Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cludius Silvanus

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
Cludius Silvanus 2011.01.11 21:13:25
@ipartelep: Persze. En nem is akarlak meggyőzni. Az is logikus amit írtál, csak eszembe jutott valami, amit hallottam és az amennyiben igaz, döntő lehet, mert közben a suliban kiokosítottak. Ennek tudatában könnyebben összeáll a kép bennem.
A Régiségbúvár oldalon olvasható annak a szakmai vitának az emlékeztetője, amely Pécsett folytattunk november végén egy konferencián a római kori lelőhelyek védelmével és azok fosztogatásával kapcsolatban. A beszélgetésben és vitában több tucat, főleg római korral…..
Cludius Silvanus 2011.01.06 23:01:46
@Nadiposzi: Köszönöm értékes hozzászólásod. Örültem volna ha bővebben kifejted mi a problémád.
Cludius Silvanus 2011.01.07 10:02:37
@Mr. Acid: Oké, oké. Nem tudtam, hogy az NKA-pályázat műszer beszerzését is lehetővé teszi. Ha tudom, akkor beszámítok én is egy röntgen gépet vagy egy CT-t. :)

Jó, tegyük félre az utolsó néhány poénkodó bejegyzésemet, amit a személyeskedése miatt írtam. Nem szép dolog olyan dolgokat adni az ember szájába amit vagy nem is tett vagy belátja ha hibázott. Neked sem esne jól, ha tolvajnak minősítenének a mai napig azért, mert az oviban elloptál egy lapátot a homokozóból. Azt hiszi a Gábor, hogy fémkeresősök százai - vagy csak egy - jelentkeztek nálam szobrocskákkal. Ennyi erővel akár nyomozó is vagy KÖH-ös ember is lehettem volna egy jó nagy csapdával... Csak én voltam olyan lelkes, hogy pár megvett tárgyat a saját szerzeményemnek mutattam be. Ha így lett volna, akkor talán még mai is mászkálnék, annyira megérné. Holott azt a pici töredéket én 3500 Ft-ért vettem anno a vaterán (még masinám sem volt), ha kiszámolod, Budapest egyik végéből a másikba sem olcsóbb ma már. Vannak sokkal jobb befektetések is, főleg akkor ha az ember családot szeretne és házat akar építeni, elég önző dolog lenne a saját gyűjteményét fejlesztgetnie. Ha valaki csak azért számít itt hiteltelennek, mert 5 alkalommal gépet vett a kezébe, akkor csak sajnálni tudom aki így véli.

--- Nem demagógia amit írtam, hanem realitás. Amit Gábor védelmez az pedig az ideális. Mivel nem élünk ideális társadalomban, ezért ez a demagóg - szerintem. Gábor gondolata és a mai törvények maximálisan megfelelnek az erkölcsi normáknak, ez a helyes, de végzetes is. Ráadásul nem láttam egy régésztől sem építő jellegű beírást a kérdésre.

Én - mint szintén a kultúra védelmezője - azt látom megalapozottnak hosszútávon, hogy 10% leadott lelet még mindig több mint a 0%. Legalábbis így tanultam a suliban.

20 év múlva a régész szakmai is így fogja látni, mert nem lenne szükség milliós masinákra és ezernyi kiszállásra, terepbejárásra. (Az én pénzemből is ugye).
Cludius Silvanus 2011.01.07 11:05:14
@Karikásostor: Az én bejegyzéseimet is ki kéne törölni 2011.01.05. 14:18:13 -tól a tegnapi nap estéig. Azok csak azért íródtak, hogy érzékeltessem, hogy a történelemhamisítás az még a nem megismert történelemnél is rosszabb.