Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quendel Gáspár

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány nappal ezelőtt rövid polémia zajlott a Fiatal lovak kiképzése című blogbejegyzés-sorozatom legújabb része kapcsán arról, hogy az első felülés során vajon be kell-e törni a lovat, vagy sem. A hozzászólások kapcsán ismét azt szeretném aláhúzni, hogy sok út visz…..
Manapság három dologhoz szinte mindenki ért: a politikához, a focihoz és a lovagláshoz. Fű, fa, virág mindenki, mindenhol lovasedzéseket tart. Mári nénikből áll a lovasélet nagy része. Mári nénik számomra azok, aki otthon kiválóak a konyhában, a család, a rokonság odavan a főztjükért, sőt még a…..
Quendel Gáspár 2017.10.04 07:59:56
Bár lovas versenyek korábban is voltak, napjaink lovas versenyeinek formái a Nemzetközi Lovas Szövetség 1921-ben történt megalakulása után véglegesedtek. A díjugratás, díjlovaglás, military szakágak ekkor nyerték el mindmáig érvényes leglényegesebb szabályaikat, így az akkori gondolkodás alapvetően…..
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
Quendel Gáspár 2014.12.04 13:29:49
@Peter Ronay: Nem nagyon megy az angol ugye? "[Hungary] ... is on the verge of ceding its sovereignty to a neo-fascist dictator getting in bed with Vladimir Putin"
tehát
"egy újfasiszta diktátor szűri össze a levet Vlagyimir Putyinnal"
ugyanis a with az -val,-vel
A tizenöt tagú testületből ma már csak négyen vannak akik nem „egypárti” alkotmánybírók, tehát akiket a korábbi, a parlamenti pártok konszenzusára épülő szabályok szerint jelöltek. Az új összetételű testületnek ez az első jelentős döntése. Az Alkotmánybíróság…..
ProgBlog „Fasiszták”-e? 2014.09.18 18:23:11
Klar der Himmel, hell die Stern’, Und das Lager winkt von fern, |: Wenn wir so marschieren, :| Wenn wir so marschieren. (Tiszta az ég, világosak a csillagok,/És távolról a tábor integet,/Ha mi menetelünk,/Ha mi menetelünk,) Hermann Kretzschmann-Herms Niel: Wenn wir so marschieren (Ha mi…..
  A vasárnapi választás fő kérdése, hogy marad-e Orbán Viktor kormánya és az előző 4 év kormányzási gyakorlata, vagy kormányváltás lesz Magyarországon. Vajon folytatódik-e a trafik- és földmutyik kora, milliók további elszegényedése, a fiatalok tömeges külföldre…..
Quendel Gáspár 2014.04.03 11:18:36
@kkornel: Sajnos nincs sok választás. Én befogom az orrom és leszavazok az 5 párti listára. Mást nem tehetek. Ha az LMP-re szavaznék, akkor:
a) kockáztatnám, hogy ha nem kapnak 5%-ot akkor elveszik a szavazat
b) nem biztos, hogy Schiffer a kormányváltásban érdekelt.
  „– A Vasasnál most olyan bonyolult és nehéz a helyzet, hogy a nyilvánosság inkább ártana, mint segítene a klubnak… Ismertem már néhány elnökséget Magyarországon, és mindnek hasonló srófra járt az esze.” Moldova György: Capablanca veszít (A harmadik majom c.…..
Quendel Gáspár 2013.12.16 20:44:45
@Moin Moin:
Akkor mi a megoldás? Az államcsőd? Vagy az Orbán-rezsimnek lesz négy éve konszolidálni önmagát?
(A cink.hu tegnapi posztja után nem tudom előhozakodhatok-e ezzel a témával, de aminek ki kell jönnie, annak ki kell jönnie.) A ló precíz vezetése kézen nem könnyű feladat. Nyeregből a vezetés kissé egyszerűbbnek tűnik (!), mert a lovas a problémáit nyeregből erőből is meg…..
Quendel Gáspár 2013.11.29 11:30:31
@kandare: Kedves kandare! Elnézését kérem, Ön sehol nem állította, hogy modernista, én sem szeretném ezt Önre sütni. Valójában egy kérdésben van vita
közöttünk: érdemes-e más utakat keresni?

Álláspontom szerint egyszerűen arról van szó, hogy a "jó lovaglásra" vagy a ló előkészítésére, nincs általánosan bevált recept vagy módszer, ugyanis ez
szubjektív szempont. Ilyen értelemben sokféle "jó lovaglás" lehetséges. De mitől lesz valaki jó lovas, vagy mitől jó egy ló?

Az "egyedüli helyes lovaglás" Örkénytábor ideája volt 90 évvel ezelőtt, nagyszerű eredménnyel, amelynek talán az is oka lehetett, hogy remekül ötvözték a különböző irányzatokat és vetettek el mindent, amit nem tartottak természetesnek. (Bécs-Saumur-Pinerolo-falkavadászat-szabadidomítás).

Napjaink "hivatalos" díjlovaglása nem ebbe az irányba megy és ez sok ember számára sértő állapot. (Az ugrógyárakról most ne beszéljünk.)

A lovaglás, amelyet felfoghatunk "beszélgetésként", de akár "együtt létezésként" is nem feltétlenül azonos azzal amit a FEI támogat.

Személyesen hozzám az a felfogás áll közelebb, hogy akár egy átlagos alapadottságokkal rendelkező lóval érdemes(!) és lehet is helyesen és jól lovagolni (díjlovagolni) természetes alapelvek mentén, akár különböző módszerek alkalmazásával.

Csatolnék három videót és koncentráljunk a bennük szereplő "lóra", majd tegyük fel a kérdéseket:

1. www.youtube.com/watch?v=5895K-Xjupk&feature=player_embedded

2. www.youtube.com/watch?v=g63g9r9_N3Q&list=PL8878EB040B1F6054

3. www.youtube.com/watch?v=vyU7z73ddMY

I. Ütem, elengedettség, támaszkodás, lendület, egyenesre igazítás, összeszedés?

II. Melyikben láthatunk több feszengést és természetellenességet?

III. Melyikben érzi jól magát a ló?

IV. Melyikben láthatóak valódi célok?

V. Melyik szól a lóról, melyik a lovasról?

VI. A harmadik videót látva van-e létjogosultsága más utakat keresni?
Mandiner blog Földvár, félúton 2012.10.04 15:15:00
Vasárnap vesztett a Fidesz – ilyet sem hallottunk túl gyakran 2006 forró ősze óta. A dunaföldvári polgármester-választás egyrészt csak egy időközi választás egy kisvárosban, amit nem kell túldimenzionálni; másrészt viszont nyugodtan vegyék intő jelnek a kormányoldalon azok,…..
GFG Blog A trezor 2012.10.04 07:32:36
„A kurva anyukat. Sem pókerezni, sem rakaszolni nem tudnak.” (Hajnóczy Péter: A rakaszolás)     Van egy trezor. Úgy hívják, hogy IMF. Mindig ugyanúgy nyílik.  A pénzkihelyezésnek a válságban is ugyanazok a feltételei, mint korábban. Mindegy, hogy Görögországról,…..
Quendel Gáspár 2012.10.04 10:40:38
@Blogger Géza: segítek az értelmezésben: a kulcsszó a "a bázisszinthez képest"
Amit te írtál az nagyon HírTV-s.
Quendel Gáspár 2012.10.04 10:49:23
@Blogger Géza: Nem akarlak elkeseríteni, de a népszerű mítosszal ellentétben az IMF nem egy bank.
Részlet a wikipédiából:
"Nemzetközi Valutaalap 1945-ben létrehozott washingtoni székhelyű szervezet, amely jelenleg (2010) 187 tagországot számlál. A nemzetközi monetáris rendszer központi intézményét a nemzetközi pénzügyi együttműködés és az árfolyamstabilitás elősegítése, a gazdasági növekedés fokozása és a magas szintű foglalkoztatás megteremtése céljából alapították, illetve nem kis részben azért, hogy átmeneti pénzügyi segítséget nyújtson fizetési mérleggel kapcsolatos problémákkal küzdő tagországainak."

Ez egy pénzügyi alap. A bank nem az.

hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_Valutaalap
Quendel Gáspár 2012.10.04 11:29:02
@Blogger Géza: mi az? Az IMF csak egy bank, nemigaz? :D
Annyi marginális, hogy egyedül a Fidesz-kormánynak van IMF-ügyi minisztere.
Lásd be, hogy gyenge a csapat. Hiába, csak a narancs volt...
Matolcsy sértődött válasza Járai mondataira van olyan szürreális, mint a FIDESZ múltkori reakciója az amerikai nagykövet interjújára. Úgy látszik a kormányzati teher egyre jobban összeroppantja őket, vagy nem tudom, mi lehet velük. Az ember csak olvassa a kormany.hu-n a nemzet…..
Nem akartam azokról a méltatlan, lealacsonyító és a legsötétebb ork szellemiségről árulkodó vádakról szót ejteni itt a blogon, amelyekkel a ballib médiahorda beiktatása óta folyamatos ostrom alatt tartja a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnököt. Azt gondoltam,…..
 Támadás a Nemzet ellen! Spekuláció a forint árfolyama ellen! A gonosz bankárvilág Magyarország megsemmisítésére készül! A regnáló Magyar Kormány tisztviselőitől gyakran hallani, hogy Hazánkat (v.ö. Nemzet, Hon, Magyarország) spekulációs támadások érik, és a…..
Quendel Gáspár 2012.01.03 10:54:32
@troll ellenpólus: Kedves Szíjjártó Péter!
A kincstári optimizmus veretes mondatait már csak a HírTV-ben lenne érdemes elmondanod.

"Magyarország azon 6 európai ország között van, amelynek sikerül csökkentenie az államadósságát." - amely most ismét elérte a Bokros csomag előtti 1995-ös szintet.

"A költségvetés hiánya az egyik legalacsonyabb Európában." - mindez abban az esetben lesz igaz, ha lesz 0,5%-os növekedés (nem lesz) és az EUR 299,- Ft lesz (nem lesz). Tehát csupán lózungokról van szó, amit Orbán és Matolcsyné férje erőltetnek.

"Az adók alacsonyak" - világbajnok ÁFA

"Az adórendszerünk egyszerű" - honnan írsz, tisztában vagy te a valósággal. Nincsenek még végrehajtási rendeletek a kompenzációhoz, bevallásokhoz, egyebekhez. Az úgynevezett "kommunisták" legalább erre ügyeltek.

Arról nem is beszélve, hogy az euróhoz képesti forintgyengülés és áfaemelés kb. 25%-al értékelte le a forintot.

A külkereskedelmi többlet nem a kivitel emelkedésében, hanem a csökkenő kivitel mellett összeomló belső fogyasztás okozza a többletet. (tisztára mint Ceausescunál)
Ami szép, az szép Annyi jó bort ittam az ünnepek alatt, hogy tegnap este egy shirazt lötyögtetve szenvedélyes röpirat fogalmazódott meg bennem a szőlővásárlás, mint befektetés mellett. Ráadásul még az alkoholra sem lehet fogni a lelkesedést, hiszen ma reggel sem gondolom…..