Regisztráció Blogot indítok
Adatok
II/III-as

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettesét eképpen vezeti föl ez a kedves társasági színes kiadvány, mint a TOP 100 ügyvéd egyikét: "Nehéz volt annak idején bekerülni, de Dr. Bérczes Róbert márciusban lesz negyven éve, hogy a pályán van." Annyira nehéz talán…..
Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív…..
II/III-as 2011.03.02 15:52:54
Azon, amit most a fidesz bejelentett, illetve dehogy jelentett, ahhoz gyávák, és leggyávábbjuk maga OV, szóval ennek a megszorítócsomagnak, amit meglebegtetett már az emlékén is túllehetnénk, ha a fidesz nem annyira ordas, hazug, nemzetellenes, hazaáruló, hogy szinte ugyanezek bevezetését pusztán hatalmi érdekből 4 évvel ezelőtt maga lehetetlenítse el. Nem érdekelnek a fidesz droidok, kimondom, a fidesz nemzet és hazaáruló, már túl lehetnénk a krízis legrázósabb és legfájóbb részén, ráadásul talán kisebb áldozatokkal is, ha a fidesz nem hazudik az országnak, ha nem hülyíti azokat, akiket lehet, sajnos elég sokan vannak itt a Kárpát-medencében, ha nem ráncigálja az embereket népszavazásokba ugyanilyen és hasonló megszorítások megakadályozására, ha nem hazudja azt, hogy nincs szükség rá, ha nem hiteti el, hogy a megszorítás az egy párthobbi, direkte az emberek sanyargatására találták ki unatkozó és szadista szocialisták meg szabad demokraták. A fidesz hazug, ártalmas, nemzet és hazaáruló, aljas párt, élén a magyarság legaljasabbjával. Nem érdekelnek a droidjai, meg azok, akikkel továbbra is felmoshatja a padlót. 4-5 évet vett el a fidesz minden magyar ember életéből, ráadásul most a saját tákolt, szemétre való gazdaságpolitikája miatt lényegesen durvább érvágásra készül (lásd adócsökkentés és címzett adóztatások), mintha 4 évvel ezelőtt már túlestünk volna a megszorításokon. Hazaáruló orbán viktor, hazaáruló fidesz.
II/III-as 2011.03.02 17:52:35
@nick_50plus: Azt is írtam, hogy nem érdekelnek a fideszdroidok, szövegértelmezés képességének elsajátítása pedig hoffmann rózsánál is ált. isk. 4. osztályig, hello
II/III-as 2011.03.02 17:54:26
@Meloka: Az előbb már jeleztem a szövegértelmezéssel kapcsolatos álláspontomat.
Egy politikusi beszéd önmagában, politikai környezetéből kiszakítva általában érdektelen, szinte lényegtelen epizód. Kivételről legfeljebb akkor lehet szó, ha a benne szereplő gondolatok eredetisége, esetleg az előadásmód különlegessége miatt mégis kiemelt jelentőséget kap.…..
Proszektúra A Fidesz jövője 2011.01.31 12:49:00
Talleyrand közismert találó megfogalmazása szerint „A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek." A francia történelem azon korszaka volt ez, amikor a Bourbonok Napóleon bukása után újra hatalomra kerültek, s XVIII. Lajost követően Károly lett az…..
Előre szólok: akik minden spekulációt, jövőre vonatkozó találgatást utálnak, véletlenül se olvassák el az alábbi bejegyzést. Az öncélú ködszurkálást én sem szeretem, de miután a politikai elemzőnek (szerencsére) nincs lehetősége a kísérletezésre, időnként a…..
II/III-as 2011.01.25 11:24:52
@is: Az a baj, hogy a közvélemény kutatások abszolút fidesz támogatást mérnek, nem tudom, honnan veszed, hogy csökkenne a népszerűségük. Másrészt a 8 év valóban több mint 6, de biztos hatot állíts szembe bizonytalan nyolccal. Na de mindegy, abszolút reálisnak gondolom az előre hozottat, és nem másból, mint a fidesz és orbán hatalomvágyából kiindulva.
II/III-as 2011.01.25 11:46:25
@félemelet: "minden érved mögött ott a klasszikus (vulgár-ballib :-D ) premissza:" ne bajmolj ilyesmivel, nyugodtan zsidóbolsizz le. Amúgy efféle premisszája épp a jobboldalnak van mai napig, gyurcsány és bajnai a képlete.
Orbán legnagyobb víziója az, hogy 300 forintos vizitdíjat akaszt meg, aztán maga nyír ki majd gyógyszer és tömegközlekedési támogatást, álláskeresési járulékot. Hogy gázárat nem emelhet akárki, ő viszont megteheti. Hogy ennek az országnak egyszemélyi legitim emberének képzeli magát, akinek a jóváhagyásával itt semmi nem történhet. Való igaz, ez egy vízió. Ahogy az is, hogy ő nem hazudik. Mert neki azt is szabad. Végülis ez is egyfajta vízió. Orbán fejében egy komplexusos vidékről felkerült, intellektuálisan komoly deficittel induló parasztgyerek van. Azonban ez nem vízió, hanem skizofrénia. Ne is haragudj, de amit írsz, az csupán feltételezés. A tények viszont nem vízióról árulkodnak, hanem kényszeres hatalomfüggőségről, és gőgről, meg zsarnokságról, ugyanazok a megszorítások jönnek, sőt, amit a szocikkal nem hagyott végigvinni, felgyújttatta a várost, semmi nem volt drága neki ahhoz, hogy rajta kívül itt senki semmit ne tehessen, buktunk rajta bő három évet. Igazi vízió, tényleg, csak univerzumon átívelő összefüggés-rendszerben szemlélhető valóban, akkora ember ő.
Lakóhelytől függetlenül minden magyar állampolgár megkaphatja a választójogot a kormánytöbbség elképzelése szerint - nyilatkozta Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán. Semjén Zsolt már tavaly áprilisban úgy nyilatkozott: "Egy magyar nemzet van, egy…..
Miközben Strasbourgban a miniszterelnök magyarázta a bizonyítványát a médiatörvénnyel kapcsolatban, Kövér László házelnök egyértelművé tette a Fidesz szándékát: a kormányzó pártkonglomerátum a következő választások kedvező eredményét a határon túli magyarok…..
II/III-as 2011.01.20 15:46:58
@azAttis: Mégis, mit tudok rosszul? Keresem, hol mondtam ezt cáfoló dolgot. Tudod, a médiatörvény is nemzeti hatáskör. Meg tudod a nemzeti hatáskör nem azt jelenti, hogy azzal vissza lehet élni, és például az EU dolgaiba beszavaztatni EU-n kívülieket. Amúgy ez ügyben irányadó lehet az alábbi, ha már ennyire nem vagy képben: hetivalasz.hu/vilag/tamadjak-orbant-elfogadhatatlan-a-hataron-tuli-magyarok-valasztojoga-34671/ tudod, az orbánék EU-s frakciótársa, akik közül némelyik a médiatörvény ügyben még mismásolt is a fidesz mellett. Érdekes, de ezt nem nyelik le, mert kilóg a lóláb, jobban, mint média ügyben.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
II/III-as 2011.01.05 11:35:11
@excopp: Áruld már el, mire föl írsz olyanokat, hogy én a hitelességem utolsó cafatait néhány hónappal ezelőtt feléltem végleg! Honnan merészeled? Mire föl? Kinek képzelsz, mivel azonosítasz te engem? Ez a baj veletek, korlátolt, hipnotizált, önigazolást a hatalom farvizén kereső, önállóan gondolkodni képtelen, sőt annak jogát mástól elvitató húsmassza vagytok.
II/III-as 2011.01.05 11:38:10
@xsasha: Igen, a német állami tévé főszerkesztőjétől a BBC-ig, a berlini kormányzaton át az Observerig mind kommunista disznó, a karvalytőke által lefizetett csinovnyikok, akik úgy táncolnak, ahogy a magyar baloldal fütyül, úgy van. Ennyi ésszel nagy álmokat szőj.
II/III-as 2011.01.05 13:00:32
@excopp: Nem, te nem siratóasszonyokról beszéltél, hanem a médiatörvény ellen alapos okkal fellépőkről, akik a hitelességük utolsó cafatait néhány hónappal ezelőtt élték fel végleg. Mi ez, ha nem inszinuáció irányomban, amikor nem csinálok abból titkot, hogy megvetem a sajtó megregulázási szándékát? Meggyőződésem szerint teszem ezt alapos okkal. Mindenki, aki ezt elutasítja, az hiteltelen? Meg ballib káder? Normális ez az ország?
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
"Efelé rohanunk, hogy az ellenzéki pártok így gondolkodjanak. Csináltok magatoknak negyedik köztársaságot, ez nem a mi köztársaságunk, mi majd ötödiket csinálunk, és ezzel állunk elő. Hogy ez, ami van, a 9 éves megbízásotokkal, ilyen alkotmánybírósággal nem kell nekünk,…..
II/III-as 2010.12.22 08:36:12
@is: Egyet értek. Ez a poszt megengedhetetlenül mézes-mázas, mintha már az új médiatörvény jegyében született volna. És annyival kiegészíteném az általad felsorolt sántaságait, hogy:
"...számos olyan kérdést erőből és lendületből megold... Hiszen teljes létszámú az alkotmánybíróság, gőzerővel üzemel a médiahatóság, van elfogadott új médiatörvényünk, jövőre lesz alkotmányunk is, talán még reformokat is sikerült átvinni – szóval a karaván halad, miközben korábban, "az átmenet két zavaros évtizedében", a konszenzusra kényszerített politika annyi mindennel nem tudott megbirkózni."

Az alkotmánybíróság teljes létszáma nem igaz, és vérbő cinizmus kell ahhoz politológusi oldalról is, hogy a jelenlegi AB-gal kapcsolatban megoldásról beszélhessünk.
Médiahatóság üzemel, de mi olyan űr tátongott, amihez ezt egyáltalán fel kellett állítani? Hm?
Van elfogadott médiatörvényünk? Kinek kellett ez, hacsak nem az olyan politológus bloggereknek, akik színtelen, szagtalan megnyilatkozásaikkal soha egyetlen karakán véleményt, vagy elemzést nem közöltek.
Reformok? Miféle reformokról beszél, kedves Gábor? Hol van ezeknek nyoma, vagy előszele? Lerabolták azokat, akiknek az a szó, hogy munka és haszon mond valamit. Ez a reform? Azzal kellene foglalkozni, hogy cinikus kommunikációval miként lehet félrevezetni egy ekkora szavazóbázist, amelyik álmából felkeltve is azt tudja szajkózni, nincs megszorítás, az emberektől nem vesznek el és a többi, miközben minden egyes lépése ennek a kormánynak az adófizetők zsebén csapódik le.

Ez a poszt dörgölőző, cinikus és gyáva.
II/III-as 2010.12.22 11:37:44
@loláb: Netto nem igaz, amit a 2/3-os legitimációról összehordasz. Takarózni kényelmes vele, belátom, de attól még ez nem más, mint vérbő cinizmus. A fidesz nem kapott, nem kaphatott felhatalmazást arra sem, hogy képviselői indítványokkal törvénykezzen, azáltal kormányozzon. Ez a legalja az eddigi működésüknek, mert ez gyáva, alattomos, hazug és diktatórikus módja a parlamentáris demokrácia kiforgatásának. De szurkolj csak bátran az összes önkényüknek, mintha csak focimeccsen lennél.
Immár nemcsak benyalós riportokban ünnepelteti magát, de árvíznél és iszapkatasztrófánál jótékonykodik, miniszterek körül sündörög és - mily meglepő - érzelmes nemzeti húrokat is egyre gyakrabban megpendít Wáberer György kamionflotta-tulajdonos, a Nemzeti Összefogás…..
Mivel a Parlament ma hajnalban elfogadta a médiatörvényt, rendhagyó lapszemlét készítettünk. Összegyűjtöttük, mely médium hogyan fogadta a törvényt. A lista még nem teljes, várjuk a kiegészítéseket. Népszabadság: Az új médiahatóságnak üzenjük: Nem vagyunk az…..
II/III-as 2010.12.21 14:46:54
@Várúr: Ennyire futja részedről, igen, rágalmazással meg hazudozással olvasókat szerezni. Gondolom MN olvasó vagy. Na csak mert náluk több elvesztett sajtópere senkinek nem volt. És nem egy kézi irányítású kádercsapat büntette őket, hanem ahogy annak lennie kell egy kultúrállamban, a bíróság. Most majd növelhetik kedvükre a példányszámot, mert felettük nyilván megszűnik az ellenőrzés, a tőlük megszokott hazudozásokkal, rágalmazásokkal, becsületsértésekkel, koholmányokkal nyilván nem lesz baj. Nem népi vagy te, hanem korlátolt és buta.
II/III-as 2010.12.21 15:47:42
@karnak: Az az érdekes, illetve szánalmas, hogy a magyar nemzeti, konzervatív oldal milyen mélyen megvetette az amerikai republikánusokat, Busht és politikáját. Milyen mélyen elítéli a szomszédos országok nemzeti oldalait. Mennyire gyűlöli más országok, államok, kormányok hozzá hasonló nemzeti ideológiáját. És házon belül mennyire azonos elvek, eszmék szerint próbál teret nyerni, önigazolást szerezni, legitimálni a saját lépéseit, mint az általa annyira gyűlölt, azonos oldalt, ha az más nemzetben gyökerezik. Meghasonlott, buta, önvizsgálatra alkalmatlan társaság ez. Most tapsolnak annak a megszüntetéséhez, ami a rendszerváltás legnagyobb erénye és eredménye volt, a vélemény szabad, büntetlen nyilvánításának alapjogban rögzített szabadsága. Teszik ezt azért, mert ebben a saját vélt igazuk győzelmét látják megtestesülni. Hihetetlen ostoba népség. Ez ma a népi oldal Magyarországon. Ez ma az elsöprő politikai oldal szavazótábora. Láthatóan nem is áll szándékukban a gondolkodás, rengetegen vannak, kilóra megvehetők. Éppen rájuk, az ízlésükre, igényeikre, szegényes intellektusukra szabják ezt az országot. Ők a népi oldal, sokan vannak és túlságosan elegen.
II/III-as 2010.12.21 15:54:51
@bájgúnár: Meg azért nem, mert fogalmad nincs róla, talán valami hídi búcsúban hallhattál róla egy párás tekintetű részeg lemeztarsolyos bő gatyás atyafit hadoválni, de igazából nem tudsz te semmit néhány buta, hamis okoskodás hangzatos ismételgetésén kívül, te is csak egy szerencsétlen, felpaprikázott, behülyített gyalogmagyar vagy.