölt egy képet Gáspár Evelinről, aki 5 kilót fogyott vele. Néhány héttel azután, hogy először hallottam róla, a sógorom is kipróbálta, végigcsinálta:  ő is 5 kilót…..
12 powerful ways to transform your life when you feel burned out Share on Facebook Share on Twitter Share on Pinterest If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got.. Henry Ford   You know the feeling: It’s 10 a.m., you’re jittery from that third…..
Tegnap végre kinn futottam. Pedig nem akaródzott kimenni, de magamra parancsoltam: kell a napfény és a friss levegő! Aztán persze amikor már ott voltam a parkban, nagyon élveztem a kinti futást.   Így felavattam végre az új (3 hónapos)  futócipőmet kinn is. Zenének George Ezra szólt. Nagy…..
Jónás Brigi naplója 34'17" 2016.03.20 20:57:52
Amióta két hete kiörömködtem magam a futó-eredményemen, sikerült meg is döntenem. Végig 10,5 km/h-s sebességgel futva 34 perc 17 másodperc alatt van meg a 6 km. És ezt nem is egyszer sikerült produkálnom az elmúlt két hétben. Éljen-éljen!!! :) Még egyelőre töröm a fejem, hogy akkor így mi légyen a…..
kisrigók diszfázia 2016.02.13 23:42:00
- anya, elmesélhetem?- figyelek mondd!- képzeld el.... (nagy levegőt vesz, kifújja, még egyet vesz, még egyszer kifújja)- miről akarsz mesélni?- anya, képzeld el az oviban... (megint a levegők)- mi történt ma az oviban?- ... (a sóhajok)... nem tudom mondani.- miről akarsz mesélni? próbáld meg!- nem…..
kisrigók hadd, lobogjon! 2016.02.22 12:53:02
csabának vasárnap már csak egy vágya volt, hogy a rendőrautóval szeretne menni, de lehúzott ablakkal, hogy obivan köpenye loboghasson, ahogy kitartja. ezeken a vasárnapokon nekem is csak egy vágyam szokott lenni, de ezt hagyjuk.  repült ki a legoautó az ablakon. tavaszodik, nyitva van. de ezt is…..
Jónás Brigi naplója 35'07" 2016.03.06 21:50:29
Ma futós nap volt. Január közepe óta minden harmadik nap futok, a köztes napokon rubintrékázok, és minden nap gyógytornázom. Szinte minden nap kb. másfél órát mozgok, csak kivételesen, nagyon sok munka esetén csökkentem ezt a mennyiséget. Januárban úgy döntöttem, viszek egy kis kihívást ebbe a…..
Jónás Brigi naplója 67,5 2016.03.05 20:07:08
Vége az ötnapos böjtnek! Yippie! Nagyon büszke vagyok magamra, hogy megcsináltam, panaszkodás, szenvedés nélkül, még minden nap mozogtam is. Pedig csütörtökön, a 4. napon már tényleg úgy éreztem, hogy csak hálni jár belém a lélek, és mindjárt elfúj a szél... És hát persze, hogy megérte: 67,5 kg-ot…..
Steinberger-féle böjtöt csinálok megint, ma már az utolsó napja van, hála Istennek! :) Igazából nagyon elhanyagoltam ezt a böjtöt, tavaly áprilisban csináltam meg utoljára. Pedig jót tesz ez nekem, akinek se a veséje, se a mája, se az emésztőrendszere nem "százas", negyedévente rám férne. A…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Sziasztok,   Húgom sztorija, kicsit felhúztam magam rajta. Okulásképp.   Munkahelyben nem bővelkedő régióban él férjével kislányával.   Középvégzettségű, adminisztratív munkakörben dolgozott pénzügyi…..
Jakupcsek Gabriella először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy egyik napról a másikra kirúgták az MTV-től - írja a Bors. Egy rendezvényen volt moderátor, ahol bemutatták a HPV elleni új, kilenckomponensű vakcinát. (ez az MTI-fotó még a Ridikülből van)..
JónásBrigi35 2016.02.04 22:05:12
@Kandaláber: Egyetértek!
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Még csak most találtam rá erre az oldalra illetve erre a történetre, ami szinte teljesen megegyezik a Tóth Krisztina által írottakkal csak pár év elteltével. 2014. júliusában költözés miatt munkahelyet is váltottam méghozzá a Magyar Államkincstárhoz kerültem.…..
JónásBrigi35 2016.02.02 16:47:24
Sajnos a jelenlegi munkajogi törvényi szabályozás egy dolognak baromira nem kedvez: a gyermekvállalásnak. Ehhez képest a csapból is az folyik, hogy ha nő vagy szüljél, lehetőleg több gyereket. Az pedig gondolom egyértelmű, hogy nem minden apuka a kormány kedvenc zenésze, aki egy fizetésből el tudja tartani magát és még 2-3-4 családtagját. Megoldás: ne szülj!
Szerintem igenis gusztustalan, hogy valakit csak azért hajítanak ki a munkahelyéről (főleg egy állami cégtől), mert volt pofája "titkolni" terhességét, és aláírni azt a szerződést, amelyet egyébként már 3 hónappal korábban alá kellett volna íratni vele. Gondolom, ha a szerződés aláírása előtt szól, akkor még papírra és nyomtatófestékre se költöttek volna, csak kidobják az ajtón, mintha soha nem is dolgozott volna ott.
Azt is megértem, hogy szegénynek nem volt kedve munkaügyi bíróságra járni, ott is kapott volna hideget-meleget. Az Mt. szerint rádásul a munkáltató nem is csinált semmi rosszat, hiszen próbaidő alatt bárkinek fel lehet mondani, csak úgy (tök jó törvény, nem? A banánköztársaságok sírva könyörögnének, hogy lemásolhassák.) Igenis az ombudsman hatásköre lett volna ez, hiszen itt arról van szó, hogy valakit csak azért dobtak ki a munkahelyéről (és aláztak meg), mert nő, fiatal, és gyermeket vállalt. Hát rohadjon meg az, aki ezek után családbarát országnak titulálja ezt a kócerájt.
(Nekem egy gyermekem van, és egy sokak által nagyon utált multitól mentem el szülni, ahová 2,5 év szülési szabadság után könnyített feltételek közé mehettem vissza. Mert így is lehet ezt csinálni. De a multik rohadjanak meg, menjenek vissza a saját országukba, és éljenek az echte magyar cégek, az echte magyar mentalitásukkal, ugye?)
Mindez még 2011-ben történt. Május 19-én ugyanis levél érkezett a Fazekas Sándor által vezetett Vidékfejlesztési Minisztériumba, amely az Új Hangya Integrációs Szövetkezet együttműködési javaslatát tartalmazta. A miniszter kiadta a levél megválaszolásának feladatát a parlamenti államtitkárnak, aki…..