Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DesmondTutu

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tékozló Homár Micsoda Posta! 2017.09.11 10:43:03
Szegény Magyar Postát elég sokat osztjuk, pedig tudjuk, hogy az elmúlt 15 évben az emailezés, az online bankolás, a webshopok és a nagy csomagküldő szolgálatok megjelenésével - hogy csak a legmarkánsabb változásokat vegyük - alapvetően kellett új alapokra helyeznie a szolgáltatásait, miközben…..
Manapság az otthoni fogfehérítés nagy divat lett, mindenki szebb, és fehérebb fogakról álmodozik. Sokunknak szempont, hogy gyorsan, fájdalommentesen, kényelmesen, és pénztárcabarát módon varázsolhassuk ragyogóbbá a mosolyunkat. Én most egy igen egyszerű módját választottam, hogy teszteljek egy…..
DesmondTutu 2017.04.27 21:46:22
@szanaImas:

Rendben, legyen igazad, de akkor légyszi segíts nekem:
hogy fizeted pl. a villanyszámlád?
DesmondTutu 2017.04.27 22:46:37
@szanaImas:

Pedig jó lenne, mert addig ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, mint "indok/érv"
DesmondTutu 2017.04.27 22:48:36
@szanalmas:

Tehát adócsaló, tolvaj csibész vagy.
Köszönöm, így értem, hogy miért nincs bankszámlád.

További szép napot, az ilyenektől (is) tart itt az ország, ahol.
Nekem május elseje most már mindig retroünnep marad, így aztán összeszedtem pár jó vendéglátós képet a nagyszerű Fortepan.hu oldalról. (ja és szuper jól sikerült a tegnapi Pierre Hermé interjú!) Vörös Csillag étterem, Dombóvár: Amikor még nem McDonald's volt,…..
DesmondTutu 2017.02.10 21:13:37
@Behajtó70:
Nem, ez kb légvonalban 2km-re van.
DesmondTutu 2017.02.10 21:14:17
@Buga.Jakab:
Igen :)
Léptem egy lépcsőfokot, és nem jó értelemben. Elég rég nem írtam a blogra, ennek két oka van. Az egyik, hogy elég durván elhavaztak munkával, fogalmazzunk úgy, hogy kaptam egy elég nagy projektet. Ennek nagyon örültem, gondoltam, ha sokat dolgozom, nem lesz se időm, se enegiám inni. Aha, nem. Ez…..
DesmondTutu 2016.11.18 09:27:53
@Kettős Billy:
Egyet nem értek, én amikor italozom otthon (hálisten relatíve ritkán esik meg (<hetente), próbálom minimalizálni, pedig szeretném, szinte minden nap), akkor irgalmatlan éhes leszek. Bárhol bármit iszom, előbb-utóbb éhes leszek és rengeteget tudok enni. Dettó másnap, gyakorlatilag azzal ébredek, hogy a küszöböt meg tudnám rágni...
De érdekes, sokan mondják, hogy nem tudnak enni se közben, se másnap. Velem van a baj?
Majdnem olyan, mint anno a fűtől.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
DesmondTutu 2016.10.05 14:02:31
Helló Mindenki!

Nagyon megfogott a Poszter bejegyzése, de főleg a kommentek, amikben hasonló élethelyzetekről van szó.
Kitekintés:
- Apám "jó" alkoholista: nappal dolgozik/teszi a dolgát, este/du iszik, de maximálisan kulturáltan, semmi látszata, teljesen "működőképes", nincs agresszió. Viszont lecsúszik átlag ~3l bor/nap (bor egyenértéken számolva; lehet ebben egy kis sör, tömény, stb.) És ez már hosszú évtizedek(!) óta így megy. Ahhoz képest nagyon jól bírja, lassan 70 lesz, nincs semmi extra baja.
- Egyik testvére már meghalt, mert szó szerint elitta az egészségét (legalja szeszeket ivott, legalja módon), másik testvére masszívan ivott 35-40 éve, de aztán száraz alkoholista lett, azóta egy kortyot sem ivott.
Úgy néz ki, volt honnan "alkoholista géneket" hoznom. :) Én 37 körül vagyok és világéletemben szerettem inni, pontosabban szerettem az alkohol hatását (az ízét azt nem) Minden buliban általában én úsztam el a legjobban, de vittem a prímet, abszolút társaság középpontja voltam/vagyok, stb :) Nem bánom azokat az időket. Viszont meg tudom erősíteni, hogy a GÁTLÁSAIM miatt van az egész, egyszerűen nekem egy átlagos, default nap az feszültség/idegesség. Az alkohol meg megadja azt a lehetőséget, hogy szabaddá váljak a feszült elmém börtönéből, és eltűnjenek az aggodalmak, stb.
Egy kicsit kilógok talán a sorból, mert szerintem nem lettem/vagyok alkoholista: gyerekek mellett már ritkán megyek bulizni, ahol elcsúszhatnék. Otthon, meg kb egy-két hetente iszom egyszer a számítógép előtt, hol kicsit többet, hol csak 3 sört, abszolút kampányszerű. Tudatosan nem akarok inni, szívem szerint mindig bekapnék valami piát esténként, egyszerűen jól érzem magam tőle. Erősen hozzátartozik, hogy ahogy öregszem, illetve magamhoz képest kevesebbet iszom, a másnapok borzalmasak, katasztrófák: ha nem tudnám, hogy annak egyszer vége lesz, öngyilkos lennék.
Viszont a napjaimat úgy élem, hogy Xanaxszal kompenzálom a feszültséget, szigorú kontroll mellett: minden egyes gyógyszerszedést leírok, hogy lássam, ha esetleg elkezdene nőni a gyógyszer-fogyasztásom. Napi átlag 0,7db 0,25mg-osat veszek be. De pl egy nagyobb másnaposságnál beveszek akár 3-4 szemet is...
Azt gondolom, hogy egy mértékletes nyugtatószedés sokkal-sokkal jobb, mint az ivás/alkoholizálás: a nyugtatótól nem vagy hülye, nem csinálsz baromságokat, míg alkoholtól mindannyian tudjuk mi van. Viszont azt senki ne csinálja, hogy nyugtató ÉS alkohol... Akkor fogod legnagyobb baromságokat csinálni, elájulni, kifordulni magadból, stb...

Szóval summa summarum, én tudom, hogy azért iszom, illetve szedek némi nyugtatót, mert az agyam feszült és gátlásaim vannak belül, amik roppant feszültséget (kognitív disszonanciát) okoznak a mindennapokban (persze ezt kintről gyakorlatilag senki nem látja, le is döbbennének, ha tudnák szerintem - ez egy egyszemélyes küzdősport :)) Nagyon jól érzem magam a társaság középpontjaként, nagyon szeretek beszélni/beszélgetni, baromkodni, bulizni, de közben meg van egy alapvető szociális gátlásom - nem őrület??? :) De hát ez van, mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb...

Valamelyik előttem lévő kommentelőre reagálva: az az alkoholista, akinek az ivás PROBLÉMÁT jelent az életében: megszerzés, kötelességek elhagyása, egészség leromlása, kapcsolatok felbomlása, család elhanyagolása, stb. Értelemszerűen mindenkinél nagyon más az a mennyiség és gyakoriság, ami problémát okoz. Én pl. keveset iszom, de azért voltak problémáim, amikor egyszer-egyszer atom beittam: cuccok elhagyása, elalvás x helyen, lejárattam magam, stb...

Üdv és mindenkinek jó önmegtartóztatást és józan, normális életet kívánok!
DesmondTutu 2016.10.05 16:09:12
@she_wolf:
"és a Xanax meg pár társa szedése esetén nem árt a szemre fokozottan ügyelni."
Mit értesz az alatt, hogy a "szemre" fokozottan ügyelni kell? Már hogy a szemem világára vagy a gyógyszer szemekre? :)
Egyetértek, nagyon vigyázni kell az összes "benzóval" (pl. Xanax), mert komoly függést lehet összeszedni szépen lassan, ha az ember nem vigyáz vagy "gyenge". Viszont hiszem, hogy jobb lenne ez az ország, ha 1 millió alkesz helyett 1 millió benzó függő lenne. Az utóbbi kevésbé rossz neki és a társadalomnak.
DesmondTutu 2016.10.05 17:22:12
@she_wolf:
Wow, ezt a glaukoma vs benzodiazepin dolgot nem is tudtam. Azt írják, hogy nagyon ritka és csak ha glaukoma van jelen, akkor lehet belőle valami. Jó tudni azért.
Gyógyszernél is van pozitív visszacsatolás, hiszen nagyon hasonlóan működnek az agyban a benzók, mint az alkohol.
Katzot ne vegyétek bele, mert akkor eldőlt ..
DesmondTutu 2015.04.17 21:31:49