Regisztráció Blogot indítok
Adatok
négyházi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker 4ház 2010.12.14 10:33:00
Nem pihennek egy percet sem, bár ez inkább tűnik szélmalomharcnak, mégsem adják fel - ilyen az, ha az igazáért küzd az ember.És ilyen, ha a Hivatal és cégei vannak a másik oldalon.  Tisztelt Polgármester Úr, Projektmenedzser Úr és MNP I. Bérlői Közösségek! 2010.…..
négyházi 2010.12.20 16:51:13
Szó- és írásbeli megnyilvánulásaimmal kapcsolatos stílus- és mentálkritikai észrevételekre, - kivált, ha másról se szólnak - nemigen szoktam reflektálni, sőt, - eddig még - azokra sem, melyek érdemi elemzés tárgyává tették Négyház-ügyben írott feljegyzéseimet.
Legutóbb azonban kifejezett megbízásból (is), mintegy szószólóként, "száz bérlő" árgus tekintetétől kísérve tettem szóvá a négy ház - most éppen az épületfelújítással kapcsolatos - kifogásait; s ez már némi szerepmódosítással is jár.
Ezért élesszemű és igen jól argumentált észrevételeiddel kapcsolatban, - melyek nálunk is élénk visszhangot vertek - hadd tegyünk fel néhány tisztázó kérdést.
A műszaki kifogásainkkal kapcsolatban írottak, - melyekről úgy látod, hogy "egy része egyértelmű hiba, ... másrészről a részleteken múlik az igazság, ... a harmadikról pedig mondhatják azt, hogy nem szándékoznak teljesíteni" - élénk vitát keltettek köreinkben. Megállapításod ugyanis azt (is) sugallja, hogy a felsorolt fogyatékok, melyeket mi külső segítség nélkül, magunk állapítottunk meg, nem állnának helyt magukért.
Meglehet persze ez is, de emellé akkor odakívánkozna az is, hogy a három éve szüntelen szajkózott kifogásainkra, melyeket a római pápán kívül már mindenkinek elzengtünk, még soha egyetlen érdemi válasz sem érkezett. Legutóbbi levelünk, melyben lényegében ugyanazt hajtogatjuk, amit már sok-sok éve, legfeljebb annyiban különbözik az előzőektől, hogy közben volt egy (enyhe) gázmérgezés, meg egy hótömb-hullás okozta (majdnem) baleset, mely mind-mind a hanyag és felelőtlen munka (eddig szerencsés kimenetelű) velejárói. Ezek lennének az általad említett "részletigazságok" vagy tán "amire azt mondhatják, hogy nem szándékoznak teljesíteni?" Bizony mondom néked, én óvatosabb lennék a helyedben a koncipiálásaimat illetően.
És ezekben a dolgokban, kedves vajdapéterutca, nem az a dermesztő, hogy valamely bocsánatos okból netán lankadt a felelősök éber figyelme, nem, hanem hogy cinikus vállrándítással intézték el az egész "kellemetlenséget," még akkor is, amikor már az orrukat vertük belé.
Bizony így van ez kedves feleim, amikor "a törvény szövedéke... fölfeslik valahol"
A kérdés pedig, amit már-már monomániásan hajtogatunk, most, az adventi áhítat idején csakúgy, mint május elsején, változatlan:
hát kinek kellett volna eddig is, a milliós tételekben elfolyatott anyagi és a (nem mérhető) emberi élhetőségben elherdált tálentumok felett őrködni?
Talán nekünk, a napról-napra szűkölködve élő népségnek, melynek újabban már a (szegénység) megtisztelő címét is ki kell érdemelnie?
És amúgy mit gondolsz, vajon mégis "ki viszi át, ... akár a fogai közt is a túlsó partra..."

Boldog karácsonyt! Négyházi