Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vilya

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel nagyon sokan megkerestetek azzal, hogy szívesen olvasnátok, tanulnátok a játékfejlesztésről, ezért előre vettem a tanulási lehetőségekről szóló részt.   Egyrészt nagyon örülök, hogy ennyi embert érdekel ez a dolog, másrészt jó lenne, hogyha lenne egy lista, ami segítséget tud nyújtani a…..
Ennek a blognak az ötlete még akkor fogant meg bennem, amikor otthon indie-ként a saját játékomon dolgoztam. Akkor én ezt egy sokkal személyesebb blognak gondoltam, amibe beleszórom a fejlesztés során ért tapasztalataimat, frusztrációmat és örömömet. Örülök, hogy végül kicsit átfogóbb lett a blog…..
 Amikor Gerda Gottlieb, dán festőnő, megkérte férjét, Einart, hogy öltözzön nőnek egy festmény erejéig, még nem sejtette, hogy a kérés egész életüket megváltoztatja majd. Einar ugyanis többé nem akart megszabadulni a női ruháktól, végül pedig ő lett a történelem első…..
Túléltük az Oscaros szezont és bár mindent nem sikerült megnéznem, amit akartam volna (a "Beszélnünk kell Kevinről"-t még igyekszem pótolni), azért a legfontosabbakat igen. A Hugót majd kiveszem tékából ha megjelenik dvd-n.Jövő héten megnézzük aAztán 22.-én…..
Megint meggyőződtem arról, hogy Nem Sportoló Emberek fejében a sportos életmód az valamiféle rettenet. Véget nem érő mókuskerék, ahol mindig járni kell valahova, és oda kell figyelni egy csomó mindenre... Az alapsztori ugyebár arról szól, hogy az átlagember (na jó, nevesítsük:…..
Avagy párkapcsolati tanácsadó rovatunk következik. Itt is minden az önvizsgálattal kezdődik: nézz magadba, és mérd fel, mennyire vagy szilárd jellem. Ha történelmileg bizonyított tény, hogy eltökélt vagy, és addiktságra hajlamos - azaz semmi nem tántoríthat el az…..
Update: ez a bejegyzés szól a mindenkori tanfolyamokról. Kedves Olvasók, eljött a pillanat, amikor - ezúton is megköszönve a sok emailt és kommentben érdeklődést és privátban kérdést - kilépek a magánórák rejtekéből, és publikus órákra adom a fejemet újra. Aki…..
vilya 2011.04.27 11:10:50
Tegnap relatíve késő estig Érden voltam a Tomiéknál, és hazafele a kocsiban pont kisgyerekkori parákról, legdurvább nyomot hagyó X-akták részekről, és hasonlókról volt szó. Nálam továbbra is az a filmes jelenet viszi a prímet, amikor egy láb nélküli zombi-szerű indiai…..
A holland DUS Architects kreatív munkatársai egy időszakos installáció keretén belül egyszerűen oldották meg a belvárosi fásítás költséges és hosszadalmas folyamatát. Az Unlimited Urban Woods projekt keretében egy esztétikus és figyelemfelkeltő bódét emeltek, melyben egyetlen…..
vilya 2010.07.15 22:35:01
Na, ezt a kört legközelebb kihagyom, mert nem ment el az eszem teljesen. A régi Big C épülete mögött guggolok, alig néhány száz méterre a kiégett CentralWordtől. Lehúzódtam, mert farangként azért magasabb vagyok az átlagos thai katonáknál. Így most szabályosan körbevesznek az…..
A képen látható Alyona Osmanovát -aki szerintem teljesen normálisan, egészségesen néz ki- ugyanis így szerződtette a Ford modellügynökség 'dundi' divíziója, a Ford+.Van pár indulatos mondat a tarsolyomban arról, hogy ha ő már plus size, akkor a normális testtömegindex…..
Agyvihar A szerek a fejedben 2010.05.13 22:10:00
Az egyik nap éppen arról olvastam, hogy megint tüntetett a Kendermag Egyesület a könnyű drogok legalizálásáért, amikor eszembe jutott, amit Jon Kabat-Zinn (akinek az egyik magyarul megjelent könyvét a múltkor belinkeltem) írt erről a témáról. Ez egy másik könyvében volt, ami…..
Most induló cikksorozatunkban szeretnék kicsit jobban visszanyúlni a gyökereinkhez, a Greenpeace globális kampányait, különlegesebb demonstrációit mutatom be.                Kezdjük a legelején! :) A vietnámi…..
From: Hegedűs DezsőDate: 2010/04/27Subject: Zárójelentés (szkennelt)To: trauma@ujlipotkorhaz.hu Tisztelt Baleseti Osztály! A mai napon hagytam el - saját felelősségemre - Osztályukat, ahová 2010. április 21-én kerültem be zúzódásos, horzsolásos sérülésekkel,…..
vilya 2010.05.04 19:00:50
 Igazából lehet, de csak akkor, ha húst is eszünk. A nyersdiéta legelhivatottabb követői persze csak zöldséget-gyümölcsöt esznek, de ha belepillant az ember egy netes közösségbe, ahol ezek a legelhivatottabbak őrjöngenek, kiderül, hogy az egész csalás. Például az egyik…..
vilya 2010.04.29 07:38:45
vilya 2010.04.29 07:41:10
@/ms: De attól, hgoy turmixolod, aszalod, nem veszik el a tápanyagtartalma, míg a hőkezeléstől igen.
Na még egyszer: Egy facebookos játék miatt. Tiltakoznak. Az állatvédők. Ugye, mekkora hülyeségnek tűnik? Pedig erről van szó: a híres-hírhedt amerikai állatvédő szervezet, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) – aminek tagjai előszeretettel öntenek művért…..
vilya 2010.04.23 13:20:14
@zéka: egyetértek...
Nemrég a New Scientist-ben olvastam egy cikket arról, hogy az emberek szívesen áldoznak akár a saját pénzükből is arra, hogy megbüntessék azokat, akik nem viselkednek etikusan a többiekkel, de erről már itt is volt szó, ezért nem is vesztegetnék sok betűt rá. Az viszont…..
A tudatlan tucatnő nem okos, nagyon nem okos, de ki nem szarja le, mert az Erzsike - aki múltkor elég jól elküldte a picsába a Roland kurváját a Mónikában - se okos, azt’ mégis szerepel a tévében. A tudatlan tucatnő nem ügyel környezete tisztaságára, de az is ki a faszt…..
vilya 2010.04.12 01:31:16
@cd-r: Igazából szerintem pont hogy ez a típus lehetne "több", ha akarná... Ha olvasna, tájékozódna, művelődne, úgy általában kíváncsi lenne a világra maga körül, azon kívül amit a szájába tömnek minden délután a szennyshow-kban. De hát nem akar, inkább marad mélybuta tahó műköröm...
Hogyan lesz egy sikeres iwiwes kisalkalmazásból sikeres, saját lábon megálló közösségi szájt? - szerintem ez az egyik legérdekesebb kérdés a Csajok és Pasik nevű szolgáltatás saját birtokra költözése kapcsán. Nos, most, hogy elindult a CsajokésPasik.hu, érdemes is…..
vilya 2010.04.02 09:51:21
@zéka: Nagyon jó kis chatprogi, pl. msn-t teljesen ki tudja váltani. Több IM alkalmazást figyel egyszerre, valamint e-mailt, social networköket is.
Én egyedül a fájlküldés hiánya miatt nem használom (elvileg az is van benne, de nekem msn-es partnerekkel csak elvétve működött) De ha nem szoktál fájlokat küldeni, akkor mindenképp ajánlom a Digsby-t, sokkal jobb a többi általam próbáltnál :)
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/13 Subject: Felkelő Nap autóshétvége To: klubtatsu@klubtatsu.hu   Sziasztok!   A Klubotok által szervezett japánautós hétvégével kapcsolatban érdeklődöm. Nekem egy négy éves 3-as Mazdám van, a neve SZAR - de csak a rendszám miatt ami…..
vilya 2010.03.23 13:29:15
@rizsci: @Eric_Cartman: @Editke vagyok:

Nektek nem tűnt még fel, hogy ez az egész blog csak valaki írói vénájának kiélése? :) A link emiatt perszehogynem működik.
Régóta megy a puncsolás, hogy legyen Fasszombat rovat a Subbán ha már Vasárnapina van. Borzasztóan szeretjük az olvasóinkat és jogosnak is érezzük a kérést, de nem hiába nem volt eddig. A neten található SZEXI férfi képek nyolcvan százaléka titkárnők által tovább küldött…..
Nem épül meg a kerékpárút a Külső-Szilágyi úton, határozott szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A döntés a Kerékpáros Klub hároméves küzdelmének volt az eredménye.   Az ügyet nem ismerők számára meglepő lehet, hogy a civilszervezet egy bicikliút ellen foglalt…..
vilya 2010.03.11 23:24:51
@ritah: Én is szoktam ott bringázni nyáron, és nekem az a borzasztó, hogy a gyalogosok gyak. járdának használják, egyáltalán nem néznek körül, csoportosan andalognak a bicikliúton (persze, mert beljebb van az úttól, mint a járda, nyugisabb) és kb. még nekik áll feljebb ha egy biciklis épp arra talál menni...

Kedvencem a babakocsit toló, közben kutyát sétáltató nő volt, aki egyedül elfoglalta az egész 2 sávos bringautat... Az ilyen megérdemelné, hogy ködkürtöt használjak csengő helyett...
Amikor a minap Srikumar Rao nevével találkoztam a TED blogon, rémlett, hogy egyszer már láttam őt valahol. Mint kiderült, egy Google-előadásban találkoztam vele, ahol a menedzserkurzusának egyik részéről, a személyes siker elérésének újszerű módjairól beszélt, amiből annyi…..
Webisztán Itt a Google Feedolvasó 2009.10.27 09:47:00
Igen, ez is eljött végre: a Google élesítette a Reader magyar interfészét. (A Settingsben lehet átállítani a nyelvet.) A keresztségben a Feedolvasó nevet kapta a szolgáltatás. Tegyük gyorsan hozzá, elég béna névválasztás. Szerintem egy átlag magyar netezőt inkább…..
Egy ideig velem is elhitette a világméretű wellness-lobbi, hogy az "itt és most" pillanat megélésének leghatékonyabb elősegítője egy hevesen bugyborékoló pezsgőfürdő/jacuzzi/masszázskád stb. Csak beleereszkedik az ember, két karját kitárva megtámaszkodik, nyakát…..