Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roodie

6 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Családi motor 2010.07.18 13:36:00
Olyan kép már jó sokszor volt a blogon, amin egyértelműen látszik, hogy jogtalanul foglal el valaki egy vagy akár több, a mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyet. Persze ezt még ki lehet magyarázni, hogy pont most vitte be az illető a nagymamát a tolószékkel, vagy hogy a…..
 Igen hasznos kis plugin-párosra bukkantam a minap. Szokványos feladattal küzdöttem, táblázat, sok adat, lapozás, sorbarendezés fejlécre kattintva... Gyanús volt, hogy biztosan lehet ezt egyszerűbben is megoldani annál, ahogy én próbáltam.  Nos, valóban lehet. Mégpedig…..
Autókkal foglalják el az alig néhány hetes kiskörúti kerékpárutat parkolópárti aktivisták, akik a sáv visszavételéért hirdetettek demonstrációt. Az Empamo az autósoknak követeli a teljes útfelületet, bár azt állítja, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól. A…..
Roodie 2009.12.10 19:46:16
@harcsapaprikás: A gyalogos NEM jármű. A kerékpár a hatályos KRESZ szerint JÁRMŰ. Szóval ne ezen lovagolj :-D
Roodie 2009.12.10 19:56:42
@harcsapaprikás: Persze, nem is erre akartam utalni, pusztán megjegyeztem, hogy azért van technikai különbség egy gyalogos és egy kerékpáros között :-)
Újabb vígjáték érkezik a Viasat3 műsorára, és a csatorna ismét az olvasók segítségét várja a címadást illetően. Az alany a Rules of Engagement című CBS-sitcom, ami eddig három évadot és 35 epizódot ért meg, de jön belőle a negyedik is, valamikor tél végén-tavasz elején.…..
Belsőség Uraim, nyomozzunk! 2009.10.22 13:00:00
Autódoktorunk küldte be az alábbi képeket erről a Mercedes E-osztályról. Elsőre feltűnt a már jók ismert, fekete maszkolószalag- és borítás. Egy nem-is-annyira-új Mercedesen? Puhatolózott, kérdezett, de nem sikerült megtudnia sokat. A benzines E-osztályt a ThyssenKrupp…..
Sage meggyógyul I'll be back! 2009.04.19 22:38:00
Sziasztok,Nem vagyok egy blogfan, de szerencsére sok a kedves ismerős, akit érdekelhet a következő pár sor, így ezt a módját választottam a tájékoztatásnak, kényelmi szempontok miatt, lásd később.Tehát úgy alakult, hogy kicsit kórházi kezelésre szorulok, ezért tűntem el innen…..
Roodie 2009.04.20 10:30:32
A Viasat továbbra is számít a magyar sorozatfüggő társadalomra, és a Halottnak a csók után egy újabb sorozatnak is itt, a neten keres címet, éljen a webkettes életérzés. Adott egy középiskolás amerikaifutball-csapatról, annak játékosairól és edzőjéről, no meg az egész…..
Roodie 2009.02.26 15:37:04
... avagy adnak, fogadd el, ütnek, szaladj el! Mert jó, hogy végre van. Mégha csak Budapesten és Debrecenben is. De kinek is van? A kisgyerekes havi bérlet igénybevételére jogosult a lakcímet igazoló hatósági igazolvány szerint budapesti lakcímmel rendelkező személy, aki…..
A Django framework, bár még mindig csak 0.9x verziójú, igen stabil már évek óta - köszönhetően a ténynek, miszerint a kezdetektől fogva éles környezetben használják: maga az ljworld.com oldal is az SVN változaton fut.Azonban az, hogy nem végleges verzió, itt-ott még megmutatkozik…..
Tegyük fel hogy szükségünk van egy automatikus login megoldásra egy portálon. Persze mind tudjuk milyen veszélyeket rejt ez magában ( netkávézókban automatikusan belépő böngészők és társai ) ám mégis állandóan felmerülő kérés ügyfelek részéről, még az esetleges…..
Egy újabb hasznos tipp, ezúttal Patrick Altman blogjáról - sok száz, esetleg ezer soros models.py források felosztása több kisebb állományra.  A dolog valóban problémás tud lenni, ha a mező leírásokon és meta infókon felül több funkció is helyet kap a modellben.A…..
Bármiféle külön magyarázat nélkül, egy igen hasznos kis alkamazás a Django amúgy is remekül használható generált admin felületét kiegészítendő - filebrowser alkalmazás. Elsősorban a képek kezelését hivatott megkönnyíteni ( ehhez némi egyszerűbb szerkesztési funkciókat is…..
Üdv mindenkinek a Django blogon. Az oldal célja mindenféle hasznos trükkökkel, példákkal szolgálni kezdő és haladó django fejlesztőknek. A blognak NEM célja bemutatni a Python programnyelvet, a Django keretrendszert, illetve az alap dokumentációban szereplő dolgokat más tálalásban…..