Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noncoronat

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig nagy élvezettel veszek részt esti, hosszú vitaműsorokban, az ilyen élő adásokban vendégeskedni majdnem olyan jó élmény, mint a repülés. Elismerésem az ATV-nek azért, hogy fenntart ilyen műsorokat, még ha a szerkesztési elvekhez lenni is egy-két korrekciós javaslatom. De ne…..
noncoronat 2011.03.03 17:20:37
Volt szerencsém élőben látni a szóban forgó vitaműsort. Ha Kumin Ferencnek jobban tetszik a "szerintem", mint az "evidencia", ezen nem fogunk összeveszni. Tehát egyszerűen csak leírom, hogy én hogyan látom.

Én úgy látom, hogy Bauer Tamásnak igaza van. Ha egy kormányzat elvesz valahonnan, akkor az megszorítás. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a megszorításra szükség van-e vagy nincs, és lehet vitatkozni azon is, hogy a megszorítással párhuzamosan zajlik-e vagy sem szerkezeti reform, aminek esetleg éppen a megszorítás az elengedhetetlen feltétele. De egy ilyen intézkedés megszorítás voltát vitatni közönséges szómágia.

Megérdemelne néhány szót az is, vajon morálisan milyen színvonalat képvisel az a kormánypárt, amely ellenzéki szerepben nyolc éven át úton-útfélen igyekezett keresztbe tenni a szükséges reformoknak - így a megszorításoknak is -, és konokul népnyúzással vádolta a reformokkal - tehát megszorításokkal is - próbálkozó akkori kormányzatot, különös tekintettel arra, hogy ez a bizonyos párt jelenleg, tehát kormányzati szerepben, mindenért igyekszik az ominózus nyolc évre hárítani a felelősséget. (Mintha semmi köze nem lenne az államadósság növekedésében nem csekély szerepet játszó lakáshitel-támogatási rendszerhez vagy az általa is megszavazott száznapos programokhoz.) Nem arról van szó tehát, hogy Orbán Viktor és kormányának tagjai definíció szerint csak rossz döntéseket tudnak hozni, hanem arról, hogy Orbán Viktor az általa ellenzéki szerepben képviselt politika miatt nem tud jó döntést hozni. Ha ugyanis az ország számára jó döntést hoz, azzal egykori önmagát hazudtolja meg, amivel önmagának árt. Ha viszont hű marad egykori önmagához, azzal az országnak árt.
 A népszavazás azt jelenti, hogy Magyarországon senkinek sincs joga az emberek megkérdezése nélkül és az emberek ellenére reformokat bevezetni. Tehát nem azt, hogy reformokat nem lehet. Úgy nem működik a dolog, ahogy a kommunista rendszer örökségeként itt maradt szocialista…..
noncoronat 2011.02.14 16:42:52
@salamander:

Valahányszor a Bibliát olvasom, arra gondolok, hogy a kereszténység egy jó vallás, és talán próbát kéne tennem vele. Aztán mindig találkozom egy magadfajtával, és úgy döntök, hogy ha ilyenek a keresztények, akkor inkább mégsem kérek a kereszténységből.
noncoronat 2011.02.15 01:28:31
@salamander:
Próbáltam finoman megfogalmazni, hogy okádhatnékom van a fajtádtól. Nem lep meg, hogy nem érted.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
noncoronat Karácsonyi sütemény 2011.01.01 15:23:00
Ma meglátogattam Anti bácsit, mert a feleségem rám parancsolt, hogy vigyek át neki egy tálcáravalót a karácsonyi süteményekből. Kicsit kínos volt a dolog, mert Anti bácsi köztudottan nem édesszájú, és kilógott a lóláb, vagyis nyilvánvaló volt, hogy nálunk nem fogy…..
noncoronat Anti bácsi jóslatai 2010.12.30 19:43:00
Van nekem egy majdnem apai jóbarátom. Azért csak majdnem, mert igazából apámnak volt jó barátja, amikor még élt az öreg. Magamban Anti bácsinak hívom, mivel a hangszíne kicsit hasonlít a Dolák-Saly Róbert által megformált…..