Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almakorte

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Megszűnik a Corvinus. Felnégyelik. Vagy mégsem. Diákok az utcán, Ferenc a Fácsén, Szanyi kapitány a barikádokon.   Az Origo által közzétett felsőoktatási koncepció szerint tizenkét egyetem maradna, s ezek között nem szerepel a Budapesti Corvinus Egyetem (leánykori…..
Almakorte 2011.05.08 22:15:13
@bolá: És ma mégis, amikor adat típusú jószágokat hozunk létre, melyek oszthatóságáról tudvalevő hogy nem csökkentik az eredeti jószág értékét - mivel az az eredeti és a másolt adat egyaránt értékként jelentkezik, akkor azt mondjuk, hogy nem értelmezhető az érték fizikai tulajdonságok nélkül?

Lehet persze szőrszálhasogatni bitekről, bájtokról és elektronokról (amik egyébként elég szép üzletet adnak pár cégnek), de tény, hogy az érték megteremtése valaki számára nem feltétlenül jelenti annak elidegenítését a korábbi tulajdonostól.

A lényeg az, hogy változik a világunk és ezzel változik az értékteremtés dinamikája is. A relevancia pedig, azt gondolom, hogy megvan.

Ugyanakkor Marxszal lehet egyet nem érteni, de a filozófiai munkáját a rajta kívül eső társadalmi következmények okán kritizálni, továbbra is azt mondom, hogy beszűkültség. Nekem ezzel van igazán bajom.

Én sem szeretek minden filozófust, de ettől még nem gondolom őket politikailag vállalhatatlannak.
A Kizashi szó jelentése: előjel, nyitány. Persze autók neveiből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, egy fecske (Swift) például szárnyalhat magasan, de keresheti táplálékát néhány centivel a föld felett is, ha lóg az eső lába.Vitaindító cikkünk blogposztja...
Almakorte 2011.03.01 23:27:07