Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsiszab

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az u.n. zsarnokságot nem védelmezem, mindenkinek szíve ügye, hogy az 1990 előtti időket miként ítéli meg. Csupán egyetlen tényre szeretném felhívni a figyelmet: a zsarnokság idején, emlékezetem szerint, egyetlen embert sem lakoltattak ki a lakásából. Mindenkinek joga (sőt…..
kicsiszab 2011.04.16 11:09:15
Kedves Asperján úr! Csak eszembe jutott boldog, fiatal életem, még az átkosban, a szép békeidőben.Mivel mi nem voltunk a rendszer kegyeltjei, mert tanultunk, diplomások voltunk, nem járt nekünk "tanácsi meg szövetkezeti" lakás, csak OTP-és. Összegüriztük a befizetendő összeget. A bank decemberre ígérte a beköltözést, áttolta januárra, s ezzel 56 ezerrel azonnal megtolta a befizetendő összeget. Hogy ne vesszen a lakás, kölcsönt vett fel a férjem a munkahelyén, bár akkor már tudta, hogy szándékában lesz új munkahelyet keresni. Ez meg is történt. Ekkor a bank felszólított, s adott 3 hónap határidőt a rendezésre.1978-ban ez nem kis összeg volt annak, aki 0-ra tette magát amúgy is. A 3 hónap alatt 2x jött ki végrehajtó, mindig ki kellett fizetni az 1000Ft-ot, mert listát írt az ágyról, a mosógépről. A munkahelyen pirult a képem, mert behívattak, hogy való igaz a letiltás a béremből? Szóval azt akarom mondani, az a világ sem volt sokkal nagyvonalúbb. Sőt.Nem hagyta elfajulni a dolgot idáig. Kinek jutott volna eszébe akkor, hogy 0 forinttal menjen lakást, kocsit, nyaralást hitelre igényelni? Van józan gondolkodás is, nem lehet mindent a világválságra fogni. Van egy önvédelem, öngondoskodás is, meg a mondás a nyujtózkodásról és a takaróról. Elfogadom, hogy vannak, akik nem saját hibájukból kerülnek ilyen helyzetbe, de ismerősi körömben sokan olyanok is, akik meg akarták lovagolni a zavarost. De az ő könnyelműségüket mindannyian meg fogjuk fizetni.Üdv.:Józsa
Többször is jeleztem itt a blogban, hogy megjelent KIÁLTÁS A MINDENSÉGBEN című verseskötetem. Azért teszek egy újabb verset közzé itt a blogban, hogy érzékeltessem, sok egyébi fájdalom, megbántottság és sértés is fellelhető a kötet verseiben. A legnagyobb talán az, hogy…..