Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geeraa

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatjuk gémersajtós lappiaci körképünket a Checkpointban: ugye korábban volt szó már a PC ZED-ről és a Gamestarról is, most kikerekítjük ezt a sztorit a PC-X-szel, hiszen ugye a Gamestar itthon a PC ZED és a PC-X fúziójából jött létre sajátosan magyaros módon. Nekem a három adásból ez volt a…..
geeraa 2022.08.08 08:30:17
A mai napon - néhány hónap szünet után - egy nem túl hosszú pályafutást megért lapról szeretnék írni, mégpedig a Forráskód (A programozók lapja) című újságról. Mindössze három számával találkoztam, és legjobb tudomásom szerint nem is jelent meg több. Ezek a számok az…..
Nemrég egy kedves ügyfelünk egy jó nagy szatyornyi MiniDV kazival toppant be hozzánk. Az évtizedeket átölelő családi emlékek között egy kakukktojásra is bukkantunk.  Ez nem más, mint egy kameratisztító kazetta, amire felvételt nem lehet készíteni. Arra hivatott, hogy a szalagpályát és a kamera…..
geeraa 2020.06.27 10:04:41
@radakjani: Én is pont ezt guglizom, 3000 ft a legolcsóbb amit találtam: edigital.hu/dv-minidv-kazetta/hama-minidv-tisztitokazetta-p10638
A Fox-animáció egy műfaj, amit sokáig a szakmában is sokan elismertek a '90-es években de még akár a 2000-es évek elején is, a mai animációs Fox-paletta pedig bebetonozottan három szereplőből áll. Ezek a Simpson család, a Family Guy, illetve a Bob burgerfalodája, amelyeket indulásuk óta a Fox…..
Pár hete sikerült jónéhány BIT-LET újságot szereznem. Erről az újságról sehol nem találtam szkennelt másolatot a neten, pedig nagyon érdekesek. Főleg a címlap vezércikkeit érdemes elolvasni, mely az akkori számítástechnika hazai sanyarú helyzetével foglalkozik (kelet kontra…..
geeraa 2019.12.01 14:16:00
A www.retroujsag.com is várja a retro híreket olvasni vágyókat. Oda is lehet adakozni. :)
Rájöttem! Orbán Viktor 2010.12.17 09:00:00
Az ember, aki végre hosszú idő óta biztos kézzel fogja az ország már-már gazdátlanná vált gyeplőjét. De nem csak a magyar emberek tisztelik, karizmáját a keleti és nyugati vezetők egyaránt elismerik.Tökéletes angol tudását Oxfordban szerezte, mégis kisvárosi gyerekként…..
Hát ez is eljött az ötödik évadban: összesen kétszázadszor ültünk össze a Checkpoint podcastcsalád médiaportfóliójának keretein belül, hogy valami retrós meg videojátékos témáról beszélgessünk. Az alkalomnak élő felvétellel adtunk rangot, a helyszín az EPAM Hungary meetup terme volt, akárcsak a…..
geeraa 2019.03.16 08:14:36
Kerekerdő Lakói Túlélők 2018.12.03 12:00:00
"XL" támogatók: Lagolit, Blind Man, KH, Neo Viking, Zeck, aöreg, Boris "S" támogató: Joe Bacon, Lompos vörös, agyerek, Galat, wax "XS" támogató: Puruttyás arc!, Nagy Álmos Tas, Mr. T..
geeraa 2018.12.06 19:21:34
@inkvisitor: És belőle jön a kabbe szimbólum is. A játék miért mondana ilyet? :D
Ha valakinek megvan ez a mese, kérem írjon emailt nekem, hogy kikerülhessen ide!  !..
Az eBay ugyebár a régi hardverek és játékok gyűjtőinek egy fő vadászterülete, mert alkalomszerűen felbukkannak rajta ritkaságok. Aztán néha egy ilyen gyűjtő megunja a hobbiját vagy más okból meg akar szabadulni a sok értékes kacattól, amit felhalmozott, és a teljes…..
JogÁsz Stop törvényhozás! 2018.02.25 21:44:39
A parlament elé került a „Stop Soros” törvénycsomag. Tartalmát most hagyjuk, arról már nálam illetékesebbek nyilatkoztak. Kép: Zoom.hu Az Amnesty International egyenesen életveszélyesnek nevezte a törvényt: „valójában a magyar civil szervezetek elleni nyílt, jogellenes támadásról szól”. „A…..
Amikor 1978-ban a Taito lecsapott a világ aprópénz-készletére a Space Invaders játéktermi gép kiadásával, édes probléma előtt találta magát a cég pénzügyi osztálya: nagyobb vagyonuk lett, mint amit valaha is ésszerűen el tudtak volna költeni. Ezért aztán olyan utat választottak, ami így három és fél…..
Zoli egyáltalán nem amiatt reklamál, hogy a szallas.hu oldalán található szálláshelyek értékelése köszönőviszonyban nincs a Homáron az utóbbi hónapokban felderített állapotokkal. Ő csak egy szobát szeretett volna augusztus 20-ra, mondjuk egy héttel az ünnep előtt. Sorban…..
geeraa 2016.07.06 17:00:36
Nem védem egyik oldalt sem, és látom hogy régi a bejegyzés, de adok néhány plusz gondolatot a témához.
A szállás.hu azóta már javult, lehet személyek számával is keresni.
Bevezették az azonnali foglalás lehetőségét, mit bevezették, kötelezővé tették.
És ezzel engem mint szálláshely kiadás kezelő recepcióst jól meg is szivatnak. Miért?
A vendég részére nagyon jó az azonnali foglalás, nincs vele semmi teendője. Ugyanakkor a szállásadónak annál több. Mert a szállás.hu felülbírál mindenkit. Még a szálláshely tulajdonost is. A szállás.hu-n foglaltak elsőbbséget élveznek minden más foglalással szemben. Nem számít hogy előtte 1-2 órával jött foglalás telefonon, emailban, booking-on, bárhol, nincs lehetőségem azt mondani hogy bocsi de nincsen hely, a rendszer a szar. A szállás.hu egyből jön fenyegetőzni hogy nekem el kell helyeznem azt a vendéget aki nála foglalt, akár más szállásadónál is.
Mégis kinek képzelik magukat? Ők csak egy utasközvetítő cég, aki megmutatja hol lehet az embereknek szállást foglalni.
Nem tudom miért a türelmetlen embereknek kell kedvezniük, de ez is csak őket erősíti. Igenis pedig bizony hogy a szállásadó jóváhagyása kell, hogy a szállást befoglalják. Vegye fel a kapcsolatot a szálláshellyel személyesen és érdeklődje meg hogy van e még helyük, ne a gépembernek higgyenek. Ha erre képtelen a kedves vendég akkor ne menjen ki a kertjéből, mert nem fogják sehol sem szívesen látni.
És hogy miért írok ide? Mert amiket előbb leírtam az ismét megtörtént velem, és a szállás.hu azonnali foglalás megszüntetésére keresve jutottam el ide. :)
geeraa 2016.04.29 20:32:03
Már megint Parti Nagy Lajosra gyanakszunk, olyan gyönyörű, költői mondattal kezdődik 2008 legvégének egyik legjobb levele: "A 2008.12.22-én vásároltam egy 106 cm-es SAMSUNG plazma tv-m bal felső sarkába az RTL KLUB logója beégett." A folytatás kevésbé poétikus, az…..
geeraa 2015.10.31 11:53:28
@BillCarson: Bár már nagyon régi a topic, de ezt igazolom. Nekem is samsung DV kamertám van. A motorzajt, ami a szalagot húzza vagy a fejet pörgeti, nemtudom melyiké tényleg rajta van, a színei tényleg szarok, hát ez van. Csak én ezt a kamerát 2004-ben vettem Samsung VP-D101 tipusú 119000 FT volt :D

Az LCD vs Plazma vitába nem tudok beszállni, mert arra keresem a választ, hogy az LCD TV-mbe amit pár napja vettem tényleg bele tud e égni a kép? Hogyan lehetséges ez? Én úgy tudom nincs ami égjen. Az LCD quartz kristály nem tud égni mert az folyékony, és a háttérvilágítást is led alkotja, az se hiszem hogy éget. Ennek ellenére mégis ezekkel traktál:
ft.trillian.im/73c62d82741357a98b439b9910f46caaec0b03c1/6CFCXNece7jvi2DQ65visw07ABkEF.jpg
geeraa 2015.10.31 20:45:25
@atpijkamo: oszt mi a búbánatnak akkora felbontás. Szerinted azon 5 centitől távolabbról látni lehetne a default 8 pont méretű betűket? Ezt is 1440x900-ba használom és nem győztem a guit nagyítgatni meg a betűk most 14 pontosak, hogy kényelmesen el tudjam olvasni. 4000x felbontásba 3x gui növelés kéne meg vagy 24-es betű :D És ez mind a cpu rovására menne, mert nem győzné nagyítva renderelni nekem az os-t a default 1x megjelenés helyett. A weblapokat így is 150-200% méretben nézem, így olvasható kényelmesen. Kisebben is látnám, de szemfájást okozna a hunyorításos erőlködéses olvasás. De a témától eltértünk rendesen :D
Eszter a Lenovóból való kiábrándulásának pillanatait dokumentálta. A pillanatokat, amik közül az szinte semmi volt, hogy a tabletet csak nehezen lehetett bekapcsolni, mert aztán jöttek az IMEI-számokkal kapcsolatos wtf-pillanatok. (Az IMEI-számok mobileszközök azonosítói.) És…..
geeraa 2014.12.07 16:32:08
@Martinicske: van más/jobb a tablet helyett, úgy hívják laptop/netbook. Már régóta létezik, csak az embereket elvakították a hájppal és az igényük a béka segge alá van víve, és megelégednek annyival hogy egy ócsó lapos vacakkal képesek internetet olvasni, meg ujjat huzigálva játszogatni. És ezzel a higéniának kb annyi is. Zsíroskenyér evés közben akár többen is képesek maszatolni a képernyőt.
Netbookra még nem hallottam ennyi panaszt. Igaz arra kell használni amire való, amennyit bír, de ott mindenre jó.
Van ez a játék... Nemrégiben Való hírt adott egy aranyos, egyszerű, unintelligens játékról, a Flappy Birdről. Akkor már javában robogott a hájp-vonat. (A robogásnál a japán mágnesvasútra tessék gondolni, ne más országok csigajáratára.) A játék kinézetre annyira…..
„A 2014 áprilisában megrendezésre kerülő BUILD konferencia keretén belül fogja a leplet lerántani a Microsoft a valószínűleg a jövőben Windows 9-nek hívott, jelenleg Treshold kódnéven fejlesztett rendszerről. A következőket tudom jelenleg a következő nagy Windows…..
geeraa 2014.02.13 21:11:34
@Titamin: Te bolond vagy :D Kukázol egy laptopot mert a legújabb mikrofos nem fut rajta? Olyan oprendszer verziót használj amit tudsz használni, megbízhatóan, magabiztosan, csukott szemmel...munkára szintén ilyen verziókat szabad csak használni. Az hogy ők mit mondanak róla, az csak marketing mert ÚJRA el akarják adni azt amit már lassan 20 éve mindíg egy kicsit felújítanak...
Én azt szoktam volt mondani: valamit csak akkor kell lecserélni, ha már arra alkalmatlan, amire használni szeretnénk.
Változások listája (XXX): Frissült Chromium: 1547.57 Off road mód hibajavítások Frissült fordítások Teljes változáslista Letöltés (Opera 16.0.1196.55) Opera 16 Next (Mac) Opera 16 Next (Windows) ..
geeraa 2013.08.25 18:49:52
@Nekomajin: Például onnan hogy a jelenlegi 16-17-es opera töredékét se tudja annak, amit a 12-es évek óta. Amik számomra a legfontosabbak: levelező(most futtassak 2 operát egyszerre? nevetséges), könyvjelzők gyűjteménye és rendszerezése, a rendezőbe beírtam pár betűt és már mutatta is mik vannak. A címsor végén a legördítő nyíl, ezt a chrome dobta ki sok évvel ezelőtt pedig nagyon hasznos, így egyrészt látod az előzmények egy részét, másrészt gépelés nélkül ki tudod választani melyik oldalra mégy vissza. Erre mondhatnád hogy ott a gyorshívó de az egy nagy otromba erőzabáló dög, és azt mindenkinek az orra alá dörgöli nagy képekkel hogy én hova járok. Én a listában csak kattintok kettőt és már teszem is a dolgom. Üres oldallal vagy guglival nyílik mindig az opera. Ha már itt járunk egy 1996-os funkciót se voltak képesek belefejleszteni: kezdőlap. Ami még jó dolog az az egérrel való vissza-oda lapozás kattintással(ez részben megvan ugyan...), jobbklikk és tekerőre a megnyitott fülek listája közt választani, jobbklikk menüben a reklám/nem kívánt tartalom tiltása. Ugyanitt lehet hazudni hogy most firefox vagyok most meg explorer, mert operát néhány oldal nem szereti és arra azt mondja hogy nem támogatja a böngészőm ezt a funkciót, váltás után meg mégis, na akkor ki hazudik? :D
A weboldalak automatikus nyújtása az illeszkedés gombbal is hasznos, mert a 800x600-hoz tervezett oldalak 1280-as felbontásban bizony elég kis betűket tartalmaznak és nagyítani kell őket, de nagyításnál a szélső rész kilóghat, ezt húzza helyre ez a funkció. F12 menüben lehet tiltani a felugró ablakokat és a scripteket ideiglenesen, ami néhány oldalhoz nagyon hasznos funkció....
Mi ez ha nem visszafelé fejlődés?
Adjanak ki egy új verziót igenis úgy, hogy jobb legyen mint az előző, teszteljék, tudja amit tudnia kell stb.. Engem úgy tanítottak programozni, hogy úgy adjak ki munkát a kezem közül, hogy az fajentos legyen, és ne az legyen a visszajelzések sora, hogy ez is hibás, az is, és sűrű elnézések közepedte javítom....aztán meg szépen megyek a felejtés homályába és a tudatlan senkik közé mert némá nem vagyok képes megírni egy programot csak 15 verzió után... Az meg csak egy túlhypeolt bullshit hogy a weboldalak gyorsabban fejlődnek és emiatt kell ennyit frissíteni. Minek vannak akkor a szabványok? Dísznek? Ha mindig mindenki valami újat talál ki akkor azt soha nem fogják tudni szabványosítani. Amúgy az opera 12 minden oldalt tudott kezelni ahol eddig jártam, ezeknek a speckó funkcióknak köszönhetően.
Én így gondolom.
geeraa 2013.08.27 12:24:50
@ZeGa: pedig az nagyon zavaró volt, semmivel se tart többe ctrlf-et nyomni mint pontot. Engem csak az zavart inkább, hogy nem lehetett a találatokat nézve az oldalra kattintani és nyilakkal lapozni, mert eltüntette a keresést úgy ahogy van. Emiatt én a jobb felső részbe be is tettem egy fix keresőt, ami mindig ott van. Ami még további hülyeség, hogy az oldalt elsötétíti amíg a keresésben vagy....
A tegnapi nap folyamán az Opera Software különösebb felhajtás - és 5-6 RC kiadás - nélkül kiadta böngészőjének legfrissebb, 15-ös kiadását. Ami csak a nevében az, hiszen a 13-as és 14-es verziószámot átugrották. Előbbit babona, utóbbit az Androidos verzió miatt. Akik…..
geeraa 2013.07.11 17:53:28
Én már sírtam náluk hogy szar az egész.
my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1678692&t=1373557920&page=3#comment14498302
Ez semmi egyéb mint egy chrome klón, arra pedig semmi szükségünk!
Opera kell!! :D
(Disclaimer: Három ismertebb játék is készült Myth címmel: 1997-ben a The Fallen Lords alcímű stratégia a később a Halo-sorozatot készítő Bungie-tól, 1989-ben a Magnetic Scrolls egy képes-szöveges kalandjátéka, és ugyanabban az évben a History in the Making alcímű…..
Ma este 21:00-kor tessék a tv előtt ülni és a tv5-öt nézni. Ugyanis ma kerül adásba a műsor, ahol többek között Katalin lép fel Patrick Sébastien műsorában. További bűvész fellépők: Luca Bono, Double Fantasy, Victor Minasov und Konstantin Muroviev, Dani Lary, und Bernard…..
A mai napon egy olyan újságról szeretnék megemlékezni, amely közvetlenül kötődik a játékokhoz, ez pedig a szép emlékű Amiga Guru. A Guru, mint újság még ma is létezik, persze már rég nem Amigával foglalkozik. Az ős-Guru még valamikor 1992-ben indult útjára, eredetileg…..
geeraa 2012.05.11 16:27:54
Ha már régi újság akkor ajánlom ezt az oldalt:

retroujsag.atw.hu

Aki tud segíthet gyűjteni. Jó lenne minél többet összeszedni :)