Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nelly88

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben lezajlott gyors hullámvasút következményeképp felpörgettem a rendelkezésre álló szabadidőm terveit. kikapcsolódás kell. Bármi amitől nem ülök a 4 fal között, és nem vagyok magamban. De leginkább azért, hogy ne legyen időm gondolkodni. Ancsiék…..
Nelly88 2012.01.30 20:53:06
Bár mégcsak február eleje van, még is úgy döntöttem lezárom a 2010-es listát. A még esetleg hátralévő tételekből már aligha tudok véghezvinni komoly lépést. Ugyanis erősen tél van. És a legtöbb elmaradt tétel magas(abb) hőmérséklethez kötődik. Vagy anyagi…..
Segítenél nekem? Igen? Olvasd végig, és alul meglátod hogy segíthetsz... (ha nem akarsz segíteni akkor meg csak jó szórakozásat) Az "energiavámpír" fogalomról kb 5 éve hallottam először. Olyan embereket takar ez a szó, akik mások energiáit szívják el, legtöbbször…..
Nelly88 2011.01.05 19:39:20
Bár túlzás, hogy "valóban" ismerlek, ahhoz azért sokkal több kellene, de azért néhány gondolatot megosztanék veled. Nem is jó tanácsként, mert nehéz okosnak lenni más életére vonatkozóan, szerintem még a magunkéban sem tudunk elég okosak lenni. Bár kétségkívül sokszor egy kivülálló reálisabban láthatja a helyzetemet, mint én, aki benne vagyok.Hát most megpróbálom egyenesen, őszintén leírni, amit én gondolok erről, bár már többször pórul jártam ezzel, és talán jobb lett volna, ha befogom a szám és hallgatok. De talán ez most más, mert Te kérted ezt.
Szóval a téma helytálló, tényleg sok ember él energiavámpírként, de te nem tartozol közéjük. Te csak elpanaszolod, ha már nagyon nem bírod a gyűrődést, de azt is csak elég szűkszavúan. Legalábbis ez az én tapasztalatom. Nyilván minden embernek vannak egész közeli barátai, akivel bármit meg tud osztani, és vannak, akikkel csak kevesebbet beszél meg, van, akivel semmit. Ez természetes. Nincs abban semmi rossz, hogy néha elpanaszolod a bajaidat, mindenki van olyan helyzetben időnként, amikor igenis szüksége van rá, hogy legyen valaki, aki meghallgatja, megérti, ha segíteni nem is tud, de már ettől is könnyebb lesz kicsit. Hogy érzi, hogy nincs egyedül annyira a bajban.
Szerintem te egyáltalán nem tartozol a 2.-be, sem semelyikbe. Lehet hogy voltak -nem is olyan rég-pechsorozatok az életedben, de ha jól emlékszem, akkor sem mást hibáztattál ezekért, csak magadat, és az sem igaz, hogy soha semmivel nem vagy elégedett. Nagyon sok mindennek tudsz örülni, láttam a büszkeséget, és az igazi örömöt egy-egy elkészült alkotásod után (polcos szekrény, asztal, stb...)
Sőt sokszor eszembe jut, mikor én vagyok padlón, az az eset, amikor életed első sziklamászásán voltál, és azt is meg tudtad tenni, amire én többszöri mászás után sem voltam képes, mert legyőzted magadban a kétségbeesést, kimerültséget, azt, hogy a könnyebb utat válaszd, és feladd. Hát ez minden, csak nem pesszimizmus. És ilyenkor arra gondolok, hogy én is akarok tudni így küzdeni és győzni.
Szóval ne csüggedj, egyáltalán nem reménytelen a helyzeted. Különösen, hogy te magad is úgy érzed, hogy szeretnél változni, változtatni dolgokon, és keresed a megoldásokat. Ez már fél győzelem. Aki keres, talál.
A kérdésed tulajdonképpen arra irányul, hogyan ne legyünk energiavámpírok, és ne tartozzunk ezekbe a "kasztokba"? (nyilván időnként mindenki beleesik hol ebbe, hol abba a hibába, de az más).
Szóval úgy, hogy önmagadban találod meg azt az "energiát", amire szükséged van, amit másoktól szeretnél megszerezni akár a panaszkodással, akár más módszerekkel. Ez ott van mindannyiunkban, csak általában az emberek kivülről várják a segítséget, mert nem tudják, hogy mennyire értékesek, hogy mekkora erő rejlik bennük. Olvastam egyszer ezt valahol: "Ha olyan messzire jutottál, hogy képtelen lennél még egy lépést megtenni, akkor csak fele olyan messzire jutottál, mint amennyire képes vagy." Szóval sokkal több rejlik bennünk, mint gondolnánk. És ez az erő bennünk a Szeretet. Ha a te életed a Szeretetről szól minden tekintetben, vagyis, hogy nem akarsz ártani senkinek,hanem a legjobbat akarod másoknak is, meg tudsz bocsájtani mindenért, magadnak is, tudsz örülni és hálás lenni minden apróságért egy gyermek örömével és ártatlanságával, és mersz őszintén élni, és nem mész bele hazugságokba, áltatásokba, színjátékokba a "békesség" kedvéért, hanem vállalod azt, aki vagy, akkor belül mindig ott lesz az az erő, az a béke, ami átsegít a nehéz időszakokon is anélkül, hogy energiavámpírrá kéne válnod. Merd lebontani a falakat, merj sebezhetővé válni, ahogy írtam is neked egyszer azt hiszem:
"Ki falakat épít maga köré,
Megvédi magát minden vésztől,
De elzárja közben életét
Az őt érhető tengernyi fénytől.
Ha nem vállalod a sebeket,
Nem tudod meg mi a bánat,
Bár nem ejtesz fájó könnyeket,
De nem érzed ízét a boldogságnak."
Ne rágódj túl sokat a dolgokon, csak Éld meg a pillanatokat amit hoz az ÉLet, és figyeld, merre vezet a szíved.
Nelly88 2011.01.05 20:12:26
@EASY: Igen, talán a legnehezebb várni...időt adni a dolgoknak. Nem baj, ha mindig vannak új célok, álmok, de tényleg hagyj időt magadnak az elégedettségre, megpihenésre. Ha túl gyorsan akarunk haladni, elfuthatnak mellettünk életünk fontos pillanatai, mert nem vesszük észre.
Hát ezt is meg kell tanulni. Nekem is...
BUCKET LIST - NINCS KECMEC! Karcsi 2010.12.25 11:55:50
Lassan letelik ez az év is. Ahogy letelt az előző, és ahogy le fog a következő. is Az idő telik tőlünk függetlenül is. Mi csak arról dönthetünk, hogy mihez kezdünk a rendelkezésre álló idővel...Nekem ez a karácsony is olyan kicsit mint az előző. Bizonyos szempontból rosszabb,…..