Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MerzaPí

11 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 És Cserkészparkok 10 - Először! Összesen 86 induló, +7 °C, néhány eltévedés, frissítő tea, alma és csoki. Nagy kupac zsíroskenyér lilahagymával. Napsütés, szél, és méteres sár. Sár az úton, sár a bakancson, sár a lábszáron és minden testrészen. Minimális hó.…..
 Végy egy Cserkészparkot, résztvevőket és szervezőket, néhány hegyet erdővel és régi katonai bázissal, két csirkét, egy nagy kupac túlélő-felszerelést, némi hozzáértést, és egy nagy adag kihívást.     Ha mindezek megvannak, alaposan gyúrd össze őket,…..
Oszoly-zug Arborétumot tervezünk 2011.12.10 22:49:00
 A park fejlesztését a kert rendezetté tételével is szeretnénk elérni. Arra gondoltunk, miért ne készítsünk egy díszkertet? Őshonos növényeinket bemutató mini-arborétumunk lesz, melynek tervezése és előkészítő munkái elkezdődtek.     A patak és a…..
Oszoly-zug Garázstakarítás 2011.11.22 18:35:00
A mai napon kipakoltuk, kitakarítottuk és átrendeztük a garázst, melyben a kerti eszközöket tartjuk. Ez régi adósságunk volt magunkkal szemben Mivel mostanában már kevesebb a vendég, ezért erre is jutott idő. A régi állapotot nem mertük megörökíteni :P, de az üres és…..
Oszoly-zug Etetőn az év madara 2011.11.02 10:07:00
A 2011-es évben kiemelt figyelmet kap a magyarországi madárvédelemben a széncinege. Azért őt választották idén a szakemberek, mert pozitív példája az alkalmazkodásnak, és annak: van értelme a madárvédelemnek. Állománya országszerte gyarapszik, városi parkokban sem ritka…..
 Hihetetlen, de igaz! Alig telt el két hónap a nyári Önkéntestábor óta, és a 13 nemzetközi önkéntesünk (mit önkéntesünk, barátunk!) közül kilencen (!) visszatértek a Parkba! Hogy miért? Mert hiányoztunk egymásnak.      Szinte már a táborból hazaérve…..
Oszoly-zug Önként és dalolva 2011.08.24 21:26:00
 Vajon mi vesz rá egy 19-26 éves fiatalt arra, hogy a nyári szünidejében egy idegen ország idegen embereinek idegen területén dolgozzon, ott napokon keresztül harcoljon a gyomnövényzet ellen, hogy délutánra izzadtan, koszosan és fáradtan még a vacsoráját is magának kelljen…..
Oszoly-zug Iskola az erdőben 2011.05.30 16:13:00
Elkezdődött egy új történet a Cserkészparkban, amikor 23 kisiskolás megérkezett, hogy itt töltsön öt napot. Ők az elsők, akik részt vettek a Liliom Erdei Iskola programján, melynek során sokat játszottak,  és egyre közelebb kerültek a természethez.  Törökbálintról…..
Mivel idén igen közel esik egymáshoz a Föld Napja (Ápr. 22.) és a hagyományos Húsvéthétfői Locsolóbuli, úgy döntöttünk, hogy összevonjuk a kettőt. Erre tényleg igaz: kellemest a hasznossal! :)  A Föld Napján világszerte megmozdulnak a természetet szerető és a…..
Oszoly-zug Ébredő természet 2. 2011.03.30 15:06:00
 Tavasz van! Megérkezett az igazi jó idő. A napokban a csúcshőmérséklet már 16-19 °C között változik, sok a napsütés, ritkán van csapadék. Elkezdett zöldbe öltözni a Cserkészpark, sorra dugják ki fejüket a kora tavaszi növényzet virágai.   …..
Monty blogja FILM: Fekete hattyú 2011.03.02 22:55:00
Mennyit ér meg neked a siker? Mivel a magyar moziforgalmazók voltak szívesek a nemzetközi filmes díjakra nevezett (és azokat elnyerő) alkotások többségét csak mostanában bemutatni, több művet is beterveztem erre az időszakra. A múlt héten A harcosról írtam, mely enyhén szólva nem nyerte el teljesen…..
Oszoly-zug Ébredő természet 1. 2011.03.02 09:38:00
Lassacskán ugyan, de közeledik a tavasz. Nem csak abból látszik ez, hogy hosszabbodnak a nappalok és enyhül az időjárás, hanem például az első hóvirágok megjelenéséből.   Sajnos még várnunk kell az igazi tavaszra. Az időjárás előrejelzésekben is ígérnek még havazást…..
Oszoly-zug Ez túra volt! 2011.02.27 21:28:00
Idén már negyedik alkalommal kerekedtünk fel, hogy egy teljesítménytúra keretében mintegy 30 kilométert gyalogolva kössük össze Magyarország két legnagyobb cserkészparkját.   Minden évben változik a túra iránya. Most Csobánkáról indultunk, célunk pedig az Adyliget…..
A közelmúltban sikerült tanulmányi célzattal ellátogatni a svájci Kanderstegbe, ahol nem mellesleg a világ legismertebb és talán legprofesszionálisabban szervezett cserkészparkja-központja üzemel. Az ottaniak mesélték el az alábbi, kissé morbid történetet a hellyel kapcsolatban.…..
Oszoly-zug Beköszöntő 2010.12.24 23:42:00
Kedves Barátunk, Vendégünk, Önkéntesünk, Érdeklődő!   Azzal a céllal indítjuk el a Csobánkai Közép-európai Cserékszpark blogját, hogy ezzel betekintést nyújtsunk a park életébe, jelenleg zajló fejlesztésekbe, terveinkbe. Reméljük, hogy a jövőben blogunk…..