Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emberbarát

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Talpra magyar! 2010.12.28 08:00:00
Talpra magyar! Hí a Zsoca! Itt az idő, gyertek haza! A Nemzeti Együttműködés orákuluma ismét gondolkodni volt: Hiába no, a magvas gondolatokhoz csönd és ihlet kell, meg némi agyi oxigén hiány, ha a verőereket elnyomja már a műanyag karima. Szabadon szárnyal a képzelet,…..
Emberbarát 2010.12.28 15:35:16
@gányolás:

Nem maradt le semmi. Csak a "Fidesz nem hazudott soha" Orbán szerint.

A baloldalinak nevezett politikusok is hazudtak és ferdítenek, de a sajtónak eddig megvolt a lehetősége, hogy felhívja erre a figyelmet.
(Meg is tette még akkor is, amikor csak tévedtek és nem állt szándékukban hazudni.)

Ezután ez sem lehetséges.

Az tévedés, hogy aki "Magyar" nem lehet baloldali. Ez csak neked sértés, mert nem tudod mit jelent.

A "magyar baloldalhoz" (ami nem feltétlenül az MSZP, csak a Fideszhez képest) szerintem azok az emberek tartoznak, akik szeretnének szociális biztonságot, erős szakszervezeteket, valódi demokráciát és szeretnék a vad kapitalizmus visszaszorítását ill. nem támogatják a szélsőségeseket, legyenek azok fasiszták, vagy helytelenül "kommunistának" mondott diktátorok.

Ezt jelenleg egyik párt sem képviseli, de remélem, hogy vannak ilyen emberek.

A szakszervezeteket a Fidesz szétverte, az MSZP úgy hagyta.
A külföldi vállalatok a magyar munkavállalókkal nem Európai módon bánnak, ezt is mindegyik kormány hagyta és hagyja.

A "Magyar vállakozók" mindenkit bejelentés nélkül, vagy minimálbéren foglalkoztatnak, adócsalásból élnek és egyetlen kormány sem tesz semmit ez ellen sem, sőt támogatni kívánja őket.

Ezután elgondolkodhatsz, hogy ki az elvakult?
Emberbarát 2010.12.28 16:08:54
@Kalmár:

Akkor mi lesz, ha mégis tévedsz és mindaz a sok jó amit vizionálsz, nem válik be?

Akkor mit fogsz tenni és mondani?

Sajnos ebből annyi igaz, mint abból, hogy a TV székház felgyújtása provokáció volt és a "forradalmárok" jóérzésű de elkeseredett emberek.
Emberbarát 2010.12.30 12:48:41
@Kalmár:

"Akkor a falba verem a fejemet, mert maximálisan egyetértek a mostani iránnyal. Amíg olyan szabályokat hoznak amivel egyetértek, addig csendben örülök."

Megpróbálom egyenként megvilágítani, hogy miért tévedsz és miért kellene a falat gumival bevonnod, hogy ne sérüljön meg nagyon a fejed.

"Nekem tetszik, hogy
- bevonták a bankokat és a multikat a közteherviselésbe."
A bankok és a multik azonnal áthárítják ránk ezeket a terheket, vagy kivonulnak, ha ez nem megy.

"- gyerekéből élő semmirekellők helyett, a gyerekeikért dolgozókat támogatják."
A "semmirekellők" gyerekeivel mi lesz? Akár éhen is halhatnak, vagy állami gondoskodásba veszik őket? Ez sokkal többe kerül és sokkal több gondot okoz a jövőben.
Csak azokat támogatják, akiknek akkora jövedelme van, hogy az adókedvezmény számottevő. (ilyen kevés van pl. orbán Viktor) Tovább rontja a helyzetet, hogy a gyermekes szülők vagy nem kapnak rendes állást, vagy elbocsájtják őket - a közszférából most már indoklás nélkül.

- "állami kézbe vették a nyugdíjpénzeket.
Én egy kicsit sem bízom a MNYP-ban. Mind spekuláns rabló."
Én sem bízom az MNYP-ben, ezért sem léptem át, de az államban mégkevésbé, különösen akkor, ha nyiltan bevalja, hogy ezt a pénzt másra kívánja költeni és fogalma sincs, hogyan "védi meg" a nyugdíjakat. Az állami nyugdíjat az előző kormány úgy módosította, hogy aki jövőre megy nyugdíjba akár éhen is halhat. Ez csak tovább fog romlani, hiszen már régen kiszámolták, hogy az állami rendszer működésképtelen akkor, ha a nyugdíjasok száma nő, míg az aktív dolgozók száma csökken.

"- rálépnek a tökére a sok tolvaj köztisztviselőnek és kormánytagnak"
Azok a tolvajok akiket le lehetett buktatni már bíróság előtt vannak. Ők azoknak fognak a tökére lépni, aki nem fideszes pártkatona. A szakértelem nem számít. Ez már a kormány tagjainak működéséből is látszik.

- "Nem az IMF elavult válságkezelő módszerét követik. Érdekes, hogy a történelemben még nem volt rá példa, hogy az IMF gondnoksága alatt álló ország kimászott volna az adóságcsapdából. Véletlen?"

Lehet, hogy az IMF tanácsai nem jók, de az, hogy a válságot nem kezeljük mert azt igértük, hogy nem lesznek megszorítások nem más mint öngyilkosság. Sajnos minden józanul gondolkodó láthatja, hogy a mostani intézkedések nem hoznak javulást (Forint árfolyam romlás, külföldi befektetők kivonulása, energia árak növekedése, a kis jövedelműek jövedelmének csökkenése stb.) Ennek szintén mi fogjuk meginni a levét.
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Emberbarát 2010.12.28 16:50:30
@Kulics:

A tényleges bűnözők, nem ússzák meg, hiszen már többen börtönben vannak. Csak azok "ússzák meg" akiket Orbánék rágalmaztak (már ha megmarad a jogállam és nem csinálnak hasonló pereket mint Putyin).
Orbán nem csak szemet húnyt, mert az ő idejében még javában működött az olaj maffia. Csak az a rendőr halt meg, aki bizonyítékot talált az akkori (Orbán kormány alatti) rendőri vezetés érintettségére.