Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e(x)

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbbi londoni kirándulásunk alkalmával kiderült, hogy ottlétünk hétvégéjén (2013. szeptember 7-8.) rendezik meg Leamington Spaban az International N Gauge Show-t, amely a briteknél a két nagy N-es témájú vasútmodell kiállítások egyike - a másik az N Gauge Society tavaszi…..
vonatmagazin Békéscsabai kitérő 2012.12.29 23:09:34
btx barátom jött elő a héten az ötletével, hogy ugorjunk el Hódmezővásárhelyre, úgyis régen beszéltünk már jsimonx-szel, nem ártana megérdeklődni mi van vele mostanság. Ennek megfelelően kora délután meg is jelentünk a hódmezővásárhelyi állomástól nem messze lévő…..
e(x) 2012.12.30 23:05:28
Nosztalgiával olvastam útileírásotokat, öt évig jártam be naponta vonattal Békéscsabára, Orosházáról. (Akkoriban gyűlöltem meg a vasutat - és kiváltképp a BZ nevű alattomos, zörgős, alulméretezett Praga 2M70 váltójával rángatózó, pattogós, szellőzetlen, kifűthetetlen, kényelmetlen kínzóeszközt - olyan mértékben, hogy a terepasztalomat is felszámoltam, s most, jó másfél évtized elteltével kezdtem ismét a modellezés ezen ága felé fordulni, de MÁV téma és jármű nemigen lesz az asztalomon, esetleg egy M40-es.)

Fenti személyes visszatekintés után néhány megjegyzés. Részint, az említett átjáró valószínűleg hamarosan megszűnik, ismereteim szerint tervezik az állomás aluljárós rendszerűre alakítását. Másrészről, ha legközelebb kicsit több időtök van, akkor sétáljatok ki az állomásról, majd balra fordulva a vasúttal párhuzamosan egy meglehetősen zajos közút mellett pár száz métert gyalogolva eljuttok a repülőhídig, vagyis egy, az állomás vágányai felett áthaladó gyalogos és kerékpáros hídig.
Innen remek belátás nyílik a vontatási főnökség területére, beleértve a körfűtőházat és fordítókorongot, a mellette a kis deltált, a gurítót, szuperül lehet az érkező és induló vonatokat fényképezni, vagy csak úgy élvezni az ezer tonnák dübörgését, másik irányba tekintve pedig belátható a konténer terminál. Ha pedig megéheztek, ajánlom a Brill bisztrót a Gyóni Géza utcában, noha nem olcsó, de kb. Kelet-Magyarország legjobb étterme.
Orosházi Tanyák állomás valamilyen módon magánhasználatba került, talán egy korábbi orosházi állomásfőnök él ott. A régi szép időkben ugye volt ott homokbánya is, a tó mellé lefutó iparvágánnyal.

Jó volt olvasni az utatokról, sok ilyet még jövőre is, BUÉK!
Air Power Blog Ki, hol, miért? 2010.12.28 09:51:00
15 éve írok a "magyar légierőről", de azt nem sikerült kiderítenem, hogy a MiG-29-est miért, és ki(k) miatt nem lehetett a nyilvánosság bevonásával tisztességesen elbúcsúztatni Magyarországon. Hol van a felelősség? Fent? Lent? Középen? Elosztva? A szereplők egymást…..
e(x) 2010.12.28 22:08:31
Elsőként tiszteletemet fejezem ki mindazok irányába, akik a mai napot teljesítették.

Az elmaradt repülés okán gondolkodtam, és az jutott az eszembe, vajon jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha a készültség felszáll. Paraszti logikával igen, lévén annak kiszámítható időn belül le kell szállnia, és ameddig az újabb repülésre felkészítés megtörténik, az ország nem rendelkezik eszközzel a beavatkozásra.
A gondolatmentet folytatva, felvetődik a kérdés, hogy ebből következőleg katonáéknál vajon titok-e a tango időpontja. Logikusan igen, titok. Mit kell tennie egy döntéshozónak, ha ez a titok nyilvánosságra kerül? Meg kell változtatnia az időpontot, és vizsgálatot kell indítania, mert másként őt vonják felelősségre.
Mintha a repnapon, vasárnap késő délután elhangzott volna, hogy a típus utolsó nyilvános szereplése látható. Azon lehet persze vitatkozni, mennyire volt méltányos a december elején tartott zárt körű búcsú alkalmával a sajtó képviselőivel kapcsolatban, vagy inkább velük szemben foganatosított hozzáállás.

Ezek alapján lehet, hogy nem a megfelelő embereket azonosítottuk a mai repülés elmaradásának felelőseként? Lehet, hogy attól a lelkesedéstől fűtve, ami hóban-fagyban a pálya mellé szegez bennünket, nem látjuk a lényeget, s elsiklunk afelett, hogy kedvenc hobbynk valójában nem játék, élet és halál múlik rajta, s hevületünkben és jólinformáltságunkban esetenként merő jószándékból ártunk az ügynek, amit a kerítésen kívülről a magunk módján szolgálni akarunk?

Hangsúlyozom, ez csak az én felületes ismeretekre támaszkodó gondolatmenetem.