Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jogokoska

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptam egy bírósági idézést Pécsre. Számíthattam volna rá, hiszen megadtam a rendőrnek az adataimat, és nálam közelebbről aztán senki se látta a balesetet, de mindez már másfél éve, 2009 májusában történt, úgyhogy szépen elfeledkeztem róla. Kérdeztem ügyvédemet,…..
jogokoska 2010.12.31 19:16:02
LYaLY! Parajpuding: "Az különösen vicces, hogy jellemzően olyan bírónők bírálnak el közlekedési ügyeket (...)". Kedves Parajpuding ez tévedés! Az ilyen ügyeket tárgyaló bírók jelentős többsége a jogi szakvizsga után további képzésen vesz részt, amit az egyetemek szerveznek. Ott nem jogászok oktatják a jogászokat, hanem mondjuk igazságügyi orvosszakértő, gépjárműszakértők, azaz olyanok, aki az adott szakterületen jelentős tudást halmoztak fel. Ez két és fél éves képzést jelent, amit a bírók saját zsebből fizetnek ki úgy, hogy nem kapnak semmiféle térítést, kedvezményt, félévente vizsgáznak stb., stb.

Szinte mindegy, hogy egy bíró hány forintért "atyaúristen" a tárgyalóteremben a vádlottat védő ügyvéd mondjuk legalább a 2x-éért ül ott.

Közlekedési ügyek megítélése nem egyszerű, hiszen a másodpercek tört része alatt történik minden, így annak felidézése évekkel később tényleg nehéz.

Kismacska nyárson: "Mit csodálkoztok rajta hogy nem értenek az ügyekhez ... úgy lesz vkiből bíró hogy először kiseggel 5 év egyetemet, ami abból áll hogy bemagol félévente 6 db vizsgára 300-500 oldalnyi olyan szöveget aminek nagyrészéből még könyvet se írnak, mert mire kijön a nyomdából, elavul.
Azután vmi csókosa benyomja titkárnak a bíróságra (gondolom nem kell magyaráznom hogy Agyarországban protekció nélkül semmilyen állást nem kapsz pláne államit)
Aztán ha ügyesen helyezkedsz, pár év múlva kineveznek bírónak." Sajna ez sem igaz! Felvételi rendszer van. Már az egyetemen úgy kell "seggelni", hogy az egyike legyél a legjobbaknak, mert a diplomád minőségést is nézik. Utána nem a titkári kinevezés jön (ez is hülyeség!), hanem havi 90.000,-Ft-ért 3 évig fogalmazó vagy, ahol a rangsorban a bíróság kutyája után következel. Után kb. egy éven át tanulsz a szakvizsgára, majd jön a titkári kinevezés. Az legalaább egy év, majd pályáznod kell, ha nyersz a Köztelnök nevez ki, szóval tényleg "ügyesen kell helyezkednek". A bírói függyetlenségről csak az ír ilyen hülyeségeket, aki kb. sem ismeri a rendszert. (Hülyeségeket ne írj le lszi!)
BUÉK

Macs_70 "(Több ügyemben ebből a bíró direkt sportot űzött és kaján vigyorral közölte a tanúval, hogy sem az autós közlekedés, se a szállás költségét nem térítik meg.)" Ezt te sem hiszed el uyge? Azt jogszabály írja elő, hogy milyen költséget kell a tanúnak megfizetni. Utazás, ha kell szállás, munkabér kiesés stb. Tudni kell igazolni! Pl. vonatjegy, buszjegy, számla a szállóból, a munkabér a minimumhoz igazodik nem a saját jövedelmedhez. Mindez pont azért, hogy a tanúnak ne okozzon nagyobb gondot az egész, mint amennyit eleve az okoz, hogy el kell mennie.

Az, hogy Robi mennyivel ment egy további adat, ami a sok más adatot megerősíti, vagy cáfolja, szóval valóban jelentősége lehet. Egyébként nem köteles olyan kérdésre válaszolni a tanú, amivel saját magát bcs-nyel, vagy szabálysértéssel vádolja. A sebesség túllépés az szabálysértés, aminek 1,5 távlatából nincs semmi jelentősége, hiszen fél év alatt elévül.