Regisztráció Blogot indítok
Adatok
farakasamed2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre kevésbé kérdéses, hogy az okostelefonok egészségügyi alkalmazásai nagy segítséget jelenthetnek egy praxisban vagy a kutatásban. Az orvosi információ mennyisége óriási mértékben nő, és azért ne böngésszen tankönyvet a betegágynál a kezeléőorvos, viszont ugyanazt…..
farakasamed2 2010.12.21 06:54:16
@egy nik a sok közül:
50 gyógyszert használ egy szakorvos?

Először is a betegek használnak többnyire gyógyszereket és nem 50-et, hanem több százat! Orvos terápiát elrendelve felírni szokta a gyógyszereket általában! Generikumok korában ugyanis elég sok gyógyszerrel találkozik egy szakorvos!

Dóziskalkulátor baromság? Te csak hasadra ütve írod fel a receptet vagy utalod ki a gyógyszert? Ebből teljesen egyértelmű, hogy nem szoktad legalább a pharmindex-et nyitogatni, mert akkor rájönnél, hogy elég gyakran kell dózist számolgatni. Ráadásul ellenőrzés végett magadat is bebiztosítod.

Szakmai cikk olvasása iPhone-on baromság? Hány cikket szoktál elolvasni egy héten? Neked sem a Pubmed a nyitóoldalad ebből ez is kiderül, mert akkor tudnád, hogy sokszor elég az absztraktokat vagy a konlklúziót elolvasni, vagy esettanulmányokon végigfutni. Mindegy hogyan fér hozzá az ember, de iPhone-on ez hihetetlenül egyszerű!

Sürgős esetben beteg felett senki nem nyomogat telefont, hanem teszi a dolgát. Az újraélesztési protokollok pedig folyamatosan változnak így nagyon jól teszi valaki, ha folyamatosan követi a szakmai ajánlásokat! Azon már nem is csodálkozom, hogy csak BLS-ben gondolkodsz, de jobb ha tudod, hogy egy orvosnak eszközök jelenlétében (mondjuk korházban) ALS-t is tudnia kell végezni!

A rendszeres gyakorlatban és a "ön"képzésben pedig az az ismeret is benne van, amit egy telefonon szerez az ember, ami sokkal hasznosabb, mint sok kiadáskor elavult magyar nyelvű könyv olvasgatása!

És mielőtt a szakmai szégyen tárgykörét vitatod, gondolkodj el ezeken még egyszer és vegyél egy ilyen vagy hasonló kütyüt, hogy megfelelően tudjad követni a bővülő tudásanyagot, mert különben tényleg nagyon nagy bajba fogsz kerülni! Baromságoktól pedig kíméld a többi blog olvasót és ne vedd el azok kedvét, akik esetleg egy lépést tesznek a modern orvosi ismeretek megszerzése felé!