Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NovaProspekt

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Pax Romana 2010.12.11 19:19:00
 Lehet-e?egyezségre jutni látszólagos/valóságos érdekellentétek esetén?sebeket gyógyítani (hozzájárulni sebek gyógyulásához) a magyarországi filozófia testén?„peren kívül megegyezni” a Boros contra Radnóti (vagy inkább TGM?) et alii ügyben?hinni a kooperáció…..
NovaProspekt 2011.01.03 21:11:51
@postcox: Köszönöm, nagyon jól szórakoztam a válogatáson! :-)

És, gondolom, nem csak Boros úr életművéből lehetne hasonlókat szemezgetni, hiszen ő mégiscsak egyetemi tanár és kutatóintézeti igazgató lehetett. Akkor milyen lehet azok teljesítménye, akik nem vitték fel idáig. ;-)

Komolyra fordítva a szót, valami jól láthatóan nem funkcionál a magyar előmeneteli rendszerben, ha ilyen teljesítménnyel ilyen magasságokba lehet jutni. Azt hiszem, egyetérthetünk, hogy ez az eset is azt mutatja, hogy a rendszer nagyon megérett a változásra.
NovaProspekt 2011.01.03 21:23:00
@NovaProspekt: Annyit még a korrektség kedvéért hozzá kell tennem, hogy én nem ismerem sem Boros János, sem TGM, sem semmilyen mai magyar filozófus életművét elég alaposan ahhoz, hogy valóban megalapozott véleményt formálhassak. Az itteni (gyanítom, időnként eléggé elfogult) metszetekből azonban az egész összképre vonatkozóan igen lesújtó véleményem alakult ki.
NovaProspekt 2011.01.04 00:09:44
@csőBambi: Hát igen, nyilván megvolt neki az a "je ne sais quoi", ami nálunk akkor kellett az ilyesmihez. Csak azt most már nem ismerik el.

Nem olyan biztos, hogy ezzel a "nemes homállyal", ami a kvalifikációkat -- gyanúm szerint szándékosan -- körüllengi kis hazánkban, végső soron bárki is jól jár.

Én a részemről köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem kívülállóként ebben a tanulságos beszélgetésben. Most vissza kell térnem a saját dolgaimhoz. Elnézést kérek mindenkitől, akit esetleg megsértettem -- a kivülálló tudatlansága, és nem a rosszindulat vezérelt.

Remélem, Horányi Özséb azért végigviszi azt az általam nagyra becsült szándékát, hogy valamiféle platformot kialakítson az eltérő vélemények ütköztetéséhez, még akkor is, ha ez most talán nem is kecsegtet túl sok reménnyel.