Regisztráció Blogot indítok
Adatok
31/48

0 bejegyzést írt és 921 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon-nagyon rég előfordult, hogy valamelyik iskolai szünet egy napját nem sikerült nagymamákkal megoldani, ezért kényszerből el kellett töltenem egy-egy napot a zanyu munkahelyén. Kínos volt mindenkinek, én eluntam magam, a zanyu egyszerre próbált meg dolgozni és valahogy kordában…..
Az Iszlám Állam több tízezer embert csalogatott magához a világ minden pontjáról, paradicsomot ígérve az elfoglalt szíriai és iraki területeket. A valóságban azonban egy brutális, kétszintű társadalmat hoztak létre, ahol hatalmas szakadék tátong a hódítók és a…..
31/48 2015.10.08 11:50:18
@fran7: a média, bármilyen formában is legyen jelen, mindig média marad és a demokrácia egyik oszlopa, de egyetlen oszlopon nem tud megállni a demokrácia, kell hozzá az intézményrendszer többi eleme is.

Azonkívül a demokrácia jelentheti, hogy a nép akarata érvényesül, de ehhez kell, hogy a nép tudja érvényesíteni az akaratát. És még ha ténylegesen érvényesül is a nép akarta, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy az külső nézőpontból is olyan "jónak" tánik, mint belülről.

Bush-t is nagyjából az amerikaiak fele támogatta. Az araboknál szerintem más arányt találnánk.
31/48 2015.10.08 11:55:21
@high up!:

index.hu/kulfold/2015/10/05/ez_tenyleg_olyan_mint_a_maffia_iszlam_allam_irak_sziria/

" 2007–2008 környékén a szervezet egyik stratégája az alábbi tervet eszelte ki az egyik Anbarban található város visszaszerzéséhez: első lépésben azt javasolta, hogy a szervezet néhány megbízható tagja (a családjával együtt) béreljen házakat a városban, azaz költözzön oda. Ezek a tagok kezdték el figyelni a várost, megnézték, ki kivel van, kinek mennyi a pénze, a befolyása. Felkutatták, kik szimpatizálnak velük, kik utálják a központi kormányt. Így szépen lassan ki tudtak építeni egy hálózatot, amelynek tagjai a terrorszervezet ezután a városba érkező tagjait tudták elszállásolni, befogadni.
Ezután kezdtek bele egy gyilkossági kampányba, melynek során a helyi kormánytisztviselőket vadászták le és ölték meg. Mindezt egy bombakampány követte, azaz a robbantások. És az eredmény: a lakosok, a helyi felkelők, a helyi kormánytisztviselők, egyszóval mindenki összetojta magát az Iraki Iszlám Államtól. És behódoltak. "

Nyilván idegen közegben ez nehezebben megvalósítható, de minden vállalat és szervezet életében eljön az idő amikor megpróbálnak már bevált stratégiákat új piacokon, új környezetben alkalmazni. Ez a terjeszkedés természetes folyamat és a visszajelnzések alapján indulhat meg a specifikáció és az adaptáció.
31/48 2015.10.08 11:58:49
@high up!: "a ruszkikkal" hát igen, ez a különbség. '48, '56 és a szírek között.

Itt nincsenek ruszkik. Itt "szírek" vannak és a "szírek".

Se idegen megszállás, se vulkánkitörés, semmi. Csak a jó öreg muzulmán kultúra.
Október hatodikára emlékezünk ezen a ködös őszi napon. A mai poszt egy korábbi írásokból készített - kicsit átdolgozott - ajánló. Tudjuk, hogy jelen cikk olvasójának kivételével a Lemil olvasói túl lusták ahhoz, hogy kikeresgessék a vonatkozó írásokat, ezért rajtuk…..
31/48 2015.10.07 10:16:45
@gigabursch: az valahogy sokaknak kimarad, hogy ezek az aljas Habsburgok mentették meg az országot a török uralomtól, küzdöttek évszázadokon át a "balkanizáció" az egymásnak ugró etnikumok civakodásai ellen és próbáltak egy felvilágosult és békés birodalmat építeni a puszta ugaron gyűlölködő szlávok, kapzsi és a végletekig egomániás helyi kiskirályok között.

Ha a Thököly és Szapolyai-féléken múlott volna a sorsunk ma nem is lenne Magyarország, legfeljebb pár eltörökösödött, elrománosodott muzulmán vilajet emlékeztetne a hajdani országra.

A Habsburgoknak megvoltak a maguk hibái, de ők építették is Közép-Európát míg mások csak nyerészkedtek.

Minden túlkapás és tévút ellenére a magyar nép kezet csókolhatna a királyi családnak.
A svédeknek az elmúlt hónapokban háromszor is sikerült a magyar közvéleményt kihozniuk a béketűrésből. Először egy fogyatékkal élő kislányról derült ki, hogy egyetlen - Svédországban lakó - rokonánál való elhelyezése bedöntené az egész svéd költségvetést, ezért a…..
31/48 2015.10.07 07:22:07
@nu pagagyí: nem éppen. A szigorú protestáns etikával, kemény munkával és történelmi szerencsével (kimaradni a nagy háborúkból) felhalmoztak egy társadalmi jólétet és kialakítottak egy működő társadalmat.

Ezt nem tovább építi, hanem lebontja a jelenlegi ideológia. Eltart bizony egy darabig, de látható, hogy a fejlett európai országok nem nagyon tudnak továbblépni és inkább hanyatlanak a világ többi részéhez képest. Eltart egy jó darabig, de egyszer csak elfogy a felhalmozott előny és szembe kell nézni a valósággal.

Szerencsére akkor már az idióta svédeknek késő lesz és mehetnek a történelem szemétdombjára.
Az a „kultúra”, amit a menekültektől „meg kell védeni”, természetesen mindannyiunknak mást és mást jelent. Ez, amit írok alant, csupán egy aspektus. A mai nyugati lét kultúrájának lényege a fogyasztás. Legtöbb és leghatóbb erőfeszítéseinket ma azért tesszük, hogy a…..
31/48 2015.10.06 15:20:47
Amit én valahogy nem tudok felfogni ezeknél a posztoknál az az, hogy a szerző tényleg ennyire elvakultan, sajnálom, de nem tudok mit mondani, de rasszista?

Beszélünk a Nyugat felelősségéről, hogy a Nyugatnak, meg Európának mit kellene tennie, de akikről beszélünk azok is ugyan olyan értelmes, érző és gondolkodó emberek mint mi vagyunk. Nekik is van felelősségük a környezetük iránt.

Afganisztánt megértem, Irakot megértem, gonosz volt a rezsim is, de a gonosz amerikaiak miatt még rosszabb lett a helyzet. Na de Szenegál? Gambia? Nigéria? Szudán? Szíria? Mert lehet azt mondani, hogy jajj dehát a franciák és az amerikaiak keverik ott is és támogatnak ilyen-olyan csoportokat. Rendben. De ez nem igaz. Ezek a jónépek akkor is ölik egymást, ha már csak egy szem kihegyezett bot maradt nekik, nem kell drága nyugati technika meg felbújtás.

Nem lehet úgy tenni, mintha Szíria egy mindig is elmaradott borzasztó gyarmati ország lett volna. Legfeljebb mandátum volt, de az sem sokáig. Nem is olyan egészen élhető hely volt, különösen keleti-európai szemmel nézve. Nem lehet úgy tenni, mintha azoknak az embereknek, akik hagyják, hogy a társadalmuk idáig jusson, nem lenne felelőssége megállítani a tébolyt, mintha nem az ő saruk, ügyük lenne ez. Igen, lehet, hogy Európában nem kell a legtöbbünknek ezzel szembesülnie, de ha valakinek részeges és erőszakos az apja/férje/gyereke, az nem adoptálhat valaki mást a családjaként csak úgy és beszélhet arról, hogy ez közös felelősség és neki semmi köze nincs a dologhoz, miközben éveken át együtt élt vele és nem tett semmit amíg idáig jutott. De még csak nem is erről van szó. Ki ellenőrzi le az összes menekültet, az összes ide-oda folyamodót, hogy ő miben volt részes és miben nem?

Miért kellene másoknak felelősséget vállalni értük, miért lenne ez közös ügy? Nyilván az emberek segítenek egymásnak, de Japánt, Kínát senki sem emeli/emelte ki, mert ez nem is lehet megoldás. A fejlődő országok azért kapták ezt a nevet, mert olyan kompetenciákkal bír minden elmaradott ország amik segíthetik a felzárkózását, ha azért tesznek is. India, Kína, Indonézia lassan, de szedegeti össze magát. Latin-Amerika már a XIX., XX. században lehetett volna az új Európa de valahogy mindig besült a dolog.

Más dolog szembeszállni az imperialista nyomással és önkénnyel, ebben lehetünk partnerek, hiszen magunk is megtapasztaltuk, sőt tapasztaljuk milyen is az, amikor külföldről dirigálnak akár önző korrupt érdekek szerint. De amíg Afrika nem számol le a maga selejtes hagyományaival, amíg az iszlám világ nem adja fel a dogmáit, addig ezek a társadalmak nem tudnak csatlakozni a fejlett világhoz, hiába bánnak velük emberségesen, ők azt legfeljebb a gyengeség jeleként fogják fel és küzdenek, hogy kihasználják a gyenge nyugati embert.
Az egykori belügyminiszter ma többször is elszundikált az ellene újraindított per közben. A kommunista politikus ennél jobban már nem is fejezhette volna ki a fennálló rendszer iránti gyűlöletét és tökéletes érdektelenségét. Ezért – is – kellene élete végéig börtönbe…..
Rég nem írtam erre a blogra (valószínűleg keveseknek hiányoztam), de most úgy érzem, ismét meg kell tennem, még akkor is, ha valószínűleg senki nem fogja olvasni. Egyszerűen elmondhatatlan, ami itt folyik – Magyarországon és Európában egyaránt. Az érkezettek (hívjuk őket így, elkerülve a…..
31/48 2015.09.22 07:50:21
@think-tank: a franciáknak nem kell attól tartaniuk, hogy a magyarok lekörözik őket az r-stratégiás túlélsi stratégiájukkal, az afrikaikról ezt nem lehet elmondani.

Ha nem érted mi a különbség az amerikai betelepülés, az európai szabad munkaerő-mozgás és a mostani és elkövetkező népvándorlás között akkor egy irdatlan nagy barom vagy. Én azt javaslom, bontsuk Európát két részre. Az egyik ajnározza a muzulmánokat és afrikaiakat. A másik meg maradjon meg csak ilyen immorális, inhumánus etnocentrista porfészeknek. Majd két évszázad múlva összevetjük az eredményeket és okulunk belőle.
Megszólaltak a magyar szerzetesrendek menekültügyben. Nem véletlen, hogy most. Eddig a háttérből, szinte illegalitásból támogatták azokat a civil szervezeteket, melyek közvetlen segítséget nyújtottak a menekülteknek, de az utóbbi napok egyértelművé tették, hogy a társadalmi…..
31/48 2015.09.21 04:06:16
@Tiborpapa: aljas vagy, ostoba és hazug. Gondolom te egyetértesz azzal, hogy emberek fa számrfejet és keresztet kell hordaniuk a nyakukban, súlyos különadókat kell fizetniük és ha éppen rossz kedve van az emírnek, szultánnak akkor halomra ölik őket.

Európában senkit nem ölnek meg most azért mert muszlim. Ezeknek az embereknek a szomszédai, barátai, üzlettársai, rokonai, vagy épp ők maguk (ki mondja meg hogy ki mit csinált otthon egy emberről akinek papírjai sincsenek) IRTJÁK A KERESZTÉNYEKET, ÖLIK AZ EMBEREKET.

Igenis félnek Európában, félnek azoktól, akik teljes lelki nyugalommal a tengerbe hajigálnak gyerekeket akik velük együtt menekülnek egy hajón. Félünk a gyilkosoktól és azoktól akik háborúban úgy tönkretették az országukat, hogy inkább idemenekültek.

Én nem vagyok a jobb életük ellen, nem zavar, ha otthon jól élnek, még ha teljesen önnön hibájukból (nem SZOVJAT INTERVENCIÓ, fegyveres külső invázió miatt, hanem forradalom és belső gyűlölet miatt), mint most, kerülnek rossz helyzetbe, akkor is amondó vagyok, küldjünk segítséget. Küldjünk gyógyszereket, ha kérik, küldjünk békefenntartókat.

Én szívesebben halnék meg szír földön szírekért, mint a saját otthonomat, a szeretteimet látva fenyegetve egy erőszakos emberhordától, akik között tömegével vannak Európát gyűlölő gonosz emberek, akiknek semmilyen gondot nem jelent kővel hajigálni, ha épp nincs más. Főként akkor ha egyedül látják a mozdonyvezetőt, nem tucatnyi felfegyverzett rendőr gyűrűjében.
Oroszország nem akar úgy védtelenné válni, ahogyan Európa tette magát védtelenné a líbiai állam szétverésével. Egyszer már foglalkoztam ezen a helyen azzal, mennyire nem tudunk semmit arról a migráns áradatról, amely Oroszországot érinti. Ennek hatásával maga is küzd,…..
31/48 2015.09.19 23:22:06
@Börtönbe most már a fideszesekkel!: @Krisz11:

www.theguardian.com/world/2015/sep/15/west-ignored-russian-offer-in-2012-to-have-syrias-assad-step-aside

az Arab Tavasz diverzáns akciók Washingtonból, Párizsból és természetesen Tel-Avivból támogatott sorozata. Célja egyes érdekcsoportok, a héja-lobbi hatalmának bebetonozása, de a nyugati oldalon mindenki megpróbál politikai tőkét kovácsolni a helyzetből.

A Baath uralom alatt álló Szíria már régóta az Izraellel szemben álló legkomolyabb reguláris erő volt, ami habár jelentősen elmaradt felkészültségében és fejlettségében az izraeli hadseregtől, mégis fokozatosan képes volt a fejlődésre.

Az Assad rezsim megdöntése, a keresztények és síák elleni népirtások kiszolgálják a szaúdi-izraeli kimondatlan együttműködést és destabilizálják Libanont, a Hezbollah hátországát is.

Az Európába zúduló menekülteket pedig megint fel lehet használni különböző poltikai célokra, zavarkeltésre. A biztonsági szelep pedig érdekes módon, most a kurdok, nagyobb méretben pedig Irán lettek. A kurdok támogatása nem olyan szokatlan lépés, de a törökök miatt akár kútba is eshet, Irán és a keleti sía tömb viszont a végső védvonal.

Ha a jól megetetett szörny mégis elszabadulna, Irán most kap annyi sunshine policyt, hogy politikailag ne legyen öngyilkosság támogatásuk a "terrorizmus elleni harc", az új nyugati "szekuláris"/humanitárius keresztes harc jegyében.
NemGogol Szép új Európa 2015.09.19 11:20:48
Az alábbi írás egy teljesen fiktív, mindenféle gátlás nélkül megírt történet. A szereplők kitalált személyek, akiknek ráadásul még a nevét is teljesen megváltoztattam. Valóságos személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve. Az Élet néha…..
31/48 2015.09.19 23:01:20
@Toadwart66: jajj hagyjuk már az ilyen félművelt hazugságokat, mint hogy az iszlám milyen mélyen toleráns volt. Tömegével mészárolták le a vízigótokat, keltákat és akit csak értek Hispániában is. Córdoba valóban egy időben kalifátusi központ, főváros volt ami nagyon fontos rang és fejlett urbánus kultúra is tartozott hozzá.

Csakhogy mindez a fejlett urbánus kultúra, a tudományos fejlettség adott volt, mivel pont a Birodalom déli, fejlettebb területeit hódította meg az iszlám, a leggazdagabb provinciákat. És ott is volt bőven visszaesés még a polgárháborús, vandálok által végigrabolt korszakhoz képest is. Sok megsemmisített könyvtár, sok legyilkolt eretnek, vallási színezetű polgárháborúk az irányításért. És ez volt az iszlám aranykora. Ami egy Karoling-szintű politikai egységet és tudományos felvirágzást tett lehetővé.

Csakhogy például amikor az első keresztes hadjáratot meghirdették, azt még a legcinikusabb szemszögből is el kell ismerni, hogy azt a muzulmánok (törökök ezúttal) kegyetlenkedései és vallási intoleranciája váltotta ki/szolgáltatott rá "alibit". És nyilvánvalóan az iszlámnak valamilyen szinten együtt kellett élnie a kereszténységgel és nem fordítva, mivel az iszlám kalifátus hadserege hódított meg és igázott le keresztényeket és nem fordítva.

Tehát a keresztények ott adottak voltak és a teljes megsemmisítésük már csak logisztikailag is kivitelezhetetlen lett volna. Ráadásul ekkoriban a cél a megtérítés, az iszlám terjesztése volt, vagyis az asszimiláció, amihez szépen hozzá is fogtak.

@jágör68: csakhogy sem Európa, sem az amerikai fehérek, sem a japánok és a koreaiak nem növekednek. Mi több, ezek az országok hozták létre mindazt, amit ma modern civilizációként emlegetünk és amelyet mind élvezünk. Az egy dolog, hogy mi mennyire fenntartható folyamat és másik kérdés, hogy ki az aki ki tud állni a saját érdekéért. Merthogy az emberiség egy szép szólam, de a legtöbb esetben az emberek versenyhelyzetben vannak az erőforrásokért, és a versenyhelyzetek feloldása történhet békésen is, de akit be lehet szólamokkal hülyíteni, hogy adja fel a saját jó pozícióját morális alapon, az a világ barma.

Aki a gyengeség és önfeladás politikáját szorgalmazza az vagy manipulatív és hazug, vagy önveszélyesen hülye.
Öreg Harcos Blog Orbán, a mágus 2015.09.18 10:21:10
Orbánék valamiért nagyon érzik/tudják, hogy miként rezonál a magyar nép lelke. Orbánéknak van valamiféle különleges képességük, amely alapján bármilyen méretű és bűzű varangyos békát le tudnak nyomni a torkunkon. Orbán igazi vajákosként keveri azt a maszlagot, amit…..
31/48 2015.09.18 23:17:23
@rasztaszív: Hitler és Sztálin is emberek voltak. Embernek lenni nem érdem.

Joga van az életéhez, joga van a szabadsághoz. Más országok erőforrásaihoz, más emberek vagyonához, ellátási rendszeréhez nincs joga. Magyarország nem a világ. Rájuk különösképpen igaz, amit a volt miniszterelnök mondott, hogy ha nem tetszik el lehet menni innen, sőt még csak ide sem kell jönni.
31/48 2015.09.18 23:32:44
@rasztaszív: a legtöbbjük aktívan részt vett az ország szétverésében. Illetve dehogynem tehet mást. Azt teheti, hogy nem indul el. Szírnek lenni rossz. De bangladesinek lenni is rossz. Nagyon sokaknak rossz. Ha te erre úgy döntesz, hogy segítesz nekik, az rendben van. Akár mindenedet odaadhatod nekik. Más emberek pénzével azonban nem játszhatsz. Magyarország a magyaroké és nem a szíreké, még csak nem is az embereké, így általánosságban.

Lehet segíteni a szíreken, a wolofokon, az amhara etiópokon, nagyon sok emberen lehet segíteni, de nem lehet milliókat Európába beengedni, olyan embereket letepíteni bevándorlásra nem szoruló országokban, akikre nincs szükség.

A saját életed a tiéd és ez mindenki másra is igaz, azzal szabadon gazdálkodhatsz, de nincs jogod másokat üres moralizmussal revolverezni, hogy miért nem adja fel az életét, a biztonságát idegenekért.

A szíreket, így népként nem sújtotta külső balszerencse, sorscsapás. Ők maguk tették tönkre a saját országukat. Ők gyűlölték annyira egymást, hogy támogatták a forradalmat, az forradalomnak ellenállást, a pusztítást.

Pár embert, akikről tudjuk, hogy ők persze mások be lehetne fogadni. Az egész népet így nem. Százezreket nem. Ez nem egy vétlen közösség, hanem legalább 95%-ban felelős a kialakult helyzetért. Persze mindig vannak vétlenek akik csak úgy belekeverednek a mások által kialakított helyzetbe, de ez nem azt jelenti, hogy nekik nem felelősségük tenni ellene.

Mert mindenki felelős a saját környezetéért és a világ nem a tökéletes, személyre szabott igazság és egyenlőség körül lett elrendezve, hanem mindenkinek a saját dolgát kell tennie. Elsősorban azokért, akik körülötte vannak, akiket ismer és onnan ki a nagyvilágba ami még marad. Ha mindenki a saját portáját emberséggel rendben tartaná, nem lennének ilyen válságok.

Szíriát továbbá lehetne segíteni, de még azt sem tudni, hogy pontosan kit kellene támogatni, hogy béke és rend legyen. Mert ugye Assad gonosz diktátor, de éppen az ellenzék semmilyen bizonyítékot nem adott arra, hogy fikarcnyit is jobb lenne, sőt. Még a legdemokratikusabb, a Nyugat által támogatott erőkről is ömlöttek az atrocitások hírei, amíg sokan közülük egyszerűen űt nem álltak az IS-hez. Na ezt így akkor most hogy? És azt hogy képzelik, hogy a szegény férfi akit LP állítólag felbuktatott egy an-Núszra aktivista és szimpatizáns?
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
31/48 2015.09.18 02:08:06
@MHE: az a baj, hogy megkérdezik tőlük, hogy Európa. A migránsnak igaza van. Akkor is igaza van, amikor a rendőrt kővel dobálja. Mert neki az az érdeke, mert a tetteinek nincsenek következményei. A migráns a saját jól felfogott önérdeke szerint jár el.

A libsi nem. Én is, ha mégkérdeznék tőlem, hogy elfogadom-e xy kacsalábon forgó több milliárodos belvári palotáját, vagy egy milliárdos komplett vagyonát, hát bizony azt mondanám, hogy igen.

Hálás is lennék érte. Ő meg szomorú. Na és itt van a kutya elásva. Mert az érthető, hogy másokon segíteni emberséges és jó dolog. Én személy szerint is, az ország is segíthet másokon, jótékonykodhat. Amíg az nem megy a saját élete rovására.

"Nem helyes elvenni a gyerekektől a kenyeret, s odadobni a kiskutyáknak."

A szíreken is lehet segíteni, támogatni őket az újrakezdésben, de ha itt nincs helyük, nincs rájuk szükség, akkor nem kell beengedni őket. Ha létezne ilyen morális kényszer, akkor mindenkit be kellene engednünk. Akinek Etiópiában tönkrement a kis birtoka, aki éhbérért gürcöl Bangladesben... stb.

A szíreknek most rossz, de másoknak is rossz már hosszú-hosszú ideje, és ha mi mindenkinek szétosztogatnánk azt a keveset amink van, akkor nekünk is végünk lenne. Európának a gazdasági fellendülést kellene támogatni az egész világban kölcsönösen előnyös egyezményekkel, a rablókapitalizmus visszaszorításával, a béke propagálásával.

Ehhez képest még segítettek is a "lázadók" felfegyverzésében. A szírek pedig leginkább saját maguk elől menekülnek. Nem idegen hódító, elnyomó elől. Nem egy természeti, előre nem látható katasztrófa miatt. Még csak nem is a diktátoruk elől menekülnek. A diktátor eddig is ott volt. A saját démonaik elől menekülnek. A saját erőszakos, megosztott társadalmuk és viselkedésmintáik elől. De mint a pestises aki rohan a vész elől, már magukban hordozzák a kórt. Ők tudnának Szíriából országot faragni együtt, ha sikerülne nekik, de más nem tud segíteni rajtuk.
Miután Magyarország végleg lezárta a zömében szíriai, afgán és pakisztáni menekülthullám elől a Szerbiával határos 150 kilométeres déli határát, immár Horvátország is alternatív útvonal a háborús menekülteknek és a jobb életben reménykedő migránsoknak. A…..
31/48 2015.09.16 19:55:20
@high up!: takarodj Szíriába a haverjaid közé te iszlamista kutya.
31/48 2015.09.16 19:56:43
@claudius2: így fognak ezek viselkedni Svédországban és Németországban is, sőt még bátrabban. De legalább megtanulják a leckét nyugaton is, hogy mi az ára az ideológiai vakságnak.
Az utóbbi évek legnépszerűbb, hazánkban is ismert francia nyelvű képregényfigurájának, Titeufnek és barátainak a felhasználásával hívta fel a figyelmet Zep a menekültválságra. A képregényt, amely eredetileg a Le Monde című francia napilaphoz kötődő blogon jelent meg, és amelyet már 1,3 milliónak…..
31/48 2015.09.14 21:24:01
@Képregényblog: de leginkább azokból lesz menekült békeidőben és normál természeti körülmények között, akik Allah Akbar kiáltással gránátot dobnak be a szomszéd konyhájába, mert az illető egy mást gondol egy 1400 évvel ezelőtti törzsi öröklési rendszerről.
31/48 2015.09.14 21:53:15
@Képregényblog: ők törnek egymás életére. Az irakiakat is mint testvéri arabokat és kurdokat beleértve ők irtják egymást. Szerintem az aki ott élt x évig elég jól érti, hogy mi az oka a mostani konfliktusnak, hogy kik azok akik az Asszad-rezsim kedvezményezettjei voltak és kik azok akik kihasználva a számbeli többségüket és a nemzetközi támogatást úgy döntöttek, hogy fegyverrel és erőszakkal borítják fel az eddigi rendet. Ez nem atomfizika, itt emberek lőnek emberekre elég világ deklarált csoporthovatartozás és ideológia mentén. A nemzetközi szunnita dzsihád meg akarja semmisíteni a multikulti és alavita irányítás alatt álló Szíriát.

Itt baromira nem arról van szó, hogy váratlanul valami szörnyű vírus vagy természeti katasztrófa lerombolt egy eddig békés és nagyszerű világot. Az emberek maguk verték szét az országot maguk körül. Mert gyűlölték a szomszédot, a másik törzshöz, felekezethez tartozót. A hatóságok pedig sorra fogják el és ismerik fel a ludasokat akik szépen beállnak a menekültek közé és felszívódnának Európában. Nem helyes a kollektív felelősség sem, de úgy tenni, mintha ezek az emberek ártatlan áldozatok lennének azért elég durva.
Egy nap alatt 14.000 like-ot kapott a BILD online oldalán a lap Orbán Viktorral készített exkluzív interjúja. Az "Ezért épít Magyarország kerítést a menekültek ellen" címmel megjelent interjút sokan idézték idehaza és a nemzetközi sajtóban is, többek között annak kapcsán,…..
31/48 2015.09.14 11:24:01
@high up!: európéer módon kellene viselkednie, mint a szerbeknek és mindenkit nyugodtan átengedni. Vagy mindenkinek szépen megadni a menedékjogot, hiszen valami elől biztosan menekül szegény, ezért vagy azért bárkit üldözhetnek.

Minden szegény elesettet be kell fogadni és ingyen el kell vinni vasóttal az osztárk határra, ahova ugye mind menni akar. Nem a mi dolgunk. Majd ha a németek egy nap arra ébrednek, hogy nem akarnak öngyilkosok lenni, akkor majd kidolgozhatunk egy új tervet. Addig nyugodtan asszisztálhatunk az önsorsrontásukhoz, mást úgy sem lehet tenni.
31/48 2015.09.14 11:31:43
@holex: ha te azt hiszed, hogy a világ nyomora a mostani menekültválsággal kezdődött akkor vagy hülye vagy, vagy álszent.

És ha azt hiszed, hogy ezt majd Magyarország vagy Európa orvosolni tudja akkor közveszélyes is. A világban százmilliók élnek ugyanolyan rossz vagy rosszabb helyzetben, mint a szírek Törökországban. Ha Bangladesből, majdnem egész Afrikából, Jemenből ugyanígy befogadunk mindenkit, akkor Európa megy tönkre.

Ez pontosan ugyanolyan, mint valakit arra kötelezni, hogy fogadjon be a lakásába egy hajléktalant. Egyszerűen a világ barma, akit érzelmi zsarolással rá lehet bírni, hogy tegye tönkre a saját életét. Aki pedig azt hazudja, hogy csak pár ezer emberen kellene segíteni vagy végtelenül álszent és hazug és még súlyosabb helyzetbe hozza majd az európaiakat, amikor a pár ezer után önkényesen be kell vágni majd a többi előtt az ajtót, vagy pedig szándékosan hazudik és bomlaszt.
31/48 2015.09.14 12:03:38
@high up!: senkit sem érdekelnek a németek akik nagy bölcsességükben kiírják magukat a történelemből. A szírekből nem lesznek németek, a wolofokból, hauszákból sem lesznek németek, ahogy a kurdokból sem lettek.

Ráadásul, pont most vezették be a németek az ideiglenes határzárat, tehát annyira mégsem hihetnek a saját élettől elrugaszkodott propagandájukban, Ami onnan dől az nem más, mint színtiszta álságos hazugság. Kapóra jön nekik Magyarország, amire rá lehet verni, hogy milyen barbár, milyen elmaradott és felvilágosulatlan, szemben a gazdag és humánus németekkel. Csakhogy ha Orbán nem tartja fel őket itt és ők elkezdenek tovább özönleni akkor szembe kell nézniük a valósággal.

És akkor dönthetnek, hogy készek-e feláldozni magukat az ideológiáért vagy sem.
Slovensko, do toho! Bajuszgate 2015.09.13 11:09:25
Rasszista gyűlölethisztéria, embertelen bánásmód, Európa megosztása és sajtócenzúra – ez ma Fideszmagyarország és Orbán politikája. Borzolja a kedélyeket egy Marian Kamensky-karikatúra alapján készült Magyar Narancs címlap, a cinkes Szily Laci máris bejelentette, utoljára…..
31/48 2015.09.14 11:08:42
@Csehszlovák Kém: "az oroszok érdeke Európa megosztása" kicsit érdekes helyzet, mivel az oroszoknak igazából nem érdeke az EU szétverése, csak az auroatlanti pertnerség gyengítése, mivel az elsősorban az orosz önállóság és az orosz érdekek ellen lép fel, az oroszok természetes gazdasági szövetségese Németország a jelenlegi fennállásban, de éppen a britekkel, franciákkal vagy olaszokkal való együttműködés és fölöttébb előnyös lenne számukra. Az EU és Oroszország igazából semmilyen szinten nem vetélytársak és nem természetes ellenségek.

De rendben van, mindenről az oroszok tehetnek, itt is ők balhéznak akárcsak Ukrajnában. És ezt teszik úgy hogy...

Támogatják az Asszad rezsimet.

Na most álljunk meg egy pillanatra. Az Asszad rezsim már évtizedek óta ott van. Nem kell szeretni, voltak hibái, de évtizedek óta ott van és nem is kezdett el különösebben durvulni. Nem volt éhínség, gazdasági katasztrófa, nem volt tömegmészárlás, nyílt etnikai konfliktus, még annyi sem mint a törököknél. Szíriában lehet, hogy diktatúra vagy féldiktatúra volt, de eléggé a kádári értelemben. Még befogadtak irakiakat is.

Erről az oldalról semmi nem változott. De jött az "arab tavasz". És Tunézián kívül olyan sok jót sehol nem hozott. Egyiptom jószerivel össze-összedűlöngél Líbiában, Jemenben pedig eluralkodott a teljes káosz. Kadafi tuareg haverjai felszántják a teljes Száhel-övezetet, mindenütt dúl a háború, mindenütt azok a csoportok keverik a balhét, akik közvetlenül az amerikaik és az európaiak zsoldján álltak.

Egy az egyben léptek át az FSA-tól szépen az emberek az IS-hez. Az iraki szálat pedig jobb nem is bolygatni, mivel a nyolcvanas években volt egy nagyhatalom ami modern haditechnikával és kiképzéssel támogatta a Szaddam rezsimet és az nem a Szovjetunió volt. De ettől függetlenül is emeletes nagy baromság azt propagálni, hogy az oroszok szervezik a saját szövetségesük, saját biztos támaszpontjuk ELLEN a háborút, a Baath párt utolsó kis békés fellegvára ELLEN a zavargást.

Különösen mivel az egész európai szarkeverés ennyit nem ér meg nekik. Szíria a kínai és orosz tengerészeti kapcsolat, a kínai kereskedelem egy fontos állomása, előretolt bázisa volt. És ugyebár egy állandó tüske Izrael oldalában. A másik pedig Egyiptom. Hogy hogy nem most mind a két ország, ami reguláris hadseregével folyton borsot tört Izrael orra alá szépen lassan elsüllyed az etnikai konfliktusban és a káoszban. Az IS pedig őrjöngve támad mindenkire a térségben, kivéve talán pont Izraelt, ami azért is érdekes, mert a Hezbollahnak és a többi hagyományos iszlamista brigádnak az volt az elsődleges célpontja már 1947 óta.

Az oroszok pedig a perzsákkal együtt pont a Hezbollahot és az IS ellenségét, Asszadot támogatja.

Azt sugallni, hogy az egész háború az orosz szarkeverés miatt van és nem azért mert pont a nyugati euroatlanti blokkal és kiskedvenceikkel szaladt el a ló, már több mint nevetséges, inkább siralmas.

Ez már annyira szánalmasan halvány kísérlet a propagandára, hogy egy nagyon szomorú képet mutat arról, hogy az amerikai/cionista/neokolonialista imperializmust elvtelenül kiszolgálók mennyire kétségbeesetten próbálják meg az összes felelősséget az oroszokra tolni, mert az ugyebár nem lehet, hogy a Szentek, a Progresszív Nyugat okozza esetleg ezeket a problémákat.

Hogy esik azt látni, hogy már a csehek és a szlovákok is ébredeznek és lassan a Szívtelen Négyek lesz humanista téboly botrányköve Európában? Hogy pont az áldott csehek küldik ide a rendőröket és pénzt, amikor a németek megszaggatják a ruháikat mert Orbán nem hajlandó úgy táncolni ahogy ők fütyülnek?
Óriási port kavart a Jobbikhoz közel álló N1TV azóta menesztett munkatársának, László Petrának az esete, aki mint az köztudott, egy rendőrök elől menekülő migráns kislányba belerúgott, egy kisgyerekkel a kezében szintén a rendőrök elől futó menekült férfit pedig…..
31/48 2015.09.13 18:32:12
@Indriq: Majd ha kimegy a házad elé hőzöngeni a Gárda meg az össze újnyilas szvezet, akik sokkal békésebbek, mint a drága migránsok, mert velük ellentétben ők NEM ÖLNEK EMBEREKET ugyebár és a rendőrfalat áttörve melletted fognak futkorászni és ha te vagy bármelyik ismerősöd bele talál rúgni valamelyikbe akkor mehetsz vagy mehet öt évre a kvóterba.

Komolyan elhiszi valaki, hogy ma, Magyarországon egy feszült helyzetben ilyen rúgásért valakit bevarrnak a börtönbe? Miért kell össze-vissza hazudozni?
31/48 2015.09.13 18:40:54
@Lavinia Pinkerton: nem sérült a testi épsége pubi. Nem tudom, hogy feltűnt-e, de épp, hogy megbotlott. A bíróság pedig ha odakerül az ügy akkor majd százezrekért próbálhatja modellezni, hogy amiatt botlott-e meg, hogy a rendőr ráncigálta és ő kitépte magát, az egyenletlen talajon elbotlott, vagy a nő lábában esett-e el mert kigáncsolta.

Ha még találnak is testi sérülést, az 2 év lenne a legdurvábban, mivel nem volt előkészület, sem semmilyen súlyosbító körülmény.

Viszont van olyan, hogy realitás. Sehol a világban nem kerül ilyesmi a bíróság elé, hacsak a sértett nem valami nagyon fontos ember aki oda tudja citálni az ilyen semmilyen ügyeket.

Akik emberek torkát kiskéssel fűrészelik mindeközben pedig nyugodtan utazgathatnak Európában ahogy kedvük tartja, mert a Nyugat rendezett egy szép véres háborút, hogy elpousztítsa az Asszad-rezsimet és gyengítse Kína és Oroszorszégi tengerészeti, logisztikai és kereskedelmi pozícióját.

A terv kiöltlői és végrehajtói akik bombáztatnak és embereket ölnek pedig édes álomra hajtják a fejüket minden nap és még a munkájukért sem kell aggódni, legfeljebb, hogy hogy költik el a szép nagy bónuszokat.
31/48 2015.09.13 18:49:33
@Lavinia Pinkerton: ez igaz és tény, hogy Orbán korrupt, de ezért még nem kell a sárba taposni egy szerencsétlen nőt, aki az egészről vajmi keveset tehet.

Egész Európa szerte elterjedt jelenség, hogy a gazdagabbak elárulják a társadalmi szolidaritást és pont a legelesettebb rétegeket teszik ki a a népvándorlás negatív hatásainak.

Azt tőkéletesen megértem, hogy szegény nő rossz döntést hozott és kirúgták, de hogy börtönbe nyomják azért, mert így ki lehet szolgálni egy politikai szituációt, egy ideológiát, az egyszerűen gyomorforgató. Semmilyen következménye nem lett volna, ha egyesek nem tűzték volna a zászlajukra ezt, hogy a saját morális felsőbbrendűségüket hirdessék.

Elgáncsolni valakit aki pont a rendőri intézkedés elől fut nem szabadna, hogy büntetendő cselekedet legyen. Emberileg én tartom pozitívnak, hogy ezt úgy tette, hogy az illetőnél kisgyerek volt és rossz esetben megsérülhetett volna, de a kisgyerekes apa épp egy rendőrsorfalon TÖRT ÁT és a rendőr fogta vissza három másodperccel korábban és ő onnan rángatta ki magát. Tehát elég egyértelmű, hogy ki veszélyeztette a gyereket.
Soha semmi pénzért nem vettem volna mérget arra, hogy eljön a nap, amikor az Orbán Viktor mindenáron típusú lejáratására tett elkeseredetten primitív erőfeszítéseken felháborodom. Szeretett vezérünk Hitler-bajuszos ábrázolása a Magyar Narancs csütörtöki címlapján…..
31/48 2015.09.13 15:57:33
A kvótarendszer a szabad mozgás, az emberek szabad áramlásának, munkavállalásának, lakhatásának az elve ellen létrehozott Ezurópa legsötétebb idejét idéző rendszer.

Annak idején létezett olyan, mint a "white man's burden", vagy a berlini konferencia ahol a "fejlett" nyugati európai országok felosztották egymás között, hogy ki melyik "színes" néppel lent délen mit fog csinálni. Milliók halála, elnyomás és elvtelen kizsákmányolás lett a vége.

Itt az ideje, hogy a jobboldali csürhe, mint Merkel eltakarodjon és végre ismét a baloldali értékek szerint vezessük Európát. Ha a Muttihoz hasonló kriptonácik és keresztény jobberek vezetnék Európát, az még mindig háborúskodó, gyűlölködő nemzetállamok halmaza lenne.

A görög kérdés kezeléséből, a görögök megalázásából még fel sem ocsódhattunk máris azt kell látnunk, hogy egy palesztint kislány megríkat, milliók előtt megaláz, hogy dörgő hangon harsogja, hogy a családjának nincs joga Németországhoz és titkos paktumokkkal akarja az olyan fasiszta ütközőállamokban éheztetni a menekülteket, mint Magyarország vagy Bulgária ez a szociopata.

A menekülteknek igenis joga van Németországba menni, igenis joga van a jobb jövő reményéhez. Egyetlen baloldali érzelmű ember sem akarhatja, hogy a családokat akár szétszakítva önkényesen Lengyelországba vagy Magyarországra deportálják, ott fogva tartsák a szerencsétlen menekülteket. Miért nem mindjárt Szerbiába vagy Törökországba küldi őket vagy vissza a hazájukba meghalni? Vagy egyenesen ki a gyarmatokra gyémántot bányászni, nem igaz? Gyomorforgató. Majd sorsot fognak húzni, kisorsolják, kinek jár a jobb élet, jobb ellátórendszer és kit fognak visszadobni a gárdisták Magyarországára vagy a gyűlölködő szlávok közé?

Nem, a kvótarendszer elvtelen, embertelen és egy mélységesen cinikus megközelítése a problémának. A menekültek nem teher egy fejlett és felvilágosult társadalom számára, hanem egy lehetőség, hogy gazdagondjon a kultúra és felvirágozzon az ország. Valamint EMBEREK, és joguk van az egyenlő és fair eljáráshoz és ahhoz, hogy döntsenek arról, hol akarnak élni.
31/48 2015.09.13 16:17:18
@panelburzsuj: ha már elitista akarsz lenni, akko használj olyan fogalmakat és kifejezéseket amik nem képezik részét a középfokú és kötelező iskolázottságnak.

@Punxsutawney Mormota: aj vé! Én pedig azt hittem, hogy az egy gyurcsánikkalriogató álhír, amit a lakájmédia Nézőpont Intézet terjeszt.
Nevezhetjük őket illegális bevándorlónak, migránsnak vagy akár menekültnek. De bárhogy is: a röszkei gyűjtőponton szeptember 9-én éjjel én elsősorban embereket láttam. Akik között természetesen akadhat jó és rossz szándékú egyaránt. Ahogyan köztünk is. Takarókba…..
Egy szintén aktuális téma a menekültkérdésben, egy nagyon aktuális napon. Régóta lehet olyan írásokat olvasni, miszerint ezek az emberek mind terroristák, átveszik a hatalmat és megölnek minket. Az Iszlám Állam olyat nyilatkozik, hogy már 4000 emberüket bejuttatták a…..
31/48 2015.09.12 00:59:28
@MHE: pénz? Hamis papír? Miről beszélsz ember?

Ezeknek az embereknek pontosan semmilyen papírja nincs. Egy vegyészmérnököt akinek a házát lebombázta egy nyugati légicsapás, vagy egy palesztint aki lazán szírnek adja ki magát most semmi erőfeszítés nyugatra vinni. Elfuvarozzák a határig és lerakják. Onnantól pedig mehet szépen nyugatra embercsempészekkel a lebukás legkisebb veszélye nélkül, mert teljesen normális, hogy a "menekülteknek" semmi papírja, semmilye nincs. Ha nincs rajta valami top százas listán, mert csak tavaly szervezték be, vagy mert még nyugati ügynök nem látta, csak otthon harcolt akkor semmi gond.

Annyi ez, mint egy üdülés, még csak öngyilkosnak sem kell lennie, elmondja, hogy vegyészmérnök volt sajnáltatja magát egy kicsit, hogy hány rokonát ölték meg, szépen munkát kap, na nem mérnökként, hanem csak zulágerként valami gyárban, pár hónap alatt az osztagával vagy akár egyedül kiismerik a helyszínt, beilleszkednek, egy kis pénzt is félretesznek, majd indulhat a háború.

Embereket lehet össze-vissza csempészni az összeomló határőrizet alatt de fegyvereket lehetetlen. :D

Egyszer nektek is fel kell majd ébredni, de az nagyon fog fájni.
Csak lesünk kifelé a fejünkből, hogy mennyire behülyítette, sőt lealjasította az internet népének nem csekély hányadát ez a menekültkérdés. Én csak kétszer írtam róla, először még júniusban, amikor már látszott, hogy Európa baszik az egészre, de Viktor már tolta a…..
31/48 2015.09.11 17:56:07
@Hakapeszi Miki: A kvótát a V4 országok ellenzik. Meg kell vétózni, mert egy nagyon veszélyes precedenst fog teremteni.

Az európai egység sajnos a számunkra, ha nem tudunk olyan csoportot találni Európán belül ami a mi érdekeinket jól képviselni tudja, csak betagolódás lesz egy számunkra idegen érdekekt kiszolgáló parancsuralmi rendszerbe.

Mi lesz a következő? EUFOR betagolódás? Magyarország is része kell hogy legyen a Putyin elleni izmozásnak? A Kína elleni izmozásnak? Esetleg újra Irán kerül a terítékre ha megakad az enyhülés?

Ebből nekünk amennyire lehet ki kell maradnunk. Az EU nem szabad, hogy a német/francia érdekek világpolitikai játékszere legyen.
31/48 2015.09.11 20:06:20
@-JzK-: ide is csak, hogy mindenkinek meglegyen. :)

www.youtube.com/watch?v=upTBiQEow94
31/48 2015.09.11 20:07:34
@Kelly és a szexi dög: nem mert ha a burka alatt még szőrösek is lennének akkor az bélelt nagykabát lenne és az a sivatagban nem komfortos.
Miért nem lehet bizonyos cikkek alatt kommentelni Szlovákiában? Néhány órára lekapcsolta szeptember 9-én a 444.hu alatt a komment-mezőt, a cikkek alatt nem lehetett kommentelni. Különös módon a szabadságot páros lábbal tipró Orbán-kormány lakájmédiája azonnal a…..
31/48 2015.09.11 20:04:06
A moderálás még semmi. Új vallás van születőben és a hívei az életből is kiüldöznék azokat akik nem úgy gondolkodnak, mint ők.

Ezzel az új "humanizmussal" észak-nyugaton és az iszlámmal dél-keleten elég bizarr és sivár jövő elé nézünk sajnos mi is.

@Csehszlovák Kém: egy országnak joga van kitiltani akit csak akar. Egy internetes portálnak is joga van letiltani akit akar, a kommentelést nem engedélyezni. De ez egy intő jel. Vannak olyan helyek, ahova én nem mehetek, mert nem kapnék vízumot ezt-azt. Van ahova azért nem is tehetem be a lábamat, mert nem vagyok muzulmán.

Ezzel eddig nincs is gond, azzal sincs gond, hogy egy hírportálon nem lehet kommentelni, legfeljebb majd nem járok oda.

A gond mindig az agresszióval, a beavatkozással kezdődik, amikor törvényeket hoznak már az országban létező történelmi csoportok, ideológiák ellen. Amikor más országokra rá akarják akár fegyveresen, akár diverzáns elemek, felforgatók támogatásával az adott értékrendet.

Isten óvjon minket az újabb háborúktól és az imperialista elnyomástól. (Sajnos úgy tűnik más már nem nagyon fog.)
31/48 2015.09.11 20:04:44
@31/48: *kényszeríteni
Vagyok tehát. 3. rész 2015.09.10 00:24:45
Az elmúlt hetekben, hónapokban a világ feszült figyelme a határok felé fordult. Sátortáborok a török határon, feltorlódott tömegek a görög szigeteken, kerítésépítés a schengeni övezet déli peremén... Léteznek kevésbé kézzelfogható, ám legalább ilyen fontos…..
31/48 2015.09.11 17:22:40
"Emellett nem vagyunk túl konzekvensek. Mindazok, akik nem hajlandók együttműködésre, akinél előbb szakad el a cérna, akik kukákba szórják az ajándék ételt, jó eséllyel jutalmat kapnak. Egy részük már épp Németországban nem hajlandó regisztrálni, mert Svédország útközben szimpatikusabb lett. Eközben akik türelemmel várakoznak a regisztrációra, valószínűleg ma éjjel is a gyűjtőpont melletti szántókon fagyoskodva éjszakáznak."

Itt a lényeg, itt a pont. Ezért lenne sokkal emberségesebb a kemény kéz. Nem szabad meghajolni az erőszaknak, nem szabad elnézőnek lenni a cigánykodással, ügyeskedéssel, siránkozással szemben. Fair és igazságos módon kell eljárni, azoknak kell kedvezni akik csendben, a törvények betartásával, a magyarok és törvényeik, a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartásával tsuztelnek meg bennünket.

Értük meg kell tenni mindent amit lehet, ami módunkban áll. Az utolsó suttyókat, akik eldobálják az adományokat, hogy így tiltakozzanak, akik áttörnek a rendőrsorfalon, akik nem HAJLANDÓAK táborba menni, azokat pedig keményen LE KELL VERNI. Ez nem kegyetlenség, nem embertelenség, aki ezt állítja, hazudik. Pár hangulatkeltőről van szó, mert ha nem történik ez meg, elharapódzik a negatív példa.

Sajnos ha a liberális véleményterrortól félve, a nemzetközi nyomástól, imperializmustól tartva megkötjük az intézkedők kezét, azzal pont a jámborabb, az eröszakmentesebb emberek járnak mindig csak rosszul. A durva, az agresszív bármikor könnyedén utat tör magának, nekimegy a rendőrnek, "kivívja" a "jogait". Nekünk az elesetteket és a szelídeket kellene védenünk és ezért is rossz ötlet a kerítés, ezért is annyira fájó, hogy a tranzitzónákat megszüntették.

Végre volt egy normális, épkézláb ötlet, hogy rögtön ott a határon kell kezelni a kérdést és onnan mindenki a jogosultsága szerint mehet tovább vagy utasíttatik vissza. Azokat akiket a németek kérnek, hogy adjunk át, úgyis átadtuk volna, ha már hajót nem küldenek, ugye. De könnyebb persze mindig a magyarokat leszólni, a barbárokat embertelenséggel vádolni. Pont ahogy az Assad rezsim ellen ugyebár kiképezték és támogatták a most öldöklő állatokat, akik a békét felrúgták, és még most az egész polgárháborút az ő nyakába varrnák.

Mert ugyebár Egyiptom maga lett a paradicsom, Irakról nem is beszélve. Líbiában soha nem volt olyan jó az élet, mint eddig nem igaz? A nyugati modell tökéletesen működik mindenütt. Lényeg a lényeg, nem szabad behódolni az ostoba erőszaknak, a véleményterrornak, mert akit behülyítenek, az végül maga lesz kénytelen vállalni a következményeket és nem a brüsszeli/berlini megmondóemberek a védett kis világukban.
31/48 2015.09.11 17:30:42
@leader of noobs: azért mert gyűlölik a homogenitást és a közbizalmat. Ha a magyarok egy magyar országon élnek akkor természetes, hogy azt az országot magyarok irányítsák és nem nemzetközi elvek és érdekek.

Ha az egymásra fújó és egymással szemben megosztott és bizalmatlan közösségek élnek a multikultúr 22. számú tagállamban, akkor azok Brüsszelben vagy ahol fognak kilincselni, hogy nemzetközi támogatást nyerjenek egymás ellen, hogy a sérelmeikre orvoslást szerezzenek, egymás ellen.

Az etnikailag, kulturálisan homogén vagy legalábbis kompatibilis, harmonikus társadalom nemzetközi játszmák és az ezt lehetővé tevő egy bolygó, egy faj, egy ideológia ellensége.
31/48 2015.09.11 17:35:51
@♔bаtyu♔: azért ennél sunyibbak és amíg lehet igyekeznek itt tartani minél többet, miközben köpködnek a magyarokra, hogy milyen embertelenek.

Érdekes módon soha nem azért verte az asztalt a német vagy akár a svéd diplomácia, hogy azonnal nyíljon meg minden határ és segédkezzenek a magyarok, görögök és bulgárok a menekültek Németországba és Svédországba juttatásában.

Ezeket az embereket mindenki álszent módon sajnálja, pár napig pátyolgatja, de senkinek sem kellenek. Nem lesznek az ország szerves részei, mint amikor Irakból átköltöztek Szíriába. Egyiptomban, Libanonban, de akár a törököknél is be tudnának illeszkedni. Nyugaton csak teherként tartott csöcselék lesz a legtöbbjükből, itt pedig még belegondolni is rossz, hogy mi lenne velük, ha sikerülne ide röghöz kötni őket.

www.youtube.com/watch?v=upTBiQEow94