Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Műsüsü

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta 13 évvel ezelőtt piacra dobták a Sötét zsaruk című sikerfilmet, a híres Men in Black (a továbbiakban: MiB) számos földlakóban azt a képzetet keltik, hogy mindössze egyfajta intergalaktikus (és paranormális) bevándorlási hivatal alkalmazottairól van szó, akik árgus…..
Műsüsü 2011.01.09 09:20:45
@type: Olyanok énhozzám is becsöngettek. A leírás stimmel, annyi kiegészítéssel, hogy az egyiknek horizontális, a másiknak értelemszerűen vertikális amplitúdója volt, valamint kettejüknek öt foguk. A nyomtatványok átadására nem került sor, mert biztosítottam őket elkötelezettségemről az iszlám felé. Többet nem jöttek.
Valljuk be, hogy a földrajzot – mint tantárgyat – nem mindenki szerette az iskolában. Az a rengeteg elnevezés ugye: minden rohadt legelőnek, szemétdombnak és pocsolyának külön neve van (a gombamód burjánzó országokról és ezek városairól nem is beszélve), ráadásul…..
Műsüsü 2010.12.30 22:31:20
@dizil: A chrome állandóan lefagy. A tűzróka azért nem, mert meleg? Mostanában meghekkelte magát, és nem ment könyvjelzőket, cserébe az összeset törölte. Ez is megérne egy konteót.
Soron kívüli, sajnálatosan rövid konteó következik, ami nem volt ugyan betervezve, de a napokban nyilvánosságra (vagyis a netre) kikerült egyik - roppant tetszetős, színkódos - világtérkép beindította a bloggazda fantáziáját. Mert mindannyian tudjuk ugye, hogy a…..
Műsüsü 2010.12.30 13:19:11
Valamikor legénykoromban előszeretettel leveleztem japán lányokkal. Ez még jóval 1989 és a manga/hentai korszak magyarországi elterjedése előtt volt. Aztán '89-ben, a szolnoki Kilián laktanyában magához rendelt az akkori nemzetvédelmi-titkosszolgálati nemtudomki, a nevére sem emlékszem, csak arra, hogy irdatlan hegyomlásszerű faszi volt, és valamiért csoportosan be voltunk szarva tőle. Ami egyébként nem volt jellemző ránk akkoriban.
Szóval mentem jelentkezni hozzá, s közben az járt a fejemben, hogy mit is csinálhattam? Egy senki vagyok. Mit akar EZ tőlem?
Akart. Ott ült egy jelentéktelen teremben, fogadott, fagyos udvariassággal, amitől olyan izé hangulatom lett, és kitett egy dossziét az üres asztal közepére. Mint a Mátrixban. (Persze akkor még Mátrix sem volt.) Kinyitotta, és szépen arról kezdett beszélni, hogy én ugye egy ideje Japánba levél, meg miegymás. Akkor-'89-ben-már lehetett a honvédnek külföldre levelet írni, és ő felhívta a figyelmemet a titoktartási kötelezettségemre. Ahogy beszélt, ráláttam a nyitott irattartóra. Ott voltak benne, szép sorjában a tengerentúlra évekkel ezelőtt írott leveleim másolatai.
A dolgok nem változnak, csak a módszerek. Most dosszié helyett virtuális és egyéb mappákon tárolják az életünk mozzanatait.
József Attila tudta: "Aktákba irják, miről álmodoztam s azt is, ki érti meg. És nem sejthetem, mikor
lesz elég ok előkotorni azt a kartotékot, mely jogom sérti meg."
Hála istennek, jönnek a sztorik. Az első ebben a sorban JoeP olvasónké, aki hozzájárulását adta, hogy blogjából átemeljek két történetet. Ez a „nagyon első” sztori itt a blogon  – és mint ilyen, külön köszönet JoeP-nek azért, mert megtörte a jeget!…..
Abban szerintem nincs vita a katonaviseltek között, hogy az őrszolgálat orbitális szopás is lehetett, de egy kis szerencsével az ember megcsíphetett olyan helyszínt, ahol a fizikai-idegi-szellemi megterhelés tartósan negatív tartományban leledzett. Szögyi ez utóbbit is kipróbálta, s…..
Műsüsü 2010.12.27 15:20:00
@Adani: Taszáron annak idején az un. "repkóla" miatt találtam egyszer a bicskámat a szomszéd körlet hűtőjének jégkockatartójában, precízen befagyasztva. Senki sem szolgált érdemi információval ez ügyben... Ronda egy hatású cefre volt...
(Aki repülős vala az időkben, az tudja miről beszélek, aki meg nem, annak egyszer majd elmesélem...)
kikvogymuk KARÁCSONYI VÁSÁR 2010.12.22 07:50:00
Igen! Karácsonyi kámbek, illetve egyelőre egy különszám! Mert megérdemlitek. Chilis Csoki, Aklubisz, Zorita, Levéltáros, Modor Tibi, Frengi, Szalacsi, Vészmadár, Donna Anna, Altoid, Zsanka, Óvári, Blacklord, Nadiposzi, Ernőke, Heliantus, Omanaton, Intizar, Golyó, Lekoid és…..
Műsüsü 2010.12.27 11:42:50
@d'oh: Hát ezt nem gondoltam volna. Azt hittem a tompos valami más.