Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komwj

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán szerint az a választások tétje, hogy ki nyer ebben a harcban. De valójában erről a harcról van-e szó? Ismert, hogy Magyarországon a nagy többség elutasítja a migrációt (általában elég xenofóbak vagyunk) és megközelítőleg hasonló többség EU-párti. Nos, ebből igazán nehéz lenne Orbán tézisét…..
komwj 2018.03.16 12:37:45
Ez meg mi??

www.aljazeera.com/news/2018/03/israeli-parliament-endorses-nation-state-bill-reading-180315192911365.html

Nekik szabad??

Mi lesz ha Izrael elveszíti a hihetetlenül fejlett, kreatív és színes kultúrájú arab nép jelenléte által ajánlott "cultural enrichmentet" ? Belegondolni is szörnyű... Hogy fognak visszaesni a tech startupok, nem lesz elég orvos és IT szakember, nem is sorolom tovább...
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
komwj 2018.03.08 13:16:55
@ATCG:
Az Egri Csillagok és a Déli Harangszó is erősen köthető nagy mennyiségű muszlim "migráns" lemészárlásához, így erősen megosztó jellegű... nem könnyű a magyar történelem mellett integráló nevet találni...
Mellesleg az 5 Csillag is migránsellenes. Kb úgy definiálja magát hogy mi ellen és egy hosszú lista. Így ügyesen begyűjti egy frusztrált társadalom rengeteg protestszavazatát.
Esetleg lehetne a mienk Hat Csillag :-) De mi legyen a program? Mi ellen? Kell egy hosszú lista...
komwj 2018.03.08 17:29:54
@ATCG:

Kompország? esetleg :-) de mi a "message", hogy mi a kettő között ingázunk? ez kb a harmadik út és még jó is lehet mert ezzel a néppel nem lehet hollandiát csinálni (de a választók 90+ %-a nem érti mi az hogy Kompország, valami vizimentős szoftpornó?? )
Hét torony? Az a Yedikule, muszlim invázió, ott ölték meg legjobbjainkat, már akiket nem az osztrákok... (erről eszembe jutott hogy Erdély német neve a Siebenbürgen a hét német erődített városra utal, mintha más nem is lett volna ott: kirekesztő, rasszista, fasiszta :-))) )
Kiegyezés? esetleg... de mindenképpen legyen 15. havi nyugdíj igéret (ez lehetne egy trükk hogy 13. és 14. havi nincs csak 15. havi mindig márciusban, de ezt az idióták majd meglátják ha hatalomra kerülünk)
Társadalmi szerződés? ez jó de a szavazók 90+ %-a nem érti hogy ezmiez :-)
Honfoglalás? hova?? rasszista, fasiszta, homofób, antiszemita :-)))

Ó erről a választók nem értik a neveket-ről eszembe jutott egy zseniális story. 90-es évek első fele, ügyfélnél jártunk kollégával Szegeden. Este a szállodában akartunk vacsorázni. Hatalmas étterem, nem volt senki. A bejáratnál kérdezték tőlünk hogy útépítők vagyunk-e. Néztünk hülyén és mondtuk hogy nem. Akkor kaptunk azért asztalt az egyik szegletben. Éppen megrendeltük az egész étlapot, hát jön ám egy csomó ember. Felismertük köztük Csurka Istvánt. A Magyar Út Körök tartotta ott az aktuális lerészegedő meetingjét. Elég gáz volt...
komwj 2018.03.12 04:36:06
@eszti.....:

egy hihetetlen történet valahol az EU-ban

2010 környékén a cégünk ahol felsővezető voltam új audit partnert kapott (Big4 auditált minket) aki előzőleg Szlovákiában dolgozott (nem szlovák volt, valahonnan a Nyugatról származott) és onnan került abba az országba ahol akkor én dolgoztam. Elmentem vele barátkozós ebédre (alkoholt nem ittunk). Ez nagyon jól sikerült, a vége felé elkezdtünk a K Európai korrupcióról beszélgetni. Ekkor mondta azt amit azóta sem sikerült felfognom teljesen:
Az EU megfelelő szervétől kapott egy titkos/bizalmas megbízást hogy derítse ki miért nőtt meg az EU társfinanszírozott projektekben a "korrupciós" rész 10%-ról 20%-ra (Szlovákiában). Erre ő azt derítette ki hogy a válság miatt visszaestek a projektek mind számban mint méretben, a pénzt eltevő "hivatalnokok" / "illetékesek" viszont ugyanannyit szerettek volna keresni mint korábban és így megemelték az ő részüket kb a duplájára.

Ez olyan mint egy rossz vicc, nem??
A másik oldalon meg azért szomorú mert mutatja hogy az EU megfelelő szervei pontosan vagy legalább valamennyire tisztában vannak a K Európai korrupcióval, de különböző okokból elnézik az egészet...
A határon túli magyarok szavazati jogával nem az a legnagyobb probléma, hogy listára leadhatnak egy szavazatot. Sokkal nagyobb probléma, hogy azáltal, hogy automatikusan állampolgárságot kaptak, jár nekik egy hatalmas – és rendkívül értékes – jog, mégpedig a választópolgári jog. Mi ezzel a…..
komwj 2018.03.07 19:15:15
@ezneménvagyok:
Van bőven olyasmi, de nem állok neki keresni (főleg hogy az ilyen cikkek nyilván románul vannak). A további román "terjeszkedésnek" nyilván az az egyetlen racionálisan elképzelhető iránya, tesznek is bizonyos lépéseket arrafelé.

Basescu intézte el a moldáviai románok kettős állampolgárságát az első elnöksége alatt (nem tudom mi ez az 1991/.. törvény, talán ennek egy későbbi módosításával??) és ezért a neki hálás népek bizony beleszóltak mind az újraválasztásába, mind az aktuális parlamenti választásba.

Erre utal 2 dolog is. Pl az adott választások előtt 2 héttel a koaliciós párthoz tartozó belügyminiszter felállt a Parlamentben és bejelentette hogy ellenzi a választási törvény éppen megszavazott módosítását mert az megkönnyíti a csalást, majd lemondott. Ez abban a közegben trükknek is tünhetett (hazudik ott mindenki), de aztán tényleg pont az történt amit előre jeleztek.

Isztambulban egy konferencián találkoztam egy Iasi-ban (tudom, Jászvásár) élő portugál vállalkozóval aki az összes szemeivel látta hogy érkeztek a moldáv rendszámú buszok a szavazókörhöz és a buszról leszállók hosszú tömött sorokban mentek szavazni (azt hiszem a trükk/csalás az volt hogy ugyanezek Moldáviában is szavazhattak és a módosítást követően nem lehetett összevezetni az adatokat, nem derült ki hogy ezek kétszer szavaztak)
Van itt "best practice" bőven.

Csak mellesleg amikor az ellenzéke támadta Basescut akkor a Nyugat, Brüsszel, stb egyként állt mellé és védte, mert hogy ő volt a nyugatos, antikorrupciós (hahahahahaha Unde jeste flotta?? ) jelölt. Ennyit a Nyugatról is...
komwj 2018.03.07 20:42:32
@ezneménvagyok:

szivesen :-)

Ennél rosszabb a helyzet mert pl EU tagországként szintén nevezettek megcsinálták azt hogy a választásokat nem tudta megnyeri Basescu pártja, de az elnöknek van joga kinevezni BÁRKIT miniszterelnöknek, így kinevezte a megfelelő embert aki a következő kormánytöbbséget hozta létre: Basescu pártja + a többi pártból frissen kilépett több mint 50 (ÖTVEN) képviselő, megalakitották a független képviselők frakcióját, megválasztották a frakcióvezetőt és az lett az új kormány miniszterelnök-helyettese mint a kisebb koaliciós párt vezetője. A "függetlenné váló" képviselőket nyilván megvették kilóra. És igen az EU ehhez nem ugatott semmit mert ugye ezek voltak a nyugatos, antikorrupciós erők.
Hát nem gyönyörű???
Talán még az RMDSZ is belépett ebbe a koalicióba mert belülről többet tud használni a magyarság ügyének mint ellenzékből :-)))
Ez alapján tényleg nem lehet leváltani a fidesz kormányt mert ha kisebbségbe kerül, van elég pénze hogy megvegye a még hiányzó számú képviselőt, de azért ott nagyon ki fog lógni a lóláb és Brüsszel sem fog kussolni
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
komwj 2018.03.07 13:39:15
@ipartelep:

" Lehetséges lenne az, hogy (úgy van, hogy) az elmútnyóc + korábbi elmútnyóc + 4 év (az első országlásuk) fidesz-bűnszervezet általi agymosása, és propagandája, magyar nép átlagos IQ-ját mintegy 10 ponttal csökkentette? Nekem nagyon így tűnik. "

1. azért onnan indultunk hogy az 1994-es választások előtt jó anyám azzal jött haza hisztérikusan a dolgozóból (osztályvezető főorvos volt egy kiemelt/elit országos intézményben) hogy baj lesz, a beosztottjai az MSZP-re fognak szavazni mert komolyan azt hiszik hogy akkor megint 3,60 lesz a kenyér. És lőn...

2. a politikai agymosás mellé ne felejtsük el megemlíteni a kereskedelmi TV-k elképesztő hülyítő műsorait, valóságsók és egyéb horror. Szerintem aki azokat csak néhány hétig nézi már teljesen infantilizálódik (ha van honnan) És még korábban is volt amikor gyűjtöttek Isaura kiszabadítására. Szóval nem egyszerű hozott anyagból dolgozni...

3. 1950 körül meg még 9 millió fasiszta volt (legalábbis Rákosi szerint)
Ellenségünk az ENSZ, Orbán cigányozik, migránsok betelepítésével fenyegetőznek magyar lakásokba, pedzegetik a kárpátaljai helyzetet, de látványosan Putyin szekerét tolják vele... mi kell még ahhoz, hogy látszódjék, a kormánypártnak semmi produktív mondanivalója nincsen (mivel semmi produktívra nem…..
komwj 2018.03.05 16:11:56
@ricardo:
de Karácsony becsületes ember és nem akar mindjárt az elején ekkorát hazudni :-)))
Ha lenne hiteles, őszinte, végiggondolt politikai alternatívája a liberalizmusnak -- nem csak a mai kelet-európai Ersatz nácizmus, amelyben az állampolgárok 90%-ának hülyítése és verejtéke árán emelkedik ki 10%-nyi oligarcha, ezen belül 1%-nyi plutokrata --, az is hamar tönkremenne és megbukna a…..
komwj 2018.02.27 11:34:17
@nevetőharmadik: Bingó
Köszönöm szépen.
Neotennyel nehéz mert bár nyilván nagyon okos ember, kicsit kényszeresnek tünik... és sokszor missing the point.
Vitatkozzon vele akinek nincs jobb dolga :-)
De látom szépen leírja hogy mi hogy van tehát tudja ő pontosan. Csak szeret izé hogy mondjam finoman.
Chile is egy jó példa.
Általában egyetértek hogy a liberális gazdaságpolitika a legjobb út de a politikai "parttalan" demokrácia túl sok "fékkel és egyensúllyal" tud visszahúzó erő is lenni.
komwj 2018.03.01 05:29:16
@Ad Dio:

"Ebben egyetértünk. Még ellenőrzött körülmények közt is csak annyit tudunk befogadni, amivel az integráció képes lépést tartani."

Ha te "Nyugaton" ezt előadod egy "liberálisnak" akkor ő azt fogja érvként felhozni a korlátlan befogadás mellett, hogy te egy rasszista és fasiszta vagy és úgy fogja érezni hogy ezzel szellemi párbajban le is győzött (személyes tapasztalatok hosszú sora). Sajnos ez megy legalább 50 éve (főleg német nyelvterületen és onnan kiindulva), ettől teljesen elhülyültek már azok akik ebben az agymosásban nőttek fel.
komwj 2018.03.03 23:50:50
@Ad Dio:
Igen, ez egy nagyon jó írásod.
Aztán amit Epikurosz hozzáír az is jó.
Meg a román (bolgár) magyar lengyel történelemben a megjelenő allahuakbarozó hordáknak bizony egész más az "optikája" mint mondjuk a nagy migráncsoló északi népeknél. Itt több évszázados élethalálharcok voltak (pl a románok és lengyelek is úgy tanulják hogy ők védték meg Európát :-) ), a népek jelentős része pusztult el ezekben a küzdelmekben és a mai napig az iskolában tanult történelmi hősök jelentős része ezek ellen harcolt. Ez nálunk lehet majdnem olyan erős hagyomány és befolyásoló tényező ellenük, mint a németeknél a fasiszta múlt állandó emlegetése mellettük. Ezek bonyolult dolgok.
Szóval sok faktor van és az adott emberek különbözőek, különböző történelmi csomagot cipelnek magukkal és ezért nagyon nehéz fair módon összehasonlítani a viselkedéseket és reakciókat.
       Az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozott egy tervezetet Észak-Írország jövőbeli státuszával kapcsolatban. A következőket írják :     “A common regulatory area comprising the Union and the United Kingdom in respect of Northern Ireland is hereby established,”        Ez nagyjából azt…..
komwj 2018.03.03 10:42:54
@Szindbad:
Mit kénytelenek? A Toryk bármilyen hülye érvvel kiírhatnának egy újabb népszavazást (pl egy bénán összerakott kilépési egyezségről), az a mostani hangulatban simán megbukna és kész, nincs is Brexit, nem basszák szét az országukat (már elnézést, ide az elkúrás nem elég megfelelő kifejezés).
Az hogy a Toryk ezt az idióta belháborúik miatt nem teszik meg és szétesik az egész aztán majd a nagyívű baloldali fejlődés eredményeképpen jön esetleg a már 30 éve is vállalhatatlan idióta hazaáruló (mert internacionalista kommunista) Corbyn, az nem "kénytelenek" hanem önkéntes önsorsrontás.
Vagy mi?
Elvi alapon csak a hard brexitnek van értelme az meg túl sokba kerül. A soft brexit semmit nem valósít meg az eredeti alapötletekből hogy miért lenne jó a brexit, viszont káros.
        TGM a HVG-n magyarázta el, hogy miért nem demokrata Gyurcsány. Elsősorban azért nem demokrata a Gyurcsány, mert le akarja ültetni Orbánt és klánját.         " Vitatkozni kell az ellenféllel, nem pedig fenyegetni. Az, hogy ezt az egyszerű és közismert szabályt Gyurcsány Ferenc ellenfelei…..
komwj 2018.02.20 13:14:50
@közösperonos átszállás:
Igen, kb. én is úgy gondoltam. Csak az elvre állítom hogy a vegyes rendszer (egy "normális" ) mitigálja (ez hogy van magyarul?? ) a csak listás vagy csak egyéni rendszerek legdurvább hibáit. Egyiket a másikkal :-)
komwj 2018.02.25 22:02:46
@közösperonos átszállás:

Hódmezővásárhely: Jééé nem is volt választási csalás. A core-fideszes városban a zemberek elmentek és többségükben a nemfideszes jelöltre szavaztak. Ilyen egyszerű ez. Üzenem az április 8-i bojkottra felszólító elmebetegeknek.
komwj 2018.02.27 11:28:00
@közösperonos átszállás:

"Nem lenne kényelmesebb csak egy kamunickről nyomni ugyanazt, mint többről?"

"nektek" ez a mániátok hogy mindenki aki nem "ti" vagytok (kik??) azok mind egy ember kamunickjei. Ez annyira szánalmas. Biztos van olyan is, de nekem ez az egy van amiről regisztráltam nemrégiben, előtte nem is kommenteltem mert volt jobb dolgom is (bármi más) csak volt egy balesetem aztán ágyban rohadtam egy idieg. Csináltam egy szebb nicket, azt egyből kitiltotta az egyik "ti" olyan kommenttel hogy meg kellett állapítsam hogy "köztetek" sajnos elég sok lehet a kényszeres idióta.
Na ennyit erről. Gondolom te sem Elek Gábor vagy más nicken aki egyébként iskolatársam volt a Váciban (kisérleti matek tagozat) és volt olyan Fazekasos spec mat osztálytársam akivel cikket írt közösen. És sohasem szavaztam a fideszre, 1990-2006 pont az SZDSZ-re szavaztam külföldről is aztán egyszer csak eltünt, ki tudja miért. Na ettől idegesítő a nagyképű arrogáns nickezős komment, funkcionális analfabétázás és kitiltás cunami amit produkáltok ezen a blogon. Pedig lehetne értelmes beszélgetés is értelmese emberek között, csak fel kellene fogni hogy nem csak az az értelmes ember aki pont úgy gondolkozik mint "ti" mert esetleg más az élettapasztalata.
És egyáltalán mi az a kamunick?? Neked édesapádat "közösperonosnak" hívták és egy rossz pillanatban az "átszállás" keresztnevet kaptad? vagy hogy van ez??
Itt van például egy bizonyos Trombitás Kristóf. A legutóbbi írását Bayer Zsolt egyenesen úgy ajánlja az olvasók figyelmébe, mint ettől a pillanattól a krédójukat. Kiskátét. Egy, kétségtelenül ideje volt már ennek a krédónak, nyolc, tizenhat, harminc év után. Furcsa, hogy ennek hiányában, vakon és…..
Lengyelország 2004-ben, Magyarországgal egyidőben csatlakozott az Európai Unióhoz. Az ország ekkor még meglehetősen szomorú mutatókkal rendelkezett: magas munkanélküliség, gazdasági szerkezetváltás, csökkenő személy- és teherforgalom jellemezte. Pendolino motorvonat Gdańsk állomáson (kép forrása:…..
A történelem menetét, nemzetek és birodalmak felemelkedését és eltűnését hosszabb távon egyetlen tényező dönti el: a technológiai fejlettségük. Az ezt lehetővé tevő közösségi tanulás, mozgósítóerő és forráshatékonyság pedig meghatározza, hogy kié lesz a domináns technológia: szinte kivétel nélkül az…..
komwj 2018.02.19 22:05:27
@Ad Dio:

Ha ballib kormány lenne, akkor ő mondaná meg, hogy mi az érték a magyar kultúrában...
hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9z_Andr%C3%A1s#/media/File:Rez-Andras1.jpg
Azért veszem a lapot és válaszolok Békés Márton írására, mert a történész szemmel láthatóan azzal az ambícióval közelít a napjainkhoz is -- nemcsak a múltunkhoz --, hogy átrendezze minden tudásunkat velük kapcsolatban. Mivel nem szeretem, ha valami nagyon átrendeződik körülöttem, ami -- szemben a…..
komwj 2018.01.27 20:27:45
@HaFr: Köszönöm a választ, de valami pragmatikusabb kellene, nem? Pont ez a kérdés hogy a Nyugat jelenlegi halálbarohanását hogyan lehetne egy kicsit lassítani vagy megállítani nyílt fasizmus vagy egyéb baromságok nélkül. Ehhez kellene az ész. Ha nem sikerül kitalálni valamit, akkor vagy valamiféle fasizmus fog kialakulni (lásd az elmúlt év választásain a jobbratolódásokat), vagy győznek a migráncsok. Egyikből se látom hogy jövünk ki jól.
És igen, nyilván egyoldalúan tálalom mert ezek a problémák amiket adresszálni kellene. Ami jól megy az az hogy húz a német export (ezért MÉG van pénz a migráncsokra) és a martinsulc még nem tudta kiprovokálni egymagában az újabb holokausztot pedig nagyon dolgozik rajta. Most hirtelem más nem jut eszembe...
Ma beszéltem egy Genfben élő keleteurópaival (nem magyar), szerinte a Nyugatnak egy új Hitlerre lenne szüksége aki kinyírná a muszlimokat és a cigányokat. Ezt az illetőt még nem fertőzte meg a PC agymosás és nem a szegénység és tudatlanság beszél belőle, nem mosogató :-))) Van egy bank vezérigazgató barátom aki a 2 felnőtt fiával lőgyakorlatokra jár a migráncsok miatt (ez sem Magyarországon) szóval a kép elég vegyes.

Ja és nem Magyarországon élek, nem olvasok orbanista propagandát, de látom 25 éve hogy mi folyik Nyugaton és K Európában, elég elkeseritő. Minden posztodat elolvasom sok éve ( a magyar blogszférában a kevés nem teljesen useless idióta egyike vagy, büszke lehetsz rá :-) ) és az utóbbi néhányhoz kb együtt akartam hozzászólni. Tényleg gáz van, tényleg van ilyen hogy a Nyugat alkonya, persze erre nem a NER az ellenszer. De akkor mi?? És tényleg trendeket kell nézni. Európa helyzete a világban 100 éve?? És ma? És mi változott azóta? Milyen új trendek alakultak ki amik a jelenlegi helyzethez vezettek? Azért írtam a root cause analyzist. Tanult és világlátott barátaim szerint akkor indult el Európa a lejtőn amikor a Krimi háború idején a The Times megírta hogy hol vannak az angol lőszerraktárak (tényfeltáró újságírás B+ ?? ). Másnap a törökök ezeket szétágyúzták, sok brit katona is meghalt. Ezt követte egy vita a londoni parlamentben hogy ki kell-e végezni hazaárulásért az újságírokat?? Végül az a döntés született hogy a sajtószabadság fontosabb... Sajtószabadság, emberi jogok (Helsinki Bizottság pert nyer a magyar állammal szemben és most a magyar adófizetőknek kell etetni valami nigériaikakat??), feminizmus, genderőrület... és még a Gyurcsány mondta hogy nála nagyobb elkúrást nem csinált senki HAHAHAHA
komwj 2018.01.27 20:37:17
@HaFr: A lengyeleknél nincs NER de nincs migráncsolás se és van family values, családtámogatás ami igen népszerű. Hang nélkül befogadtak 1 MILLIÓ ukránt és ügyesen integrálták őket. Nyelv és kultúra hasonló. Ma Lengyelországban kb minden takaritó, mosogató, felszolgáló, favágó, stb ukrán. Segélyen élés nincs, dolgozni kell. A katolikus egyház gyűjt pénzt rendszeresen az ukrán menekülteknek, össze is gyűlik elég sok pénz a zsufolásig tele templomokban. Muszlimniggereknek már nincs hely. Is this a hint??
komwj 2018.01.27 21:04:22
@neoteny: veled az a baj hogy a google császáraként a lényeget nem érted soha. A sajtószabadság, emberi jogok, stb kombó miatt kellett feladni a gyarmatositó poziciókat, mert már nem lehetett nyugodtam halomra lőni a bennszülötteket (legdurvább példa Belga Kongó). Ennek az lett az eredménye pl hogy a Gulf mérhetetlen olajvagyona néhány millió "homokmajom" terroristafinanszírozóhoz került, akik mellesleg felvásárolják a Nyugatot (de nem fogadják be üldözött muszlim testvéreiket), miközben a nyugati "gyíkemberek" (+ Soros) ezt a folyamatot belülről támogatják. Még ma is hány hétbe kerülne hogy USA, UK, Franciák elfoglalják az egész szart és felosszák egymás között. Mindjárt máshogy nézne ki a világ. De nem lehet mert megírnák az ujságok és mit szólna otthon a nép hülyébbik fele?? (vietnami háború megvan?? tudom most majd mész a google-hoz)