Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyulaVitez

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastag Margó Sovány Vigasz nevű, indián barátja (igazi apacs!) társaságában, a hosszúra nyúlt kényszerszünet után, ellátogatott a frissen fölújított Lukács fürdőbe. Maguk között ezt, mármint a Lukácsba látogatást, az ész trónfosztásának szokták hívni. És tényleg!…..
Korrektorblog Csoda szar 2007.12.09 19:14:00
Az -e kérdőszót az állítmányhoz kell kapcsolni, és ha a fókuszhoz kapcsolod, büdös a szád. – Új nyelvművelő műsor az m2-n. – Nem kívánom, hogy szarvasunkkal nyíl, bomba, méreg végezzen, de azt igen, hogy akkorát bukjon, mint az ólajtó...
Geekblog Nem vénnek való vidék 2010.02.03 19:55:00
"- Ötven rongy sok pénz" - mondtam. - Nem - mondta Jack. - Csak biznisz." -- Hemingway: Ötven rongy, 1927. "Gondolataitok irtóztatóak, s a szívetek erőtlen. Tetteitek nevetségesek, akár könyörület, akár kegyetlenség vezérel, s olyan mohóság hajt a…..
Irodalmi Nobel, 2007 Bevezetés a Nobel-díjba(Via felvagunk.blogter.hu) Mivel itt kérdezem meg, könnyű lesz a válasz: vajon mi a közös a következő szerzőkben? Tolsztoj, Ezra Pound, Semprun, Ibsen, Krúdy, Kosztolányi, Márai, Nagy László, Jorge Amado, Jorge Luis Borges, Bertolt…..
Miközben többen már a web 3.0-ról írogatnak, addig én még le vagyok maradva a 2.0-nál, annak is az internetes tartalmakra és általában a felhasználói viselkedésre gyakorolt hatásánál. Hajlamosak vagyunk a hagyományos médiával összevetni az internetet, pontosabban az internetes…..
gyulaVitez 2007.10.08 02:41:25
Az internet momentan a kozvetlen demokracia es onszervezodes terepe, annak minden bajaval (ok, váltok keyboardot, de baj és báj egyaránt áll) és diffúz voltával. A közszolgálati média pedig reperezentációs elven működik, kb. M.o.-n kábé olyan remekül, mint a parlamentáris demokrácia intézményei.

Az amerikai közszolgálati médiumok valóban másképp vannak, mint nálunk, és szerintem Konrad jól mondja, mert ott a poén az, hogy ezek nem államiak, hanem közcélú alapitvány-félék, amelyek (szemben a hazai alapitványosdival) alapvetően a nézők közvetlen adományaiból, nem pedig adó, tv-dij, és reklámbevétel stb. által közvetitett támogatásából élnek.

Jobbak is. De ahhoz fizetőképes publikum kell, meg egy olyan hozzáállás, ami a közcélú adakozást komolyan veszi. Ennek megvannak az árnyoldalai is: a (vagyonos) köz adakozhatnékja nem mindig esik egybe a közjó által megkivántakkal.

Nem mondom, hogy az állam erre a legjobb orvosság, de ez lenne az értelme.

web 2.0 mint közszolgálat: jelenleg kiesne belőle gattodire nagyapja, meg az enyém is, ha élne, de még az anyám is.

Közpénzből a lehető legtöbb ember számára hozzáférhető médiumok támogatandóak, már amennyiben egyáltalán.

Úgyhogy még jó pár évig, amig a gyors internet hozzáférés nem mindenki számára választható ás ismerős infrastruktúra, a közszolgálatiságnak a tv-ről kell szólnia. Ld. csiszi.

Mi meg majd jól nem nézzük továbbra se, de az rendben is van.

De szerintem ha már közszolgálati, akkor a reklámot egyszerűen ki kellene belőle zárni, és alternativ finanszirozást kitalálni.

Szerintem a nép egy jó tv-sorozatéert még adakozni is hajlandó lenne, főleg ha reklámmentesen kapná. (megtette már korábban is: Izaura kiszabaditására gyűjtöttek, szerintem gyűjtenének másra is). El lehetne kezdeni ezzel a népnevelést.
Bigyóblog Iratmegsemmisítő olló 2007.09.27 14:49:00
Senki nem dobja szívesen a kukába a hatóságoktól kapott leveleket, számlaértesítőket, melyeken összes személyes adata szerepel. Mivel iratmegsemmisítő viszonylag kevés lakásban van, eddig vagy összetéptük vagy az egyik sötét sarokban tároltuk ezeket, hogy majd egyszer találunk…..
„Cigánybűnözés” elleni tüntetés a Magyar Önvédelem szervezésében KecskemétenElunván a jobboldal nácizását, megmutatjuk, kik nem vagyunk mi. Hírháttér: A két tragédia A Petőfi Népe tudósítása szerint 1993 augusztusában este hét óra körül két roma férfi…..