Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lpt1

0 bejegyzést írt és 389 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igyekeztünk még időben megcsinálni a baromfi virsli tesztet, hogy támpontként szolgáljon majd a nagy szilveszteri virsliszezonban. A baromfi virslik között is nagy a minőségi különbség, ezért voltunk kíváncsiak erre a termékkörre, amit még nem teszteltünk és sok olvasónk már régóta kért. Lássuk az…..
lpt1 2021.12.04 14:49:39
@motoroskonyhaja: 1 kg virsli az 1 kg virsli. 1 kg szarvascomb az ? kg szarvascomb a vendégeknek Szilveszterkor? Bónusz kérdés: Ha 31-e munkanap, délután hatra jön a család, mikor készíted el?
lpt1 2021.12.04 18:43:55
@motoroskonyhaja: Hát a mi vadhúsunkban vannak inak, meg ilyesmi, igaz, nem kukoricán felnőtt "vad".

Inkább videót tegyél fel a 10 perc alatt konyhakészre hozott, elő és elkészített gombáról. A gyorsfagyasztott vaddisznógulyás nem érdekel :)
lpt1 2021.12.04 19:19:09
@motoroskonyhaja:
"Most megyek, mert készül az erdei gombás vaddisznógulyásom, biztos nem lesz olyan jó, mint ugyanennyi mennyiségű virsli, és volt vele vagy 10 perc munkám,"

"10 perc alatt semmilyen gombát nem készítettem, ahogy gyorsfagyasztott vaddisznógulyást sem."

Na, az utóbbit el tudom hinni.
Belgium és Spanyolország után Nagy-Britanniát sújtotta legsúlyosabban a COVID-19 2020-ban Európában. Amennyiben a halálozások számával jellemezzük egy járvány súlyosságát és nem a 80%-ban tünetmentes fertőzöttek nyilvánvalóan pontosan nem is megismerhető száma alapján. Ennek ellenére Angliában és…..
Ha valaki korlátlan felhatalmazást szavaz meg magának korlátlan időre, akkor korlátlan felelősséget is kell vállalnia a döntéseiért. A kormány így járt a járvánnyal kapcsolatban, ezért most megnézzük, hogy felelőssége teljes tudatában vajon milyen munkát végzett. Tényleg kiemelkedően eredményes volt…..
lpt1 2020.05.16 12:06:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezzel szemben Magyarországon semmiféle emelkedés nem tapasztalható, hoztuk a sok éves átlagot. "

Jobbak lettünk, mint a sokéves átlag, mert a hősök most nem merték hazaküldeni az influenzásokat meghalni.

Ennyike fertőzöttből ennyi halott, hát ennyit tud az egészségügy, kórház=halálgyár megint. De most legalább el lehetett adni a kórházi fertőzésbe belehaltat koronásnak.

Jutalom megvan, csökkenhet az ágyszám (50% felesleg?), csökken a szocho.

A fajtádbélit meg ki kéne vezényelni körzetes fogorvosnak valamelyik üres praxisba keleten, az ellátmányként a járvány csúcsán kaptt 2 db maszkkal, 2 váltás egyszer használatos védőruhával *, fodrász gumikesztyűvel, fürödjön csak a koronavírusban, vigye haza ajándékba *.

* fogorvos ugye nem egyedül dolgozik.
** ~10%-a a fertőzötteknek eü. dolgozó
lpt1 2020.05.16 12:19:41
@vackor1: Dolgoztam cégnél, havi 1-4 70"-as keleti konténer, Koperben hajóról le, kamionra fel, 2 nap alatt itt volt. Kiváncsi vagyok, MÁV 2 nap alatt válaszol-e a megkeresésre, hogy lenne egy konténer, mikor hozzák.

Városban vasúti konténerrakodó állomás üzemel amúgy.
lpt1 2020.05.16 12:22:34
@lpt1: 40"-as
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
lpt1 2020.04.23 19:12:47
@inteligens elenzéki: Ne aggódj, a kormány, a gazdasági helyzetre, a belföldi állampapír vásárlás visszaesésére reagálva már növeli deviza állampapír kiadást: www.portfolio.hu/gazdasag/20200422/jelentosen-atirta-magyarorszag-terveit-a-koronavirus-maris-jon-a-devizakotveny-427636
lpt1 2020.04.23 19:23:21
@Célkereszt: "Lehet, hogy a Gólem már nem engedelmeskedik."

Dehogynem. A Szovjetunió a parasztjait gyarmatosította jobb híján, Németországnak itt van Magyarország. Nem lázadnak, élvezik is.

Lásd még déer cecília és a szuverén nemzetállam határainak lezárása: Ausztria milyen simán kijárta, hogy:

- ne legyen határzár
- ne menjenek karanténba az 50 km-nél messzebbre ingázók
- mehessen mindenki, ki merre lát

Határon meghőmérőzik, lázas, mehet a világbajnok magyar egészségügy nyakára: 2284 esetből 9,5% halandóság

Milyen szépek azok a villanykapcsolók, meg csaptelep a hetvenes évekből: index.hu/belfold/2020/04/23/koronavirus_kepek_szent_laszlo_korhaz_intenziv_osztaly/
Először is engedjék meg, hogy elismerjem Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony, valamint Lakatos Tibor ezredes úr munkáját, vagy hát fogalmazhatnék úgy is, hogy az áldozatvállalásukat! Azt megítélni nem tudjuk, hogy a színfalak mögött pontosan mit is tesznek az operatív törzs…..
lpt1 2020.03.20 00:26:40
@Arcade Macho: Ja, azért várják a német maszkokat...
lpt1 2020.03.21 20:32:15
@teéjesenmindegy: Ha nem jó a vírus ellen, miért csak eü intézményeknek adnak el?
Nem nagyobb a füstje, mint a lángja, de dolgoznak rajta. A bal-jobb média képtelenné vált objektív képet bemutatni a vitathatóan sosem látottnak nevezett és átpolitizált amazonas-i vagy ausztráliai bozóttüzekről. És ahelyett, hogy a tragédia egyesítene minket, még megosztottabbakká válunk. Olaj a…..
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
lpt1 2019.12.16 06:54:38
@Cycmen: Azért ne feledd könnyek között megünnepelni az aradi vértanúkat, akik közül néhány úgy állt ki a magyar ügyért, és vállalta a felelősséget, hogy nem is beszélt magyarul....

Ja, hogy a fajtádbéli kipcsak-fullos főnök, Kossuth meg lekoccolt...
Nagy politikai vihart kavart az elmúlt pár napban, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár lesz azután, hogy a posztot eddig betöltő Illés Boglárkát a Fidelitas elnökévé választották. A jobboldali kurzus egyöntetű hivalkodásba…..
lpt1 2019.12.06 18:09:00
@dare: Na ja, de mi, akik már voltunk fiatalok, tudjuk, hogy fiatalság bolondság.
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
lpt1 2019.09.21 17:48:39
@Sunsetjoy: A gyárakban a termelés szerintem 6 órakor kezdődött általában, 6:20 kicsit későn volt.
Gael Nofri francia történész Bonaparte Napóleon születésének 250. évfordulója alkalmából a régi rend és forradalmi Franciaország közötti folytonosság megtestesítőjének tekinti az uralkodót. „Napóleon neve és emléke a cselekvés, a feljebb jutás, a hírnév szinonímája – írja Nofri – Huszonhárom évesen…..
lpt1 2019.09.08 08:17:03
@math0: De 1799-ben került hatalomra
hogyvolt Chernobyl 1.- 1:23:45 2019.05.21 09:00:00
2019 májusában mialatt a fél világ a Trónok Harca kudarcán kesergett, az HBO szép csendben bemutatta a Sky brit tévécsatornával közös minisorozatát a csernobili atomkatasztrófáról és a fogadtatás elsöprő erejű volt. Még a legszőrösszívűbb kritikusok is hajlandóak voltak a…..
lpt1 2019.05.21 15:03:50
@Heinz-Günther:

Van a rossz, a General Electric, és politikusi köre, akik egyik oldalról azt hirdetik, hogy, szemben Csernobillal, ez az erőműtípus biztonságos, mint Paks, mert pillanatok alatt le lehet állítani a láncreakciót, másrészről kicsit alulméretezik az erőmű biztonsági rendszerét, illetve időzített aknaként túl közel teszik a hulladéktárolót a reaktorhoz, hogy olcsóbb legyen a telephely kialakítása.

Első drámaként megalakul a GE Hármas, három mérnök inkább kilép a cégtől, és a nyilvánossághoz fordul, minthogy nevét adja a GE nukleáris divíziójának működéséhez.

Második drámai elemként egy amerikai szenátor, megküzdve a GE "olyan drága lesz, hogy véget ér a nukleáris energia korszaka az USA-ban" szirénjeivel, eléri, hogy az USA-ban átépítsék a Mark 1-es reaktorokat, elkülönítve a hulladéktárolót, jobb reakciókészséggel a hűtés megszűnése esetére.

Harmadik drámai elemként az USA megváltoztatja a földrengés-aktív területeken lévő reaktorok kockázati besorolását, ám a TEPCO szakemberei nem törődnek ezzel.

Negyedik drámai elemként nem kell túldramatizálni a helyzetet, nem kell újra filmen elpusztítani az Egyesült Államokat, mert a tervezési hibás reaktor nem otthon mutatja meg, hogy mire képes.

Szerinted érdemes vele foglalkozni? Ráadásul natív forrásokkal lehet dolgozni, nem kell amerikaiakat megkérdezni arról, hogy hogy képzelik el az életet a Szovjetunióban.

Bár sajnos a percek alatt véresen gyilkoló "sugárfertőzést", a sugárzóvá vált emberek között védtelenül, sértetlenül forgolódó embereket meghagynám a White Helmetsnek.
lpt1 2019.05.21 22:07:02
@Szencsike: Szerintem például egyik legnagyobb tanulsága, hogy Csernobil egyebek, meg a hűtés elégtelensége miatt szállt el, Fukushima meg egyebek, és a hűtés elégtelensége miatt szállt el - ennyit haladt a világ 25 év alatt.

Ja, meg a szovjetek rájöttek, hogy robottal nem sokra mennek, mert az elektronikát tönkreteszi a sugárzás, ember kell oda. 25 évvel később a japánok újra kénytelenek voltak ezt felfedezni...
lpt1 2019.05.22 22:58:32
@Duke Silver: Lehetne ebből univerzális drámát is csinálni, különösebb kommentár nélkül:

en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_Daiichi_nuclear_disaster#Poor_communication_and_delays

25 évvel később, Internet, mobil telekommunikáció, stb.

A szovjetek tudtak hazudni, de már sehol sincsenek, ellenben a velünk élő történelem:

"On 22 July 2013, it was revealed by TEPCO that the plant continued to leak radioactive water into the Pacific Ocean, something long suspected by local fishermen and independent investigators.[182] TEPCO had previously denied that this was happening. Japanese Prime Minister Shinzō Abe ordered the government to step in.[183]"

"n February 2014, NHK reported that TEPCO was reviewing its radioactivity data, after finding much higher levels of radioactivity than was reported earlier. TEPCO now says that levels of 5 MBq (0.12 millicuries) of strontium per liter (23 MBq/imp gal; 19 MBq/U.S. gal; 610 μCi/imp gal; 510 μCi/U.S. gal) were detected in groundwater collected in July 2013 and not the 900 kBq (0.02 millicuries) (4.1 MBq/imp gal; 3.4 MBq/U.S. gal; 110 μCi/imp gal; 92 μCi/U.S. gal) that were initially reported.[190][191][192]"

@_sélli: Igen, mint általában minden balesethez, többszörös emberi mulasztáson keresztül vezetett az út. Azért kísérleteztek, hogy el tudjanak kerülni egy Fukushimát (To solve this one-minute gap—considered an unacceptable safety risk—it had been theorized that rotational energy from the steam turbine (as it wound down under residual steam pressure) could be used to generate the required electrical power. Analysis indicated that this residual momentum and steam pressure might be sufficient to run the coolant pumps for 45 seconds,[33]:16 bridging the gap between an external power failure and the full availability of the emergency generators.[37])

A reaktor részben azért került kritikus állapotba, mert teljesítményszintje a megengedett alá csökkent, és mivel a hűtővíz neutronelnyelő képessége is fékezte, csökkentették a hűtést:

" Further, the reactor coolant pumping had been reduced, which had limited margin so any power excursion would produce boiling, thereby reducing neutron absorption by the water."

"The water flow rate decreased, leading to increased formation of steam voids (bubbles) in the core. "

"With this feature at low reactor power levels, the No. 4 RBMK reactor was now primed to embark on a positive feedback loop, in which the formation of steam voids reduced the ability of the liquid water coolant to absorb neutrons, which in turn increased the reactor's power output. This caused yet more water to flash into steam, giving a further power increase."

Ez, plusz a manuálisan kihúzott szabályozó rudak okozták a gőzrobbanást, mert visszatolásukkor a reaktor sajátosságai miatt tovább nőtt a teljesítmény:

"During almost the entire period of the experiment the automatic control system successfully counteracted this positive feedback, inserting control rods into the reactor core to limit the power rise. This system had control of only 12 rods, and nearly all others had been manually retracted."

"each of which had a graphite neutron moderator rod attached to the end to boost reactor output by displacing water when the control rod section had been fully withdrawn from the reactor."

Ahhoz képest, hogy a teljesítmény másodpercek alatt a névleges maximális teljesítmény tízszeresére ugrott, elég sok minden épen maradt, és sokan túlélték.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
lpt1 2019.04.28 19:59:12
@MAXVAL bircaman közíró: Mesélj hát, kérlek, a nyelvészet helyzetéről Magyarországon, megemlítve a kormány irányultságát a finnugor nyelvrokonság irányába. Ne tartsd vissza saját szakmai véleményedet sem, valóban nem lefutott verseny ez, érdemes két új kutatóintézetet is felhúzni a cáfolatára?
lpt1 2019.04.29 13:44:26
@MAXVAL bircaman közíró: Ja, leépítve az MTA-t, helyette ilyen utcán termett, haveri alapon kiválasztott """tudósoknak""" """kutatóintézetet""" biztosítva, pénzeli a """tudományt""".

Hogy az egész kérdéskörben mennyire fogalmatlanok, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az iskolák folyamatos átszervezése a tudomány innenső végén. Tervezz öt évre előre, idén nem tanulhatsz """szakközépből""" szakirányú felsőfokon, jövőre igen...
Ass blaster Billog 2019.03.02 16:04:47
Ez a poszt egy aluliskolázott alulképzett bevallottan proli posztja. Makacsul prolinak vallom magam mert ezt az egy szellemi örökséget hagyta rám apám és én büszke vagyok erre az örökségre. Megint egy politikai helyzetelemzés következik vulgáris szókimondó formában. Akinek nem tetszik az úgy…..
Az olasz maffia a drogüzlet és a szerencsejáték után a veszélyeshulladék-bizniszben találta meg a számítását. Több ezer hordó atomszemetet süllyesztettek el a tengerbe, amin az évek során legalább 20 milliárd dollárt kerestek, mellékesen rengeteg embert öltek meg és…..
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
Miközben persze mindannyian különbözők vagyunk (és ez így jó), azért minden nép esetében megvannak azok a kisebb vagy nagyobb gombok, melyeket megnyomva szinte garantált a felidegesítésük. A legegyszerűbb példát felhozva: keverje össze egy külföldi egy magyarnak Budapestet és…..
lpt1 2019.04.13 07:14:54
@HussarX: Csak annyit kellett volna válaszolnia, hogy ha mi nem vagyunk, a britek nem engedtek volna benneteket a gyarmatokra migrálni :)
lpt1 2019.04.13 07:14:59
@Zacskóstej: "Kihagytad a sorból a háborúkban történő 3 perc utáni megadást :D"

Melyik háborúk voltak ezek?
Emberevő szörnyekkel harcoló E.T., a Krisztusgyilkos gladiátor és Forrest Gump AIDS-es kisfia. Komoly tervek, amiket végül nem sikerült mozivászonra vinni...
Az egyik legtöbbet fogyasztott italunk, a gyerekek kedvenc italának, a reggeli kakaónak a fő összetevője. Puding, madártej, tejbegríz, turmixok elképzelhetetlen lennének tej nélkül. Tudtad, hogy az egyetlen élőlény a Földön, aki a gyerekkorban elfogyasztott anyatejen túl, felnőtt korában is iszik…..
lpt1 2019.03.21 21:01:29
@Mester.Tamás: Hát, mivel jellemzően a nyugati ember nem tudja felnőttkorában megemészteni a tejet, prémium árban nem lehet ...
Your browser does not support iframes. Pontosabban honfoglalás ÉS szabadságharc. Aznap. Amikor kiűzték a törököket. 1939-ben. Kossuth Lajos vezetésével. De Arany János is nagy hős volt. Miattuk van a Nemzeti Vágta.  Észbontók, Viasat3, március 25, 18:00 duplarésszel...
lpt1 2019.03.19 23:19:38
@MultilateralDezvoltat: 2006 óta tart a Fidesz-éra az oktatásban, jönnek az első Fidesznevelésű érettségizők
Harminc év alatt teljesen megváltozott Bijlmer, Amszterdam délkeleti külvárosa, ahol 1992-ben szörnyű tragédia történt...