Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandi_csobanka

37 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hirtelen jött jó időnek köszönhetően a park is gyorsabban kizöldült, mint a korábbi években. A kiskertben is szépen fejlődnek a növények!   Páfrányok és virágok a Sárga Ház tövében (önkéntes ház).   A Sárga Ház töve.   A nagyrét és a fák alatt a 80…..
Parkunk négy öko-programja jelent meg a Duna-Ipolya Nemzeti Park által kiadott Pesti Est különszámban. A különszámot elektronikusan a tárhelyünkről lehet letölteni, mely itt megtalálható! Örömünkre szolgál, hogy Tavaszi Nagytakarításunkat, az Aquapóni ügyét, a…..
A héten elkészült a nyári táboraink, erdei iskolánk plakátja! Segítségeteket kérnénk a terjesztésben! Szeretnénk, ha nem csak Budapesten lenne kihelyezve a plakát, amennyiben tudsz nekünk ebben segíteni, akkor írj vagy hívj minket (csobanka@cserkeszpark.hu, +36 20 38-79-134).…..
Címszavakban a 2012. február 18-i vízilókuckó-építés: Hó, hó, napsütés, sok napsütés, olvadás, nevetés, beton, beton, betonvas, csákány, kalapács, talicska, talicska, talicska, sitt, sitt, sitt, porzik, nem kicsit, flex, kisflex, nagyflex, csövek, csövek, már megint…..
Oszoly-zug Malacka - a VÉG 2012.02.23 23:32:00
Hideg hajnal volt. A hold fénye sápadtan világította be a havas tájat. Az ólban halkan szuszogott a szalmán Malacka. Álmában végtelen kukoricamezők közt szaladt. Sötét árnyak közeledtek az ólhoz... Hirtelen fény csapott Malackára! Durva kezek rángatták le a szalmáról és...…..
Oszoly-zug 2012 február - hózik 2012.02.16 22:14:00
 Parkunkat a héten vékony hólepel takarta be. Pár képet készítettünk. Íme:   Fotók: Merza Péter..
 A téli erdő szépsége minden évben sokakat csábít a természetbe, a mostani hidegben azonban különösen fontos néhány jó tanács megszívlelése. A Pilisi Parkerdő Zrt. a katasztrófavédelemmel és a tűzoltósággal közösen tudatos felkészülésre kéri a kirándulni…..
Oszoly-zug Üvegházhatás 2012.01.23 21:58:00
Mi az aquapónia? És mi ez a nagy felhajtás körülötte? És mi közünk nekünk ehhez? Nos! Az aqupónia kétféle élelemtermelési rendszer összeházasítása. Ötvözi az aquakultúrát (amikor a halak nem tóban úszkálnak, hanem műanyag vagy betonmedencében) és a hidropóniát (a…..
Parkunk ebben a félévben is sokszínű és gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. Cserkészek, nem cserkészek, visszajáró önkéntesek és külsős résztvevők egyaránt megtalálhatják a számukra érdekes elfoglaltságot. Programjaink egy része idén kerül először…..
Soha ne add fel a reményt Mikor nemrég egy könyv kapcsán legutóbb nyúltam az első világháború témájához, néhány napig ezen járt az agyam. Talán ezért is vettem elő ezt a filmet, mely már az első alkalommal is nagy hatással volt rám, és újranézve is teljesen magával…..
Oszoly-zug Jégeső januárban.... 2012.01.13 16:41:00
Oszoly-zug BÚÉK! - 2012 2011.12.31 18:47:00
Eredményekben, sikerekben, cserkészélményekben, utazásokban, barátságokban, portyákban, táborozásokban, kihívás táborokban, disznóvágásokban, önkéntes táborokban, nemzetközi kapcsolatokban, teljesítménytúrában, önkéntes napokban, vidámságban, eb-táborban, jinja crewban,…..
Oszoly-zug Üdvözlet Nektek! 2011.12.27 21:53:00
Oszoly-zug Dobogókői hóhelyzet 2011.12.23 16:56:00
Az elmúlt három napban két - három centiméternyi hó hullott Dobogókőn, és jelenleg is havazik, de ez a hóvastagság még nem alkalmas sportolásra - közölte a helyi sícentrum vezetője szerda kora délután.  Lőrincz László elmondta, hogy noha már vasárnap óta szállingózik…..
Cserkésztestvérünk Katona András (Kat) csst., a 831 . számú Szent Kristóf cserkészcsapat egykori parancsnoka, Junior Príma díjat kapott a Csobánkai Cserkészpark rehabilitálásáról szóló építészmérnöki diplomamunkájáért. Ezúton is gratulálunk neki! forrás:…..
Oszoly-zug Mederkotrás 2011.11.25 13:50:00
A héten fejeződött be a Dera-patak parkra eső szakaszának mederkotrása. Árvízvédelmi szempontból régóta esedékes volt, hogy  a mederben a víz szabad folyása biztosítva legyen.  Mivel a patak esése a park területén csökken, ezért a hordalék, a rengeteg műanyag …..
Oszoly-zug Garázstakarítás 2011.11.22 18:35:00
A mai napon kipakoltuk, kitakarítottuk és átrendeztük a garázst, melyben a kerti eszközöket tartjuk. Ez régi adósságunk volt magunkkal szemben Mivel mostanában már kevesebb a vendég, ezért erre is jutott idő. A régi állapotot nem mertük megörökíteni :P, de az üres és…..
Oszoly-zug Vadászszezon 2011.11.23 22:46:00
A Pilisszentkereszti Erdészet közleménye a következőkre hívja fel a lakosság és a túrázók figyelmét:   "2011. szeptember 10-től 2012. február 28-ig folyamatos vadászat vette kezdetét. Fentiekre tekintettel felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a reggeli és kora…..
Elkészült az augusztusi önkéntes táborunkról az alább látható kisfilm! A film magáért beszél!Köszönjük Ági!..
Parkunk idén is részt vett a "72 óra kompromisszumok nélkül" címet viselő rendezvényen.   A 8700 jelentkezőnek három nap során az ország számtalan pontján volt lehetősége arra, hogy önkéntes munkájával járuljon hozzá lakóhelye fejlődéséhez. Idén 6…..
Our International Volunteer camp for this year ended on the 22nd of August, where - during these two weeks - our volunteers cleaned up the gap between the road and the old wing, Which will benefit us greatly by only having to maintain this from now on.  Thanks to all the efforts of people…..
Oszoly-zug Nyári emlékek 2011.09.07 18:07:00
Idén nyáron is sokminden történt a parkban. Pár képet teszünk közre ezekről az eseményekről!   V. Szövetség az életért tábor   Második nyári nemzetközi önkéntes táborunk az Útilapu Hálózat szervezésében   Kellogg School of Management - Northwestern…..
Oszoly-zug Ezer arc - egy mosoly! 2011.07.14 19:58:00
Július első hetében - immár hagyományosan - került megrendezésre parkunkban a “Szövetség az életért “ elnevezésű tábor.  A tábor főszervezője Szűcs Balázs atya 2011-ben is hatszáz határontúli szegény gyereknek szervezett emlékezetes egy hetes tábort. A…..
Híres színpad építő elődeink nyomdokain haladtunk, mikor nekiálltunk, hogy bővítsük a már meglévő 50 nm-es színpadot.  A színpad a 2001-es Carpathia Közép-európai Jamboreera készült, mely során parkunk gyakorlatilag megnyitott (persze utána még felújítottuk a…..
Oszoly-zug Parkunk a YouTube-on 2011.04.27 16:58:00
Vendégeink és dolgozóink által készített videókat gyűjtöttünk össze, melyet a YouTube-ra töltöttek fel. Érdekes visszanézni, hogy milyen volt pár éve a park és mennyi a változás!  2008 nyarától minden évben parkunkban megrendezésre kerülő Szövetség az életért…..