Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gemini01

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lesz a természetes vízi halászattal? Mi lesz a horgászokkal? Már az elején szeretném leszögezni, nem halászatellenesen születtem, még csak nem is a horgász sajtó befolyásolt ebben, ugyanis abban mindenki csak a szépet és a jót írta meg, altatva ezzel a horgászokat –…..
Gemini01 2010.12.28 18:42:01
Ezek a jelenségek szerintem egyértelműen a jelen társadalmi berendezkedésnek köszönhetőek. Ami folyik eredeti tőke felhalmozása, a járulékos "kishalakkal" együtt. A jelen társadalom az érdekek és a pénz hatalma mentén alakul. Rossz kombináció és minden területen találhatóak hasonló példák. A cél az összes termelőerő magánosítása. Következménye a horgásztársadalom egyszerű piacként kezelése. A természetet nem szabad piacként kezelni! A jelen jogszabályok nem életszerűek, nem hatékonyak - szerintem tudatosan- ,túl bonyolítottak, ezáltal tudatosan a gátlástalan emberek kezére játszanak.
Igen! Szép új világ, pedig szebb is lehetne. A megoldás ha az érdekeink mentén egyesülve olyanokat támogatunk, akik a végrehajtó hatalomban és a politikában a mi érdekeinket képviseli. Több százezer horgász politikai hatalom. Ha ez nem így történik az egyesületek megszűnnek majd, az összes érdemes horgászvíz magánkézbe kerül, és az egyszerű emberek számára megfizethetetlenné válik. A folyamat már megindult. Igen mondhatja bárki, hogy a magántulajdonba kerülő halászati jogok végre rendet teremthetnének. De szerintem így megszűnik a horgászok eddig kihasználatlan politikai súlya és így a kontroll is. Innentől minden horgász, és a természet is ki lesz szolgáltatva a pénz gátlástalan hatalmának. Nekünk nem kérni kell a politikusokat és a végrehajtó hatalmat, hogy vessenek véget a jelen rossz gyakorlatnak, hanem kerek perec kijelentei amennyiben nem tesznek hatékony lépéseket, kénytelenek leszünk olyanokat a helyükre tenni akik ezt megoldják. Őnekik minket kell szolgálniuk, és nem kegyet kérünk, ez a minimum feladatuk.