Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kosina Zoltán

80 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó létsík Újabb nevek 2017.08.16 16:44:31
A Lórum ipse nem is olyan rég olyan erőteljes löketet adott a nevek, elnevezések kitalálásával kapcsolatban, hogy mára már elsődleges eszközömmé vált minden egyes új név megalkotásakor. Kezdetben egy az egyben átvettem a generált szavakat, ám ez két okból sem bizonyult jó döntésnek. Először is ez…..
Az utolsó létsík A nevek eredete 2012.02.05 15:27:00
Az utolsó létsík minden egyes részletének igyekszem egyedi nevet adni, ezzel is jelezve azt, mennyire különbözik ez a világ a miénktől. Az első szempont, melyet figyelembe veszek a nevek megalkotásakor, hogy hangzás terén lehetőleg magyaros legyen, és minél jobban eltávolodjon az…..
Az alkotottak mind különböztek egymástól. S bár voltak köztük olyanok, nem is kevesen, akik pontos másai voltak egymásnak, valójában ők is mind egy lénytől, vagyis helysebben ábtól származtak. Lénynek nevezni ugyanis az üptiátokat, vagy éppen a külyantokat kissé félrevezető…..
Több, mint egy évet pihent az utolsó létsík, lássuk mennyit fejlődött azóta Gubancvilág!Azt eddig is tudtuk, hogy Gubancvilág a Ködből sejlett elő, a nem lét e gomolygó homályon keresztül adta át magát a létezés leggyengébb formájának. Mindeddig azonban úgy tűnhetett, a…..
Az utolsó létsík Kizarák 2009.06.07 19:16:00
A tiszták. Azúrkék bőrbe bújtatott, érzéketlen lelkek. Két kar, két láb. Csak ennyiben hasonlítanak az érző lényekre. Minden másban mintha megelevenedett sziklák lennének. Sőt, kristályok. Hiszen kéklő bőrüket szőrszálak, és hajszálak helyett igazgyöngyök és kristályok…..
Kosina Zoltán 2010.10.16 20:53:16
Én valahogy így vázoltam fel ezt a fajt pár évvel ezelőtt:
img0.tar.hu/gubancvilag/img/36218229.jpg#3
A kép alapján szerintem választ is kapsz kérdéseidre, és remélem megfelelő alapot szolgálnak karaktered megalkotásakor.
Az utolsó létsík Épületek 2009.06.13 10:11:00
Az utolsó létsíkon az építkezésnek elméletileg nem sok értelme lenne. Hiszen miért lenne szükség falakra, vagy tetőre, ha a még az eső is csupán éltető elixír? Talán azért, mert a földre hulló tájoszok nem minden esetben baráti céllal közelednek.A hinéliák hátán…..
Kosina Zoltán 2010.10.16 20:50:39
A kevésbé taktikus üptiátok morényai kőből, azaz a jenyádok testéből, míg a bölcsebbek eleven razágokból, mely építményeket így bármikor kedvükre alakíthatják.
Vihar során a tájoszcseppek erőteljes befolyással bíró gondolatzáporként zúdulnak az ellenséges területre. Minden egyes cseppben ott van az ellenséges üptiát kollektív tudatának egy darabja, mely épp úgy, ahogy a tudáskövek, érintés esetén átszállnak az áldozat elméjére. Az egész folyamat ahhoz hasonló, mint mikor kiállva egy ronda esőbe, nem csak elázunk, és átfagyunk, de még a kedvünk is elromlik, és a gondolataink is borongósabbá válnak. Ezért húzódunk be általában a nyugalmat és biztonságot árasztó otthonainkba. Az utolsó létsíkon is valahogy így megy, csak sokkal brutálisabban. A tájoszok marnak, és megpróbálnak a morényok belsejébe folyni, hogy azok ne tudják őket lerázni magukról, és ne menekülhessenek el a támadó gondolatoktól. Az egyetlen mód tehát menedékbe húzódni, melyre még egy egyszerű razág is alkalmas, hiszen minimálisan ura csak saját testének, és saját üptiátjának közvetlen befolyása megvédi a tájoszok által hordozott közvetett befolyástól. Csak a morényok védtelenek ebből a szempontból, hiszen ők szinte süketek saját üptiátjuk szavaira.
Az ellenálló testű, vakbuzgó hívek ugyanakkor képesek átvészelni egy kisebb vihart akár a szabad ég alatt is, ám mivel a lezúduló eső előbb-utóbb úgyis beleolvad a megtámadott földbe, az ilyen hősködések szinte kivétel nélkül feleslegesek.
Az utolsó létsík Alfajok 2010.10.16 20:38:41
Az egyes fajok megjelenésével e fajok tagjainak bizonyos csoportjai további jól észrevehető hasonlóságokkal rendelkeztek, melyek azonban megkülönböztették őket fajuk más csoportjaitól. Legtöbbször ez csupán színbeli változást jelentett, és némi testalkatbeli különbséget,…..
Az utolsó létsík Kámok 2010.08.31 12:09:00
Gubancvilág egész eddig két nyilvánvaló nyelvi hiányosságban szenvedett, én mégis szemet hunytam ezek felett, akárhányszor beléjük ütköztem. Az egyik az, hogy bár morényok fajairól beszéltem, melyeket megkülönböztettem a gyimerlúrok fajaitól, és ugyancsak…..
Az utolsó létsík egyik legvitatottabb történelmi eseménye maga a világ megteremtődése, az alkotás napja. Azt persze mindenki pontosan tudja mi volt az első pillanatban, hiszen a tapasztaltabb kutatók akkor ugranak vissza az időben, amikor csak jól esik nekik, ám az első pillanat…..
Az utolsó létsík Kísértetek 2009.07.24 16:59:00
A kísértetek az istenekhez hasonló kollektív tudatra épülő varázslatok. Ám egy-egy kísértet legtöbbször két, legfeljebb három tudatra épül. Ezek közül egy mindenképpen egy halott szelleme, melyben megtalálhatók a kísértet létrejöttéhez szükséges feltételes…..
Az utolsó létsík Halál 2009.07.24 16:43:00
Az utolsó létsíkon a halál egy igen összetett esemény. A halál pillanatában az élőlény élete során kialakult személyisége, tapasztalatainak egy absztrakt kivonata, konyha nyelven megfogalmazva élete filmje egyetlen sűrített tudati varázslatként ég bele testébe. Bizonyos…..
Elméletig varázsolni nem nehéz, hiszen csak el kell képzelni valamit, és az már ott is van. Azt pedig, hogy pontosan mit is kell elképzelni, ha akarunk valamit, a mágiaelméleti oktatásoknak hála mindenki tudja. Azt persze eddig is tudtuk, hogy megfogalmazni egy mágikus gondolatot viszont…..
Az utolsó létsík Jenyádok 2009.05.27 10:32:00
A jenyádok Gubancvilág leggigászibb teremtményei. Morényok millióit hordozzák a hátukon, kik közül a legtöbben talán egész életükben nem is jutnak el más jenyádokra, saját otthonokun kívül. Gerincérc tartotta karjaik olyan vastagok, hogy egy átlagos morénynak százszor is…..
Az utolsó létsík Mágiaelmélet 2009.05.17 00:10:00
Egy olyan világban, hol minden valóra válik, amit csak elképzelünk, a képzelőerőnek hihetetlen nagy szerepe van. A csodatételhez ugyanis nem elég csak elképzelni valamit, valósnak is kell azt gondolni, sőt gondolatban meg kell teremteni létezésének alapját. Csak akkor jöhet létre…..
Az alkotás korának világát jó néhány általam korábban megismert világra alapoztam. Hangulatukat és lehetőségeiket szerettem volna ötvözni saját ötleteimmel, ám eddig önmagamban sem tudatosítottam, konkrétan mik is ezek az alapok, így jó néhányszor kifelejtettem dolgokat, és…..
Az alkotás napját követő időszak a népek megszületésének kora volt. Az alkotás napján Gubancvilág végtelen jenyádkarjain alig akadt olyan lény, akinek akadt volna párja. Nem volt olyan morény, sem gyimerlúr, de még külyant sem, amely egyértelműen hasonlított volna valamelyik…..
Ezt lesd meg! Oxy 2009.10.01 19:38:26
 ..
Ezt lesd meg! Felvágós 2009.08.04 22:04:38
 ..
Ezt lesd meg! A látás relatív 2009.08.04 21:43:23
Ezt lesd meg! Hangolódj rájuk! 2009.08.01 08:24:25
Ezt lesd meg! Vérgekkó 2009.07.30 16:48:00
Ezt lesd meg! Ne pattogj! 2009.07.29 15:12:55