Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t.zita

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkitől bocsánatot kérek! Egyszerűen nem érdekelt az elmúlt hónapokban annyira mélyen semmi, hogy ide akartam volna jönni, hozzátok, beszélgetni. Számtalanszor gondoltam rá, aztán nem léptem semmit. Helyben jártam. A nyár ócska lett, állás sehol, pénz sehol,…..
Feleim, én a barátaimat járom sorra, utazgatok, aztán pár nap itthon, aztán megint utazgatás. Országon belül, mert sajna egyetlen gazdag barátom se él mondjuk Kubában vagy Japánban. Ettől még a barátaim a barátaim. A barátság nem kér kenyeret. Ingyér van, mondhatni. Egy csésze…..
Tegnap volt apák napja. Hm, szegény apukáknak ugyanannyi jut, mint az anyukáknak. Évente egy röpke nap, amikor a világ úgy tesz, mintha az igazságosság mentén tekeregne körbe-körbe. Pedig nem így tekergünk. Összevissza tekergünk, jeles napok mögé bújtatva, hogy a jeltelen napok…..
t.zita 2011.07.16 16:27:58
t.zita 2011.07.25 10:33:25
Sajnálom, hogy egy ideje megint váratlak titeket, és aggódnotok kellett értem. Sose aggódjatok, ha baj van, azt ki kell adnom magamból, ahogy anyukám halálát is megosztottam veletek. Persze, azért az emilkék örömet okoztak, mert hogy hiányzom. Na, ezt jól megaszondtam: nem kell…..
Most ment el a Melinda barátnőm, aki két röpke napra formailag vendégként, valójában majdnem-testvérként beköltözött szerény hajlékomba. Az ablakból integettem utána, ahogy felszállt a buszra, aztán rohantam ide, még mindig örömmel teli szívvel, hogy kibeszéljem magamból azt…..
t.zita 2011.05.22 14:55:23
Igazán hálás vagyok azért, hogy aggódtok értem, és hogy hiányzom nektek. A hiány kölcsönös. Azért hallgattam már két hete, mert a magántanítványaim közel fele vészes közelségbe került az írásbeli érettségihez, így a történelem rejtelmeibe a szokásos időmennyiség…..
Már két hete hallgatok, igazatok van, nálam ez szokatlan. Pedig szeretek beszélni, és amikor itt írogatok nektek, az is beszélgetés. Mert tudom, olvastok, és közben velem együtt gondolkodtok. Mégis jobban esett most a csönd, és még csak nem is anyukám halála miatt. Az a csönd…..
Olyan kedves és őszinte szavakkal reagáltatok az előző két bejegyzésemre, nem ott válaszolok rájuk, hanem egy újabb gondolat-sorral.Minden nappal tisztulnak bennem az érzéseim. Anyuról is, magamról is, a világról is. Jövő szerdán hozhatom haza anyu hamvait, most éppen azon a…..
Anyu halála megváltoztatott. Már évek óta változtam, de ez a halál lezárt a lelkemben egy átalakulási folyamatot. A hitem már nem létezik. És nem anyu halála csak az oka. Ha csak ennyi lenne, ez ellen lehetne védekezni lassú gyógyulással, megbékélve, letisztult érzésekkel, az…..
t.zita 2011.03.04 23:19:16
...vagy nem vagyunk magunkra hagyatva! Cita, nagyon szépen leírtad a benned zajló érzéseket a hittel kapcsolatban. Aki észérveket keres erre a témára, és okos és intelligens is, így látja a mai világot.
A hit azonban nem logikus, nem megfogható vagy tapintható, ahogy Deothora is írta. Mégis van, és Isten ajándékának tekintem.
Cita, Te boldog, elégedett lehetsz az eddigi életeddel. Egy problémás gyerekkor ellenére nem kallódtál, züllöttél el,helyt álltál édesanyád mellett, olyan pedagógus vagy, akit a diákok is elismernek és szeretnek -ld. Zsolt írását.
A túlvilági megmérettetésen nincs félnivalód, ott nem azt nézik, hogy egyik vagy másik vallás előírásait betartottad-e, hanem azt, hogy jó vagy rossz ember vagy-e.
Isten nem rossz, de hagyja, hogy az emberek válasszanak a jó és rossz között, és mi sajnos sokszor rosszul választunk, és ettől bizony mások is szenvedhetnek -rossz szülői magatartás.
Ennek ellenére hiszem, hogy Isten drukkol nekünk, ad lelkierőt, ha kérjük, hogy a jó úton járhassunk. Mindenkinek megvannak a maga keresztjei, ahogy Jézusnak is megvolt. Ő sem igazságos és barátságos világot látott maga körül. Nem is lelkesedett a sorsáért, de nem vesztette el a hitét: "Atyám, ha lehetséges, múljék el tőlem ez a kehely, de ne az én akaratom legyen, hanem a Tiéd!" Majd a keresztfán: "Atyám, atyám miért hagytál el engem?" Nem mondta hogy nincs Isten, hogy nincs hite, de azért a csalódását, szomorúságát kifejezte.
Lehet, hogy a hit csak pszichológia. De nélküle egyedül érezném magam, nem tudnék Jézussal, Máriával, a meghalt szeretteimmel beszélgetni, nem lennék abban biztos, hogy a halál utáni lelki élet sokkal jobb, mint ez, de azt ki kell érdemelnünk azzal, hogy ezt tisztességesen végigcsináljuk. Ez a hit ad értelmet a nehézségnek,problémáknak, szenvedésnek.
Sok jó és szép is van körülöttünk, csak észre kell venni. Vannak segítőkész emberek, jó és türelmes szülők, szerető gyermekek. Lehet hallani, olvasni jó példákat, de kétségkívül sok az ellenpélda is. Ha a példák háttereit is látnánk, több hit-nélküliséget találnánk a rossz oldalon.
Nagyon szeretem ezt a témát, elnézést, hogy hosszan írtam.
Ma, most, ahogy írok, már gyülekeznek a szkeptikusok, hogy a nyílt utcán 10.23 perckor egy egész doboznyi homeopátiás szert bevegyenek, ezzel demonstrálva, hogy a homeopátia humbug. Vágó István is a bogyókat utcán nyeldeklők között van. A hír ennyi. Ami meg mögötte lehet, arról…..
Na, nekiindulok az évnek. Jókedvvel. Bőséggel még nem, de az is össze fog gyünni. Mert akarom. Ha ezen múlik, össze fog gyünni. A tisztes megélhetés meg nem is olyan rossz. Egyébként is, kinek mit jelent a bőség, hát nem?A bőséghez is köze van a mai gondolatsoromnak. Elton John…..
A mi családunkban a megszokottnál is zsúfoltabb a december. A karácsony és a szilveszter közé még beékelődik az én huszonkilencedikei szülinapom is. Itt ülök szilveszter délelőttjén, és azon gondolkodom, mikor lett ugyanolyan nap a születésnapomból is, és a szilveszterből is,…..
t.zita 2010.12.31 23:45:56
A kiszámíthatatlanság tényleg nem rossz. Szörnyű lenne előre tudni mi-minden -rossz- vár ránk az új évben.De még a jókat se lenne jó tudni, mert akkor a várakozás és meglepetés öröme maradna el. A halálra így 50 felett kezdek elfogadóan gondolni. Van egy elméletem, aminek a hit az alapja, de mivel nekem jó tőle a közérzetem, ezért nem szeretném, ha bármikor is másképp gondolnám. A lényeg, hogy a lelkünk tovább él itt a földön a szeretteink között. Így gondolatban együtt lehetek Istenhez, Jézushoz, Máriához hasonlóan a meghalt szeretteimmel is.
Édesapám három éve halt meg. Azóta nagyon jó a "kapcsolatunk", elmondom neki - magamban - gondomat, örömömet. Érzem, vagy érezni képzelem, a lelki jelenlétét, és ez megnyugtat. Ha egyedül vagyok itthon, én sosem vagyok magányos, mert hiszem, hogy sokan figyelnek rám.
A 18 és 15 éves gyerekeim ezt butaságnak tartják.
A halál utáni életben azt képzelem csak rossznak, hogy minden megvilágosodik előttünk, hogy mit, hogyan kellet volna tennünk, mondanunk, döntenünk. Látjuk majd, hogy mi-mindent elszalasztottunk, és már nem tudjuk bepótolni. Nagy ajándéknak tartom, ha valaki meg tudja tenni a rászabott jót, és nem szégyenkezve kell majd a megmérettetésen állnia. Aki így tud élni, az lehet itt, ebben a dimenzióban is boldog.
Erről a témáról sok gondolatom van, de nem hiszem, hogy most az év utolsó perceiben kellene folytatnom.
Cita! A Te döntésed, hogy írsz nekünk, és gondolatokat ébresztesz bennünk, biztosan jó, sokunknak szerzel örömet.
BUÉK Neked és minden olvasódnak!
Holnap Szenteste. Nagy készülődésem az idén nem volt, és nem is lesz. Anyut hazahozom holnap délelőtt az otthonból, ha nem lesz olyan szétesett állapotban, hogy nem merem kimozdítani a megszokott környezetéből, akkor hozom. Egyedül leszek vele, a bátyám inkább egyedül ünnepel.…..